Naturismegids

Recensies van Peter Reuver

Domaine de la Sablière

23-08-2010
....een foutje in mijn tekst....natuurlijk vond ik het NIET prettig om mensen te vragen het wat stiller aan te doen...tekst goed nakijken is ook een kunst...

Domaine de la Sablière

23-08-2010
Wij zijn dit jaar voor het eerst op deze camping geweest, afgegaan op wat er op deze site er over werd geschreven.Sinds 1987 kwamen we op een naturistencamping aan de Ardeche, maar die was mogelijk gesloten, dus zijn we op zoek gegaan naar iets anders.
Het is een enorm grote camping verdeeld in drie stukken, waarvan er twee aan de rivier zitten. De rivier is niet snel stromend, maar er zit voldoende water in om goed te kunnen zwemmen. Er zijn ook twee zwembaden en een klein bad voor de kleinsten. Aangezien wij op het onderste deel zaten, moesten we een eind lopen (steil omhoog)om er te komen. Goed voor de conditie, maar je kunt ook met een minibusje die op een schema over de camping rijdt.Er wordt 1x per week een disco avond gehouden met keiharde muziek, maar het hangt wel af waar je precies zit op de camping om er last van te hebben. Wij zaten op messange in het uiterste hoekje en we hadden er hierdoor nauwlijks last van, maar ik kan me wel voorstellen dat wanneer je er vlakbij zit dat het geen pretje is.
Het sanitair is bijzonder schoon, ook mede door de campinggasten.Er wordt elke ochtend schoongemaakt, maar 1x in de week wordt het een paar uur afgesloten en wordt er uren lang geboend en geschrobt door twee dames, met een hoop bleek en chloor is het daarna weer nog schoner.De winkel op de camping is ruim en goed voorzien van de eerste levenbehoeften, maar wel aan de dure kant. Je zit 10 minuten van Barjac, dus even naar de supermarkt daar is ook mogelijk.
Over het algemeen is het na 10 uur 's avonds stil (volgens de regelementen) maar ik heb het regelmatig meegemaakt dat ik 's nachts mijn bed uit moest om mensen te vragen het wat stiller aan te doen (dat waren overigens allemaal franse gasten, die pas om 10 uur met eten beginnen) Overigens hielp dat wel, maar ik vind het prettig om te moeten vragen.
Ontvangst aan de receptie was erg vriendelijk en mogelijk in alle talen waaronder ook nederlands.
Kinsderen (en ook volwassenen) kunnen de hele dag bezig worden gehouden door georganiseerde activiteiten, maar aangezien mijn vrouw en ik en mijn kinderen van 9 en 12 daar niet aan hebben deelgenomen kan ik er niet veel over zeggen.Maar de mogelijkheid is er.
Ik heb maar 1 minpuntje, en dat is honden. Die zijn ook toegestaan op deze camping. Nu vind ik honden niet zo'n probleem, maar hun uitwerpselen wel, en als hondenbezitter zou je achter je hond op moeten ruimen, maar dat gebeurt blijkbaar niet altijd.Dat was wel wat jammer, maar weegt niet op tegen alle voordelen van deze camping. Een aanrader deze camping. Wij komen zeker terug.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.047