Naturismegids

Loodsmansduin

8.9

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Loodsmansduin
Rommelpot 19
1797 RN Den Hoorn (Texel)
Lat: 53.021341 / Long: 4.740815
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

De camping ligt aan de rand van uitgestrekte duinen op de zuidpunt van Texel en ligt in het Nationaal Park Duinen van Texel. Het strand en het historische loodsdorp Den Hoorn liggen op loopafstand.

Voor naturisten is een gedeelte van het terrein gereserveerd, waar zij op natuurlijke wijze kunnen verblijven en recreëren. U kunt (gekleed) gebruik maken van de centraal gelegen faciliteiten zoals het zwembad, speelterrein, restaurant en snackbar. In de schoolvakanties is er een recreatieprogramma. Op ca. 2 kilometer van de camping ligt een naaktstrand.

Reviews van bezoekers over Loodsmansduin

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Loodsmansduin. Laat het ons weten!
Goede camping. Prima personeel. Vriendelijk, voorkomend , aardig. Op het naturistisch gedeelte een kliekje van vast gasten dat denkt de baas te zijn op de camping. Als je pech hebt dan lopen ze over jouw plek ipv over het pad. Als je daar iets van zegt, dan ben je een naar mens en worden er nog heel wat meer vervelende dingen tegen je gezegd. Gelukkig kamperen er ook heel aardige mensen hier. Dat kliekje van vaste gasten heeft langdurige huurcontracten en dat is jammer.
Gouke de Vries | 17-07-2022
Hele fijne camping het zou toch heel jammer zijn als men het naturistendeel gaat sluiten!!! Dit omdat het toch voorziet in een grote behoefte bij veel mensen die graag naakt recreeren in eigen land. Er zijn in NEDERLAND toch al weinig mogelijkheden om zo te kamperen!!!
Andre | 04-07-2020
Heel goed hoor.
Ik kom er al een paar jaar achter elkaar.
Rust en stilte .
Heerlijk.
John | 02-08-2019
Wij komen nu 3 jaar op Loodsmanduin tot volle tevredenheid.
Met onze vouwwagen in de duinen voor zo lang het duurt. Het zou erg spijtig zijn als deze heerlijke plekken verloren gaan aan het grote geld...
Naturistisch kamperen is een zijn met de natuur en daarnaast oog hebben voor je mede kampeerders. Dat betekent dat je de zeldzame stilte respecteert.
Marinus | 10-06-2019
De directie heeft besloten om nog twee jaar beide terreinen open te stellen, prachtig kamperen tussen de duinen, veel privacy, schoon sanitair. Naaktstrand in de buurt.
Eva | 02-08-2018
Naturisme bijna einde verhaal. Volgend jaar een veldje dicht. Wordt proppen op veldje met 41 plekken.
Jammer een reeks gemiste kansen voor Loodsmansduin.
Jos | 16-06-2018
Prachtige camping midden in een natuurgebied met duinpannetjes. Het terrein bestaat uit twee delen, met goede voorzieningen. Heel rustig ook in het hoogseizoen. Perfecte uitvalsbasisi voor het strand en andere bezoenswaardigheden. Herken toaal niet vorige review over hondenoverlast. Ruime plekken met goed ,schoon sanitair. Wij komen ieder jaar met veel plezier terug"
Eva | 09-09-2016
Zeer vriendelijk personeel en regelmatige schoonmaak van het sanitair op dit prachtige terrein zijn de pluspunten.
Negatief zijn de vele auto's die verplicht zijn voor en naast de huurtent te parkeren omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn aangelegd en erbij de eigen tent/caravan niet geparkeerd mag worden..Daarnaast rijden de auto's de hele dag over het terrein.Ook de vele honden die luid aanwezig waren hebben ons plezier beïnvloed.
Jammer maar wij komen niet meer.
18-08-2016
Henny Vlemmix- Pals | 18-08-2016
Vanaf half juni, 19 dagen op "Loodsmansduin" gestaan.
Prachtige locatie in de duinen, zeer vriendelijke ontvangst/receptie, mooi zeer schoon toilet gebouw met in de doucheruimte vloerverwarming. De aanwezigheid van een(gratis gebruik) vaatwasmachine(professioneel) met een 2 minuten programma. De machine werd 2 x daags gereinigd. Gratis WiFi en aansluiting op de kabel tv. Wel op Texel altijd wind, maar dat zorgt er ook voor dat de zon bijna altijd schijnt.
Kortom een aanrader.
Rob & Bernardine | 06-07-2016
Meer recensies van Rob & Bernardine (2)
Onwijs heerlijk daar. Mooi veld. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Super schoon sanitair.
Rust, ruimte relaxen.
Marion | 04-06-2015
Vriendelijke ontvangst. Prachtig terrein, heerlijk rustig in mei. Zeer comfortabel sanitair, textiel camping bestendig!? Mooie infra rood sauna. Probleem met sauna werd door het personeel goed opgelost.. Het kan in het hoogseizoen wel heel anders zijn.
Lia | 11-05-2015
Meer recensies van Lia (3)
Heerlijke camping met prima plaatsen (oa Wulp 74) in de duinen. De reserveringskosten a 24,50 zijn een absoluut minpunt (het enige). Gewoon via internet reserveren dus; dan kost het niets.
Johan Lier | 21-07-2014
2 de reactie.
Omdat we van andere campings pas laat een reactie kregen dat ze vol zaten hebben we s"morgens gebeld of er nog plek op een camping op Texel was.
Het maakte ons niet zoveel uit waar.
Hierop werd dus Loodsmansduin aangewezen dit zou de enige camping zijn waar nog plaats was.
Zie ik tot mijn stomme verbazing dat voor dit belletje 24,50 euro wordt gerekend!!!!!! Dit vind ik schandalig!!!!
Dat kan toch ook voor minder .
Wij bellen dus nooit weer en u bent gewaarschuwd hoop ik.
Dit vind ik pure geldklopperij!!
Hilda | 13-07-2014
Meer recensies van Hilda (2)
Afgelopen week met onze 2 kleinkinderen op de camping gestaan.
Wij hebben goede ervaring met het personeel. Vriendelijk!
Op onze plek kon je geen internet ontvangen en we wilden graag Nederland zien voetballen natuurlijk.We hadden ons er al bij neergelegd dat we het via de radio moesten volgen.
Kwamen ze met een T.V toestel aanzetten en konden we toch nog kijken.Geweldige service toch!!Helaas wel verloren.
We vinden het wel jammer dat er maar weinig toilet gebouwen zijn.Je moet een heel eind lopen of fietsen en vooral met kleine kinderen is dat lastig vooral als het weer dan ook nog slecht is!!!Daar kunnen ze nog wel iets aan verbeteren vinden we.Ook al omdat de prijs per nacht {voor ons 45 euro} best pittig is..
Nu zagen we ook meerdere keren dat er mensen{mannen} in de struiken staan te plassen.
Hilda | 12-07-2014
Meer recensies van Hilda (2)
Prachtige plek in de duinvalleien, enigszins verouderd, weinig recreatieve mogelijkheden voor Naked. Bovendien duur. De douches etc zeer schoon. Personeel zeer vriendelijk. Kun je aarzelen aanraden voor individuele reizigers.
Tommy S | 17-02-2014
hoezo onvriendelijk????
wij hebben alleen maar vriendelijk personeel meegemaakt
ze willen alles voor je doen,sanitair is perfect en de camping heel netjes schoon.
die negatievelingen moeten thuis blijven vind ik.
pier | 12-01-2014
Bij aankomst vriendelijk ontvangen, Chalet was mooi en lux, hadden nog wat boodschappen nodig en ondanks dat de campingwinkel was gesloten werden we toch geholpen.
Enige punt van kritiek is dat de internet verbinding erg matig is, bijna niet mee te werken
Fam: Stratingh | 24-11-2013
Mijn ervaringen over het personeel zijn zeer positief. En de plaatsen op het terrein heel goed. De wasgelegenheid is ook super. Kortom een aanrader, hoewel je dat beter niet kunt zeggen, want dan komen er meer mensen. En de rust vind ik juist heerlijk.
Ria | 25-06-2013
Weer een heerlijk seizoen achter de rug. Texel blijftheerlijk. Terrein is goed. Sanitair uitstekend en blinkend schoon. Medewerkers vriendelijk en mee denkend.
Josien | 21-10-2012
Even een reactie op datgene wat sommige andere naturisten ervaren hebbe wat de ontvangst betrefd op Loodsmansduin. Wij werden er heel vriendelijk ontvangen, toen wij ons plekje wat we leuk vonden hadden uitgezocht werd onze caravan precies op die plek weggezet door een medewerker van deze camping met een Jeep.Ook het hele mooie nieuwe toilet gebouw werd elke dag grondig schoon gemaakt.Wat de gasten soms zelf achter laten na hun stoelgang of afwas,kan de camping niks aan doen,en het is toch een kleine moeite omdat zelf te doen,en netjes achter te laten,doen we thuis toch ook.
Wat wel vervelend is dat sommige mensen de honden niet aan de lijn leggen wat wel in het regelemant staat,maar waar niks mee gedaan wordt,dat is jammer,
Hopelijk dat deze mensen er op aan gesproken worden.En verder hebben wij het er naar onze zin gehad.
Groetjes Leon en Ada
Leon en Ada | 24-09-2012
Meer recensies van Leon en Ada (5)
Genoten van een weekendje weg op een prachtplek in een duinkommetje ( vlakke plek van 3 bij 5 meter was het enige minpuntje). rondom duinen en een ruime afstand van plek tot plek.
Prachtige nieuwe toilet en douchegelegenheid waar je comfortabel kunt wassen, plassen en douchen in schone mooi ontworpen centraal gelegen gebouw. Aparte plekken voor tenten, langs een schelpenpaadje waarover je spullen met een bolderkarretje kon vervoeren. Watervoorziening en electriciteit bij alle plekken aanwezig. Zwembad gekleed.
Evanel | 20-08-2012
Meer recensies van Evanel (2)
Inderdaad zeer onvriendelijk personeel, alsof je blij mag zijn dat ze je willen ontvangen. Verder weet ik niet of inmiddels het toiletgebouw al een keer verbouwd is, maar de laatste keer was het nog steeds bedroevend, wc's zonder bril, geen wcpapier, 1 toiletgebouw, en toch heel duur dus.
Jammer, de waddeneilanden hebben behoefte aan een goede naturisten camping. Wie durft!! Het lijkt alsof het de eigenaar van deze camping niets kan schelen wat zijn klanten ervan vinden. Wij hebben zelf het idee dat ze er eigenlijk op uit zijn om het een stille dood te laten sterven en dan dit terrein ook te gebruiken voor uitbreiding van de textielcamping met dure staplekken met chalets. Veel lucratiever dan zo'n stelletje blootlopers.
Jammer, hoor.
Joke | 22-07-2012
Laat ik eerlijk zijn door te zeggen dat het een camping is met mooie, moderne, luxe ingerichte chalets. Maar goed; daar betaal je ook voor..... Geloof mij dat je voor dezelfde centen die je hier voor een weekend uitgeeft, een volle week in Turkije kunt zitten!
Een voorbeeld van belachelijk hoge kosten is de eindschoonmaak. Hier betaal je 85 euro voor, terwijl je zelf de boel veegschoon achter moet laten, het beddengoed afgehaald moet hebben, het vuilnis weggebracht en de vaatwasser uitgeruimd.

Op de vraag waar men 85 euro aan schoonmaakkosten voor uit moesten geven, konden ze alleen als antwoord bedenken dat de schoonmaak wordt uitbesteed en dat dit inclusief het linnengoed is. Alsof ze er vanuit gaan dat je ’s nachts in je broek poept….
Maar goed, betalen moest je, want zelf de boel netjes en schoon achterlaten was geen alternatief, aldus de bedrijfsleider.

Een discussie hoef je verder niet aan te gaan, want op deze camping op Texel geldt niet dat de klant koning is. Vooral de onkundige bedrijfsleider toont geen empathie, blaft je af en verwijst naar een ander.
Kortom; tenzij je bestolen wilt worden GEEN aanrader!
Jeroen | 20-09-2011
al jaren kamperen we in het naseizoen op de naturisten camping van loodsmansduin. Dit jaar zal het op een andere plek zijn vanwege de verbouwingen. We zijn benieuwd. Tot nu toe zijn onze ervaringen zeer positief.
kees mol | 09-04-2011
Meer recensies van kees mol (8)
Als man alleen voel je je gauw opgelaten op een naturistencamping.
Is nergens voor nodig op Loodsmansduin.
Was een heerlijke ervaring om twee dagen vrij te zijn en midden in de nacht een plasje in je blootje te gaan doen.
Mooie ligging midden in de duinen en vriendelijke ontvangst.
Als naturist voel je je thuis en heerlijk vrij.
Ton | 19-08-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Loodsmansduin" ?
Hoe waardeer je Loodsmansduin in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.025