Naturismegids

Recensies van Leen

Centre Hélio-Marin Montalivet

23-07-2015
Wat een verschrikkelijke camping is dit zeg! Het barst er van de regeltjes, die allemaal in hun voordeel zijn en niets met gastvriendelijkheid te maken hebben.

Paspoort moesten we afgeven omdat de receptie gesloten was, zouden we de volgende ochtend terugkrijgen. Na heeeeel veel praten geregeld dat ze een kopietje gingen maken. Ik weiger mijn paspoort ergens achter te laten.

Vrijwel alle douches zijn buiten. Met een baby of kind dat nog niet kan lopen zou er nooit naar toe gaan als je geen eigen douchegelegenheid hebt. Blijkbaar vinden ze dat als je naturist bent, je geen enkele vorm van privacy op prijs stelt. + het is er echt niet altijd warm, dus als de wind waait terwijl je onder de douche staat of je aan het afdrogen bent...

's Morgens rond 08.00 uur komt de vuilnisauto al het vuil halen. Die rijdt natuurlijk achteruit, waardoor er piepgeluiden komen. Kortom, uitslapen is niet echt mogelijk.

Het strand is lang met 2 strandopgangen. Maar zwemmen mag uitsluitend tussen de 2 x 50 m blauwe vlaggen. Daarbuiten mag niet. Ook niet als je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Staat overigens niet in het boekje dat je op de camping krijgt. Tekst daarin suggereert dat je bewaakt zwemt als je daar zwemt, wat impliceert dat je op eigen risico op de andere gebieden zwemt. Dit is niet zo, je wordt teruggefloten door de beachguards.

Er was een zeehond gesignaleert. En oh oh wat een paniek! Er mocht niet in zee gezwommen worden. Want een zeehond kan moorden (we hebben 't beestje op het strand in Montalivet gezien en was erg ongevaarlijk, vond aandacht leuk).

Beveiliging is een farce. Vanuit de strandopgang is er tussen 11 en 19.30 uur controle. Daarbuiten kan iedereen via het strand vrij de camping opkomen.

In de horecagelegenheden weinig tot helemaal naakt. Vrijwel alle tieners lopen gekleed. Fijn dat er wel controle is in zwembad én strand. Daar moet iedereen naakt zijn en wordt streng op gecontroleerd én mensen aangesproken. Dat is fijn.

Ecolodge was heel plezierig en eenvoudig schoon te maken. We wilden het laten schoonmaken, maar besloten dat die 85 euro snel verdiend was. Inventaris is erg karig. Neem een eigen schaar, broodmes, scherp mes, etc. mee. Er zijn 2 kookpitten die niet tegelijkertijd te gebruiken zijn ivm de grootte van de 2 pannen en 1 koekenpan (terwijl die echt niet groot zijn!). Koken voor 5 personen is een uitdaging!

Via het strand kun je eenvoudig lopen naar het dorpje in Montalivet, waar in de zomer iedere ochtend tot 13.30 een streekmarkt is.

Omgeving is niet echt interessant, tenzij je van wijn houdt en wijnproeverijen enzo. Die zijn er volop!

Voor ons nooit weer.

Klokocove

29-10-2014
Afgelopen zomer een hartelijke ontvangst op een heerlijk rustig gelegen camping. We stonden vlakbij het zwembad, in een ingerichte tent. Ideaal. Alles was dit seizoen nieuw. Goeie pannen, genoeg bestek, prima bedden. Inrichting was heel goed. De tent heeft alleen geen luifel, dus we waren blij dat we zelf parasols mee hadden genomen die hebben we wel nodig gehad!

Zwembad wordt goed schoongehouden en is onverwarmd. Er worden wandelingen georganiseerd, een gezamenlijke barbecue waarbij je je eigen eten meeneemt, 1 gezamenlijk gerecht neemt, en het drinken aan de bar bestelt. Verder ook een groot kampvuur. En onder bepaalde voorwaarden mag je ook een vuur bij je caravan/tent maken. Dat werd veel gedaan.
Het winkeltje stelt niet veel voor. En als je vooraf brood bestelt is het er pas vanaf 9 uur.

De mooie uitzichtplekken zijn bovenaan de heuvel, maar dan zit je wel ver weg van het sanitair. Dus dat is keuzes maken. Iedereen mag staan waar ze willen (kregen we de indruk). Dus soms kun je opeens hutje mutje staan, terwijl anderen heel royaal staan.

Genoeg supermarkten en groentenwinkel in het plaatsje verderop. Niet bijzonder veel te doen in de omgeving. Maar dankzij het mooie weer zijn we vooral veel op het terrein gebleven. We hebben een heerlijk ontspannen vakantie gehad, mede doordat er geen wifi beschikbaar is. Verplicht andere dingen doen. Dat is goed.

Ellerstrand

05-07-2014
Een heerlijk strand waar we al jaren komen. Bijzonder veilig voor de kinderen. Heel ondiep. Fijn dat er toiletten aanwezig zijn. Een tamelijk vaste groep mensen én ieder jaar toch ook weer nieuwe gezichten. Dat is leuk.

Wel jammer dat er steeds meer homo's vinden dat ze zichzelf en een ander daar (in de bosjes) moeten bevredigen. Daar mag meer controle op komen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.045