Naturismegids

Isicola

10

Gemiddeld cijfer van de laatste 16 reviews.

Deze accommodatie is gesloten.

Adresgegevens

Isicola
Torrox
+34 670828420
Lat: 36.767492 / Long: -3.930359
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

De zon, de bergen en de natuur, met de zee en het strand vlakbij!

Even voorstellen;

In de heuvels direct boven Torrox Pueblo aan de Costa del Sol hebben we de hand weten te leggen op een authentiek verbouwde cortijo met land van meer dan 300 jaar oud. Uitgebreide beschrijvingen vindt je op isicola.com/naturism/nl/

Door onze roots welke teruggaan tot de Cree Tribe van Canada hebben we er, sinds 2005, voor gekozen om twee teepees te verhuren voor wie een vleugje "traditional nature lifestyle" wil en een kleine studio voor wie het net even iets luxer wil. De teepees zijn 5-6 meter in diameter, hebben een volledige stahoogte en zijn voorzien van comfortabele tweepersoonsbedden met dekbedden. De studio bestaat uit een kleine salon met een kleine slaapruimte met tweepersoonsbed met dekbed. Tevens heb je bij de studio de beschikking over een douche en toilet voor privégebruik. Verder heb je de beschikking over een ruime “open air” keuken met koelkasten, vrieskast, magnetron, was/spoelbakken met aanrecht, barbecue, douches, toiletten, etc. etc.

Het idyllische, authentieke en traditionele dorpje Torrox met haar barretjes en restaurantjes is op twee kilometer afstand en in tien auto-minuten ben je op het strand van Torrox-Costa.

Faciliteiten en mogelijkheden: Teepees inclusief bedden, dekbedden, comfortabele stoelen en tafels, keuken met koelkasten, vrieskast, magnetron, inventaris en sanitair.

Zwembad met onderwaterverlichting, zonneterras met ligbedden, loungehoek.

Extra mogelijkheden: het organiseren van dagtour met een 4x4, boottocht of bijvoorbeeld het klaar laten zetten van een huurauto op het vliegveld van aankomst.

Reviews van bezoekers over Isicola

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Isicola. Laat het ons weten!
Isicola was de perfecte plek voor een ruime week weg van het werk, maar ook weg van het massatoerisme. Je rijdt de heuvel op en alles komt tot rust. Met de goede tips van Spiker (ook al enkele weken tevoren om tijdig tickets te kunnen kopen) waren mooie dagtochten gemakkelijk uit te voeren, zelfs zonder veel voorbereiding of kennis van de streek. Zo werd het een heerlijk ongedwongen week waarin ik toch enorm veel gezien heb.
WF | 04-03-2020
Hallo Mirjam en Spiker,, In de eerste plaats willen we jullie
graag bedanken voor jullie gastvrijheid, we hebben genoten van een van de mooiste plekjes die we ooit
gehad hebben, wat een uitzicht als je je staat te scheren of de vaat staat te doen...
Niets is jullie teveel, als er al iets is dan staan jullie meteen klaar om hulp te bieden.
En dan de tips die jullie hebben voor alle bezienswaardigheden in de Costa del Sol.
wellicht komen we nog eens bij jullie terug.
Hartelijke groet, Judith en Jan
.
Jan Remers | 17-09-2018
Een zestigjarig koppel dat vroeger regelmatig kampeerde in Frankrijk maar de laatste jaren het gemak had gevonden van een gemeubeld appartement besloot eens Spanje, regio Malaga, te experimenteren. Wij kwamen toevallig via een website uit bij een teepee wat ons nieuwsgierig maakte, FKK in Spanje? Vanaf de eerste contacten verliep alles in een gemoedelijke sfeer. De teepee en het naturisme ter plaatse was van een betoverende schoonheid. Bed, keuken en sanitair waren top. Temperatuur was super. Natuurlijk leef je wel in en met de natuur. De eigenaars hebben ons schitterend begeleid in eenvoud en met wederzijds respect. Spanje, regio Malaga - Granada, is cultureel een voltreffer. Wij hebben zeer lekker gegeten en uiterst vriendelijke mensen ontmoet. Wij zouden iedereen aanraden ooit deze ervaring mee te maken.
En zestigjarig koppel | 07-02-2018
Hoi Mirjam & Spiker, we hebben in september 5 nachten in de teepee gelogeerd. Graag willen we jullie bedanken voor de gastvrijheid, het warme ontvangst, en alle nuttige tips om de omgeving te ontdekken. We hebben enorm genoten van deze mooie plek, met geweldig uitzicht. Vooral de ongedwongen sfeer, de rust en vrijheid heeft ons goed gedaan. Tevens hebben we genoten van de interessante gesprekken, onder de sterrenhemel. De teepee is heel basic en daardoor ook bijzonder. Het sanitair en keukentje eenvoudig maar wel compleet voorzien van alles wat je echt nodig hebt. We wensen jullie het allerbeste en wellicht komen we nog een keer terug als we de streek nog eens bezoeken.
Groetjes C&C | 12-01-2018
Meer recensies van Groetjes C&C (3)
Beste Spiker en Mirjam, we zijn weer thuis na een omweg via de Atlantische kust waar we nog een paar dagen zijn gebleven. Onze tijd als jullie gasten in Spanje was voor ons een unieke ervaring. We hebben ontzettend genoten. Jullie gastvrijheid was hartverwarmend. Niets moet, alles kan. De ontvangst met een gezellige barbecue was top en ook de uitgaansavond naar Almuñecar gaf ons een gevoel alsof we elkaar al jaren kennen. Fijn dat jullie dit voor ons wilden organiseren en voor ons over hadden. Vooral de unieke ervaring in de kloof van de Rio Verde waar je ons met de Landrover SeriesIII 109 naar toe bracht was een van onze mooiste vakantie-ervaringen ooit. Wat een prachtige natuur en paradijselijke omgeving. Dit heeft diepe indruk op ons gemaakt. Ontzettend bedankt voor deze prachtige ervaring. De fijne gesprekken na "thuiskomst" bij de teepee waren bijzonder. Dat geeft ons een positieve steun voor een toekomst die, volgens An, toch al is uitgestippeld. Het heeft mij ook, in positieve zin, behoorlijk aan het denken gezet. Nogmaals bedankt voor de fijne tijd. Mirjam en jij, maar ook jullie dochters Carlijn en Merle zijn bij ons altijd welkom bij een bezoek aan Nederland. Laat even weten als jullie die plannen hebben.
Lieve groet van An & Arnold. | 16-03-2017
Lieve spiker en Mirjam, een klein detail achter jullie naam "Isicola" in een naturismegids trok onze aandacht. Wij hadden geen enkel idee nog waar wij heen wilden op vakantie. Maar het liet niet los. Na heel vaak jullie website te hebben bekeken en wat over en weer gemaild te hebben, hebben wij de knoop doorgehakt om 19 dagen bij jullie door te brengen. En wat zijn wij achteraf enorm blij met deze keuze! Na een hartverwarmende ontvangst van jullie kant, compleet met tapas en wijn voelden wij ons meteen thuis. Een prachtige teepee met een goed bed hadden wij tot onze beschikking. 's Nachts in slaap vallen met alleen de geluiden uit de natuur om je heen geeft rust. Iedere dag een prachtige tocht van en naar het dal was indrukwekkend. De stranden in de omgeving zijn heel mooi en zo ook het kristalheldere water van de zee. Na mooie tips vanaf jullie kant hebben wij ook nog enkele dagtochten gemaakt en bij de heerlijkste authentieke restaurantjes gegeten. Het was een meer dan bijzondere vakantie. Oprecht bedankt voor jullie gastvrijheid en de rust die jullie uitstralen. Wij vonden het fijn op jullie privéterrein te mogen vertoeven.
Veel liefs met een warme knuffel, Huub en Jacque | 23-09-2015
Lieve Spiker en Mirjam, we hebben ontzettend genoten van onze vakantie op jullie mooie nieuwe verblijf in Torrox. De rust, het prachtige uitzicht op de heuvel en de zee, de heerlijke plek in de schaduw met het briesje wind onder de druivenplanten, het fijne zwembad voor de verkoeling, gaven ons iedere dag weer een heerlijk ‘wellness’ gevoel. Ook was het slapen in de teepee weer een mooie belevenis samen met de leuke en inspirerende gesprekken met Spiker en de avontuurlijke uitstapjes. Wat hebben onze kinderen en wij ontzettend genoten van de 4x4 tour door de Rio de los Juntas, de mooie wandeltocht met de overheerlijke lunch, de boottocht met de banaan en het paardrijden over het strand. We zijn heel dankbaar dat we de deze mooie tijd met alle prachtige momenten door en met jullie hebben mogen meemaken! Super bedankt! En tot weerziens!

XXX Monique, Eugene, Roos, Wies en Kees.
Eugene en Monique | 04-09-2015
Beste Spiker & Mirjam,

veel dank voor een heerlijke week. Hartelijke ontvangst, uitstekende service en gastvrijheid. Ongedwongen sfeer, veel bereidheid het ons naar de zin te maken. Heerlijke locatie en veel goede tips voor wat je van ruim een week Andalucía mag verwachten. We hebben genoten,

Yfke & Steven.
Yfke & Steven | 10-07-2015
Wat een plek en uitzicht om stil van te worden. Geweldige 4x4 tochten gemaakt. Prima verzorgd door de gastheer! Onze eigen meegebrachte tent gaf niet het gevoel van één geheel. Toch was het met de andere gasten wel een eenheid. Fijne tijd gehad. We komen graag weer terug. Het ga jullie goed!
Rein en Emmalies | 17-06-2015
Prima ontvangen.

Spiker en Mirjam stellen zich pro-actief op om het je naar de zin te maken. Ze hebben ruim voldoende info wat betreft bezienswaardigheden. Benadering is heel persoonlijk.
Leo & Jeanne | 17-06-2015
Meer recensies van Leo & Jeanne (2)
Na een hartelijke ontvangst worden we rondgeleid door een "paradijselijke" tuin met veel vruchtbomen.
Daarna ons onderkomen voor de komende 10 dagen in "ontvangst" genomen; een kleine studio met tweepersoonsbed.
In alle rust in en aan het zwembad zijn we weer waar we moeten zijn; terug bij onszelf!
Mirjam, Spiker, heel veel dank voor al het goede aan ons gegeven.
Otto, Roelien.
Roelien | 31-05-2015
Meer recensies van Roelien (2)
Waarom? Tja die vraag kunnen we niet eenduidig beantwoorden.... Het is de sfeer, de gastvrijheid, de plek, de mogelijkheden, het gevoel van vrijheid en welkom zijn. Je moet het gewoon ervaren om te kunnen waarderen
Rob | 17-05-2015
Als laatste adres tijdens onze rondreis door Andalusië verbleven we helaas maar 3 nachten bij Isicola . de ontvangst was uitermate prettig en vriendelijk en niets was teveel. Onze 3 dochters ((11,9 en 5) vonden de teepee prachtig en vroegen direct al of we hier nog vaker heen kunnen gaan en dan vooral veel langer, We weten nog niet wanneer maar dat gaat vast en zeker gebeuren
Nancy | 17-05-2015
Meer recensies van Nancy (3)
Prima uitgeruste camping op een schitterende en heerlijk rustige plek. De tipi's zijn mooi ingericht en het is echt genieten met zo'n uniek onderdak dat in de omgeving overloopt. Met de rookflap open en het avondconcert van de krekels op de achtergrond is het heerlijk indommelen na een zonovergoten dag. Hans en Mirjam kennen de streek erg goed en maken graag tijd voor een uitgebreide babbel, en om je wegwijs te maken in de buurt. De wandeling naar het natuurpark Peña Escrita is pittig maar biedt onderweg prachtige panorama's, en het park met zijn vele verschillende dieren, waaronder de witte wolven, is zeker de moete waard. Het nabijgelegen dorpje Almuñecar heeft in grote mate zijn authentieke Spaanse charme bewaard en is zeker niet overspoeld door toeristen. Een aanrader, ik kom er zeker terug
Bart | 17-08-2009
Een heerlijke plaats om naturistisch te camperen. Er is rust en ruimte. Een heerlijk gevoel om alleen je koffer maar mee te moeten nemen om heerlijk te camperen. Spiker en Mirjam hebben ervoor gezorgt dat er een huurauto klaar stond op het vliegveld en vandaar naar Almunecar is een aangename rit. Aangekomen in het dorp werden we opgewacht door Hans die voor ons uit reed naar de camping. Het zijn ruime tenten, met heerlijke bedden en is prima sanitair en.... een compleet ingerichte keuken op het terrein. Bijzondere vriendelijke ontvangst, welkomsdrankje en veel informatie en tips gekregen over de omgeving met al zijn wetenswaardigheden. We hebben zelf geen gebruik gemaakt van 4x4 tour, kanomogelijkheden en boogschieten, maar is zeker de moeite waard als je een wat actievere vakantie wil. Kortom het was een heerlijk en gastvrij verblijf waar we met volle teugen van genoten hebben.
jeanette&alex | 16-08-2009
We waren 17 dagen bij isicola. Spiker en Mirjam zijn heel gastvrij en vriendelijk. Het is even wennen om dagelijks 20 minuten te rijden voordat je in de bewoonde wereld bent, maar dan is het heel aangenaam om in de stilte een boek te lezen, lekker je eigen maaltijd klaar te maken en onder de volle maan en miljoenen sterren te slapen. Vanuit Isicola hebben we de omgeving goed in beeld gekregen. Het Alhamra in Granada, de Velez (op een na hoogste top in Sierra Nevada) beklommen, gewandeld, op het naturistenstrand "playa de Cantarriján uitgerust met palmen, terras en Antonio die we maar hoefden te roepen voor b.v. bier en het kwam er aan.
Kortom: als je houd van stilte, rust en ruimte als uitvalsbasis voor wat Andalusië te bieden heeft: een aanrader.
Jan Romeijn en Mimi Manders. | 03-08-2009
Als je van rust houd ben je hier op de juiste plek. Weinig andere kampeerders, heerlijk veel ruimte in de tipi en om je heen en alles is er. Een koffertje met wat kleding meenemen is voldoende. Spiker en Mirjam maken je wegwijs in de omgeving en maklen het naar je zin indien nodig. Almuñcecar, ca 15km van de camping, is een levendige plaats. Er komen vooral veel Spanjaarden en minder buitenlanders, daardoor is het minder touristisch dan veel andere Spaanse badplaatsen. Er is een heerlijk naturistenstrand een half uurtje rijden van de camping. Wij komen terug.
John en Wolly
John Keet | 02-08-2009
Meer recensies van John Keet (5)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Isicola" ?
Hoe waardeer je Isicola in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.021