Naturismegids

Recensies van Toos en Henk

Le Marcassin

20-08-2023
Vriendelijke ontvangst door Gerrit-Jan en Manita. Een rondleiding gehad van Gerrit-Jan die de plekjes die geschikt waren voor onze caravan aanwees. Daardoor uiteindelijk een schitterende zonnige plek aan het einde van de camping gekozen met vrij uitzicht.
In de omgeving is genoeg te bekijken. Zowel met de auto als met de fiets. Fiets en wandeltochten beschikbaar in de bibliotheek. Wij zijn vanaf de camping naar het leuke stadje Domme gefietst, dat is prima te doen.
Genoten van een van de heerlijke en goed verzorgde gezamenlijke maaltijden.
Broodservice is ook prima. Heerlijk zwembad met ligstoelen. Eenvoudig maar keurig sanitair. Douches waren heerlijk qua temperatuur.
We komen zeker nog een keer terug
Jan en Ineke - Le Marcassin

Arnaoutchot (Arna)

20-08-2023
Grote camping waar erg veel chalets ed staan. Kampeerplaatsen wisselend van grootte, onze caravan paste maar net.
Sanitair was voldoende, douches qua warmte goed in te stellen. Ik had het idee dat het schoonmaken voornamelijk met de slang gedaan werd, alles droop van het water als je ‘s ochtends kwam.
Voorzieningen voldoende aanwezig, prima zwembad, supermarkt, brood kiosk met veel keuze.
Het mooiste van de camping is toch wel het strand en de ruwe zee.
In de directe omgeving van de camping is niets te doen. Fietspaden zijn er wel in de omgeving.
De prijs van de standplaats is behoorlijk fors. In een paar jaar tijd, waarschijnlijk door de overname, bijna verdubbeld volgens de buren op de camping die er al meer dan 30 jaar komen.
4g verbinding van de telefoon was er nagenoeg niet.
Jan en Ineke - Arnaoutchot (Arna)

Domaine Naturiste la Petite Brenne

20-08-2023
Ruim opgezette camping waar met name Nederlanders staan. Zeer grote staanplaatsen.
Vriendelijke ontvangst met een welkomst drankje. Prima zwembad. Broodservice met beperkt assortiment. Grote sanitair gebouw bij het hoofdgebouw is prima, de kleine bij het veld waar wij stonden is behoorlijk gedateerd.
We hebben maar een paar dagen gestaan aan het einde van onze vakantie dus over de omgeving kunnen we weinig zeggen.
Op de camping zelf wordt wel van alles georganiseerd.

Le Pont d'Adèle

13-08-2022
In augustus 2022 bezocht met mijn partner. Het is een groot terrein met redelijk ruime plaatsen. Wij hadden een zonnige plek met mooi uitzicht, westelijk gericht dus kans op mooie zonsondergang.
Er is een klein zwembad om af te koelen maar echt zwemmen is er niet bij, met 5 slagen ben je aan de overkant. Rondom het zwembad staan ligstoelen in de zon en eventueel schaduw.
Het sanitair gebouw is eenvoudig. Douchen met prachtig uitzicht. Minpunt, in de 10 dagen dat wij er stonden is het sanitair maar 2x schoongemaakt. Chemisch toilet moet je op afspraak legen op het Chateau, Rafaël of Catharine komt je dan halen met de electro car.
Op bestelling was er ‘s ochtends stokbrood. Geen winkel aanwezig. Voor de boodschappen moet je ongeveer een kwartier rijden. In Saint Marcellin is een grote Leclerc en een Lidl.
In de omgeving is genoeg te zien. Dagje Grenoble goed te doen vanaf de camping.
Een keer in de week wordt er een gezamenlijk hapje en drankje georganiseerd bij het chateau, een mooie gelegenheid om campinggenoten te leren kennen.
Pien - Le Pont d'Adèle - Mooie zonsondergang vanaf onze plaats

Mooie zonsondergang vanaf onze plaats

Le Sérignan Plage Nature

13-08-2022
We hebben in juli 2 weken op deze camping gestaan. De camping wordt bezocht door met name Fransen, Engelsen en Nederlanders. We hadden een standaard plaats vlak achter de receptie, plek was ruim genoeg en schaduwrijk. Watertappunt moest je delen met de buren en was voor ons een beetje lastig te bereiken.
Het sanitair wordt prima schoongehouden door een vriendelijke dame. Note: verschillende nesten van zwaluwen in het sanitairgebouw en verspreid over het terrein, er is een beschermingsprogramma om de zwaluwen te helpen waardoor je ook minder last van muggen hebt op de camping. Je had overigens geen last van de zwaluwen.
De winkel had elke dag vers afgebakken brood en was goed gesorteerd met alle benodigdheden. Verder is er in Serignan, op 10 min rijafstand keuze uit Leclerc, Lidl en Aldi. Vlakbij de camping zijn meerdere verkooppunten van uitstekend fruit.
De Balneo, die ‘s ochtends voor naturisten beschikbaar was is heerlijk, alleen de ligbedden waren niet echt comfortabel. Onder 16 jaar is deze niet toegankelijk waardoor er een relaxte sfeer was.
Het strand is zelfs vanaf onze plek, die het verste weg lag, op loopafstand makkelijk bereikbaar en heel ruim.

Domaine de la Gagère

17-08-2021
De ligging van de camping is mooi. Geweldig uitzicht vanaf verschillende plekken.
Redelijk ruime standplaatsen.
De ontvangst is niet vriendelijk. We kwamen aan in de stromende regen en mij werd verzocht om buiten te wachten terwijl er maar een echtpaar binnen was bij de receptie dus ruimte genoeg. We moesten ook gelijk de auto anders neerzetten terwijl er genoeg ruimte was om er langs te gaan.
Later in de week liep Floor langs en er kon werkelijk geen lachje of groet af.
De doucheruimte en toiletten werden tussen 9 en 10 s ochtends schoongemaakt, tijdstip waarop de meeste mensen douchen. Als je rond avondeten of wat later wilde douchen had je pech, ijskoud water.

Le Haut Chandelalar

06-08-2017
We hebben de camping eind juli 2017 bezocht. De camping ligt erg afgelegen maar dat wisten we vooraf. Heerlijk om de eerste week bij te komen. Plekken zijn ruim. Toiletten en douches prima, lekker warm water en goed schoon gehouden. Bij de receptie spreekt men Nederlands, in het winkeltje, waar je brood kunt bestellen, spreekt de dame ook een beetje Nederlands. Personeel is erg vriendelijk. We hebben een keer in het restaurant van de camping gegeten en dat is ons tegengevallen, we kregen runderstoofvlees in wijnsaus, aardappelpuree en slappe boontjes, er zat weinig smaak aan. Het toetje, zelfgemaakt gebak, was wel heerlijk. Het was binnen ook niet erg schoon. Voor ons reden om er niet weer te eten.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049