Naturismegids

Plage de la Côte Sauvage

10

1 beoordeling

Adresgegevens

Plage de la Côte Sauvage

Lat: 45.732396 / Long: -1.239352
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

cote sauvage = wilde kust. De zee is er erg mooi maar het kan er zeer sterk stromen en is daarom niet geschikt voor kinderen, zelfs volwassenen kunnen soms amper blijven staan in de wilde zee. Ik heb drie maal mensen in nood zien komen waarvan er twee verdronken zijn.
Er is beperkt toezicht.

Afstanden

  • Brussel 834 Km / 07:58
  • Utrecht 1005 Km / 09:50

Faciliteiten

  • Zee
  • Toezicht op zwemmers
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Plage de la Côte Sauvage

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Plage de la Côte Sauvage. Laat het ons weten!
Een lang naakstrand dat zich uitstrekt tussen Plage des Espagnols (helemaal in het noorden) en Plage de Bouverie (meer zuidelijk). Naturisme is toegelaten tussen strook 10 en strook 32, wat toch een afstand is van enige kilometers. Ideaal voor lange (naakt-)strandwandelingen dus.
We waren er op een warme zondag in augustus, dus volop vakantieperiode voor de Fransen. Toch was er ruimte genoeg, zeker als je je even van de strandopgang verwijdert. Het naturisme werd er over het algemeen goed gerespecteerd, ondanks enkele voyeurs hoog in de duinen
Parkeren kan op aangelegde parkings bij Plage des Espagnols en Plage de Bouverie, van daaruit is het nog een kleine kilometer tot op het strand. Parkeren langs de D25 kan ook, maar dan is het nog wel een paar kilometers lopen door de duinen. Ideaal kom je met de fiets, langs het fietspad dat van zuid naar noord dwars door de duinen loopt.
Wij vonden het een prachtig naaktstrand, maar niet ongevaarlijk vanwege zeer krachtige golven en onderstromen. Zeker met kleine kinderen is het opletten.
Marc en Karin | 17-08-2023
Ik ben hier begin september geweest, het is echt een fantastich stuk strand. Het is in het begin lastig te vinden, ook is het niet aangegeven.

Als je de kust afrijdt kijk waar een stuk of wat auto's geparkeerd staan en ga daar de duinen door.

Het is nog wel een stuk lopen. Het is daarom aan te bevelen zo noordelijk mogelijk het grote parkeerterrein te vinden (kustzijde) deze herken je aan de campers die vooraan bij de weg staan. Vanaf daar kom je op een zeer breed en schitterend stuk kust aan. Loop je zuidelijk kun je lange wandelingen maken en kom je bij de naturistencampingstand uit.

Echt aan te bevelen, neem wel genoeg eten en drinken mee want er is niet te koop.

Golfen zijn inderdaad zeer krachtig , ik ben er wezen surfen met mijn vriendin op de mooiste golfen van het seizoen, ZWAAR!
John | 12-12-2014
Meer recensies van John (16)
Henk | 14-12-2012

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Plage de la Côte Sauvage" ?
Hoe waardeer je Plage de la Côte Sauvage in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.027