Naturismegids

Recensies van Haantje

Bisonbaai

09-08-2011
Parkeren is inmiddels over de gehele dijk verboden, je kunt alleen nog maar bij de boer parkeren.

Zwemmen kan nu niet vanwege de blauwalg.

Het vee dat er losloopt is wel mooi om te zien, maar hinderlijk zijn wel al de uitwerpselen die overal liggen.

Als je te ver naar achteren doorloopt denkt men meteen dat je voor sex komt.

Mijn advies: Rij iets verder door als je van Nijmegen komt naar het Wylerbergmeer. Mooi strand, schoon water en géén sexuele handelingen op het strand.

Wijlerbergmeer

25-05-2014
Heerlijk rustig, omringt door bos en struiken waardoor het vrijwel windstil is en dit zorgt voor een hogere gevoelstemperatuur. Hierdoor is het al bij een warme lentedag al heerlijk om uit de kleren te gaan.

Wijlerbergmeer

09-08-2011
Ik ben het totaal niet met Peter eens. Honden zijn vanaf mei tot september niet toegestaan op het gehele terrein van het Wylerbergmeer. Dat staat ook duidelijk bij alle ingangen aangegeven.

Ik kom er vrij regelmatig en weet dat er iedere dag dezelfde 2 (oudere) mannen zijn, die de boel goed in de gaten houden en ook het hele strand schoonhouden. (zelfs sigarettenpeukjes worden opgeraapt en weggegooid in de prullenbak)
Juist de aanwezigheid van deze mensen draagt bij aan de veiligheid dat er niets gestolen wordt.

Verder is het een mooi grasstrand, recentelijk is er een trapje geplaatst om makkelijker in en uit het water te komen.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan dit strand is dat het er vrijwel nooit echt druk is, op een erg warme zondag zijn er hoogstens 40 mensen. Plek genoeg dus om niet op elkaars lip te liggen.
Groot voordeel is ook dat het water stroomt, dus de kans op blauwalg is zeer klein. Dit in tegenstelling tot de nabij gelegen bisonbaai, waar het dit jaar alweer is aangetroffen.

Van mensen die op zoek zijn naar iets anders dan zon en water heb je hier ook geen last. Het strand grenst aan een bos en daar lopen wel eens wat mannen in en uit, maar wat ze daar doen merk je niets van. Op het strand zelf heerst een goede sfeer, veel mensen komen regelmatig waardoor je elkaar al gauw leert kennen.

Wat opvalt is de enorme sociale controlle. Jongelui die van het textielstrand nog wel eens over komen zwemmen om even te kijken worden bij de 2de keer erop aangesproken.

Nadeel is wel dat er geen kiosk is, daarvoor moet je dan toch naar het textiel gedeelte.

Kortom, dit is een heerlijk, rustig en gezellig strandje. Aan te raden voor mensen die van ver komen is om na het zonnen lekker de grens over te steken en lekker en goedkoop in het Duitse Kranenburg te gaan eten. Dat maakt de dag helemaal compleet!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.096