Naturismegids

Naaktstrand Bergen

6.6

Gemiddeld cijfer van de laatste 8 reviews.

Adresgegevens

Naaktstrand Bergen
Bergen aan Zee

Lat: 52.678873 / Long: 4.631576
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Het naaktstrand in bergen aan zee begint bij paal 31 100 meter voorbij strandpaviljoen Witte

Afstanden

  • Brussel 264 Km / 03:25
  • Utrecht 95 Km / 01:48

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Betaald parkeren
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Toiletvoorzieningen
  • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Naaktstrand Bergen

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Naaktstrand Bergen. Laat het ons weten!
Een van de laatste zomerse dagen van het jaar.
Textielgedeelte bij Bergen aan Zee en strandpaviljoen Noord was afgeladen vol, waardoor de geklede recreanten wellicht wat verder richting het Noorden waren gaan liggen.

Na paal 32.500 begon het naaktgedeelte.

Zeer uitgestrekt stuk naaktstrand. We zijn niet helemaal naar Schoorl gelopen.
Er stond een gesloten strand paviljoen. Of dat De Witte was waar in andere recensies over gesproken wordt weten wij niet. Bij het naastgelegen Loods aan Zee (een verenigings gebouwtje voor strandspullen etc.) gevraagd naar strandpaviljoen De Witte. Maar de naam zei hen niets.
Volgens de beheerder van Loods aan Zee was het eerstvolgende strandpaviljoen bij Schoorl was en dat dat een uur verder lopen was.
Vandaar teruggelopen naar paviljoen Noord voor lunch.

Op het naaktgedeelte zelf heerlijk rustig gelegen. Fijn zand, rustige (ondiepe) zee. Allemaal zeer gemoedelijk.

In tegenstelling van de beschrijving op deze site hebben wij (dus) geen gelegenheid aangetroffen voor eten, drinken of sanitair.
Daan | 10-09-2023
Meer recensies van Daan (3)
Eind juni 2019 geweest, was rustig, breed strand. 100 meter na het strandpaviljoen Noorderlicht gingen we uit de kleren. Er liggen vanaf de opgang Noord houten planken tot Noorderlicht zodat je makkelijk en snel op plaats van naaktstrand komt ...
John (Blijbloot) | 26-06-2019
Meer recensies van John (Blijbloot) (10)
Dit was lang onze onbetwiste favoriet. Een haast ouderwets aandoend strand met rust, stilte en een bij iedere stap raadselachtige piepende zand samenstelling. De verbreidheid van naturisme tot aan Schoorl nodigt uit tot een lange, stille wandeling naar de horizon. Het kleine op paviljoentje “Uit de Kust” was daarbij illustratief voor de ouderwetse strandbeleving.
Ook dit strand barst inmiddels van de regeltjes, die niet in de laatste plaats opgedrongen worden door de nieuwe fundamentalistische hipster uitbaters van “Uit de Kust”. Naturisme is bij hen nu ten strengste verbannen, zelfs op “hun” strandgedeelte dat notabene ruimschoots op het naaktstrand ligt. Onbegrijpelijk dat een dergelijke houding toegestaan is, bij alle bestaande en ultiem gedetailleerde regeltjes die de APV telt.
Honden mogen in het voorseizoen (ook dat bestaat hier) nog los. In de veelal denkbeeldige zomermaanden acht men die tot gevaar of overlast en moeten ze aangelijnd blijven op de “aktiviteitenstranden”. Naturisme is geen aktiviteit, dus na de voor de recreant denkbeeldige maar voor de gemeente reële scheidslijn naar het naaktstrand mogen ze helemaal niet komen tussen 10 en 19 uur...
Misschien is het het proberen waard om je hond mee te nemen naar “Uit de Kust”. Op zijn toegeëigende domein heeft de uitbater naturisme immers verboden. Dus kan je hond daar lekker aan het lijntje van zon, zee en zand genieten! Zonder met de bal te spelen uiteraard. Want dat gaat niet aan een lijntje. Ik zou graag de discussie voor de rechter willen laten voorkomen of het naturistische karakter moet prevaleren boven het hondenverbod of omgekeerd. Wie durft?
Om te allen tijde je rechten te kennen en tevens op z’n goed Hollands anderen op hun overtredingen te wijzen, raad ik aan om de mooi ontworpen en vriendelijk ogende PDF met strandregels van de gemeente Bergen te downloaden op je telefoon. Dan hoef je van dat alles niks te onthouden en waan je je nog vrij als vanouds.
Maar als het aan de onwetende natuur ligt het blijft een schitterend strand waar we graag weer heen zouden willen gaan. De wat meer ongereguleerde mooie voorjaarsdagen buiten het “seizoen” lenen zich daar uitstekend voor!
Tjerk | 05-08-2018
Meer recensies van Tjerk (3)
Jammer dat weg is, het was altijd een gezellig naakt strand. En om dat terug te krijgen moeten we het gewoon negeren
en er niet meer naar toe gaan
Arno Koster | 04-08-2018
Ik heb er een fijne herinnering aan. Was (weer) op bezoek in mijn geboorteland (1956 vertrokken naar Australië, met mijn ouders, natuurlijk).
Een aantal jaren geleden kreeg ik de kans om naar legale naaktstranden te gaan.
Er is hier, in Sydney, en verderop niet veel mogelijkheid.
Ik MIS het nu nog meer.
Ben 74. Mag van mijn zoon en dochter niet meer rijden.
Dus leef nu op "herinneringen" vaneen fijne tijd.
De laatstekker dat ik in Nederland was hebben mijn vrienden (man & vrouw) me naar verschillende naaktstranden enz. gebracht. Nogmaals: Ik ben jaloers op jullie. Wij hebben hier een veel beter klimaat (Daarom wilde mijn vader naar Australie) maar veel minder de mogelijkheid om naakt te recreëren.
Jo Mulholland (Was Jopie Mul, VOOR 1956) | 14-10-2017
Meer recensies van Jo Mulholland (Was Jopie Mul, VOOR 1956) (3)
Ik kom al bijna 30 jaar op dit naaktstrand. Het was er geweldig. Relaxte sfeer, rust en ruimte. Persoonlijk heb ik nooit last gehad van vieze mannen omdat ik altijd rondom het paviljoen recreeerde. Sinds de nieuwe eigenaar van het paviljoen waait hier een andere wind. naakte mensen worden weggejaagd door de eigenaar (die toch wist dat zijn paviljoen op een naaktstrand stond?) En ik heb zelfs al gezien dat handhaving mensen aan sprak. Zelf blijf ik gewoon naakt recreëren waar ik het altijd deed. Mij krijgen ze niet weg. Uit protest neem ik mijn eigen eten en drinken mee.
Mirjam | 22-08-2017
Helaas "uit de kunst" is het niet meer.
De eigenaren van strand paviljoen "uit de kunst" hebben de naam en jammer genoeg ook de visie van het gezellige ongedwongen plekje verandert.
Naaktrecreatie is in hun buurt niet meer toegestaan. De grens van het naaktstrand is sinds de nieuwe naam van het paviljoen verschoven.
Naaktrecreatie op hun ligbedden mag niet meer.
Echt jammer.
Ik heb er jaren heerlijk gelegen en gegeten. De sfeer is nu als alle andere strandpaviljoenen in Bergen.
Jacqueline | 21-08-2017
Jaren niet meer geweest,ik word moe van dat geneuzel
Over het naaktstrand.op alle stranden in Nederland is naakt toegestaan.indien je toch een bekeuring krijgt geen probleem elke rechter zal dat seponeren want het is na Delftsehout uitspraak nu toch wel duidelijk hè?
Uitspraak hof Arnhem luid waar mensen schaars gekleed gaan is bloot ook toegestaan.
Uiteraard hou je altijd rekening met je omgeving nietwaar?
Leven en laten leven.
Groetjes iwan
J.r.van vlier@gmail .com | 20-05-2017
Ik denk dat de beste manier om te zorgen dat de aangekleden mens.
Zich niet meer tussen de ongekleden mens bevind;
Is zodra deze mensen gaan zitten tussen de naturisten.
Spreek met een aantal mensen af ga er vlak voor zitten naakt desnoods op je handoek met zn allen.
En met de voeten naar ze toe, dan voelen ze zich heel snel ongemakkelijk en gaan weg.
Is in bloemndaal ook vaak toegepast en het werkt.
Stoor je niet aan verbaal maar blijf liggen tot ze besluiten om weg te gaan.
Werkt ook bij voyeurs!
Nick | 25-04-2017
Het was daar altijd een feestje om te zijn,ongeveer 23 jaar lang,tot dat de nieuwe eigenaars,dit jaar voor het eerst,de hele boel willen omgooien en wij moeten oprotten en het was daar altijd Uit de Kunst!!!
Corina | 29-08-2016
Ik vind het heerlijk om hier te liggen. Ik kies speciaal dit strand om naakt te kunnen zonnen en zwemmen. Verder is het lekker rustig en voel ik me niet bekeken.

Ook het strandpaviljoen Uit de kunst sluit perfect aan op het naaktstrand.
Ik raad het iedereen aan, die graag naakt wil zijn op het strand, van rust, zon en de natuur houdt.
Maudy | 19-08-2016
Rustig en breed strand dat na een korte wandeling (700 m) vanaf het strandpaviloen Noord in noordelijke richting te bereiken is. Daar ook een leuk en ongedwongen paviljoen "uit de kunst". Geen last van gluurders gehad. Wel veel wandelaars langs de kustlijn. De duinen zijn overigens verboden gebied voor iedereen en daar wordt actief op gecontroleerd heb ik gezien. Wat mij betreft een aanrader.
Geert | 07-08-2016
Wat een heerlijk naaktstrand! Heel rustig en stil. En wat een ruimte. Je kunt er altijd een rustig plekje vinden. Vooraan in de lage duinen, aan de monding van de kerf of op het strand. Vanuit het nieuwe verharde fietspad vanuit Bergen op de fiets door de Schorelse duinen en dan bij het ruiterpad iets ten zuiden van de kerf je fiets parkeren. Vervolgens een prachtige wandeling naar het strand ca 600 meter. Alle jaargetijden zijn er mooi. Stoor je niet aan vage types of voyeurs. Elk naaktstrand trekt nou eenmaal ook dit soort mensen aan. Vraag gewoon of ze door willen lopen en geef ze vooral geen aanleiding. Laat er je vrije dag niet door bederven. Maar geniet van de prachtige natuur, de zon, de zee, het strand!
Ernst | 09-11-2015
Meer recensies van Ernst (10)
gisteren weer even lekker naakt gelopen en, maar wat mij wel opvalt is dat er mannen lopen in de duinen.
ze vragen als je lig te zonnen of je mee ga naar de duinen, nou dat vind ik niet zo prettig.
ben toen maar bij het restaurant gaan liggen. het is daar wel drukker maar je kan daar lekker liggen en niemand kijkt je daar aan, daar liggen vrouwen en mannen lekker naakt. en als je verder ga zijn het alleen mannen.
peter | 04-08-2015
Met ingang van 2015 is het. Weer toegestaan om bij corine en Jack paviljoen uit de kunst weer naakt te vertoeven.
Uit de kunst is vrijheid en naturisme ook.
Het is tegenwoordig ook zo dat na de uitspraak van het hof m.b.t de Delftse hout daar waar mensen schaars gekleed gaan naakt ook is toegestaan.Het hele strand is dus geschikt voor naaktrecreatie.
Afzender iwan.
Iwan | 03-08-2015
Meer recensies van Iwan (8)
het naaktstrand van bergen is niet meer het strand van vroeger de hetro mannen worden lastig gevallen door voyeurs en de vrouwen worden lastig gevallen door vieze oude kerels die continu om de vrouwen heen dralen of net niet op hun schoot gaan zitten en dan al trekkend en soppend proberen om tot een avontuurtje te mogen komen.
Eris geen duidelijkheid tussen het naakstrand gedoogstrand textielstrand en het activiteiten strand alles loopt door elkaar en dan nog niet te spreken over de honden bezitters zomers van 19.00 uur s avonds tot 10.00 uur s morgens aangelijnd of het risico lopen op een boete van €180Hou allemaal eens rekening met elkaaren als je zoveel behoefte heb ga dan naar de hoeren toe,maar niet op het naaktstrand
eric | 17-07-2015
Strand mooi maar waak ervoor dat t een vrijheidsgebied blijft (en verjaag voyeurs...spreek ze aan!)
Waarom hebben de strandtenten geen apart blootgedeelte..? Aburd om met 30 graden weer iets aan te moeten doen om pilsje te bestellen! Naturisten moeten zich steeds meer aanpassen en de gekleden/trendpeople mogen alles. Dat is nu "net" geen vrijheid. Als uit de kunst weer iets ruimdenkender worden komen we er weer terug,..,,anders laat maar..
Vroeger prachtig gebied (oud strandtentje..lekker bloot kopje koffie en krantje) nu iets minder naturistisch (iets minder vrije gevoel)..,,,Laten we er alles aan doen om het weer de goede kant op te laten gaan..."Uit de kunst" moet eens uit de kleren denk ik ..
Mick | 27-05-2015
Het is er geweldig en uit de kunst heeft heerlijke
Hapjes en drankjes.
Je mag heus wel bloot bestellen aan de bar.
Corine en Jack zijn vriendelijke mensen.
Kunst is vrijheid zeggen zij.
Naturisme is ook vrijheid geven ze wel toe.
Vanzelfsprekend toch?
Waarom zou je je eigen vrijheid nemen (kunst) en de
Ander zijn vrijheid (naturisme ) ontnemen.
IWAN | 20-05-2015
Meer recensies van IWAN (8)
de laatste tijd heeft het er meer van weg dat het een homostrand is geworden vanaf uit de kunst tot aan de kerf. er lopen daar wat vaste bezoekers rond die het niet zo nauw nemen met zedelijk gedrag in het openbaar en dat opelijk, zonder schaamte, aan iedereen laten zien. het irritante gedrag van deze mensen om twee meter van je af te gaan zitten en je maar aan te staren vooral als het vrouwen betreft. dit gedeelte van het strand is daarom niet prettig voor vrouwen, wat het wel had moeten kunnen zijn. vroeger was er politie te paard die iedereen de duinen uit joeg want niemand heeft daar iets te zoeken. inmiddels heb ik een ander rustig strand gevonden waar ook ik niet lastig gevallen word door mannen met voorstellen waar ik niet van gediend of om gevraagd heb. notabe....ben de 70 al gepasseerd. wat mij betreft mag de politie te paard wel weer terug komen want er is niemand die er iets aan doet aan die vervelende mannen die het voor iedereen verpesten en moesten eigenlijk van het strand verweiderd kunnen. worden.
johan | 31-07-2012
Een geweldige plek!
Heerlijk om je handdoek uit te spreiden en je hele lijf te laten koesteren door de zon. Heerlijk om daar de zee in te duiken, me droog lopen, de zee weer in te gaan, me droog te lopen enzovoort.
Heel irritant is die ene gluurder die er altijd weer is, een vettige man met een petje die het ook weet te presteren om zich op enkele meters afstand te gaan aftrekken. Reden waarom ik toch nooit te ver uit de buurt van Strandpaviljoen 'Uit de kunst' ga liggen zonnen.
Bij 'Uit de kunst' ben je helaas sinds enkele jaren niet meer welkom in Adams of Eva's kostuum. Jammer, de sfeer is er veranderd. Maar ja, de kassa daar moet ook rinkelen - alleen van de naaktrecreanten kunnen ze daar niet leven. En de mensen die daar nu vooral komen, willen geen bloteriken zien. Het personeel is er erg aardig, behalve de baas (de man met de krullenkop): wat een chagrijn is dat, zeg.
Lonneke | 22-07-2012
het naaktstrand in Bergen aan Zeen is niet duidelijk gemarkeerd ,daardoor steeds meer mix naakt-gekleed en dat is jammer,
ook paviljoen uit de kunst" is niet meer voor naakt.

tip:loop voorbij strandpaviljoen "uit de kunst"
en je komt op het langste ,mooiste,breedste naturistenstrand van de Noord-Hollandse kust. Het naturistengedeelte loopt tot bijna
strand Schoorl ,er zijn ook kleine duintjes ontstaan ,handig als er wind staat

Chris
Bergen
Chris Duivenvoorden | 24-06-2012
Meer recensies van Chris Duivenvoorden (2)
erg leuk strand en het is algemeen bekend dat het een naaktstrand is alleen het lijkt er niet meer op.
over het algemeen zie je veel meer geklede dan naakte mensen.
persoonlijk vind ik dat irritant want er zijn kilometers strand voor de bikini en zwembroek dragers onder ons.
ook het feit dat het paviljoen tegenwoordig het beleid heeft dat je niet meer ongekleed daar mag zijn werkt niet erg mee.
het begint zo langzamerhand het domein te worden voor de aangeklede mens en dat maakt het stukken minder leuk.
wel jammer want voor de rest is het goed vertoeven en sfeermatig was het altijd erg leuk.
judy | 02-06-2011
Meer recensies van judy (2)
ik kom er zelf regelmatig maar vind het de laatste jaren erg druk met ''aangeklede'' mensen.
iets te veel allemaal waar door jij als naturist het gevoel krijgt toch wel bekeken te worden.
het strandtentje is gewoon nog steeds erg gezellig met hele leuke mensen die daar werken.
alleen zou men eigenlijk al die aangeklede of half aangeklede mensen moeten weigeren daar.
voor de rest kom ik er nog steeds erg graag.
judith | 22-02-2011
Meer recensies van judith (2)
Jammer dat je bij het strandpaviljoen "uit de kunst" niet meer bloot mag komen.Andere sfeer daar laatste jaren.Jammer..

Ipv lekker vrij naturisme en sfeer als vanouds is het meer een trendy "Bloemendaal"sfeer geworden.Trekt te veel trendy gekleed volk aan....ander publiek daar bij het paviljoentje..

Paviljoen heeft debet aan verdwijnen van het 'vrije gevoel" op het naaktstrand van Bergen zoals het vanouds was.....

Rest van het strand is schitterend !!!!!!.Laat het zo voor altijd blijven....
Michel | 04-10-2010
@Gerard inderdaad. Het is in het gemeente beleid opgenomen.
Dat roze palenkoppen. Is aangegeven als nudisten strand.
Je moet het maar weten als je niet uit de regio komt.
Maar er zitten veel mensen gekleed.
Die denken het is openbaar strand. Dat jullie zo lopen of het niet weten. Er staan geen borden. Misschien moet dit aangekaart worden bij de gemeente Bergen. Vast komt Hetty Hafkamp ook op dit strand?
Wel opmerkelijk was van deze zomer in het achterland [bij de kerf] dat er veel politie toezicht was. Om de pyromaan te betrappen.
Dat er ook vooral mannen in de duinpannen zich verscholen. Werd soms argwaan gewerkt. Er kwamen zelfs politie mensen op af. He, wat doe jij daar toch. Ze dachten beet te hebben.
Ook ben ik eens achtervolgd door een flikker. Nou dat hoeft van mij niet.
Soms denk ik wel eens het is een flikker strand. Of er wordt na je gekeken dat ik denk. Wat moet je toch.
Stefan | 02-09-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Bergen" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Bergen in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.036