Naturismegids

Centre Hélio-Marin Montalivet

7.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 10 reviews.

Adresgegevens

Centre Hélio-Marin Montalivet
46, Avenue de l'Europe Vendays Montalivet
F-33341 LESPARRE - Medoc
+33(0)556 73 73 73

WebsiteContact
Lat: 45.363574 / Long: -1.153821
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 734 Km
 • Utrecht 1017 Km / 10:21

Algemeen

 • Oppervlakte (ha): 200
 • Aantal plaatsen: 573
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Internet
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Kinderbad
 • Tennisbaan

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Centre Hélio-Marin Montalivet

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Centre Hélio-Marin Montalivet. Laat het ons weten!
Op deze camping kan je zonder reserveren in juli augustus niet of nauwelijks terecht.Wie van een volle camping dicht tegen elkaar houd de ideale plaats.Uiteraard mooi strand maar door de stevige oceaan niet zomaar toegankelijk.Het dorp Montalivet is dagelijks druk bevolkt door de eveneens dagelijkse markt.Het is eigenlijk een grote kermis en volk in overvloed.Dus niet geschikt voor matige tot volledige rustzoekers.
Carlos en Natalia | 04-08-2023
Meer recensies van Carlos en Natalia (3)
Heerlijke camping aan zee met mooi zandstrand. Wij zijn hier enkele nachten geweest. In september we hadden ruim 30 gr. Wij stonden met de camper op de Gruyère. Druk straatje bij het centrum waar tot s,nachts druk gereden word dat vonden we jammer. Bij het zwembad sta je rustiger. Jan en Christa
Christa | 09-09-2021
Meer recensies van Christa (4)
Alles prima behalve voor de niet-blanke naturist. Het Franse nationalisme blijkt ook bij het personeel van deze camping plaats te hebben gemaakt voor uitgesproken racisme. Alleen als ik als blanke man bij mijn getinte vrouw en kinderen ben wordt prima Engels gesproken. In mijn afwezigheid doen ze (gezamenlijk!) alsof ze er geen van allen iets van begrijpen...
Rob | 25-08-2019
Meer recensies van Rob (2)
Topcamping. Al een aantal jaar komen we hier met onze twee zoons (nu 4 en 7). Er is hier veel jeugd wat het een levendige sfeer geeft. Het strand is fantastisch. Erg relaxte vibe, niet dat bemoeierige wat je op veel naturistencampings hebt. Uiteraard ook behoorlijk anoniem daardoor, wat wij niet zo erg vinden.
Anoniem | 08-08-2019
Meer recensies van Anoniem (3)
Er zijn altijd minpunten te benoemen, maar waar niet? Perfectie bestaat niet. Het is een prachtig ruim terrein, groot, maar fraai en voor ieder wat te doen, kinderen (12 en 10) willen elk jaar terug! Wij gaan de laatste twee weken van aug. 2019 weer! Wie gaan er ook?
J. | 29-07-2019
Net terug van een héérlijke week op CHM! Kan me niet vinden in enkele vorige recenties ... Misschien hebben we geluk gehad dat we net vóór het hoogseizoen onze zaaaalige, ontspannen weekje doorbrachten? We logeerden met onze tent op een biezonder rustig plekje en we plannen om zeker nog eens terug te komen !! ????
Naamloos | 15-07-2019
Ik zou willen dat we echt ervaring met deze camping hadden, maar we kregen simpelweg de kans niet.
Bij aankomst bleken alle camperplaatsen bezet, er waren nog wel plaatsen voor caravans. Nu is onze camper self-supporting voor ongeveer een week, dus iedere plaats is goed.
Helaas. Een blik van de keurig geklede receptioniste op onze camper, en toen bleek de camping plotseling geheel "complet".
Naturisme: mensen in hun waarde laten en niet beoordelen op kleding of vervoer? Nou, niet op CHM Montalivet.
Op Euronat en later op Domaine Laborde werden we gelukkig met open armen ontvangen.
Bart Wijnands | 01-10-2018
Deze camping is ons erg goed bevallen met een gezin met 2 jonge kinderen (3 en 6 jaar). Weliswar een enorme camping, maar wij stonden op Ajoncs waar we dichtbij zowel het winkel & horecacentrum waren als bij zwembad en strand. Schaduwrijke plekken. Er is veel te doen voor zowel kinderen als volwassenen. Erg mooi zwembad en fantastisch strand. Geen insecten en koele zeebries die de hete zomer draaglijk maakte. Fietsen huren is wel aan te raden.
fam. B | 15-08-2018
Meer recensies van fam. B (3)
Het wordt helaas steeds meer een textielcamping. Ik vraag me werkelijk af waarom mensen naar een naturistencamping komen om dan vervolgens de hele dag bedekt of gekleed rond te lopen. In het zwembad en op het strand is naakt verplicht, maar dan nog zie je heel veel pareo's. Ze worden ongemakkelijk afgedaan als mensen het water ingaan en vervolgens direct weer omgeslagen als ze het water uitkomen. Het lijkt er steeds meer op dat de mensen vooral voor de camping zelf komen en om vrienden te ontmoeten dan vanwege het naturisme. Naaktheid lijkt er steeds meer een noodzakelijk kwaad dat de mensen maar op de koop toe nemen. Ik sta er niet van te kijken als dit binnen enkele jaren gewoon een textielcamping wordt (ondanks de historie van naturisme in Montalivet). De camping is al overgenomen door Tohapi, een organisatie die niet veel opheeft met naturistencampings.
De voorzieningen zoals het zwembad, strand, sanitair en winkels zijn prima.
Dirk | 05-08-2018
Meer recensies van Dirk (2)
Super mooie grote camping. Uitstekende ligging tegen het strand. Vriendelijk personeel, mooie zwembaden. Het sanitair was wisselend. Maar er waren verschillende blokken waarbij de een fijne was om te douchen en de ander fijnere toiletten had. Schoonmaak was redelijk.
Wij hadden een campingplaats op de grens van Ajoncs en La Lande. Dat was een ideale plek waarbij alles op loopafstand was. (Kinderen 8 en 10)
Wat jammer was is dat het weer (3 weken augustus) erg wisselend was. Veel regendagen en kou gehad. Dat is voor mij in combinatie met naturisme niet ideaal.
Als je bezienswaardigheden in de buurt wil bezoeken zul je toch een uur tot anderhalf uur moeten rijden om iets interessants te vinden. Alhoewel dag geen straf is tussen de wijnvelden door.
Els | 02-09-2017
fantastische 5 weken vakantie gehad op helio marin !
simone | 07-07-2017
Even een opmerking op het stukje van hR
Ik kan het met veel dingen eens zijn. Het is ook ons terrein niet, veel te groot en onpersoonlijk en de omgeving vinden wij matig. Maar ik snap wel dat er genoeg mensen zijn die er graag komen.
Maar wat betreft het veilig zwemmen. Ik vind het heel goed dat er zoveel controle is. De zomer voordat wij er kwamen waren er zeven mensen verdronken. De Atlantische oceaan is erg gevaarlijk. Onze jongste was toen vier en aan mijn hand stonden we tot mijn enkels in het water. Hij werd echt meegetrokken. Ik kan goed zwemmen maar die surveillance is niet voor niets.
Bianca | 30-08-2016
Mijn vrouw en ik zijn net terug van een weekje Montalivet.
Het is een gigantische camping en om alles goed te laten draaien zijn er wel wat regeltjes nodig zoals reeds geschreven. Ik had er wat schrik van, maar in de praktijk viel dit zeer goed mee.

Naak is niet verplicht en dat is er aan te merken. Er zijn inderdaad zeer veel mensen die (half)gekleed rondlopen. Als je je niet prettig voelt tussen geklede medemensen is deze camping zeker niet aan te raden, maar ik hou net van dit 'alles kan en niks moet'-sfeertje. Je mag overal bloot zijn, ook in de winkeltjes, op restaurant, tijdens de gratis yogalessen ... (enkel in de fitness moest je een broekje aan) en er staan veel borden om je aan te moedigen bloot rond te lopen. Ik heb me in ieder geval op geen enkel moment scheef bekeken of vervelend gevoeld omdat ik bloot was waar de meerderheid kleren droeg. Waarom de mensen naar een naturistencamping komen om daar dan gekleed rond te lopen is me echter een raadsel.

Het strand is wel 100% bloot en heel leuk. Je kan er een wandeling maken van 2 km, of zelfs wat langer, daar wordt niet moeilijk over gedaan. Ik heb 's ochtends nog een kilometertje op het 'gewoon' strand verder gejogd in mijn blote kont en was heus niet de enige die dit deed. Je moet trouwens niet van de camping voor een leuke blote looptrip. Je kan gerust 10 km joggen zonder twee keer op hetzelfde stuk te moeten lopen.
Tegen de avond was het voor ons te fris om nog in je blootje te blijven.


Heel leuk is dat de camping kraaknet is. Het is daar moeilijk om een papiertje op de grond te vinden.
Het personeel is heel de dag in de weer voor het nodige onderhoud. Elke dag werd het vuilnis opgehaald, zo houd je vervelende wespen en andere sfeervergallers effectief weg. Normaal staat mijn vrouw op het einde van een campeertripje vol insectenbeten, dit jaar is het bij eentje gebleven.
Het sanitair werd ook elke dag gereinigd, niet met een vochtig doekje maar grondig met de tuinslang.
Douchen gebeurt lekker gezellig met z'n allen in de buitendouches, maar er was in ons badhuis (en ik denk in de meeste) ook een afgesloten douchehokje dat populair was bij de tieners.

Er is veel te doen voor kinderen maar aangezien wij geen kinderen hebben kan ik daar niets zinnig over zeggen.

Het verplichte kaartje is het enige negatieve dat ik kan opmerken. Je voelt je als naturist veel vrijer ondanks dat je eigenlijk meer een paar vierkante centimeters textiel verschilt van zwembroekmensen. Dit kaartje nam het echte vrije gevoel echter weer een beetje weg. In de praktijk heb ik het echter maar een paar keertjes nodig gehad waardoor dit sentiment toch zeer beperkt bleef.

Voor ons was het top, maar het moet je liggen.
Maarten | 10-08-2015
Meer recensies van Maarten (2)
Enorm grote camping, niet een camping welke bij ons past. Moeilijk voor onze kinderen om vriendjes te vinden. Veelal iedereen loopt gekleed, leek haast wel een textielcamping. Strand wel top en bewaakt. Pasjes om camping op te komen onzin, controle matig en als je wilt kom je het terrein wel op zonder pasje. Voor ons niet voor herhaling vatbaar maar dit omdat wij kleinere terreinen prettiger vinden, en waar mensen ook echt naturistisch kamperen.
Marlies | 01-08-2015
Meer recensies van Marlies (2)
Wat een verschrikkelijke camping is dit zeg! Het barst er van de regeltjes, die allemaal in hun voordeel zijn en niets met gastvriendelijkheid te maken hebben.

Paspoort moesten we afgeven omdat de receptie gesloten was, zouden we de volgende ochtend terugkrijgen. Na heeeeel veel praten geregeld dat ze een kopietje gingen maken. Ik weiger mijn paspoort ergens achter te laten.

Vrijwel alle douches zijn buiten. Met een baby of kind dat nog niet kan lopen zou er nooit naar toe gaan als je geen eigen douchegelegenheid hebt. Blijkbaar vinden ze dat als je naturist bent, je geen enkele vorm van privacy op prijs stelt. + het is er echt niet altijd warm, dus als de wind waait terwijl je onder de douche staat of je aan het afdrogen bent...

's Morgens rond 08.00 uur komt de vuilnisauto al het vuil halen. Die rijdt natuurlijk achteruit, waardoor er piepgeluiden komen. Kortom, uitslapen is niet echt mogelijk.

Het strand is lang met 2 strandopgangen. Maar zwemmen mag uitsluitend tussen de 2 x 50 m blauwe vlaggen. Daarbuiten mag niet. Ook niet als je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Staat overigens niet in het boekje dat je op de camping krijgt. Tekst daarin suggereert dat je bewaakt zwemt als je daar zwemt, wat impliceert dat je op eigen risico op de andere gebieden zwemt. Dit is niet zo, je wordt teruggefloten door de beachguards.

Er was een zeehond gesignaleert. En oh oh wat een paniek! Er mocht niet in zee gezwommen worden. Want een zeehond kan moorden (we hebben 't beestje op het strand in Montalivet gezien en was erg ongevaarlijk, vond aandacht leuk).

Beveiliging is een farce. Vanuit de strandopgang is er tussen 11 en 19.30 uur controle. Daarbuiten kan iedereen via het strand vrij de camping opkomen.

In de horecagelegenheden weinig tot helemaal naakt. Vrijwel alle tieners lopen gekleed. Fijn dat er wel controle is in zwembad én strand. Daar moet iedereen naakt zijn en wordt streng op gecontroleerd én mensen aangesproken. Dat is fijn.

Ecolodge was heel plezierig en eenvoudig schoon te maken. We wilden het laten schoonmaken, maar besloten dat die 85 euro snel verdiend was. Inventaris is erg karig. Neem een eigen schaar, broodmes, scherp mes, etc. mee. Er zijn 2 kookpitten die niet tegelijkertijd te gebruiken zijn ivm de grootte van de 2 pannen en 1 koekenpan (terwijl die echt niet groot zijn!). Koken voor 5 personen is een uitdaging!

Via het strand kun je eenvoudig lopen naar het dorpje in Montalivet, waar in de zomer iedere ochtend tot 13.30 een streekmarkt is.

Omgeving is niet echt interessant, tenzij je van wijn houdt en wijnproeverijen enzo. Die zijn er volop!

Voor ons nooit weer.
hR | 23-07-2015
Meer recensies van hR (3)
Het is een textielcamping waar je bloot mag lopen. 80% loopt in kleding of ondergoed en er wordt niets van gezegd. De gasten in de bar bij het strand zijn voornamelijk gekleed. Zonde hoor.
Douche en toiletten zijn er vies. Koud water voor de afwas. Camping is heel groot en gelukkig stonden wij redelijk dichtbij het strand/zwembad en het centrum. Fietsen zijn wel handig.
De ecolodge tent die wij hadden gehuurd was heel netjes en schoon. Strand is prachtig! Het grote zwembad is pas om 1 uur open?
Centrum is vervallen en producten en restaurants zijn duur. Wachttijd bij receptie is lang. Ook bleek op de camping pas dat er betaald moet worden voor de kidsclub. Alle activiteiten zijn in het Frans aangekondigd, logisch maar een vertaling in Engels/Duits is wel zo fijn en klein beetje meer service.
Wij gaan zeker niet meer terug, deze camping heeft niks met naturisme te maken.
Inge | 28-08-2014
Prachtig! Wij waren vroeger gedwongen om steeds kleinere terreinen op te zoeken, om nog plaatsen te vinden waar iedereen gewoon naakt was. Nu kunnen we ook eens een groter terrein met wat meer voorzieningen bezoeken, zonder de hele tijd met hordes geklede mensen te worden geconfronteerd. Da's heel fijn aangezien onze kinderen nu wat ouder zijn (en dus graag wat meer animo hebben), maar toch nog naakt willen. Dank!
Karin | 17-01-2014
Meer recensies van Karin (35)
mooie camping proper, hele goede camperplaatsen ,met goede zwembaden, gaan we zeker nog naar toe
guido | 06-01-2014
Prima camping. We komen er al jaren. Weinig geklede mensen. Zeker niet op het strand en bij het zwembad. Ook veel jongeren en ook die respecteren het naturisme volledig. De camping ligt pal aan zee en die is geweldig. Veel nationaliteiten.
Stefan | 13-12-2013
Meer recensies van Stefan (2)
Voor ons alvast een reden om deze campig met stip op de lijst te zetten voor volgend jaar. Het is fijn om de berichten te horen over deze en andere campings (Arnautchot bvb) waar gasten verzocht worden rekening te houden met het feit dat ze zich op een naturistenterrein bevinden.
Karin | 05-08-2013
Meer recensies van Karin (35)
Na gelezen te hebben dat men geen moeite zou hebben met in (zwem)kleding gehulde pubers hebben wij het risico genomen om te gaan... Helaas... de meiden waren heel teleurgesteld dat het "interdit" was om ook maar iets van kleding aan te hebben.
Als ouders hebben wij gekozen voor naturisme en dit betekent niet automatisch dat ook de kinderen daarvoor kiezen. Het beleid op dit terrein had voor ons meer weg van nudisme.....Bloot was een soort verplicht.
Voor ons betekent naturisme dat je een ieder, met of zonder kleding, in zijn/haar waarde laat.
Omdat onze oudste dochter al voor de vakantie had aangegeven dat dit de laatste vakantie zou zijn dat zij zou meegaan was deze vakantie als familievakantie een flinke tegenvaller.
De algehele stemming was streng en ogenschijnlijk vooral gericht tegen jongere meisjes op het terrein; dit werkte door op het humeur van onze meiden (13 en 17 jaar).
De prijzen op het terrein waren HOOG (3 Euro voor een klein blikje doperwten!!) maar gelukkig was daar de Aldi. De wc's waren niet altijd schoon en regelmatig verstopt, het afwaswater was niet eens warm hetgeen het afwassen niet prettig maakte, de knoppen om de douche aan te zetten moesten vaak worden ingedrukt maar voor de kleinere mens was dit niet gemakkelijk. De vooraf gegeven informatie was incorrect (hoffelijkheid t.o.v. geklede pubers, meenemen van pasfoto's en de betaling van borg???)
Het terrein was mooi maar erg groot, de gehuurde tent voldeed en gelukkig was het weer goed.
Voor een familie met grotere kinderen die twijfelen over het naturisme beslist geen aanrader!!!!!
Roos | 03-08-2013
+ punten:
Groot terrein met directe toegang tot het strand, gezellig commercieel centrum en veel sportmogelijkheden.
Het aangenaam warm zwembad met zonneterras is verzorgd, het waterpretpark met glijbanen wordt vanaf 15 juni geopend (zie meerprijs huren accommodatie vanaf die datum).
Veel keuze aan chalets, mobilhomes en gemeubileerde tenten.
- punten:
De chalets en mobilhomes staan erg dicht op elkaar, dus weinig privacy.
Ofwel sta je in de zon en heb je geen of weinig beschutting, ofwel sta je meer beschut, maar heb je ook minder zon.
Weinig ruimte direct bij de mobilhome of chalet om je kind(eren) bijvoorbeeld met een bal te laten spelen. Je moet je verplaatsen naar het strand of de speeltuin,...
Er staan ook heel wat oudere chalets, soms verwaarloosd en vaak te huur en/of te koop.
Wij verbleven er begin juni 2013.
familie Lycke | 31-07-2013
Meer recensies van familie Lycke (2)
Voor de 4e keer hier geweest, in 1 woord fantastische Plek. Ruime plekken superschoon sanitair, fantastisch mooi strand waar je eindeloos bloot kunt lopen. Soullac en Montalivet zijn leuke plaatsjes als je het terrein eens af wilt. In principe is dat niet nodig want alle voorzieningen zijn aanwezig. Winkeltjes inderdaad prijziger, maar goed waar vind je een heel centre commercial?
Een enkeling loopt met kleding op het campingterrein, maar zeker niet storend. Op strand en zwembad geen textiel gezien.
Citroen | 30-07-2013
Meer recensies van Citroen (2)
Een ruime camping met echt alles wat je nodig hebt voor je vakantie! Allerlei activiteiten, winkels, zwembaden, zee enz. Je hoeft het terrein in principe niet af. Wij hadden een gehuurde bungalowtent welke prima in orde was. Plek ruim. Sanitair, toiletten echt frans en voldoen daarmee niet aan onze maatstaven. Geen toiletbrillen en zelf de rol mee nemen. Werden wel goed schoongemaakt maar blijft anders dan wij hier gewend zijn. Fietsen huren is bijna noodzaak op deze camping gezien de afstanden. Voor 36 euro heb je een week een fiets. Voor kinderen iets goedkoper. Er werden duiklessen in het zwembad gegeven wat echt super was!
Prijsniveau op de camping veel te hoog. Gelukkig zat de Aldi er vlakbij, want de boodschappen op de camping vonden wij veel te duur. Verder genoten van de danslessen op de camping, van tango, kizomba, salsa, bachata tot afrohouse. Erg leuk! Mensen waren vooral naakt, op het strand sowiezo. Tuurlijk heb je altijd mensen die wel wat aan hebben, maar het heeft mij absoluut niet gestoord!
g.r. | 27-07-2013
Meer recensies van g.r. (7)
Wij zijn hier nu een paar dagen, eind juni 2013. Mooie en heel erg schone camping, vlak aan de Atlantische kust. Er is veel te doen voor kinderen, niet dat we dat zoeken maar voor mensen met kinderen een aanrader.

Het is een erg grote camping die verassend rustigis. Het sanitair mag een pluim hebben, zo schoon!!
Christel en Huub | 30-06-2013
Meer recensies van Christel en Huub (3)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Centre Hélio-Marin Montalivet" ?
Hoe waardeer je Centre Hélio-Marin Montalivet in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.016