Naturismegids

Het Rutbeek

7.2

Gemiddeld cijfer van de laatste 9 reviews.

Adresgegevens

Het Rutbeek
Het Rutbeek

Lat: 52.176827 / Long: 6.832638
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 314 Km / 03:04
  • Utrecht 146 Km / 01:28

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Betaald parkeren
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toiletvoorzieningen
  • Verkoop van eten en drinken

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Het Rutbeek

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Het Rutbeek. Laat het ons weten!
Hallo allemaal, hoe gaat het. Met mij gaat het goed. Langzaam wordt het weer mooi weer, en kijk ik er naar uit om weer naar het Rutbeek te gaan. Ik vind het mooi naakt te zijn. Mijn ervaring is goed, en het wandelpad wat er is, vindt ik geen probleem. Als er mensen wandelen dan wordt je ook wel bekeken, dat vind ik wel spannend. Tot zover.Groetjes van Bert Grobben. Hengelo..
Bert grobben | 07-04-2024
Meer recensies van Bert grobben (2)
Hallo, ik ben Bert. Als het weer het toelaat, dan ga ik weer naar het Rutbeek.Ik voel me daar op mijn gemak, lekker NAAKT zijn. Tot zover.Groetjes van Bert Grobben. Hengelo.
Bert Grobben | 19-01-2024
Meer recensies van Bert Grobben (2)
Van daag weer lekker genieten van de zon op het naaktstrand rutbeek. Lekker in je blootje zonnen
D,k | 31-03-2021
Meer recensies van D,k (2)
Als het weer het toe laat mag ik ook graag op het naaktstrand liggen, en zwemmen, alleen vind ik het wel jammer dat het wandelpad er langs loop ,maar verder stoor ik me er niet aan ,en als straks de wc en doe douche aan gepakt wordt dat ook weer schoon .
Dick | 27-03-2021
Meer recensies van Dick (2)
Men praat zo veel over het gedrag van mannen onder elkaar. Is ook soms niet goed te keuren.de heterostellen zijn in hun doen en laten niet veel beter. Scooters Die via het mtb pad op het wandelpad langs komen scheuren. Loslopende honden. Harde muziek.fietsen mee op 't strand. Waar is de toezichthouder die er alleen maar komt als 't toilet dicht moet. Dat fiets, wandelpad heeft het er niet beter opgemaakt. Wel handig voor de kijkers.kom er graag als 't niet zo druk is en er niet zo veel asos liggen die zo ontzettend aanwezig zijn.
Hendrik | 26-06-2020
Gister geweest.prima. ervaring.leuke contacten.schoon zwemwater.voor herhaling vatbaar.
Peter en jenny | 01-09-2019
Voorjaar komt eraan waarop hopelijk een heerlijke zomer zal volgen.
Afgelopen zomer vaak het Rutbeek bezocht. Nette toiletten en douches.
Ben helaas ( en overduidelijk ik niet alleen) erg vaak gebeten door dazen. Zou graag zien dat er dazenvallen geplaatst worden. Zijn niet duur in aanschaf, lijkt mijnsinziens een goede investering.
Verder is het heerlijk zwemwater.
Gelukkig geen onvertogen dingen waargenomen.
Helaas wel wat jeugdige medelanders ( diegenen die douchen met onderbroek aan !!) die vervelende en ongepaste dingen schreeuwen tijdens hun (gluur)wandeling.
Tot zon-en zwems !!
M. | 03-03-2019
Afgelopen maandag geweest na lange tijd
Water was heerlijk
Er loopt alleen een figuur rond genaamd Jeffrey die elke vrouw probeert te strikken voor zijn verslaving als de lezer begrijpt wat ik bedoel Een gewaarschuwd mens telt voor 2
Jammer dat ik nog teveel erothiek zag Niet gepast daar er ook nogal wat kids waren
Gr Chris
Chris | 22-06-2017
Ik kom graag op het naakt strandjes. Lekker ontspannen.
Guido | 28-05-2017
Kom regelmatig hier zonnen. Met nadruk op zonnen, omdat er een beperkte minderheid blijkt te zijn die andere bedoelingen heeft, iets waar je het zelfde over leest in andere reacties van andere locaties. Er zijn heren die regelmatig jeuk hebben op waar het niet hoort. Gelukkig houden die zich op rondom de omgeving van de fietsenstalling en is het rondom het water prima te vertoeven als naturist in een gemoedelijke sfeer.

Er is inderdaad flink gesnoeid, om het 'heren plezier' te ontmoedigen en als ik terugkijk over de afgelopen jaren dan heeft dat ontmoediging beleid positieve effecten. Echter zijn er helaas nog enkelingen er tussen, die het niet snappen en regelmatig terug komen, ik spreek ze aan (wat weinig doen) met de tekst: "Ga naar de Pannekoekplas als je blijvend jeuk hebt, of ga naar de dokter voor een zalfje, maar doe dat niet hier, het is ongepast gedrag en wij zijn zuinig hier op wat we hier hebben." Gewoon aanspreken op hun ongewenst gedrag, zonder te belerend over te komen heeft het beste effect.
Doordat overal in het land bepaalde HOP's (Homo Ontmoeting / Cruise Plaatsen) gesloten worden door lokale overheden of door omwonenden, krijg je ze op plaatsen waar je het niet wil hebben: de recreatie openbare naturisten stranden.

Gelukkig is de boodschap bij velen van hen goed over gekomen en hebben ze de Pannenkoek plas bij Oldenzaal gevonden in soortgenoten van hun liefhebberij en zag het afgelopen seizoen weer meer gemengde stellen op de Rutbeek en ook gezinnen met kinderen.
Vervelend is wel dat de beheerder te pas en te onpas het toiletgebouw wel of niet open heeft, er enkelingen zijn die menen hun fiets te moeten meenemen het terrein op.

Sinds 2016 is er betaald parkeren, 5 euro per dag en buiten het seizoen 2 euro. Jaarkaarten 40 euro en 25 euro in voorverkoop. Fietsers, brommers en motorrijders nog steeds gratis.
Regelmatige gast. | 12-04-2017
Meer recensies van Regelmatige gast. (2)
Middelmatig. De sfeer is i.m.o. wat benauwend, omdat men elkaar voelbaar in de gaten houdt. Er is een aanzienlijk gehalte van heren die er niet komen om naakt te zonnen maar om andere redenen. Voor vrouwen die alleen komen is het niet zo prettig, standaard komt er wel één of meer mannen dicht in de buurt liggen om te gluren of zichzelf te betasten. Ook mannen die alleen komen, lopen de kans benaderd te worden door andere mannen. Eerder deze zomer heeft het beheer de bomen en bosjes in het midden van het veld rigoureus stukgehakt in een poging de erotische activiteiten van enkele personen achter dit groen te beperken. Door de naturisten zelf wordt helaas nog steeds minder actie dan voorheen ondernomen om gluurders, cruisers en lieden uit exotische culturen die Nederlanders lastigvallen, te stoppen. Het terrein en de omgeving van het Rutbeek zelf is prachtig mooi, en weldadig rustig, maar ook niet lang meer. Over twee jaar wordt er, als de plannen zonder protest doorgang kunnen vinden, een sauna met restaurant gebouwd op het schiereiland, alsmede een brug over de hele plas, en honderden vakantiehuizen in het bos en veld aan de overkant, omdat enkele geldzuchtige projectontwikkelaars zich tot doel hebben gesteld het spekken van hun eigen portemonnee door middel van vernietiging van het landschap en de natuur.
othmar | 27-09-2016
't-Ruthbeek is een groot naaktstrand waar nog veel mag verbeterd kan worden, door het asvalterende pad als voetgangerpad te doen functtioneren voor mensen die op 't strand bloot te willen liggen. En voyeurs die naar nakende mensen doet kijken, die moeten verwijderd worden.
Visser | 19-07-2015
Het is een prima strandje waar je heerlijk kunt vertoeven met het gezin, er lopen hier en daar wel wat cruizers rond, maar vallen je niet lastig of zo (gelukkig) ik ga er er vaak heen met mijn vrouw en het is echt heerlijk, wees eerlijk er zijn altijd kijkers, mensen die het vreemd of belachelijk vinden dat wij nudisten, naturisten zo moeten doen, maar ja dat vinden wij van hun hahahaha, ieder z'n eigen manier, leven en laten leven.............TOCH?!?!?!?!?!?!?!?!
B.D.Verpoorte | 20-08-2012
lijkt me heerlijk om het een keet mee te maken y loved naked
dakota | 14-07-2011
Ga hier binnenkort eens kijken, kan nergens meer als alleenstaande jongeman gaan liggen zonder dat een andere man zijn handdoek naast mij neerlegt.

Die homo's,Cruisers of wat dan ook moeten maar naar de overkant van de A1 in Oldenzaal daar heb je de pannekoekplas.(voor elk wat wils)

Ik heb niets tegen homo's maar blijf van mijn handdoek weg.!!
Marco. | 09-06-2011
ik kom er ook geregeld. ik vind het daar super leuk.
er lopen ook leuke dames rond.

Gr dennis
dennis | 17-05-2011
chiel

BEN GISTEREN VOOR HET EERST GEWEEST EN VOND HET LEKKER RUSTIG EN OOK WEL VRIJ .
MM VD GENUGTEN | 01-07-2010
Ben er als vrouw alleen geweest. Direct een kerel die ongevraagd z'n handdoekje naast de mijne legde voor een "goed gesprek". Vriendelijk aangegeven dat ik geen interesse had, waarna hij weer aftaaide.

Verder relatief veel mannen die het erg *gezellig* hebben met elkaar.

Zijn voor mij dingen die weinig met naturisme te maken hebben en vind ik jammer
Mieke | 24-06-2010
het naturistenstrand is tolaal verprutst met het asfalt langs het strand < belachelijk> een grote rotzooi mometeel
herman | 15-03-2009
het strand word momenteel geasfalteerd dus het natuurlijke is er wel af dan dan kan het kijkvolk ons nog beter bekijken
jan hennekes | 18-02-2009
Meer recensies van jan hennekes (2)
het is bij het Ruthbeek altijdijd gezellig en leuk bloot swemmen is heerlijk alleen de karpers willen wel eens toehappen ze zijn gek op piemels dan moet je zwaarde zwemmen als er een karper aan je piemel hangt .
jan hennekes | 07-09-2008
Meer recensies van jan hennekes (2)
Het naturisten strand van Het Rutbeek bevalt me erg goed. Ik ga er vaak heen. Ziet er altijd mooi uit en de sfeer is er meestal ook erg goed.
Het naturisten strand is ook netjes aangegeven dus goed te vinden.

Jammer genoeg komt het zo nu en dan nog wel eens voor dat er wat mensen een beetje sexueel bezig zijn. Gelukkig is dat meestal pas 's avonds als de meeste mensen en met name de kinderen weg zijn.
Peter | 01-09-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Het Rutbeek" ?
Hoe waardeer je Het Rutbeek in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.027