Naturismegids

De Vrije Vogels

8.8

Gemiddeld cijfer van 29 beoordelingen.

Adresgegevens

De Vrije Vogels
't Gouwtje 9a
1679 GH Midwoud
0229 20 16 65
Website
Lat: 52.705567
Long: 5.062165
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 253 Km / 02:29
 • Utrecht 94 Km / 01:03

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Vereniging
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 7
 • Aantal plaatsen: 200
 • Aantal plaatsen met elektra: 200
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Sauna
 • Zwembad
 • Kinderbad

Eten en drinken

 • Bar

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
 • Jeu de boules

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over De Vrije Vogels

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met De Vrije Vogels. Laat het ons weten!
Ontvangst was niet zo vriendelijk vonden wij. Maar de camping zelf was goed voor elkaar. Zwembad en sanitair keurig! Clubgebouw ook leuk.
Groot familiegevoel hier
Ron | 05-09-2020
Meer recensies van Ron (16)
Dagje recreatie gedaan. Leuke ontspannen camping, mooie plekken, veel groen, kantine helaas dicht ivm Corona. Zwembad was zalig!!
Ron | 25-06-2020
Meer recensies van Ron (23)
Wij rijden al zeker 15 jaar rond met een camper. Waarbij als dat ook maar enigszins mogelijk is, naar naturistencampings gaan in heel Europa., géén camper plaatsen dus. Het geeft daarom een goed inzicht wat campings zoal te bieden hebben. Deze camping staat zeker in de top 5 van de beste ervaringen die we ooit hebben gehad. De sanitair gebouwen vonden wij bijzonder ruim en schoon en met voldoende ruimte om te douchen of te wassen. Men kan kiezen of je een plek met voldoende privacy wilt of gezellig bij elkaar zonder boven op elkaar te staan. Het zwembad en de speeltuin zien er bijzonder netjes en goed onderhouden uit . In de grote en vooral gezellige kantine is het prima vertoeven. Daarnaast was onze ervaring dat de beheerders uitermate vriendelijk waren en alle tijd aan je besteden om je naar een plek van je voorkeur te helpen. Last but not least , ik werd ad hoc in de gelegenheid gesteld om de 1e avond als muzikant op te treden waarbij de de aankondigen dezelfde middag al overal bekend werd gemaakt. De hele kantine was er voor ingericht. Ik vermeld dit toch wel nadrukkelijk omdat ik op zeer veel campings heb gespeeld maar nooit meegemaakt dat het zo goed was geregeld. Ik heb er ook nooit wat voor gekregen , in dit geval werd meteen duidelijk gezegd dat mijn verblijf gratis was. Kortom , alles bij elkaar geteld , een ontzettend goede , gezellige en fijne camping om te zijn. Wij komen zeker weer terug ! Groeten Herman & Analies.
Herman Jaspers | 31-03-2020
Heerlijke camping, mooi onderhouden terrein door de inzet van vele vrijwilligers. keurig sanitair en warm water zonder bijbetalen. Gratis Saunaatje. Een terras gelegen aan de speelweide en tegenover zwembad. Een bar met schappelijke prijzen gerund door vrijwilligers. Stil terrein vrij van verkeershinder en laag overvliegende verkeersvliegtuigen of voorbij razende treinen. Veel groen aardige mensen. Wij en de kinderen hebben heerlijk genoten. In het hoogseizoen zijn er bijna dagelijks activiteiten voor de kinderen.
Lenny | 13-08-2018
Meer recensies van Lenny (2)
Mijn vrouw en ik bezoeken deze camping al jarenlang als nudist. Vorig jaar hebben wij in augustus een oude caravan neergezet, mede omdat de kleinkinderen zich daar zo vermaken. Bij het opzetten kregen we spontaan hulp aangeboden! Dit jaar doen wij vanaf het begin mee en we verheugen ons op het komende seizoen.
Martin Koetsier | 07-04-2017
Toen we de afgelopen week op het terrein van de Vrije Vogels waren, gingen we eens in ons geheugen graven.
We komen al ruim 15 jaar , eerst met kinderen, en de laatste jaren met ons tweetjes.
Wat doet ons weer steeds besluiten om af te reizen naar Midwoud? Enkele willekeurige redenen: goede sfeer (de gasten begroeten elkaar), mooie plaatsen (Het Kaveltje is duidelijk favoriet), beheerster ( Wilma staat je vriendelijk en gastvrij te woord), het zwembad (wat is nu heerlijker om vanuit je caravan naar het bad te lopen en rustig je baantjes te trekken), het sanitair ( goed onderhouden en schoongemaakt), De Klepkooi (de consumptieprijzen zijn prettig).
Je leert een terrein pas goed kennen als je problemen hebt:
De stekker was tijdens de heenreis helemaal kapot gegaan, waarschijnlijk losgeschoten. Bij Wilma navraag gedaan hoe we dit konden oplossen? Ze gaf de suggestie
om de voorzitter te raadplegen. Dit was een geweldig voorstel. Hij bestelde een stekker en stelde zijn fiets beschikbaar. Wat nog mooier was: Hij zette de stekker aan de caravan. Hij wilde niets hebben. Onze dank is groot.
Jan en Willie | 27-07-2016
Net terug van 4 dagen meest heerlijke ontspanning hier!
Ik kwam voor de rust en die is hier in ruime mate aanwezig, geen schreeuwende mensen of kinderen, geen boze types of agressie, maar niets dan vrede en goedheid!
Alle vaste gasten maken je graag wegwijs en zijn uiterst vriendelijk!
Als natuurliefhebber viel het mij op hoe schoon het terrein is, er ligt werkelijk nergens zwerfafval, een blikje of snoeppapiertje, ook de sloten zijn keurig schoon, er is heel veel groen en her en der staan fruitbomen op het terrein.
De grasvelden en zonneweide zijn keurig onderhouden en mooi kort gemaaid, de kantine ziet er fris en schoon uit en lekker overzichtelijk, en de keuze aan drankjes, ijs en versnaperingen is werkelijk enorm
Ik heb het idee gehad dat je hier rustig je portemonnee op tafel kan laten liggen, zoveel vertrouwen had ik reeds in zeer korte tijd!
Ik was blij verrast met het op zonne-energie verwarmde zwembad, 2x per dag lag ik heerlijk te dobberen of als je lekker ongestoord een baantje wilt trekken, dan is tussen 18 en 20 uur de beste tijd, want dan zit bijna iedereen lekker aan de bbq of pannenkoeken, hahaha!
Ik dank ''De Vrije Vogels'' hartelijk voor de heerlijke gemoedsrust waarin ik nu nog steeds verkeer, wilde eigenlijk helemaal niet weg, maar de plicht roept, en zeg hierbij, ''tot wederziens!''
Milco Philips | 21-07-2016
Als seizoenplaats gebruiker met caravan zie ik uit naar het komende lente en zonnige zomer. Zo als voorgaande jaren , word het vast weer heel gezellig. Ik nodig belangstellende dan ook graag uit om dit zelf eens te ervaren. Met name voor wat jongere gezinne met kids is het voor deze groep een veilige besloten omgeving(zeg ik als opa). Veel speel plezier met direct toezicht vanaf het kantine terras op het kleine peuterbad , en grote veilige afgeschemde zwembad. Ook een heerlijk drankje of ijsje is bij mij te verkrijgen aan de bar. En natuurlijk is wi-fi ook aanwezig ( dag kaartje). Zo als gezegt. Zie ik u graag als nwe. bezoeker aan de bar.
Afz een barmedewerker.
Ton | 15-03-2016
Meer recensies van Ton (2)
Keurige camping voor rustzoekers én voor families met jonge kinderen, Gedateerd als menig naturistsche camping/vereniging, maar wat er nodig is voor de ware naturist van 0 tot 100 is ruimschoots aanwezig.
Voor kinderen 8 t/m 18 is bepaalde input nodig: wifi is aanwezig, eerste levensbehoefte voor deze leeftijdsgroep. Radiografische drones al dan niet met camera; m8tig interessant voor deze lui en gamen natuurlijk, dan maakt het dragen van kleding niets uit, alles online! webcam uit! en 's nachts (tot laat) door kunnen gaan...
Theo | 13-03-2016
Deze mening alleen op basis van paar keer dagbezoek in de zomer.

Voor kinderen heel leuk, veel speelmateriaal en klimtoestellen, mooi badje voor de allerkleinsten, grote ruime zwembad wel vrij koud vooral in het begin van het seizoen, beetje "retro" kantine waar van alles te krijgen is voor redelijke prijzen, grote groepen ons kent ons gehalte maar dat heb je al snel met veel vaste bewoners op een camping, op zich een aardige sfeer, in de buurt is ook veel te doen, steden als Medemblik, Enkhuizen en Hoorn bekijken, en het Stoommachinemuseum en Zuiderzeemuseum bezoeken zijn zeker een aanrader.

Maar dan! Er is een onwijze konijnenplaag op het terrein wat resulteert in veel konijnenkeutels, pisgeur en kuilen op de zonneweide bij het zwembad, heel smerig vooral met erg kleine kinderen niet fris wan het plakt soms aan je voeten, konijnenkeutels ook in het kinderbad zien drijven, bah, ook bij de speeltoestellen rennen de concurrerende rammetjes achter elkaar aan en de urine sproeit dan in het rond want het is er overbevolkt, laat een jager wat vaker buiten het seizoen de konijnenstand terugdringen.

Ook lopen er diverse eenden die erg tam zijn geworden en die roven je tas met eten leeg, en poepen de zonneweide onder, mijn dochtertje ging achter ze aan om ze weg te jagen maar werd daar op niet echt aardige wijze over aangesproken door een campinggast op het terras.
Jenh | 14-09-2015
Meer recensies van Jenh (5)
Wij waren er dit jaar voor het eerst met een vaste plek voor het hele seizoen.
De camping zelf is erg mooi maar erg gedateerd.
Maar das niet het ergste het bestuur is een grote kliek die alle dingen die niet goed gaan in de doofpot stoppen.
Er gaan elke keer mensen weg die door de oude garde weg gepest worden door elke dag weer opnieuw het bloed onder je nagels vandaan te halen worden niet aangepakt gewoon zegt het bestuur zij staat hieral langer dan ik geen oplossingen gezocht alles wordt weggestopt.
Deze camping krijgt van ons een dikke vette 0.0
verhaar | 08-09-2015
Zijn voor het eerst op deze camping geweest, en moet zeggen, echt een heerlijke camping, de mensen die hier verblijven zijn zeer vriendelijk.
De camping is super schoon, en ook de beheerdersechtpaar zijn zeer vriendelijk en willen je aan alle kanten helpen.
Ze hebben geen vaste vertrektijden, als je maar voor 20.00 uur van de camping af bent.
Hier kan echt geen kleding camping tegenop.
Echt een heerlijke en eerlijke naturistencamping.
We komen zeker terug !!
Misschien dat we ook lid gaan worden van de Vrije Vogels.
Jacob en Anita | 12-08-2015
Meer recensies van Jacob en Anita (3)
Wat een heerlijke camping. Met mooie ruime plekken.
Goede sfeer en supermooi terrein.
Bijna al het personeel is vrijwillig en dat geeft een goede sfeer. Schoon toilet gebouw en super kindvriendelijk.
Dank voor dit fantastische weekend
Wij komen zeker terug.
Björn en wendy
bjorn | 05-07-2015
zeker het bezoeken waard
tema | 01-07-2015
Meer recensies van tema (27)
Wij werden uitgenodigd door kennissen die er al jaren staan. Wij hebben er een hele leuke middag gehad alles was netjes opgeruimd en toiletten waren netjes en verzorgd. Vrijwilligers doen er de bar dat houd het ook juist zo lekker gewoon. Was een top kennismaking, H en J bedankt.
R en A | 21-11-2014
Een terrein waar de natuur in ere wordt gehouden. Plekken worden niet afgescheiden door eenvormige hegjes. In het boomgaard gedeelte zie je de appeltjes en peertjes groeien.(als je er oog voor hebt)
Prachtig sanitair dat ook nog eens goed schoon gehouden wordt. Leden zijn hulpvaardig. Centraal op het terrein zijn de voorzieningen voor sport en spel: een verwarmd zwembad met glijbaan en allerlei speelattributen die door jong en "oud" gebruikt worden. Het naast gelegen peuterbadje (ook met glijbaantje) zorgt voor veel (peuter)plezier. Er is een hele grote zandbak mét piratenboot. ook zijn er speeltoestellen geplaats en er is zelfs een speelhuisje voor de kleintjes: de pullenkooi en een kabelbaan voor de wat grotere kinderen. Er is een Jeu de boules- terrein, waar je altijd terecht kan om te boulen en te kijken. Bijna elke middag rond 2 uur komen de boulers bij elkaar om een paar potten te spelen. Ook gasten zijn van harte welkome
De zonneweide is heel ruim opgezet en grenst aan het terras De kantine(klepkooi) is gezellig, je kunt er een biljartje leggen en een spelletje darts spelen. In de bibliotheek staat een keur van boeken, en ook heel veel spelletjes die je gratis mag lenen. Omdat de bar "gedraaid" wordt door vrijwilligers is hij niet altijd open Maar daar heb ik allee begrip voor. Door de leden wordt ook veel georganiseerd (dat wordt op verschillende plaatsen op het terrein aangekondigd. Maar staan ook voor,het grootste gedeelte, op de website van de Vrije Vogels.)
Stilte zoekers komen, volgens mij net zo aan hun trekken als de mensen die houden van leven in de brouwerij
Wij vieren nu al jaren onze vakantie bij de Vrije Vogels en dat bevalt ons uitstekend!
lien en Alexander | 19-07-2014
Prachtige groene camping. Prima sanitair. Prettige sfeer.
H en A | 18-07-2014
na 12 jaar weer geweest. Erg netjes en schoon. Mooie camping met veel groen. De ruimte met WC en Douches ect vinden we prachtig. Vriendelijke mensen die ons hielpen, Marja bedankt, want we waren allerlei kleine dingetjes vergeten.
Prettig zou zijn dat er op zondag niet gewerkt wordt. Dat is er één dag echt rust.

Tot ziens en groetjes Marco en Cora
Cora en Marco | 15-07-2014
Nou wij zijn hier een lang weekend geweest en hebben het in alle opzichten getroffen.
Allereerst het terrein geweldig schoon en leuk van opzet en een mooi zwembad en voor de kleintje,s ook super hoor .
Wij waren hier voor het eerst en zullen zeker een x terug komen want alles was super .

Thx voor het leuke weekend we hebben genoten.
Christa en Jan | 13-07-2014
Meer recensies van Christa en Jan (24)
Positive ervarigen te over. Top terrein voor gezellige mensen.
Zonnige plekken en zonne weide. Schoon en overzichtelijk zwembad met bijverwarming. Sauna ( hout gestookt) . Schone douche en wc ruimte. Zeer kind vriendelijk zwembadje en speel toestellen ,onder direct toezicht van ouders van af terras.
Parkeren op terrein. Wisselende aktiviteiten tijdens seizoen.
Gewoon een fijn vacantie verblijf of seizoen plaats.

Opm. Persoonlijke rancune ( als eerder verwoord) heetf een achtergrond, Die niet thuis horen op deze beoordelings pagina.
Zo als op elk terrein ,geld er een terrein regelement en algemene regelgeving. Handelen op eigen inzicht zonder toestemming of overleg kan dan voor problemen zorgen.
Een jaren lang tevrede verblijf op deze caming kun je niet in een zin negatief vewoorden door dit persoonlijke voorval.


site. Overal geld regelgeving en terrein regelement


site. Alles heeft een voorgeschidenis
Ton | 06-07-2014
Meer recensies van Ton (2)
Prima terrein met uitstekende voorzieningen, gezellige en vriendelijke mensen. Helaas wordt de vereniging geleid door een zich zeer dictatoriaal gedragend bestuur dat ervoor zorgt dat er leden met een seizoenplaats om zeer duistere redenen moeten vertrekken.
Rob | 18-05-2014
Inmiddels 30 jaar lid van de vereniging. Al net zolang een vaste seizoen plaats die wisseld ieder jaar na een verloting.Hopelijk kunnen we in 2014 genieten van vaste plaatsen zodat we de caravan mogen laten staan. Alle plaatsen hebben elektra wat door de leden zelf is aangelegd--leuke verenigings activiteit-- Het is heerlijk vertoeven bij ons in Midwoud. Nieuwsgierig??? kom in 2014 gerust kamperen..
Frieda Rem- Pas | 11-12-2013
Staan er ook wel eens particuliere carravans te huur[koop]?
J.Beemsterboer | 12-12-2012
Meer recensies van J.Beemsterboer (3)
Wij komen hier graag als passant en soms als dag recreant. Leuk terrein met verrassend veel variatie in leeftijd. De constructie met een restaurant/terras direct gekoppeld aan een grote ligweide, speel weide voorde kinderen en een zwembad werkt erg goed. Regelmatig iets te doen in de bar of op de ligweide.
Alleen jammer dat er niks uit die bar komt als er geen bediening is.
(alleen een paar uur in het weekend in het hoog seizoen dus).
Robin | 19-08-2012
Meer recensies van Robin (5)
Een heerlijk paradijsje,in een mooie omgeving met veel oude stadjes in de buurt om te bezoeken.
Lies en Ab | 20-12-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "De Vrije Vogels" ?
Hoe waardeer je De Vrije Vogels in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.046