La Genèse

7.1


Gemiddeld cijfer van
80 beoordelingen.

Afstanden

 • Utrecht 1123 km
 • Brussel 963 km

Algemeen

 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 30
 • Aantal plaatsen: 386
 • Verhuur accommodaties

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden
 • Sauna
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet
 • Zwembad
 • Kinderbad
 • Rivier (geschikt om in te zwemmen)
 • Tennisbaan

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom
De gegevens van La Genèse corrigeren

Routekaart

Meningen en ervaringen van bezoekers met La Genèse.

Wij zijn verleden jaar in juni voor 3 weken op la genese geweest en we vonden het supper!
Enige nadeel waren de vele loslopende honden.
We gaan in juni terug dus dit zegt alles
Fabienne e Ghislain
Mispelaere | 06-04-2017
Het was onze eerste keer op een naturisten camping en het is ons uitstekend bevallen. Mooie camping met een prachtige ligging. Je kan er prachtige wandelingen maken langs de rivier. Aan het riviertje is het wel veel rustiger dan aan het zwembad. Winkel is prima met vriendelijke bediening. Restaurant kan veel beter.
F&R | 22-01-2017
Wij hadden voor 1 week gereserveerd in augustus 2015. Het eerste dat opviel was dat de meeste plekken best krap zijn, scheerlijn aan scheerlijn. Helaas lopen er veel hitsige mannen rond die kennelijk op zoek zijn naar voyeurisme en ander erotisch vertier, dat op de camping aan de andere kant van de rivier plaatsvindt. De tweede nacht werd daar een gangbang gehouden of iets dergelijks, in ieder geval hoorden wij urenlang een vrouw schreeuwen en mannen aanmoedigen. Op de 3e avond, toen onze twee kinderen van 0 en 3 net in bed lagen en in slaap waren gevallen, rond 21h, werd opeens keihard de muziek aangezet op twintig meter afstand van onze plek. Toen ik naar de camper toeliep om te vragen of het zachter kon, trof ik niemand aan, dus heb ik zelf maar het volume van de radio van de camper omlaag gedraaid. Prompt kwam de eigenares verhaal halen. Ze bleek die herrie heel normaal te vinden, want aan de overkant deden ze het ook elke avond. Ze bleek van de animatie van de camping te zijn, en begon mij te bedreigen. Naast dit asociale volk zijn er ook veel hondenbezitters die dan de poep van hun hond in een zakje doen, om het vervolgens in de bosjes richting rivier te gooien. De helft van de camping staat vol met stacaravans van Fransen die al heel lang op deze camping komen en hun terrein hebben afgebakend met hekjes, bloempotten etc. Deze mensen schuwen het contact met de trekkers en vinden dat ze meer rechten hebben. Misschien is dit een leuke camping voor mensen die van 'swingen' houden, maar voor ouders met kleine kinderen is dit hel.
Wij zijn na 4 dagen vertrokken terwijl wij een week hadden gereserveerd. Wat een verschrikkelijke camping.
Boudewijn | 05-01-2017
De plek en omgeving is prachtig. sanitair prima
alleen jammer van die muziek bij de bar. te luid en slecht(op het terras kon je eigenlijk niet met elkaar praten) als de band er niet was kwam er een soort Klaus Wunderlich met zijn orgel. ook spelen ze tot voorbij middernacht.
De winkel vonden wij prima de basis dingen zijn er nette bediening.
restaurant zeer slecht, een diepvries pizza is beter dan wat ze daar maken.
tema | 30-09-2016
Wij brengen al vele jaren onze vakantie door in La Genèse, vinden het een uitstekende camping en keren er met graagte telkens weer. Een grote troef is de ongerepte natuur die zorgt voor de broodnodige rust en zich uitstekend leent voor mooie wandeltochten. Weliswaar komen we altijd in de maand juni en hebben dan ook minder last van de luide muziek die in het hoogseizoen die rust wel eens komt verstoren. Mooie, ruime staanplaatsen en een goede accomodatie, zowel in de Prairie als in de Sauvage hoewel hier de recente aanpassingen misschien nog wat op punt moeten gesteld worden. Dat geldt ook voor de kwaliteit en de sfeer van het restaurant. Wat is hier misgelopen het afgelopen jaar? We misten de gezelligheid en het aanbod van vroeger. De klachten over het supermarktje kunnen we niet beamen. Wij zijn steeds zeer vriendelijk en gedienstig te woord gestaan door het jonge en vriendelijke echtpaar dat zich van 's morgens (zeer) vroeg dagelijks inzet om ten dienste te staan van het kliënteel. Daar staan mensen dikwijls niet bij stil of weten het niet. Voor de grote inkopen kan je terecht in Méjannes op toch niet al te verre afstand. Ook een goed woordje voor de "klusjesmannen" die je gans de dag op en af ziet rijden om plichtsgetrouw alles in orde te brengen wat nodig is. Ook zij dragen hun steentje bij om van de camping een aangenaam oord te maken maar krijgen hiervoor misschien zelden een pluim. Vandaar jongens, proficiat! We kijken zeker al uit naar onze vakantie van volgend jaar en hopen dat er tegen dan gewerkt is aan de punten die voor verbetering vatbaar zijn.
miaclerckx@telenet.be | 19-09-2016
Wij verbleven op la Genese van 27/08 tot 10/09 2016.
Positief: Prachtige camping in prachtige omgeving. Het terrein werd goed bijgehouden; ook in deze periode. Sanitair heel redelijk; goede warmwatervoorziening. Geen geluidoverlast gehad, altijd rustig op de camping, behalve de keer dat het dronken personeel van de camping 's nachts een feestje vierde in het zwembad. Personeel overal correct en vriendelijk; óók in de winkel. Wifi ( 24 Euro voor 10 dagen) functioneerde uitstekend. Bellen ging moeizaam door matig bereik.
Negatief: Het voorzieningenniveau is slecht. In de winkel en in de bar na 1 september nauwelijks nog iets te krijgen. Het restaurant op La Genese moet je maar meteen helemaal uit je hoofd zetten; een onbetrouwbare uitbater die zich niet aan afspraken houdt; tijdens onze vakantie bleef de tent dicht om een vage reden. Het dorp Mejannes le Clap op 6 km afstand is één grote dooie boel. Je moet minimaal een half uur rijden voor boodschappen of iets te eten.
Ruud en Marja | 13-09-2016
Een prachtige camping in een prachtige omgeving, maar de voorzieningen zijn zeer slecht. een campingwinkel die geen spullen heeft met chagrijnige bediening. Een restaurant waar het personeel wegloopt. Koud water bij douche en afwas. Klap op de vuurpijl iedere dag keiharde vreselijke muziek terwijl ik toch echt als gezinnetje hier sta. Deze muziek gaat door tot diep in de nacht en ik heb de indruk dat deze "concerten" bezocht worden door mensen van buiten de camping. Er staat dan ook in één keer bewaking bij en wanneer je klaagt behandelen ze je niet met erg veel respect en zeggen telkens dat je maar in het Frans moet praten om hun iets duidelijk te maken. Zo'n mooie plek op aarde is erg verknalt door verkeerde leiding en personeel.
Ik ga hier nooit meer heen, ik kampeer mijn hele leven al, maar nog zoiets meegemaakt. Mijn vakantie is behoorlijk verknalt.
| 29-08-2016
Een prachtige camping maar waarom iedere dag die vreselijke muziek op zo,n volume dat t niet om aan te horen is.en dit gaat door tot in de nacht.
Restaurant slecht.zelfs soms gesloten omdat er geen personeel zou zijn?
Winkel verbeterd met heerlijke broodjes die je van te voren reserveert.
Marjo | 25-08-2016
Leuke camping voor kinderen, mooie natuur, winkel slecht: zeer onvriendelijk en tot twee keer toe hebben ze ons opgelicht of geprobeerd om dat te doen door "zogenaamd" een rekenfout te maken of door smoes dat onze zoon eerder was geweest en nog iets moest betalen (we hebben geen zoon). Dit aso gedrag van de uitbaatster van de winkel is jammer. Verder weinig assortiment in winkel en brood moet je bestellen voor dag er na. Kortom: goed op je centen passen in deze winkel, maar rijden naar supermarkt in ambroix is wel zeer aan te raden. Alles vers! Natuurlijk is de rest van de camping oké. Wel jammer dat er een wat "schoolse cultuur" heerst met allemaal van die regeltjes hier, regeltjes daar en dat overal. Regels zijn natuurlijk begrijpelijk, maar ik zou ze klantvriendelijker brengen. Op de camping CHM in Montalivet (aanrader!) is dat veel fijner geregeld allemaal. Accomodatie eigenlijk best duur in verhouding met wat ze te bieden hebben (stacaravan). Desondanks fijne tijd gehad met de kinderen.
Jumaz | 10-08-2016
prima camping als het restaurant ok is anders moet je enrom eind rijden om ergens beetje te kunnen eten. Hoe is dat restaurant nu? nog steeds dezelfde prutsers of is het wat verbeterd? Met beetje keuken een 8 maar zonder dat is het voor deze camping dan een mager 6je
rene | 05-08-2016
Eind juni 2016 hier 10 dagen met plezier gestaan op de Sauvage. Mooi bij het riviertje dus zwembad niet eens bezocht. Sanitair schoon al was er niet altijd warm water.
Prima winkel voor het brood en had verder alles.
Restaurant viel tegen b.v. dagmenu 1 worstje en een hoop niet goed doorbakken patat. Verder moet je houden van een digitale detox want op Sauvage helemaal geen ontvangst. Minpunt is dat je een bandje van La genese om moet hebben. Na een dag wegens irritatie afgeknipt.
Christien | 19-07-2016
Prima camping waar we regelmatig kpmen afgelopen jaren. Restaurant en bediening daar was afgelopen jaar 2015 bedroevend. Voorheen met Martine veel beter . Benieuwd hoe dat dit jaar is. En de Wifi? Is dat nou eindelijk geregeld?
rene | 18-07-2016
even een paar opmerkingen
hebben een ecotent gehuurd van 6/7 tot 16/7 2016
zijn dus net terug thuis .ik heb nog nooit zo een amateuristisch brood winkel gezien. bestellen een dag van tevoren op een briefje en niet eens een croissant kunnen kopen want dat duurt dan 20 min . mensen zijn echte amateurs .
.ik heb ook twee maal een mail gestuurd en gevraagd naar wiffi .geen antwoord gehad. de receptie is ook zeer lanzaam .strandje slecht toegankelijk . en niet zo mooi als op de bochure. jammer
mart van gerwen | 17-07-2016
Zojuist proberen te boeken als man "alleen".
Werd geweigerd, of moet een referentie hebben op de camping of een van de andere Socnat campings.

De opmerking dat alleengaanden welkom zijn klopt dus maar ten dele.
Ray. | 16-07-2016
Dit jaar zijn we best negatief. Er is een andere beheerder, bij aankomst moesten we een contract tekenen dat we zoveel mogelijk naakt zouden. Een frans/nederlands stel. Beetje jammer dat de nieuwe bedrijfsleider van La Genèse domaine naturiste totaal niet begrijpt dat klanten zijn bron van inkomsten zijn. Omgaan met jonge puberende kinderen vraagt een iets andere aanpak dat ze uit hun broek jagen. Een handdoek omslaan mag niet, een broekje aan ook niet een pareo dan weer wel. Het zal de ruim aanwezige oudere garde een doorn in het oog zijn die pubers maar dat komt wel goed maar niet met deze aanpak.

Ben je een beetje te hard gegaan in de zon? Een shirt mag niet, je moet dan maar naakt in de schaduw...

Zo jammer dat dit paradijs aan dit soort mensen wordt toevertrouwd.... Deze man gaat het niet lang volhouden. Begrijpt totaal niet dat de toon de muziek maakt.

Verder vonden wij het restaurant matig tot slecht. De bar daarentegen heeft voor een redelijke prijs daghappen die wel oke zijn. Douches waren koud. In elk badgebouw is het invalidentoilet nu voorzien van een slot. Terwijl toch de regel is geschikt voor invaliden dus niet ALLEEN voor invaliden.

Wasmachines regelmatig in storing en de receptioniste verzuchte bij klachten van diverse mensen dat ze ze beter konden weghalen en mensen maar elders moesten wassen...

Wifi is dit jaar prima te noemen. Wij vertrekken toch dit jaar met een gemixt gevoel. Of we terug komen... De tijd zal het leren.
Janneke | 15-07-2016
Het is een prima camping met een restaurant, bar, winkeltje, zwembad en een strandje bij het riviertje in het dal. In de buurt is er qua natuur en cultuur veel te doen. Ook zijn er diverse spelletjes te doen en je kunt vanuit de camping mooie routes lopen. Wij hadden een chalet voor 4 personen gehuurd. Wij waren met zijn tweeën, dus genoeg ruimte maar voor 4 personen is het wat klein met een stapelbed in de woonkamer. De veranda was heerlijk en ons chalet lag ook erg leuk en rustig. De wifi is duur. En qua mobiele telefoon en 4G is er nauwelijks verbinding. Dan moet je hoog de berg op. Als je het lekker vindt om op vakantie helemaal los te zijn van de buitenwereld dan is dit jouw plek. Wij vonden het ook wel lekker om af en toe niet bereikbaar te zijn.
Het enige wat ons stoorde was hoe er door de uitbaters en gasten omgegaan werd met het naturisme. Naturisme is volgens ons zo veel mogelijk naakt zijn in contact met de natuur tenzij persoonlijke omstandigheden of het weer het niet toelaten. Dit is ook de instelling van de meeste verenigingscampings. Het weer was tijdens ons verblijf meestal warm ook in de avond. Maar veel gasten liepen zelfs op het heetst van de dag met kledingstukken om zoals sari’s en omslagdoeken. En in de avond liep 90% volledig gekleed. En als je het niet deed werd er naar je gekeken. Ook de uitbaters liepen met doeken om het onderlichaam. Misschien dat dat makkelijk is als je op een bureaustoel of op het golfkarretje gaat zitten. Maar naar hen wordt wel gekeken en gezien als het goede voorbeeld. Bij het zwembad stond een bordje dat je voordat je het zwembadterrein betreed je je kleding moest uitrekken. Lijkt mij nogal logisch op een naturistencamping. Dit bordje had bij de ingang van de camping moeten staan. Tip aan receptie: geef regels mee aan gasten waarin staat dat men zoveel mogelijk naakt dient te zijn op het campingterrein tenzij…
mensen die alleen naakt willen zijn als ze zonnen of zwemmen raad ik een geklede camping aan met een naaktstrand in de buurt.
Erik | 13-07-2016
Week 24- 2015
Eerste maal dat we de camping betreden , zeer vriendelijk onthaal aan de receptie met een goed uitleg en mochten zelf een staanplaats gaan uitkiezen.
Plaatselijke winkel met ruime keuze de ganse dag open vanaf 7 u met lekker vers brood.
Sanitaire gedeelte goed verzorgt met voldoende warm water. Ruime staanplaatsen met stroomvoorziening op minder dan 15 meter . Gratie minigolf , kayaks en boogschieten beschikbaar, twee pingpong tafels.
Aangenaam zwembad met lichtbedden en sauna . op Op 1.5 km bied de omgeving mogelijkheid om ruim te wandelen en fiets met duidelijk markering ( kaart verkrijgbaar in office toerisme 5€).
Min punt om er toch iets te noemen,de wifi en de nieuw armbandje die de vrijheid van naturisme wat belemmerde . Gsm is voor gans de omgeving aan het water ,ook bij de andere campings in de omgeving.
Zeker gaan we terug, vooral voor de rust en de goed servies van al het personeel.
Zo te horen is de camping uit gebaad door nieuwe uitbaters die zeker hun best doen om alles in goede banen te leiden
Armand | 03-07-2016
Op deze camping mag je zelf een plek uitzoeken met een lijst van vrije plaatsen. Men is druk doende steeds beetje bij beetje verbeteringen aan te brengen. Prettig is dat men op de receptie veel talen spreekt. De beheerster is zelf Nederlandse.

Vrijwel overal is elektriciteit en er zijn voor ieder wat wils kampeerplekken te vinden. Let op: vanaf de receptie gezien rechts bij de rivier kan men soms ongewild meegenieten met de verbale uitingen van genot van de swingers op de camping aan de overzijde.

Begin 2016 is de glasvezelkabel aangekomen op de camping waardoor de (betaalde) wifi van osmozis nu redelijk goed werkt.

Helaas had de sauna vaak storing op de tijden dat hij in bedrijf zou moeten zijn.

Tip: Koop een d-link-505 om je wifi op al je apparaten te kunnen gebruiken.
Cees en Sylvia | 25-06-2016
Wij zijn hier toch maar niet gaan kamperen, omdat het voor ons al pretpark eruit zag.
Anne | 17-06-2016
Pfff nog steeds met de wifi bezig ??? Dat zijn ze al drie jaar hoor ! Wij staan er deze zomer ook weer voor de 9e keer. Maar de "smoes" dat er aan gewerkt wordt geloven we niet meer. Gelukkig missen wij door de overweldigende natuur de wifi niet echt :-)
Rob | 21-05-2016
In de meivakantie anderhalve week verbleven op La Genese. Tot onze verbazing waren alle faciliteiten al helemaal in orde en alles was geopend. De winkel (die een zeer uitgebreid assortiment heeft; fijn wanneer je nogal een eindje moet rijden voor de boodschappen), de bar en het restaurant (met een beperkte kaart maar kwalitatief niets mis mee). Ook het zeer schone zwembad en de sauna waren geopend.
We konden merken dat iedereen er veel zin in had. De medewerkers waren allemaal heel vriendelijk en deden erg hun best. We gaan hier zeker nog eens terug.
Enig minpuntje zou kunnen zijn dat de wifi niet beschikbaar was. Hier wordt wel aan gewerkt begrepen we.
Peer Meesters | 17-05-2016
Prima camping! Wij waren er in het naseizoen (september 2015) met onze camper anderhalve week. Het grote deel (Sauvage) was nu dicht, maar het deel rond het zwembad was prima. Toiletten en douche werden nog steeds dagelijks schoongemaakt.
Toen de overstroming (de Cèze steeg tot het pad langs het zwembad). We werden tijdig door Jos gewaarschuwd, waren al een level hoger gaan staan. Gasten met tenten kregen cabins.Midden in de nacht naar Mejanne. Daarna nog een paar nachten gebleven en toen vertrokken. Dit jaar gaan we zeker weer! Dank Jos!
joki schermer | 22-02-2016
wij kijken uit naar onze eerste vakantie op la genèse . eerste maal op een naturisten camping van 25 augustus tot en met 1 september . genieten in de natuur in alle vrijheid en rust lijkt ons super .
steurs heidi | 13-01-2016
wij komen al 40 jaar op deze camping, dus u begrijpt dat we hier heel positief over zijn. vooral de sfeer, de natuur, gezellig om een terrasje te pakken. Met kleine kinderen is er buiten de prachtige rivier ook het zwembad. Je kan met de tent de drukte opzoeken, maar daar zijn wij niet van, dus we gaan de bult over en staan heel ver weg. een mooie ochtenwandeling voor het brood. Beter geworden is het sanitair, scheelt echt veel met vroeger. slechter het restaurant. O wat hebben wij die heerlijke maaltijden - met goed vlees- voor €13,- gemist. Help doe er wat aan. En ja die wifi.... die komt er ... was wel gedoe tot nu toe. De verhouding prijs en wat de camping te bieden heeft , vind ik prima. Maar het allermooste is toch gewoon de rivier tussen de steile rotsen en de mensen die daarvan genieten. geen camping die dit evenaart .
theo witkamp | 09-01-2016
Wij (stel 54-64jr) zijn dit jaar voor het eerst op La Genese geweest. We hebben daar een Eco lodge gehuurd.
Wij herkennen ons helemaal niet in de negatieve ervaringen die hier worden geschreven. In aanmerking dat je niet in het Hilton, maar op een camping komt en dus wellicht enige aanpassing gevraagd wordt zijn dit onze ervaringen.De Eco Lodge was compleet ingericht, alles wat je kan verzinnen was er. De ligging was formidabel. De douches en toiletten waren duidelijk pas nieuw. Warm water en schoon. brood moet je bestellen, maar elke ochtend om 7.00 uur aanwezig. Krant ook. Kleine campingwinkel, maar het hoognodige is er te koop. Leuk terras waar je wat kan drinken en een snack of frites kan bestellen. Prima zwembad, ook schoon. Het restaurant vonden wij matig. Kortom, wij gaan volgend jaar weer.
J&I | 28-09-2015

1

Geef hier jouw beoordeling van La Genèse.

Wat is jouw ervaring met "La Genèse" ?

Hoe waardeer je La Genèse in het algemeen?

Je naam

Het e-mail adres is alleen voor controle en komt niet op de site te staan.

E-mail adres

Het veld hieronder svp leeg laten.

-

Achtergrondfoto: © Dartigeas

Le Haut Chandelalar, ultieme ontspanning

http://www.le-haut-chandelalar.com


Time: 0.022