Naturismegids

Recensies van Carla en Erwin

Familiensport- und FKK-Bund Waldteichfreunde Moritzburg

18-08-2018
In juli 2018 met gezin (kinderen 10 en 14 jaar) op dit (zeer goedkope) terrein geweest. Ligt dichtbij Dresden en is dus prima uitvalbasis voor een bezoek aan deze mooie stad. Omgeving is echter ook mooi en heeft veel te bieden voor zowel volwassenen als kinderen. Terrein ligt aan ondiep meertje, wat zomers gevoelig is voor (blauw)algvorming. Tijdens ons verblijf werd er door de overheid een waarschuwing opgehangen mbt zwemmen in dit meer. Camping is grotendeels bos, met ook zonnige ligweiden. Voor caravans en campers dus nogal somber. Wij stonden met tent op een kampeerweide, geschikt voor circa 6 grotere tenten. Mooi uitzicht op meertje. Sanitair is voldoende aanwezig en schoon (50 cent voor de douche). Op terrein is snackbar met terras (hier dien je wel aangekleed te zijn...). Vereniging hinkt op twee gedachten: enerzijds is het merkbaar dat het een voormalige Oost-Duitse vereniging is (met bijbehorende regeltjes en sfeer), anderzijds ziet men ook de vergrijzing en zoekt men naar nieuwe 'aanwas'. Dit leidde ertoe dat op onze kampeerweide wij soms de enige naturisten waren (met 30 graden) en de rest van de kampeerders de kleren aanhielden (komisch gezicht om iemand onhandig z'n zwembroek te zien wisselen onder een handdoek, terwijl anderen bloot zijn). Desgevraagd gaf men aan 'dat de meesten bloot wilden recreƫren, maar een deel niet'. Dat gaf af en toe een ongemakkelijk gevoel, zeker als andere gasten met mobieltjes aan de slag gingen om elkaar te fotograferen/filmen.

Klokocove

18-08-2018
In juli/augustus 2018 met gezin (kinderen 10 en 14 jaar) gekampeerd op deze camping. Met als doel om bezoek te brengen aan Praag en voor kinderen aansluiting te krijgen met (grotendeels) andere Nederlandse gezinnen/kinderen. In alle beoordelingen is vrijwel alles al gezegd, en daar zijn we het mee eens. Wij hadden ook een gastvrije ontvangst, hebben genoten van de gezamenlijke maaltijden, BBQ, kampvuur en contacten met andere kampeerders. Mooi, schoon sanitair. Heerlijk zwembad. Wij hadden daarnaast ook nog eens een fantastische plek voor onze tent met geweldig uitzicht over de heuvels, met dito zonsondergangen (soms een aanval van vliegmieren; je staat in de natuur, toch?). Omgeving is niet spectaculair en Tsjechen munten niet uit in het benutten van toeristische kansen. We hebben uitermate goede tijd gehad op deze fijne camping. Jammer dat de aanleg van een snelweg er over een paar jaar een eind aan gaat maken. Als het even tegenzit, dan is er over enige tijd geen naturistische camping meer in Tsjechiƫ.

Sportgemeenschap Sonnenfreunde

18-08-2018
In august 2018 met gezin (kinderen 10 en 14) kort bezoek gebracht aan dit terrein, vanwege uitvalsbasis naar Playmobilpark, maar ook stad Nurnberg ligt dichtbij. Uitermate vriendelijke ontvangst door Nederlands sprekende Gelandewart (Karin en Kees). De volgende ochtend had Karin zelfs broodjes voor ons gekocht bij de plaatselijke bakker! Kees leidde ons door de camping, die leek op een caravanstalling, naar een rustig gelegen kampeerweide. Wij hadden een zeer mooie plek! Het zwembad is groot, warm en schoon en vanaf het hogergelegen terras konden we met een biertje onze zwemmende kinderen zien en contact maken met andere kampeerders en vriendelijke leden van de vereniging. Sanitair is schoon en voldoende.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.062