Naturismegids

Recensies van Luc

Het Rutbeek

12-04-2017
Kom regelmatig hier zonnen. Met nadruk op zonnen, omdat er een beperkte minderheid blijkt te zijn die andere bedoelingen heeft, iets waar je het zelfde over leest in andere reacties van andere locaties. Er zijn heren die regelmatig jeuk hebben op waar het niet hoort. Gelukkig houden die zich op rondom de omgeving van de fietsenstalling en is het rondom het water prima te vertoeven als naturist in een gemoedelijke sfeer.

Er is inderdaad flink gesnoeid, om het 'heren plezier' te ontmoedigen en als ik terugkijk over de afgelopen jaren dan heeft dat ontmoediging beleid positieve effecten. Echter zijn er helaas nog enkelingen er tussen, die het niet snappen en regelmatig terug komen, ik spreek ze aan (wat weinig doen) met de tekst: "Ga naar de Pannekoekplas als je blijvend jeuk hebt, of ga naar de dokter voor een zalfje, maar doe dat niet hier, het is ongepast gedrag en wij zijn zuinig hier op wat we hier hebben." Gewoon aanspreken op hun ongewenst gedrag, zonder te belerend over te komen heeft het beste effect.
Doordat overal in het land bepaalde HOP's (Homo Ontmoeting / Cruise Plaatsen) gesloten worden door lokale overheden of door omwonenden, krijg je ze op plaatsen waar je het niet wil hebben: de recreatie openbare naturisten stranden.

Gelukkig is de boodschap bij velen van hen goed over gekomen en hebben ze de Pannenkoek plas bij Oldenzaal gevonden in soortgenoten van hun liefhebberij en zag het afgelopen seizoen weer meer gemengde stellen op de Rutbeek en ook gezinnen met kinderen.
Vervelend is wel dat de beheerder te pas en te onpas het toiletgebouw wel of niet open heeft, er enkelingen zijn die menen hun fiets te moeten meenemen het terrein op.

Sinds 2016 is er betaald parkeren, 5 euro per dag en buiten het seizoen 2 euro. Jaarkaarten 40 euro en 25 euro in voorverkoop. Fietsers, brommers en motorrijders nog steeds gratis.

Camping Solaris

03-02-2013
Wij boekte al jaren ons appartement op Lanterna, de buren-appartementen. Wel boekte wij zo dicht mogelijk bij de "grens" met Solaris. Zo konden we 's morgens al vroeg voordat de (doorgaans Duitse) invasie van badlakens-claims ons plekje vinden. De bewakers van de doorgang kende ons en wij konden altijd zonder betalen, door de toegang en verkleden ons daarna direct tot Adam & Eva. Ik ben naturist, mijn vriendin (nu ex) vindt naturisme iets minder, naakt in restaurant & winkel kan ze niet waarderen. Ook uit budget oogpunt verkozen wij voor Lanterna, want Solaris is toch 35% duurder, ondanks dat wij altijd in september gingen. Laatste keer hadden wij nog wel overwogen om een keer te boeken, want Solaris is aan te prijzen! Toiletgebouwen, niet gescheiden voor mannen en vrouwen, zijn volop aanwezig en brandschoon! Ook worden de rotsachtige "strand" goed onderhouden en met betoncement ge√ęgaliseerd tot wat meer vlakke stukken en er zijn voldoende RVS metalen trappen om het water in te gaan. Er is ook een kiezelstrand-boulevardje. Min puntje is dat er fietsers zijn (met textiel) die gebruik maken van de doorgang, die einde van de camping bij een gewild vissersnederzetting uitkomt waar een goed restaurant zit. Ik heb geen ervaring met jeugd, kom nooit in de schoolvakantie seizoenen. De planning is wel dat ik in de toekomst daar wel boek om met de caravan daar te staan, plekjes aan het water, moet je wel ruim van te voren boeken, ook in het na-seizoen! Ze zijn wel een stuk duurder! Maar ja, direct uit je bed het water in, mag wat kosten. Prima camping en veel 40+ in september wat een gemoedelijke sfeer geeft.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.047