Naturismegids

Riva Bella

5

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

Riva Bella
Village Vacances
20270 Aléria
+33 (0)4 95 38 81 10

WebsiteContact
Lat: 42.160858 / Long: 9.549522
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 1396 Km / 15:22
 • Utrecht 1545 Km / 16:26

Open

 • 1 April t/m 1 November

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 68
 • Aantal plaatsen: 160
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zee
 • Jacuzzi

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Snackbar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Boogschieten

Diversen

 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Riva Bella

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Riva Bella. Laat het ons weten!
Na 15 jaar wilden we deze camping weer eens bezoeken, maar nu met onze kinderen van 10, 11 en 13.

Ontvangst was prima en we mochten een plek gaan uitzoeken. Toen we rondliepen herkenden we niets meer van ons laatste bezoek. Het was ook lang geleden, maar toch...

Nu waren wij op het hoogtepunt van het seizoen daar (midden augustus) maar mensen stonden hutjemutje op elkaar. Met soms maar een meter afstand tussen beide plekken. Ik gruwel daar persoonlijk van. Ook leek het wel of ze de plaatsen kleiner hebben gemaakt. Wat bijvoorbeeld vroeger 2 plekken waren, nu 3 plekken zijn. Je moest voor sommige plekken over de plek van de buren lopen om bij jouw plek aan te komen. Nou nee dank je.

En zo zijn we snel vertrokken naar La Bagheera die beter beviel.
Gelukkig hebben we nog wel een lama gezien die heerlijk los liep. Daarover hadden we de kinderen al verteld.

Ik mijn herinnering moest je best ver lopen naar de campingwinkel. Daar namen sommige mensen zelfs de auto voor (!). Nu niet kunnen ervaren hoe dat zou zijn geweest.
Maarten en Marieke | 08-10-2022
Meer recensies van Maarten en Marieke (13)
Geweldige plek met onze camper. ‘s Morgens wakker worden, camper uit en 5 meter verderop de zee in. Wat ik lees over hout etc op het strand, dit hebben wij niet gezien. Kleine winkel maar alles is er te koop. Wat ik lees over honden ? Naar ons idee horen dieren niet thuis op een nudisten camping maar dat is persoonlijk, laat ze lekker thuis bij bekenden ipv ze km mee te slepen in een auto. Restaurant is geen topper maar de enige in de buurt. Sanitair is prima en schoon. Een slecht cijfer geven vanwege het sluiten van restaurants etc vanwege het seizoen vind ik niet terecht, dan moet je naar de Canarische eilanden gaan, daar is het altijd hoog seizoen, daar kies je zelf voor. Voor ons was dit een top bestemming
Wim & Monique | 11-07-2018
Meer recensies van Wim & Monique (2)
Wij zijn er deze zomer geweest en het viel nogal tegen ten opzichte van de plaatjes die ik op hun site zag. Echter, het camping deel met strand ter plekke is best wel goed, al lag er veel troep op het stand (stukken hout e.d.). Toen ik dit meldde bij de receptie keken ze me aan alsof ze water zagen branden. Kennelijk vinden ze die rommel er bij horen. De dames bij de receptie zijn daarentegen wel weer vriendelijk en correct. In de campingwinkel met beperkt assortiment moet je wel enigszins gekleed verschijnen. Vlakbij ligt een militair terrein en er komen regelmatig helicopters overvliegen, maar dit hebben wij niet als storend ervaren.
Jos | 18-11-2017
Meer recensies van Jos (2)
Riva Bella is de eerste naturistenvakantie van ons. Ontvangst was hartelijk. Ter plekke wel meteen extra kosten. Gebied is ruim met een mooi strand bij ons huis. Het strand rechts was erg smal en lag vol zandzakken maar hadden hadden geluk met ene mooi strand met eigen ligstoelen. Het huisje Paradisu was redelijk; wel kleiner dan verwacht maar alles was er incl een prima airco. Je hoort continu de zee; echt heerlijk. Erg goed geslapen !
Strand was rustig met een fijne zee wat langzaam diper werd. Ivm nazomer vooral wat ouderen. Geen geklede gasten op strand gezien.
Restaurant was prima met een goed kaart wel wat prijzig en eentonig. In de omgeving een grote Leclerc supermarkt en leuke wandelingen door de wijngaarden. Op 1-2 uur rijden mooi maar ons inziens te drukke bezienswaardigheden; Wij hebben de hele oostkust gehad. Ivm vroeg vertrek uit Ajaccio; 1 nacht nabij vliegveld geslapen.
+ruim opgezet
+rust
+alleen naturisten gezien
+compleet huisje vlak aan zee
-deel weggeslagen strand
-klein huisje
-te duur
-luchtmacht oefeningen gaven vele onrust
-flinke afstanden tot de weg en bezienswaardigheden; auto nodig
-misschien wel te rustig; in de avond was het stil; geen kans om nog even een loopje te doen

voor herhaling? het was goed genoeg maar we hebben het daar wel gezien. Echt te stil en te duur voor ons
Peter | 26-09-2016
Half september 1 week op Riva Bella gestaan met onze tent.
Pluspunten:
vriendelijke ontvangst en uitgeleide bij de receptie
mochten zelf plek uitzoeken
mooie, ruime standplaatsen
Schoon sanitair (bij het strand iets minder, maar dat komt door al het zand)
Camping direct aan zee gelegen aan mooi oneindig lang zandstrand (geen zandzakken gezien!)
WIFI ontvangst goed op standplaats
Auto mag bij de tent geparkeerd staan
Je kunt mooie (naturistische) wandelingen maken over het terrein
Rustige camping.
Goede sfeer!

Minpunten:
kampwinkel ver weg
Ongezellig restaurant, waarbij een cocktail á raison van 8,50 er onooglijk uitzag en ook niet te drinken was (maar dit is uiteraard heel persoonlijk)

Conclusie:
Prima camping, mooie standplaatsen, rustig en goede sfeer.
Renée | 20-09-2016
Meer recensies van Renée (3)
We zijn net terug van een week Riva Bella. We hadden een luxe accomodatie Paradisu met uitzicht op zee. We hebben ontzettend genoten van deze plek! De zee is helder en fijn om in te zwemmen. Je kan lange strandwandelingen maken en komt weinig mensen tegen. Het huisje was van alle gemakken voorzien en had een prima bed. Het naturisme beleven is op deze camping een waar genoegen. De campingwinkel ligt iets verder weg maar daar hebben wij weinig gebruik van gemaakt omdat we de boodschappen in dorp verder deden. Het restaurant is gezellig, eten is wat prijzig maar redelijk goed. De bediening is geweldig, vrolijk en enthousiast! We hebben ook nog een kijkje op de andere naturistencampings in de buurt genomen. We waren erg blij dat we op Riva Bella terecht gekomen waren!! Een paradijslijke plek.....
Peter en Miranda | 16-09-2016
Meer recensies van Peter en Miranda (3)
We kwamen hier bij toeval terecht omdat we te ver waren doorgereden bij de andere campings.
En gelukkig want het is een prachtig oord direct aan zee met heel veel verblijfsmogelijkheden. Of je nu direct met je tent op het strand wilt staan of in een luxere accommodatie, er is van alles. En zonder het gevoel van massaliteit. Alles ligt mooi uitgespreid en je vindt elkaar niet terug. Omdat wij niet 50 meter van het strand hoefden te staan maar 200 meter prima vonden, hadden we een schitterende vrije plaats met prachtig uitzicht en in de verte een weiland met lama's. We zijn er 2 weken in juli 2016 gebleven en hebben enorm genoten. Je kunt er prachtige wandelingen maken, joggen en het lijkt alsof het strand uitsluitend door gasten van Rivabella wordt gebruiikt. Hoewel er dramatisch veel strandafslag is geweest, zo hoorden wij, is het strand rustig en schoon. Bij een volgende Corsica vakantie gaan wij zeker terug. Ten slotte op 3 km afstand verse oesters en mosselen. En Het Romeinse Aleria met museum. Zeker de moeite waard!
Bert & Ernst Jan | 25-08-2016
Meer recensies van Bert & Ernst Jan (10)
Al enige jaren in het naseizoen, heerlijk genietend op de camping aan het strand met een kleine caravan....
Prachtige plek echt -op- het strand 5 sterren waard!
Helaas... sanitaire voorziening is eenvoudig, afvoer verstopt niet schoon etc.
Wij zijn in het bezit van twee honden. Wij kunnen daar prima mee over het strand verdwijnen en heerlijk wandelen. ( natuurlijk ruimen wij de poep gewoon op!)
Helaas werden wij vorig jaar, maar ook zeker dit jaar geconfronteerd met een 'vaste bewoner' van de camping
( een man van duistse afkomst die jaarlijks van mei tot okt op de camping verblijft )Deze man is in het bezit van een Stafford-achtige hond. Wij hebben een paar x een confrontatie mbt de honden met deze man gehad.
Echter dit jaar is dit finaal uit de hand gelopen. Doordat het strand niet geheel bewandelbaar meer is ( door plaatsen van zandzakken) moet deze man met zijn Stafford over de camping terug naar zijn vaste plek. Onze honden zijn aangelijnd, maar zijn zeker allert als er een andere hond op korte afstand langs komt. De man schrok van onze honden en ging volledige uit zijn dak. Hij bedreigde ons en schold ons echt de huid vol. Onze kelen zouden doorgesneden worden bij een volgende confrontatie etc.
Omdat wij zo ontdaan waren van deze aktie, zijn wij van de camping vertrokken. Bij de eigenaresse van camping Riva Belle hebben wij ons verhaal gedaan. Zij beaamde het gedrag van deze man te herkennen en dat hij met meerdere camping gasten ( met hond) problemen had gehad. Echter het feit dat wij aangaven, om deze reden de camping te verlaten en ook in de toekomst niet meer terug te komen, gaf geen reactie...........
Kennelijk is deze vaste klant een belangrijke alleen heerser......
Wij bedanken......
En gelukkig een prima alternatief.. op andere camping aan het strand gevonden......
R de Keijzer | 18-10-2015
ik ben met mijn vriendin in juni 15 naar riva bella geweest; de lokatie(banana) was leuk 30 m vh strand;toffe douche en wc ; je kunt er koken.
doch de afknapper was de bar restaurant: slecht eten, heel duur, en de rekening klopte nooit,
we zijn dan een paar keer naar aleria gaan eten waar het gewone prijzen zijn voor beter eten
karine van nieuwenhuyse | 07-07-2015
Dit was onze vierde keer op Riva Bella, wat is het druk geworden! We hadden een huisje gehuurd op het strand, zo mooi, als je niets om comfort geeft, zelfs wifi ontvangs in de huisjes, buitendouche, zonneboilers, nwe keukentjes ondanks investering blijft het arme troef voor 140 euro per nacht, dat hadden we er graag voor over......

Helaas hebben ze het strand zo lelijk 'opgespoten' geen gezicht!
Zou wel uit kosten overweging zijn, maar het ziet er niet uit!
En zo druk op het strand, veel mensen met vieze honden, hondenpoep op het strand......

Denk dat dit onze laatste keer is, nadeel van het onderwijs, alleen vakantie in het hoogseizoen
Sjimmie | 13-08-2014
Al vele jaren hebben wij genoten van de vrijheid op het strand van Rive Bella.
Een geweldig strand waar je vele kilometers in je blootje kunt lopen.
De gebrekkige voorzieningen en povere bungalows op de koop toenemend.
Maar dit jaar (2014) is men de directie te ver gegaan in het tonen van respect voor hun klanten. Zowel voor huurders van bungalows als campinggasten.
Eerst een positief kantje, enkele bungalowtypen die het ook hard nodig hadden zijn opgepimpt met een nieuwe keuken en warmwatervoorziening middels zonneboilers.
Maar het belangrijkste waar de gasten voor komen is het strand. Als naturist die een bestemming aan zee kiest een must. Wat is er gebeurd? Afgelopen winter zijn door hevige stormen grote stukken strand weggeslagen. Triest natuurlijk maar de directie van Riva Bella heeft in de week dat het seizoen werd geopend grote zakken zand gevuld waarmee men ongeveer 20 pieren op het strand heeft gemaak met een afstand van 25 meter onderling. Met een hoogte van meer dan 2 meter is het strand onneembaar geworden voor wandelaars en is het of iedereen in een eigen zandput ligt. Het ziet er echt niet meer uit en vele vaste gasten van Riva Bella hadden de mening nu is het wel genoeg geweest. De directie heeft geen enkel respect voor hun gasten. Als een opmerking wordt gemaakt over deze belachelijke oplossing om het strand te beschermen dan haalt men lachend de schouders op.
Jammer maar Riva Bella is zo aan hun eigen ondergang bezig. En jammer dat er niet meer te kiezen is in een beetje aantrekkelijk gebied voor naturisten op Corsica.
Peter | 12-07-2014
Wij zijn vandaag even gaan kijken op riva bella voor ons eventueel volgend jaar te verbeteren, maar dat kunnen we zeker niet. Bij aankomst verliep alles heel vlot, erg vriendelijk en goed begeleid (alleen laat ik niet graag een paspoort achter aan de receptie, zeker niet als we bij het buiten rijden zelf mochten kiezen uit enkele tientallen passen). Eerst en vooral hebben we de spa geprobeerd. 30 Euro voor 2 uur is echt wel duur. Zeker als er slechts 1 sauna is (met kapotte bank), een haman en een zoutwaterjacuzzi. voor het zwembad moet je nog eens 32 euro bijbetalen voor het "zwembad", waar een therapie van gemaakt is. Na een uurtje waren we al terug weg daar. Dan even naar de camping geweest, en deze is heel onduidelijk en slecht onderhouden. Van de uithoeken is het erg ver gaan naar het badhuis. Maar deze was wel proper.

Conclusie: als je bijna het dubbele vraagt van een gemiddelde camping, zie dan ook dat je deze waard bent.
Rob | 20-07-2012
O,ja je kunt in voor en na seizoen betalen met anwb camping cheques of met de acsi kaart, dan betaal je 15 euro, dat is een mooie prijs voor dit paradijsje
riet | 03-04-2011
Meer recensies van riet (4)
Riva Bella, is paradijs.

Juist in de eerste weken van mei is het er heerlijk rustig en sta we met ons campertje zo op het strand. Er is nog weinig open en er is nog niets te doen, maar juist dat maakt het zo heerlijk........

We zijn er verschillende keren geweest en elke keer weer is het anders maar heerlijk.. Ook ontmoeten we iedere keer weer heel bijzondere mensen.

Voor ons iedere keer weer paradijs.

een nadeeltje is dat er soms straalvliegtuigen overvliegen.
riet & ton | 03-04-2011
Meer recensies van riet & ton (4)
Na zwaar afgeknapt te zijn op Bagheera troffen we iets verderop een werkelijk schitterend terrein aan, Riva Bella.
Santair wordt voortdurend schoongehouden, het terrein is schoon. Zelfs de lama's zijn welopgevoed,ze poepen niet op het terrein.
Nadeel? de prijs, deze mag gerust aan de hoge kant genoemd worden.En, ook zo lekker, geen animatie!!
Hugo | 23-12-2008
Meer recensies van Hugo (6)
Wij zijn in september 2 weken naar Riva Bella geweest. Prima camping. Wij opteerden voor een huisje op het strand. Is prachtig, je leeft volledig buiten. Een nadeel, wanneer er veel wind is kan je in je buitenkeukentje niet koken of eten. te koud en teveel wind. Voor de rest is het er prima om te verblijven.
Luc en Gerry | 07-12-2007
De laatste week van September 2007 hebben we hier een heel fijn verblijf gehad alleen het weer zat niet helemaal mee. Ook is het in de periode dat wij er waren wel erg rustig overal. Het is nl voor veel restaurants de laatste week dat ze echt actief zijn en veel zijn er al gesloten. Ook op de stranden bij de campings is het bijna leeg. De huisjes vonden wij erg klein maar funcioneel zeker als het warm weer is leef je lekker buiten en is dit geen probleem, maar bij wat minder warm weer zit je in de slaapkamer naar de muren te kijken omdat je vandaar uit geen uitzicht hebt door het kleine raam.
Het restaurant vonden wij niet erg gezellig ivm de felle TL verlichting overal. Maar het eten is er goed.
Wat wel erg lekker is, dat is de sauna direct aan het strand deze is bepaalde uren per dag open. het is heerlijk om aan het einde van de dag hier gebruik van te maken en dan dirtect in zee af te koelen.
In deze periode hebben we de andere naturisten campings op Corsica bezocht maar deze waren allemaal toch niet wat we er van verwachten. Dus de volgende keer gaan we toch weer voor Riva Bella omdat de locatie aan het strand uniek is. En wil je wat meer faciliteiten zoals duiken, surfen of gezellig naar een strandtentje oid dan.... handdoekje om en rijd je 5 minuten met de auto naar het noorden en ga je naar het strand van Bagheera.
Hans en Mariëtte | 04-12-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Riva Bella" ?
Hoe waardeer je Riva Bella in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.023