Naturismegids

Recensies van Cor

Naturistenbund Rhein-Main

15-08-2018
Een uurtje op deze camping 'gestaan' en het dienstdoende verenigingslid vriendelijk laten weten dat dit niet onze camping is en zijn weer vertrokken.

Lastig te bereiken camping over een verschrikkelijk hobbelige, erg lange onverharde toegangsweg.
De afgelegen (op een eiland in de Rijn) camping is rommelig en gedateerd. Veel vervallen caravans op seizoensplaatsen. Wij voelden ons hier niet op ons gemak en zijn een half uurtje doorgereden naar Orplid Darmstadt (zie mijn review).

Orplid Darmstadt

15-08-2018
Op terugreis vanuit Frankrijk nog even 4 dagen deze camping aangedaan.
Fijne verenigingscamping met vriendelijke leden. Prachtig zwembad, schoon sanitair en nieuw saunagebouw. Douchen met € 0,20 muntjes. Bar en restaurant voor eenvoudige maaltijden. Gebruik sauna € 5,-

Caravans en camperplaatsen in het bos tussen de vaste 'bewoners', er is een apart veld voor tentkampeerders.

Prima uitvalsbasis voor dagtrips naar Heidelberg, Mainz, Wiesbaden, Frankfurt, Darmstadt.

Serre-Ponçon Naturiste

15-08-2018
In juli 2018 5 nachten op deze 'camping' gestaan met een tent. Het is dat wij de omgeving zo geweldig vinden anders waren het er 5 nachten teveel.
Bij aankomst stonden er 4 gasten en de laatste nacht stonden wij er alleen, en dat voelde niet goed.

Dit mag de naam 'camping' niet eens hebben. Er zijn totaal GEEN voorzieningen. En dat voor € 32,- per nacht.
Ja oke, 's morgens toetert er een plaatselijk bakkertje waar de campinggasten van omringende campings brood konden halen en de (ongeïnspireerde) eigenaar bakte eens in de week een pizza voor diezelfde campings. Detail: om 19.00 uur de pizza besteld en om 21.45 uur kregen wij deze geserveerd! De pizza voor de plaatselijke vrienden van het eigenaarskoppel gingen blijkbaar voor op de 'gasten' van hun camping.
's Nachts erg veel omgevingslawaai van naastgelegen camping(s) en hoofdweg.

Ik sluit mij grotendeels aan bij de recensie van Frank van Putten, alleen 2 sterren vind ik nog aan de hoge kant. Wat mij betreft één ster en die is voor de omgeving.

Wij voelde ons opgesloten op een veldje tussen 4 hekken en hoge bomen. Een toilet/douche gebouw dat die naam niet eens mag hebben. 's nachts kon het licht niet aan en ik moest, met mijn 1,95 meter lengte, met een zaklamp op een kindertoiletje zitten. Géén wc papier dus rol onder de arm mee. Het gebouwtje is zeer gedateerd en vies. Eén douche en één toilet was er beschikbaar.

Nee, er moet hier nog heel veel gebeuren wil dit 'veldje' wat potentie krijgen. Ons zien ze daar in ieder geval nooit meer terug. Als je dan toch een nieuwe camping opent, doe het dan goed en zorg voor minimaal voor een acceptabel toilet/douche gebouw.

Echt heel jammer, want de omgeving is werkelijk geweldig.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.066