Naturismegids

Recensies van Esther

Aimée Porcher

18-07-2011
Toch weer naar Aimee gegaan deze zomer. Dit keer op een rustiger plekje op de camping, want die bleken er toch ook te zijn. Dat is top aan Aimee Porcher: de diversiteit aan kampeerplekken.

Domaine Naturiste la Petite Brenne

04-08-2014
Grote camping! Alles is heel goed geregeld en helder.
Super camping voor iets grotere kinderen en pubers. Ik was onder de indruk van de ontspannen manier waarop er met jongeren omgegaan wordt. Ik vind het ook super dat kinderen die iets aan willen 'in die levensfase' dat gewoon mogen. respect ten top!
Er is veel animatie, de hele dag door van alles te doen. Veel geluid, vaak versterkte muziek gehoord. Voor mij persoonlijk een iets te bedrijvige sfeer in mijn korte vakantie, maar we stonden lekker achteraf, dus rust heb ik er ook goed kunnen vinden.
Je kunt er mooi wandelen, al is het landschap niet heel spannend: geen glooiing ofzo, beetje Nederlands bos-gevoel.


Voor ons als gezin met kleine kinderen werkte de inrichting van de camping niet zo goed: zwembaden te diep, pierenbadje (mooi gemozaiekt!) maar beetje saai voor ons en op den duur ook voor de kleintjes. Wij kwamen dan ook voor het meertje, wat echter niet zo'n fijn strand bleek te hebben als op de foto hierboven. In de toelichting die we bij binnenkomst kregen, stond ook dat het meer 'voor vissen en varen' bestemd is. Toch zwommen wij en wat anderen er wel, dus ik snap niet helemaal hoe dit nu zit...
Wat ons betreft zou er bij het meer een groter strandje mogen komen en wat meer bomen ter beschutting.

Verder zouden we het super vinden als bij de bar ook iets gezonds te bestellen zou zijn zoals muntthee, vers vruchtensap, aanmaaklimonade zonder gevaarlijke kleurstoffen, van die dingen.

Wij voelen ons iets meer op ons gemak op kleinere campings met een meer natuurminnende en rustige sfeer, maar we kunnen ons voorstellen dat dit voor gezinnen met grotere kinderen een topcamping is.
Ook zagen we hier, meer dan op rustigere campings, veel geschoren, getatoeerde en gepiercde lijven. Ik kreeg de indruk dat het voor deze mensen wat meer om uiterlijk draait dan ik gewend ben van naturistencampings. Daarbij was er natuurlijk baltsgedrag van de groepjes pubers her en der, en zo ontstond er een bepaalde sfeer waar ik mijn vinger niet goed op kan leggen, maar die voor ons niet heel ontspannen voelt. Gewoon wat minder 'lief' naturisme ofzo, maar dat is natuurlijk een heel persoonlijke beleving! :-)

We komen hier graag terug op doorreis (wat een enorm pluspunt dat er caravans en stalletjes zijn om 1 nacht door te brengen) en/of als de kinderen wat groter zijn!

Aimée Porcher

27-03-2011
Veel liefs en gezelligheid op Aimee Porcher. We waren hier in de zomer van 2010 met ons zoontje van 1 jaar.
Wat een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan! De combinatie meertje/rivier is perfect. De huttie is een top-uitvinding en het restaurant en terras ontzettend gezellig en lekker.
Aardige mensen, mooi terrein. De eigenaars stralen ontspanning en plezier uit.

Wij waren ruige natuurterreinen gewend, maar zochten iets kindvriendelijkers, en waren blij verrast. De plaatsen zijn ruim en er wordt veel ruimte onbezet gehouden, wat het terrein een fijne, rustige sfeer geeft.

Er wordt van alles georganiseerd,
en daar zit wat ons betreft het enige minpuntje: spannende avond/nachtspellen voor de jongeren zijn natuurlijk fantastisch (gillen, schreeuwen, giegelen enzo, en dat moet natuurlijk wel in het donker), maar deze vonden plaats in de bosjes langs het hele terrein, en dus op enkele meters van de plaatsen.
Dus: kindje schrok steeds wakker, en er was veel onrust op het terrein.
Onze klacht werd goed ontvangen, maar er kon weinig aan veranderen omdat het toch leuk was voor de kinderen... tja.
Voor ons reden om te twijfelen of we dit jaar wel weer naar Aimee zullen gaan.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.091