Naturismegids

Recensies van Mirjam Driegen

Freie Menschen Graz, Verein für Freikörperkultur und Naturismus

13-08-2023
In augustus 2023 4 dagen doorgebracht bij de Freie Menschen. Erg vriendelijk ontvangen, en goede plek gekregen voor onze camper. Sanitair gedateerd en klein, maar schoon! Wasmachine en zelfs afwasmachine beschikbaar. Lekker zwembadje. Erg mooie stad Graz via e-bike goed te bereiken.
Kleine vereniging met klein eigen terrein, met aantal vaste plekken voor leden, vriendelijke open sfeer.
Geen WiFi.
Marcel en Mirjam

Familien Sport Gemeinschaft Siegen e.V.

19-09-2023
In augustus 2023 hebben we hier 4 dagen gestaan met onze camper. Klein, goed onderhouden terrein, met veel nette vaste plaatsen voor leden en 4 gastenplaatsen. Zeer vriendelijk ontvangen, met klein katoenen tasje met informatie en een pot honing! Er is een mooi zwembad, klein maar goed sanitair. Voor gasten is de keuken in het Vereinsheim voor de afwas. Daar wordt ook tv gekeken en gedart, waarbij gasten welkom zijn.
Stroom wordt apart opgenomen en per kWh betaald bij vertrek. Douchen 50 cent in meter stoppen, zeer lange douchetijd waarin je makkelijk met 2 personen kunt douchen. Overnachtingstarief was laag.
We hebben per E-bike de omgeving verkend (aanrader Dillenburg met Oranje-geschiedenis) en een stevige en steile wandeltocht gedaan vanaf het terrein naar het Drieländereck van Nordrhein-Westfalen, Hessen en Rheinland-Pfalz.
Leuk terrein, wij komen zeker nog eens terug.
Marcel en Mirjam

Sportgemeenschap Sonnenfreunde

14-08-2023
In augustus 2023 2 nachten doorgebracht op Sonnenfreunde. Vriendelijk ontvangen op vrij grote terrein, met aantal kampeerweides. Voor tenten en caravans prima, wij moesten de de camper op een helaas weinig aansprekende achterafplek zetten. Het leek net een parkeerterreintje, met wat verharde stroken om de wielen op te zetten, alle campers vrij dicht op elkaar, dat was jammer. Waterpunt en kpudedouche op camperveldje, maar sanitair wel wat ver weg. Het heeft te maken met de status van het terrein als Naturschutzgebiet, op de weides mogen geen auto's of campers staan. Sonnenfreunde heeft een mooi zwembad, het is een oud terrein met een verenigingshuis uit 1953, en de inrichting stamt ook nog uit die tijd, erg leuk! Even terug in de tijd! Maar, er is geen uitbater gevonden voor het restaurant, de ledenaantallen dalen en dit brengt geen geld meer op. Er is voor de gasten wel WiFi beschikbaar. Dicht bij het terrein een prima Weinstube, zoals ook al gemeld in 2009 ;). Heel lekker gegeten. Nürnberg met alle historische hoogte- en dieptepunten is per fiets goed te bereiken, supermarkten dichtbij.
Marcel en Mirjam

Freie Menschen Graz, Verein für Freikörperkultur und Naturismus

13-08-2023
In augustus 2023 4 dagen doorgebracht bij de Freie Menschen. Erg vriendelijk ontvangen, en goede plek gekregen voor onze camper. Sanitair gedateerd en klein, maar schoon! Wasmachine en zelfs afwasmachine beschikbaar. Lekker zwembadje. Erg mooie stad Graz via e-bike goed te bereiken.
Kleine vereniging met klein eigen terrein, met aantal vaste plekken voor leden, vriendelijke open sfeer.
Geen WiFi.
Marcel en Mirjam

Sportgemeinschaft Amperland e.V.

13-08-2023
We hebben in augustus 2023 4 dagen op Amperland doorgebracht. Vriendelijke ontvangst. Heel groot terrein, met grote afdelingen voor leden en een aparte Gästeplatz voor gasten. Die plek kan wel volgestouwd worden, er zijn ook doortrekkers die maar 1 nacht blijven. Het terrein ligt aan de Amper, en daarin kan gezwommen worden.Als er genoeg water staat is zelfs een ' wildwaterbaan" ervaring mogelijk, er is een lus van de Amper die over het terrein loopt, dus naturistisch zwemmen! Er is een restaurant, met prima prijzen, alleen niet alle dagen geopend. In de omgeving zijn er mooie fietsroutes. Veel eekhoorntjes en konijnen op het terrein, en af en toe zelfs een ree!
Marcel en Mirjam

Terrassencamping Pesenthein

03-08-2023
We stonden in augustus 2023 3 dagen op het FKK deel van deze camping. Bovenste gedeelte van deze nette, verzorgde terrassencamping is voor FKK gereserveerd, evenals een deel van het bijbehorende Strandbad. Prachtig uitzicht over de Millstätter See. Om daar te komen wel even aankleden omdat je over textielgedeelte loopt. Mooi sanitairgebouwtje op FKK deel, inclusief wasmachine en droger. Aardig behulpzaam personeel.
Marcel en Mirjam

Liga Völs, für Sport und Freikörperkultur

03-08-2023
In juli 2023 hebben we hier 4 dagen gestaan met onze camper. We hadden gereserveerd, dat is echt nodig. Aardige ontvangst door de leden. Het terrein is vooral dagrecreatie, ieder lid heeft eigen ruimte om ligbedden enz..op te ruimen, aan het einde van de dag gaat iedereen naar huis en blijven de gasten achter. Sanitair is vernieuwd, netjes maar klein. Eén warme douche, afwasplek nog oud, klein, maar in orde.
Geen plek om met iets oudere kinderen te bezoeken, mooi terrein maar 5 kleine plekjes voor gasten. Prima uitvalbasis voor bezoek aan Innsbruck, mooi vlak fietspad langs de Inn.
Marcel en Mirjam

Haldenmühle

28-07-2023
In juli 2023 4 nachten op Haldenmühle gestaan met onze camper. Mooi terrein, 2 uitgestrekte velden voor leden en een gedeelte voor gasten. In het midden staan 2 oudere boerderijen, met Gasthof en Anmeldung, en het andere gebouw is sanitair. Ook een klein net buitensanitair. Het is een vereniging, maar het gedeelte voor gasten is echt apart. Er is een grote natuurlijke zwemvijver. Wandel - en fietsmogelijkheden, e-bike geen overbodige luxe vanwege steile klim omhoog vanaf het terrein. Broodjesservice, en een aantal avonden kun je opgeven om mee te eten met de dagschotel.
Marcel en Mirjam

FSB Stuttgart-Fasanenhof e.V.

23-07-2023
In juli 2023 4 nachten op dit terrein gestaan met onze camper. Zeer vriendelijk ontvangen, op het krijtbord stonden onze namen met Herzlich Wilkommen, dat is leuk! Klein terrein, 6 jaarplekken voor leden, 4 plekken voor gasten en verder komen er leden overdag. Hun ligbedden zijn opgeborgen in het verenigingsgebouwtje, handig! Sport- en spelmogelijkheden en een klein zwembad. Sanitair verouderd, warm douchen mogelijk met 50 cent in de gasmeter. Afwassen in de keuken van het verenigingsgebouw. Op za en zo Kaffee und Kuchen voor een klein prijsje, voor leden en gasten.
Lief terreintje aan de rand van Stuttgart. De stad is met de fiets (e-bike) bereikbaar, wel veel bergop en bergaf! De U-Bahn Linie 6 op zo'n 500 m, Lidl op 850 m.
Marcel en Mirjam

Camping Hilsbachtal GmbH

20-07-2023
In juli 2023 4 nachten gestaan. Het gedeelte voor gasten is duidelijk afgeschermd van de vaste staanplaatsen. Het is een groot terrein, maar gastgedeelte is overzichtelijk. Fijn, net gerenoveerd , zwembad, er is ook een kinderbad. Restaurant met een pachter, hoort niet bij de camping, vriendelijke eigenaar die buiten openingstijden van de keuken nog wel iets te eten wilde maken, top! Terreinslagboom gesloten tussen 13 en 15 uur, even rekening houden met deze Mittagspause! Douchen met muntjes a 1 euro, dat is onhandig, maak dan de overnachtingsprijs iets hoger! Verspreid over terrein wel veel koude buitendouches, prima om af te koelen. Groot sportterrein, met tafeltennis, volleybal, enz, Mooie fietsroutes te doen direct vanaf het terrein, reken wel op steile hellingen en afdalingen, met onze E-bikes was echter alles goed te doen.
Marcel en Mirjam

Familiensportbund Bonn

16-07-2023
We hebben juli 2023 4 dagen bij fsb Bonn gestaan met onze camper. De gastenplaatsen zijn direct bij de ingang. Vriendelijk ontvangen door verenigingsleden. Het terrein bestaat uit 2 delen, grote weide met caravans in rijen en daarnaast plaatsen voor leden in het bos. Beneden in het bos is een zwemvijver. Sanitair is prima, er zijn sportmogelijkheden buiten en binnen, met tafeltennistafel en sportapparaten.
Veel fiets- en wandelmogelijkheden in de directe omgeving, o.a.
Rhein en Ahrtal. Er is een verenigingsrestaurant, dat was nu niet geopend.

Marcel en Mirjam

Natur- und Sportfreunde Aachen

11-07-2023
We hebben hier juli 2023 4 nachten gestaan. Wat een mooi terrein(tje) met vriendelijke leden. Lekker zwembad met mooi uitzicht over de velden. Je kunt hier mooi fietsen, met E-bikes sowieso. Op steenworp afstand van Drielandenpunt, de drukte daar heb je geen last van. Aachen is een aanrader, gezellige stad met heel veel geschiedenis. Aanrijdroute niet echt duidelijk aangegeven, klein bordje bij wat een fietspad lijkt zou helpen! ????
Voor ons zeker voor herhaling vatbaar.
Marcel en Mirjam
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.069