Naturismegids

Recensies van Karen

Domaine de la Gagère

27-08-2023
Net thuis van een heerlijke week hittegolf op Domaine de la Gagère. Wàt een fijne plek. Prachtige vergezichten, mooi wandelen rondom de camping, terrein van de camping glooiend, makkelijk begaanbaar. Prima zwembad, leuk restaurant waar je een heerlijk dagmenu kunt eten. Een frietje halen kan ook. Schoon en er hangt een gezellige sfeer. Niet al te veel kinderen zo in de laatste vakantie week en dat vinden wij wel fijn. Toch nog een mooie mix van oud en jong. Leuke pubquiz georganiseerd door gasten, applaus! Genoten! Leuk echtpaar die met een groep lieve vrijwilligers erg hard aan het werk is. Voor ons voor herhaling vatbaar.
Het huisje is wat gedateerd, en verdiend eerlijkheidshalve wel wat onderhoud en liefde zonder meteen een nieuwe neer te zetten denk ik. Het matrasje in het bed is wat dun en hebben we een beetje opgefluft door de dekbedden eronder te leggen. We hadden een kapotte parasol, parasolvoet en een kapotte plastic stoel, en koekenpan. (Niets wat een kruiskop niet kon fixen) En bij regen is het verouderde houten terras echt spekglad. Maar het uitzicht en de schaduw tijdens deze zonnige week maakten dat meer dan goed!
Dus al met al een dikke 8+ en we komen zeker nog eens.
Tip! Koop een kip! in een zak bij Lidl in Luzy, stop die 12 min. in je oh zo handige Magnetron in het huisje, frietje halen, wijntje inschenken en van het uitzicht genieten.

Domaine des Lauzons

24-09-2019
Sept 2019, op aanraden van vrienden op deze camping beland. In eerste instantie was het even "wennen" bij aankomst maar na een allerhartelijkste ontvangst door een lieve nederlands sprekende dame en een leuk (eenvoudig) chaletje op een mooi plekje konden we toch wel wennen.

Plus: het leuke gezellig ogende gebouw, de variatie in tenten en huisjes doorelkaar, dan blijf je toch het gevoel hebben van een camping ook al logeer je in een huisje, het mooi ronde zwembad met voldoende schone, werkende bedjes en stoelen. De mogelijkheid om lekker te wandelen (niet echt uren en erg gevarieerd maar het kàn) de bibliotheek, eigenlijk de hele kneuterige entourage, daar moet je van houden maar wij vonden het leuk.

Min: het eten in het restaurant, NIET doen! Karig, duur en absoluut niet lekker!, het is makkelijk maar ik denk dat iedereen zelf beter kan koken. Het aantal hollanders ( op zich vinden wij het gezellig als er wat nederlanders zijn en er iemand bij de receptie nederlands spreekt, maar hier is 80% nederlander of belg). De hoorbare weg, dat stoort soms best wel. Het ienimini winkeltje, begrijpelijk niet ruim gesorteerd in het naseizoen maar de camping zat goed vol en er is eigenlijk niet echt iets te krijgen. Beetje rommelige camping, er kan wel iets meer aan achterstallig onderhoud gedaan worden hier en daar maar ach dat is dan ook weer de Franse charme. En wij vonden het 70-75+ gehalte erg hoog, als vijftigers waren we echt de jongsten. Dat is op andere campings vaak niet het geval! Ook wij worden hopelijk ooit gezond oud maar ik had nu de hele tijd de neiging om iemamd te gaan helpen met zijn rollator.

Al met al een leuke, charmante, gezellige plek. Het plaatsje is geweldig! De omgeving mooi en vooral (in het naseizoen) lekker rustig! Wij overwegen een tweede bezoek in het voorjaar omdat de nachten in september wel erg koud kunnen zijn.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.047