Naturismegids

Plage de Lourtuais

10

Gemiddeld cijfer van de laatste 2 reviews.

Adresgegevens

Plage de Lourtuais

Lat: 48.644490 / Long: -2.481114
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 686 Km / 06:45
  • Utrecht 858 Km / 08:23

Reviews van bezoekers over Plage de Lourtuais

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Plage de Lourtuais. Laat het ons weten!
Mooi breed (eb) strand met schoon helder maar best fris water (juli). Het water aan de zuidkant van Bretagne was op dat zelfde tijdstip warmer. Zwemmen kan hier heel mooi in het lichtgroene water. Ook alle ruimte om een plekje te vinden. Verder naar links tussen de rotsen zit je uit de wind. Wel wordt hier door alleengaande mannen nogal geflaneerd langs het strand. De hier genoemde beheerder hebben we niet gezien. Ook de aanduiding van het naaktstrand niet gezien, maar het is duidelijk genoeg. De wandeling er naar toe (500m) is mooi en redelijk goed te doen.
Perry | 11-07-2023
Meer recensies van Perry (2)
We hebben dit strand bezocht in juli 2018 en vonden het zalig. Mooi decor, prachtig gouden zandstrand met rotsen links en rechts. Vanuit het centrum volg je de bruine bordjes "Plage Lourtuais" en dan kom je op een heel grote, nieuwe parking. Vanop die parking moet je naar links (staat aangeduid op het overzichtsbord). Na 500m kom je aan de kleinere parking, die dus dichter bij het strand ligt. Je kunt die kleine parking enkel nog bereiken via de grote parking. Wanneer je dus niet veel wil wandelen, kun je eerst doorrijden naar die kleine parking en kijken of je daar plaats vindt. Zoniet, moet je weer een stuk omrijden naar de grote parking, waar er zeker plaats is. Beide parkings zijn gratis. Na de kleine parking is het nog zo'n 500m wandelen naar beneden. Wanneer je op het strand toekomt, staat duidelijk aangeduid; links NATURISME.
Rik | 01-08-2018
Meer recensies van Rik (13)
Prachtig stukje naaktstrand! Graag bezocht en geliefd bij lokale bevolking en toeristen. Zowel mensen die alleen komen, als met z'n tweetjes of met kinderen.

Politie ziet er bij opkomende vloed op toe dat niemand ingesloten geraakt, want er is inderdaad een stukje strand waar je geïsoleerd kan geraken.

Het strand wordt heel netjes gehouden en achtergelaten door de bezoekers en er is een toezichter. Een vrijwilliger die een oogje in het zeil houdt wat betreft veiligheid, schoon houden en integriteit van de bezoekers (gluurders zijn hier niet welkom) én hij plaatst (en neemt het op het einde van de dag ook weer weg) een bord dat aangeeft waar het naaktstrand begint.

Vanaf de parking is het nog een stukje naar beneden wandelen (via trap of pad), maar dat hadden we er graag voor over) en parkeerplaats vinden, wordt iets moeilijker in de namiddag, best vroeg genoeg arriveren dus.

Tot hier toe het mooiste meest aangename naaktstrand dat we bezochten aan de Bretoense en Normandische kust.
Annie | 14-07-2016
strand is moeilijk te bereiken, parkeren is vorig jaar nog moeilijker gemaakt, flink hoogteverschil parkeren-strand
maar als je het hebt bereikt is het de moeite meer dan waard!
schitterend, erg rustig strand, geen last van homo's
slechts kleine strook met droog zand
in hoogseizoen toezicht door naturistenvereniging (dikke man met pet)
groot verschil in hoog en laag water
let op dat je niet ingesloten wordt door het water
voor de maand juli is het (zeer heldere) water nog wel erg fris
Louis | 16-07-2015
dit strand is gelegen aan de rand van het mooie stadje Erquy. Met de auto kom je in de buurt, je parkeert bovenaan de heuvel en vervolgens in 5-10 min naar het strand lopen. Kom je laat dan kan parkeren lastig zijn. Het naakstrand ligt links vanaf de strandopgang bekeken (rechts = textiel). Het zandstrand is prachtig. Uitzicht geweldig. Flink hoogteverschil eb en vloed. Bij eb oppassen (beter: schoeisel aan) je kan gestoken worden door een vis(?) waar je even flink van de kaart van kan raken (zelf niet meegemaakt, wel 2x gezien bij een onfortuinlijke strandgast). Doordat het water iets dieper afloopt dan bijv. Nantois is er soms wat meer branding wat het zwemmen een andere beleving geeft (wij vonden dat prettiger)
Jan | 10-07-2015
Meer recensies van Jan (13)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Plage de Lourtuais" ?
Hoe waardeer je Plage de Lourtuais in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.027