Naturismegids

El Templo del Sol

8.1

Gemiddeld cijfer van 78 beoordelingen.
El Templo del Sol

Adresgegevens

El Templo del Sol
Platja del Torn
43890 L'Hospitalet de l'Infant
0034 977 823 434
Website
Lat: 40.974568
Long: 0.896179

Informatie

Afstanden

  • Brussel 1466 Km / 13:46
  • Utrecht 1629 Km / 15:17

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
  • Verhuur accommodaties

Faciliteiten

  • Zwembad
  • Zee

Eten en drinken

  • Restaurant
  • Bar
  • Winkel

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Reviews van bezoekers over El Templo del Sol

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met El Templo del Sol. Laat het ons weten!
Wij willen dit jaar eens een bezoek brengen aan deze camping.
Er wordt echter nergens aangegeven of wij onze hond ook mee kunnen nemen hier na toe. Weet iemand ook of ze toegelaten worden zowel op de camping als op het strand?
Erik en Petra | 14-04-2010
Hallo Mirjam

wij gaan voor het 3e jaar vanaf half mei tot eind juni
naar El Templo dan is er voor volwassene iedere morgen fitnis
en haast iedere middag is er wil iets te doen
en een paar keer per week wordt er s,avond wel iets geregeld
en voor de kinderen is er iedere middag wel iets
misschien heb je iets aan deze informatie
Kees en Leny | 20-03-2010
Wij zijn vorig jaar zomer op deze camping geweest. Onze ervaringen zijn zeer positief. Nu willen we dit jaar begin mei gaan, kan iemand mij vertellen of er dan ook animatie is en hoe jullie ervaring zijn in het voorjaar?
mirjam | 11-03-2010
van 24 sept. tot 7 okt. j.l gestaan op deze prachtige camping, prima schoon sanitair , goede plaatsen veelal onder bomen, water en afvoer dicht bij de plaatsen (max 20 meter)
voldoende elektra 10/16 amp. en heel behulpzaam vriendelijk personeel.
Dat gel..... over Brigitte is kwats, ze is behulpzaam en super vriendelijk!!!!!!!
degene welke een slechte ervaring hebben zullen het wel nergens kunnen vinden-kijk zelf eens in de spiegel.
Wij gaan volgend jaar zeker weer!
jaap | 14-10-2009
Meer recensies van jaap (4)
he, ook even een woordje,
wij zijn nu hier in een cottage en hebben alleen maar aangename dingen te vertellen. de trein dat weet je als je naar hier komt, maar s'nacht rijd hij niet en in de dag aan t strand heb je er geen last van.
De dame (brigitte) is correct in het afhandelen en steld ons niet teleur.
Het is een belgische (vlaamse)en naar mijn mening doet ze het goed, antwoord zeer vlot op al de vragen enz. ik denk dat sommige noorderburen (zonder kritiek of haat) graag wat eieren onder hun... willen, en daar zal er aan de receptie wel geen tijd voor vrij zijn; vlamingen zijn nu toch wat anders in zaken doen dan nederlanders; vandaag denk ik die rare reacties.

vriendelijke groeten aan iedereen

Omer
omer | 05-10-2009
Waar kan ik vinden hoe de huurmogelijkheden er op deze camping uitzien. Wij overwegen om volgend jaar daar heen te gaan. Ik heb viavia begrepen dat er ook airco in de huisjes of caravans zit, maar ik kan nergens hier iets over vinden. Ook niet op de site van Templo el Sol. Wie o wie kan mij helpen.
Annemiek | 27-09-2009
Om de vraag van Martine te beantwoorden:

ze worden Mariaoogjes of geluksteentjes genoemd.
Thijs en Jan | 15-09-2009
Ook wij wisten niet wat we moesten denken van de tegengestelde berichten over deze camping maar hebben er eind juli/begin augustus 09 een heerlijke vakantie gehad. Wij huurden een huisje/caravan (2/3 persoons) die aan alle verwachtingen voldeed: alles zat erin, zelf airco, magnetron en koelkast met groot vriesvak. Ervoor stond een picknicktafel met hawaidakje waar we heerlijk aan konden eten en spelletjes deden. Wij gingen naar het strand aan de kant van de hoge steile trap (dichtst bij hoofdgebouw) en hebben geen last van gluurders gehad. De zee was elke dag anders: hoge, lage en middelmatige golven. Wij maakten van het zwembad geen gebruik omdat het strand zalig was en onze huid van de zee niet uitdroogt. Het was bijzonder goed weer dus wij zaten uren met de billen in de branding, zochten schelpen, dobberden op de golven of lagen lui te lezen. Op de plek waar wij zaten hebben we geen last van de trein gehad. Er zijn plekken op de camping waar je er wel last van zal hebben; hoe dichter bij het strand, hoe minder last! Verder heeft de trein ons naar Barcelona gebracht dus kan hij bij ons wel een potje breken. Of Brigitta van de receptie nou onaardig is of zakelijk, weet ik niet, maar ze heeft ons steeds adequaat geholpen en dat was prettig.
Wij zijn maar met 1 vraag thuis gekomen: hoe heten de prachtige schelpjes die we gevonden hebben op het strand?
Martine | 11-09-2009
Mooie naturistencamping

Voor ons als naturisten blijft El Templo een geweldige plek aan een prachtig uitgestrekt strand. Wij zijn er inmiddels al zes keer geweest met onze tent en dit jaar hebben we ook nog eens geweldig weer gehad.
Sommige zaken blijven ons echter gewoon storen en hebben hoofdzakelijk te maken met de arrogantie van de eigenaren.
Hoofzakelijk de onvriendelijke en arrogante houding van de blonde Belgische dame achte de receptie, waar bijna iedereen het al jaren over heeft. De staanplaatsen zijn erg klein, veel zijn er met te weinig schaduw en in verhouding zijn de prijzen in het hoogseizoen vrij hoog. Wij met onze tent en mini koelkastje, betalen net zoveel als de mensen die zich uitstallen met een super grote caravan met enorme voortent en daaraan vast ook vaak nog een luifel. Verder hebben deze mensen vaak 2 koelkasten, diepvriezer, televisie, magnetron en andere elektrische apperatuur. De tariefstelling is dus niet echt goed verdeelt.
Campingwinkel is goed en de eigenaar is super vriendelijk. Restaurant en pizzeria zijn heel goed.
Bar is ongezellig en uitbaatster heefer volgens ons niet veel zin in. Zwembad is gewoon geweldig!
Bar/cafetaria bij zwembed, mag ook wel van gemotiveerdere mensen voorzien worden.
Dan de plastic stoeltjes bij het zwembad en in de patio: SCHANDALIG! Over al de keren dat we er zijn geweest zijn er zeker 10 mensen doorheen gezakt en het is een wonder dat ze geen ernstig letsel hebben opgelopen. Is het dan zo een probleem om stoeltjes te kopen die 2 euro duurder en dus ook veilig zijn?
De naturisten uit Nederland | 08-09-2009
Wij gaan 16 september voor het ?????10de jaar volgens mij. Buiten de harde wind die echt niet leuk is.
Blijft El templo een klein paradijsje waar we heerlijk tot rust komen door op het strand te liggen, gelukschelpjes zoeken, s'avonds wat eten in crambrilles of wat kokkerellen bij de tent.
En dat 3 weken lang.........ik heb er nu al zin in.
Thijs en Jan | 02-09-2009
Gaan nu voor de 6de keer! Nu zonder kids dus lekker relaxed hoewel ze zich nooit hebben verveeld!
Gewoon een super camping, en ja, iedere camping heeft wel een paar mindere puntjes!
Eric | 30-08-2009
Van de trein hebben we in zijn geheel geen overlast ondervonden. We hebben een bungalowtent gehuurd, deze was schoon, maar iets meer luxe zoals ligbedden voor buiten, was wel zeer aangenaam geweest. De beheerder van onze tent deed zijn best maar mag iets klantvriendelijker zijn. In de hitte (35) wilden wij een siesta houden en hadden onze 2 een-pers.bedden buiten gezet. Kennelijk was dit niet de bedoeling! Door de wijze waarop we aangesproken werden, voelden we ons net kleine kinderen, brrrrrr!!
Het sanitair was uitstekend, zeer schoon ook. Grote tegenvaller waren de vele vieze mannetjes/gluurders/masturbeerders, die via de zijkant van het terrein ook naar het naaktstrand kwamen. Voor onze 2 pubers was eind aug. ook niet echt veel vertier meer, weinig andere pubers of animatie voor hen. Strand was erg schoon, werd iedere ochtend geveegd. Zwembad was erg mooi en schoon. Goed dat iedereen verplicht werd daar naakt te zwemmen. Pizza's op de camping waren goedkoop en erg lekker. In de campingwinkel hadden ze het merk euroshopper en was het personeel aardig. De receptioniste Brigitte was ook zeer klantvriendelijk.
Wat als zeer prettig ervaren werd, was het feit dat de camping ons transfer vanaf vliegveld regelde.
Ingrid | 30-08-2009
hallo wat een verschillende meningen over el templo
ik weet niet wat ik er van denken moet wijgaan er 11 september naar toe
nou ja we zien het wel gaan er nog meer in die periode??
coen | 30-08-2009
Ik heb al vele jaren ervaringen met naturistische campings. Wij gaan altijd op vakantie in het na-seizoen. Wat ik erg vreemd vond op deze camping is dat je dezelfde prijs betaald voor een klein tentje, zonder stroom, als voor een grote dikke vette camper. Plaatsen zijn erg ,erg klein, de trein is hinderlijk. Als je dicht bij het strand gaat staan heb je daar minder last van.
Maar toch... een prima strand en een heerlijke basis om Barcelona te bezoeken. Het naturisme is Spanje is nog nauwelijks ontdekt, in tegenstelling tot Frankrijk. En : je hebt mensen die bloot willen lopen, en er zijn naturisten. El Templo del Sol valt onder de eerste categorie.
Yvonne | 18-08-2009
Meer recensies van Yvonne (8)
We zijn net terug van El templo del Sol, waren er al
vier jaar geleden. Was en is nog altijd een schitterende camping. We hebben een tent gehuurd en genoten ongelooflijk van onze vakantie.
Sanitair kan niet properder ! Altijd warm water !
Personeel was zeker vriendelijk, kortom een aanrader voor jong en oud !
Anne-Marie en Guido | 15-08-2009
we hebben deze camping bezocht in 2007 niet voor herhaling vatbaar idd de dame van belgie is alles behalve vriendelijk wel gewoon normaal beleefd de trein kon zeker gemist worden de jaccuzie wonderbaarlijk mooi maar de duikende kinderen was alles behalve dus geen rust in de mooie jacuzie
sandra | 10-08-2009
Wij hebben de vakantie geboekt in een stacaravan met in het achterhoofd de indeling van de camping van 3 geleden. Alles is echter totaal gewijzigd. De satcaravans staan heel dicht op elkaar. Dit ervaar je voornamelijk aan de binnenpaden. Ook staan de aircounits een paar meter van af de eettafels. Dan zit je de hele dag in het geluid van de motor van de airco van de buren. Het strand maakt veel goed maar let op in welke caravan de wordt gestopt.Wij zullen er niet meer naar toe gaan.
Jan en Lia | 01-08-2009
Kan iemand mij vertellen hoe het met de vliegen e.d. is in sept/okt.
We zijn dan van plan er heen te gaan maar om de hele dag allerlei (on)gedierte van je af te moeten slaan lijkt mij nu ook niet alles.
Ik hoor graag jullie ervaringen.

Groet, Jaap
Jaap | 05-06-2009
Meer recensies van Jaap (4)
Wat een reacties, wij moeten er nog heen eind augustus. Wat onvriendelijkheid betreft van het personeel, daarvan hebben wij op de vakantiebeurs wel iets van gemerkt bij de begische "dame".

Maar wij gaan er positief van uit dat het een leuke vakantie gaat worden.
Henny | 02-06-2009
Wij zijn in 2004 in augustus/septemer op deze camping geweest. Wij vonden de ligging erg mooi. Mooie zwembaden 3x traps gewijs, lekker groot bubbelbad (even wennen als je met wel 25 mensen erin zit) prachtig strand de plekken waren aan de krappe kant. Maar met ons tentje was het goed te doen. Het strand was prachtig, wel wat steil naar beneden met een trap. Vooraan een steile trap met veel treden en achteraan richting zwembad een trap met brede treden naar het strand. Daar zaten wij gelukkig vlak bij. Het sanitair is mooi en schoon.
Bij de supermarkt is alles verkrijgbaar, dus je hoeft niet van de camping af. We hebben lekker kunnen eten bij de pizzeria. Deze camping beslist een aanrader om een keer te doen.
Sylvia & Richard | 11-04-2009
Meer recensies van Sylvia & Richard (7)
Prachtige camping; heel mooi zwembad (met gezellige tafeltjes) en een heerlijk zandstrand. Onze kinderen van 10 en 13 hebben het er 2 jaar prima naar de zin gehad. Er zijn wel een paar nadelen:
Je raakt wel gewend aan de treinen die vlak langs de camping razen (en vooral hard toeteren), maar de continue aanwezigheid en activiteiten van de -geklede- werklieden vond ik erg irritant. Ook het legen van de containers 's nachts is niet prettig als je hecht aan je nachtrust. Maar de schitterende combinatie van een mooi zwembad met het prachtige strand, maakt veel goed. Het is jammer dat er ook mensen van buiten de camping het strand op kunnen. Afgelopen jaar toch net iets te veel "gluurders" en exhibitionisten op het strand. De camping zou ervoor moeten waken dat ze niet het verkeerde publiek gaat aantrekken en de echte naturisten afstoot.
ellen | 11-03-2009
In september 2008 deze camping voor de 2e keer bezocht. De ligging naast de spoorlijn is niet hinderlijk mits je -zoals wij- een ruime keus in het zoeken naar een staanplaats hebt. Het prachtige sanitair wordt vaak en goed schoongemaakt en het zwembad is groot en mooi gelegen. Ook in de grote jacouzie is het aangenaam toeven!
Onze gesprekken met de receptie en overig personeel zijn goed verlopen, maar men is wat formeel in de omgang (op z'n belgisch zullen we maar zeggen) maar zeker niet onvriendelijk.
Het ruime strand is grotendeels zandstrand maar er zijn ook wat stukjes met fijn grind.
De kampeerplaatsen zijn niet al te groot, maar een caravan van 5-7 meter met voortent kan er prima op. Voor de auto heb je een aparte plek naast of tegenover de caravanplaats.
Kortom: wij waren dik tevreden met een tweetal verblijven van 10 dagen op deze prachtig gelegen naturistencamping.
gerard en henny | 25-02-2009
wij waren daar 3 weken juli 2007 gewoon alles zeer goed proper terein de trein stoorde zeker niet de trein toetert omdat er soms mensen op een bepaalde plek de sporen oversteken heel onverstandig dus van die dat doen de winkel mooi netjes alles vers en heerlijke fietstocht naar het dorp is mogelijk aleen ene berg om terug op de camping aan te komen je zou denken dat je de ronde van spanje doet maar zeker een aanrader wij hebben een motorhome en de plek was groot genoeg echt een plek om terug te keren 2008 een totale ander vacantie dus 2009 laat juli maar komen
marie-claire | 09-02-2009
Meer recensies van marie-claire (2)
Hadden verleden jaar een stacaravan op deze camping gehuurd. Ongetwijfeld een mooie camping, met een prachtig zwembad, mooi strand als je wat doorloopt en goed onderhouden terrein, zelfs té goed! De werklieden waren constant aan waterputten en kabels aan ’t prutsten of blad aan ’t harken terwijl wij ontbeten of ’s middags aten…of gewoon bij de caravan zaten, ze waren altijd aan ’t werk rondom onze stacaravan, ook omdat daar de waterputten waren. Zeer hinderlijk, temeer omdat zij ’s morgens vroeg al begonnen. Om 7 uur was er al lawaai van het personeel. De stacaravan was oud en slecht onderhouden, één gasje deed het maar van de vier. Wankele wc die, bij het doorspoelen, bleef doorlopen, slappe stroom water bij de wasbak of helemaal geen water…piepklein slaapkamertje waar nauwelijks een klein tweepersoons bed in past, kamertjes van niks en over de douche maar niet te spreken. Veel en veel te klein en benauwd. We gingen douchen op het terrein zelf. Zeer slechte, kale plaats, zonder enige privacy. Het leek wel of alle Nederlanders op de slechtste, achteraf plaatsen bij elkaar waren gezet. Vuil werd ’s nachts opgehaald, zeer storend. Treintje ook zeer storend. Ik denk dat we één van de slechtste plaatsen hadden. En die vliegen! We werden er helemaal gek van! Rondom de caravan, in het zwembad, als je er liep, helemaal gek word je ervan. Je kunt niet rustig buiten zitten, je blijft meppen! Het strand was in juni nog niet “gebruiksklaar”. In feite het was vies en niet onderhouden, dat gingen ze pas in Juli doen. De Belgische dame bij de receptie is zeer onvriendelijk. Tegen haar landgenoten, de Belgen, was ze wel vriendelijk! We hadden een excursie naar Barcelona geboekt bij haar, dat via een ander reisburo liep. Dat was slecht geregeld. We hadden o.a. vergeten ons jasje en vest uit de bagageruimte boven de stoel in de bus te halen. Het was onmogelijk die terug te krijgen. Totaal geen medewerking van de receptie. Toen we uiteindelijk, bij toeval, de reisleiding hierover aan spraken (die overigens ook zeer onvriendelijk was), was het te laat. Onnodig te zeggen dat we het jasje en vest van mijn man nooit meer terug hebben gezien. Daar loopt waarschijnlijk nu een Spanjaard mee rond! Toch is de camping en strand op zich heerlijk, maar ik zou ze willen adviseren andere prioriteiten te stellen. Je vraagt je af waarom zulke mensen in de toeristensector werken als ze niet bereidt zijn rekening te houden met vakantiegangers en zo weinig voor ze willen doen. Is het dan toch alleen maar geld binnenhalen? Ik ga er niet meer naar toe!
A. Smit | 22-01-2009
Op zondag 24 september (jaja, alweer een paar weekjes geleden) arriveerden wij voor het eerst op El Templo, tevens onze eerste keer op een naturistencamping. We hadden al verschillende ervaringen gelezen op internet, waarvan best veel negatieve. Wij kunnen maar 1 ding zeggen: het was Genieten met een grote G. We waren enigszins voorbereid op een minder vriendelijk ontvangst, maar werden ontvangen door een vriendelijke Belgische. We mochten zelf een plekje uitzoeken en kwamen uit op een prachtige grote plaats met uitzicht op zee. We wisten dat er treinen vlak langs de camping reden, dus dit kwam voor ons niet als een verassing. Hebben daar ook absoluut geen hinder van gehad. De mensen van de camping zelf en ook de gasten vonden wij allemaal, stuk voor stuk, even vriendelijk en gezellig. Wij zijn zelf geen zwembad mensen, maar ... hij is schitterend! Wij hebben heerlijk op het strand gelegen en namen regelmatig een duik in het heerlijke "blauwe slootje"! Het schijnt dat het er behoorlijk kan waaien, wij hebben hier (gelukkig) geen ervaring mee gehad.
Voor ons in ieder geval zo goed bevallen dat het voor herhaling vatbaar is. Volgend jaar weer!
Peter en Joan van Anrooij | 28-09-2008

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "El Templo del Sol" ?
Hoe waardeer je El Templo del Sol in het algemeen?

Aanbiedingen Spanje
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.026