Naturismegids

Centre Pardigue

8.9

Gemiddeld cijfer van 108 beoordelingen.

Adresgegevens

Centre Pardigue
04200 Valernes
00-33-(0)4 92 62 13 69
Website
Lat: 44.252207
Long: 5.948925

Informatie

Een gezellig naturistenterrein in de mooie, zonnige Provence. Pardigue is een 7 ha. groot terrein met 30 ruime plaatsen, dat prachtig gelegen is op een plateau midden tussen landerijen met koren en gras. Het terrein heeft een glooiende bosrand die afloopt naar de rivier de Sasse. Deze komt uit de bergen en mondt een kilometer verder uit in de alom bekende rivier de Durance. Vanaf het terrein kunt u naturistisch naar het water lopen. De rivier is goed bereikbaar en heeft mooie oevers met bomen en rivierstenen. Hier is het echt genieten van de natuur, de stilte en het alsmaar voorbijkomende schone speel- en zwemwater. ook is er een zwembad met een prima toegankelijke Romaanse trap.

Afstanden

 • Brussel 970 Km / 09:16
 • Utrecht 1134 Km / 10:41

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 7
 • Aantal plaatsen: 30
 • Aantal plaatsen met elektra: 20
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Rivier (geschikt om in te zwemmen)

Eten en drinken

 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over Centre Pardigue

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Centre Pardigue. Laat het ons weten!
Wij zijn niet zo van die lui die ervaringen en menigen in gastenboeken schrijven maar nu doen we dat wel. Wij zijn 10 dagen bij Ria geweest en dat is veel te kort.
Hier wil je wel het hele jaar blijven.Wat een prachtige plek,schitterend uitzichten en dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer en de gastvrijheid.Die is super. Wij komen zeker terug, Ria bedankt.

Sjaak en Bep
Sjaak en Bep van 't Hek | 24-09-2014
Een heerlijke rustige camping waar ruime plekken toebedeeld worden met uitzicht op de bergen. In de omgeving kan je prachtige wandelingen maken door de bergen maar ook alle plaatsen in de omgeving zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.
Tijdens het seizoen is er op vrijdagavond een gezamenlijke maaltijd waarbij iedereen zelf een lekker hapje meeneemt. Op deze manier leer je op spontane wijze de andere gasten wat beter kennen en geniet je van de andere kookkunsten.
Een geweldige camping waar wij zeker zullen terugkomen!
De komende week genieten we hier nog even bij Ria
Nancy | 23-08-2014
Meer recensies van Nancy (2)
Vanuit het regenachtige Nederland is het heerlijk om te schrijven over het warme en schitterende Pardigue.
We hebben gelogeerd in de Porcherie ( de authentiek verbouwde varkensstal in de oude Mas).
Het fijne van het hier verblijven is dat je ook bij de camping hoort en niet te vergeten de prima prijs.
Ook de terrasprijzen maken het extra leuk om nog een ijsje /drankje te nemen samen met de andere gasten.
Heerlijk brood, prachtige omgeving voor mooie wandelingen en veel vriendelijke Fransen ontmoet.
Een aanrader en voor herhaling vatbaar!

Sandra en Pieter.
Sandra Friesink | 10-07-2014
Mijn reactie op het bericht van Eva cq Esther 11-10-2013.
Onze ervaringen zijn grandioos. De ruimte en de gemoedelijkheid die er op Centre Pardigue heerst is een verademing na de drukte van thuis. Ria is een fijne en goede gastvrouw. Ze houd het toch maar draaiende in haar eentje. Het gezamenlijk eten is ook zeer gezellig.
T,is maar wat je zoekt. Op het boerenland kom je de natuur tegen, dus niet alleen de bloemen de bijtjes. Wat betreft het schoonhouden, ook dat doet Ria zorgvuldig en wij als camping gasten kunnen daar zelf ook veel aan doen. Thuis ben je ook samen verantwoordelijk voor het netjes houden van je huis. Toen wij in juni 2013 op het laatste moment contact opnamen met Ria of ze nog een plaatsje had, was dat geen probleem. Toppie. Helaas kunnen we dit jaar niet naar Centre Pardigue maar komen er in 2015 graag weer.
Ali en Henny Hoiting | 24-01-2014
Al voor de derde keer in Pardigue en zoals altijd weer ervaar ik de ruimte en de rust als weldadig .
Ria vind ik een goede gastvrouw natuurlijk is ze bij de hand maar dat moet ook wel als je zo'n toko alleen moet runnen ,en nauurlijk vinden sommige gasten dat niet altijd leuk maar een schrale troost kampeerders x zeuren graag .
Van mij Ria krijg je een dikke 9 hoor .
Dus ik zou zeggen ga zo door meissie .
Cocky van Vliet
cocky van Vliet. | 12-07-2013
Meer recensies van cocky van Vliet. (2)
Voor het eerst op deze camping geweest. Een aanrader ! Hartelijke ontvangst door Ria; direkt uitgenodigd voor de gezamenlijke maaltijd; erg gezellig. Prachtig terrein, schoon sanitair; wel wat weining schaduw voor een tentkampeerder, maar dat is te verwaarlozen. kom hier zeker terug !
Jan de Jong | 04-07-2013
Meer recensies van Jan de Jong (14)
Voor het eerst op Pardigue en hoorden dat het al 15 jaar bestaat.
Een verademing om weer echt naturisme te ontdekken.
Een schitterende plek en heel goed bereikbaar.
Een ontspannen, prettige sfeer waarin je heerlijk jezelf kan zijn.
Voldoende en mooi schoon sanitair in de oude boerderij.
De buurman kwam het achtergedeelte van het terrein maaien, schudden, draaien en balen maken:een prachtig veld kwam te voorschijn.
Heerlijk bruin brood en contact met thuis kan via internet.
Zeker een plaats om terug te komen!
Guusje en Pieter | 06-06-2013
Wij vinden Pardigue TOP.
Wat een schitterende plek met een adembenemend uitzicht en zo open midden op Franse platteland en toch dicht bij Sisteron.
Hartelijke ontvangst en ruime plaatsen.
Wij vonden het sanitair mooi en altijd schoon! Wij zijn als gasten vooral ook ZELF verantwoordelijk om het netjes te houden.
Een ontspannen sfeer waarin je heerlijk jezelf kunt zijn. Een drankje op het terras - met clubhuisprijzen,deelnemen aan de maaltijd - een bijzonder leuke ervaring om samen zo te koken en eten, mee wandelen, een bouleswedstijdje.
Op een prima vakantietijd kun je je bestelde vers brood ophalen.Een bakker die weet hoe bruin brood moet smaken.
En natuurlijk is een rat geen pretje maar daar kan Ria niets aan doen. Het is wel het platteland midden tussen het koren. Ze wonen in NL ook. Maar goed, we zien liever vogels en die zijn minder eng.
Wij hebben deze zomer weer voor twee weken de Dethleffs gehuurd en verheugen ons erop.
Ria, we komen eraan met Nederlandse satesaus voor een lekkere Indonesische maaltijd.
Wim en Hanneke | 02-05-2013
Meer recensies van Wim en Hanneke (3)
Verbazing alom als ik lees dat het sanitair vies bevonden wordt.
Wij zijn al drie jaren achtereen, in het hoogseizoen, bij Ria geweest en verheugen ons juist op de mooie ruimte met altijd schone toiletten, wastafels met een doekje zodat iedereen het zelf even kan navegen en voldoende warme douches.
Ieder voordeel heeft een nadeel. Als er zes warme douches tegelijk gebruikt worden komt er damp - dat is dan even niet te vermijden. Een tochtige doucheruimte met lauw en/of koud water is ook niet fijn.
Na het haren wassen komen er haren los. Op geen enkele camping staat er iemand naast om dat direct op te ruimen maar als iedereen nu even de eigen haren opruimt... blijft het aantrekkelijk voor ons allemaal.

Het schone sanitair wordt juist erg vaak als zeer positief gemeld!!! dus het was zeker een momentopname.

Over de rat zullen we het maar niet hebben: nog nooit daar gezien maar het is natuurlijk wel het platteland.
Wij hopen dat je het direct met Ria besproken hebt en niet hier achteraf over schrijft.

Wij vinden het een paradijsje met een gemoedelijke sfeer om tot rust te komen en te genieten van het geweldige uitzicht en de schitterende sterrenhemels.

Ria: Ga zo door en probeer dit kleinschalige terrein voor de echte naturisten te behouden!!
Rob en Rini de Jong | 30-04-2013
We waren vorig jaar voor t eerst op camping Pardigue, mijn man, ik en onze 2 kinderen. Wat een mooie plek was het. We voelden ons meteen thuis, ook door de warme ontvangst van gastvrouw Ria. Het fijne gevoel sloeg al snel om: het was nogal vies. Het onderhoud was niet je-van-het. Je wordt niet vrolijk als het eerste wat je 's ochtends ziet een rat is. Zwarte haren in de putjes van de douche is ook niet zo fris. Jammer - deze zomer gaan we op zoek naar iets anders. Ratten vind ik gewoon eng.
Esther van Braken | 29-04-2013
georges en lydia

eerste kennismaking was in september 2011 en 2 weken verbleven, het was ons zo bevallen dat we nu september 2012 teruggegaan zijn voor drie weken. wij stonden als enige belg tussen allemaal nederlanders maar het was reuze gezellig. er was helemaal geen sprake van klikvorming. wederom tof ontvangen door Ria en het voelde aan als thuiskomen, één minpuntje: het verblijf gaat te snel voorbij. Aan de vrienden nederlanders die dit lezen de beste groeten.
georges en lydia | 24-09-2012
Wij hebben één nacht op deze camping gestaan als tussenstop, naar hier vorig jaar drie weken te hebben gestaan.
Met deze tussenstop kwam direct het positieve gevoel van vorig jaar weer boven. Bijna spijt dat we elders hadden gereserveerd. Het voelde als thuiskomen.

groet Hans en Riet
Hans en Riet | 22-08-2012
Meer recensies van Hans en Riet (14)
Mede op basis van de ruim vijftig lovende reacties hebben wij dit jaar ook een weekje voor dit terreintje gekozen. En echt het is waar: de ligging is fantastisch als je de vrijwel schaduwloze, maar wel ruime plekken voor lief neemt. Het op loopafstand gelegen kabbelende stroompje La Sasse is beslist van toegevoegde waarde. Wat gezinnen er met met kinderen van pak 'm beet 5-6 tot 14-15 te zoeken hebben blijft ons echter een raadsel. Het terrein is er niet op ingericht en voorziet op geen enkele manier om het de jeugd naar de zin te maken. Maar inderdaad: Ria is een uiterst aimabele gastvrouw die dat alles dan toch maar in haar eentje bestiert. Wij kregen de indruk dat die uiterst vriendelijke opstelling zo nu en dan het zakelijke overstijgt. Tel daar bij op het hoge ons-kent-ons gehalte en je hebt het ultieme terrein voor de net de wat oudere-jongere naturistische kampeerders zonder kinderen die het vertrouwde verenigingsterreintje in eigen land voor een aantal weken in de zomermaanden voor een Nederlandse enclave in een Franse omgeving willen verruilen. Maar mooi was het wel......
Siebe en Gonnie | 15-08-2012
Meer recensies van Siebe en Gonnie (9)
Voor het eerst op Pardigue. Een fijne en erg mooie plek. Met een super betrokken gastvrouw. Dankjewel Ria. Graag tot een volgende keer.
Hans en Ryan | 01-08-2012
Aad en Anke

Na wat korte bezoeken in voorgaande jaren hebben wij in 2011 besloten om de eerstvolgende keer langer te blijven. Dat hebben wij dit jaar gedaan en zijn bijna drie weken op Pardigue gebleven. Daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Het is een geweldige plek en ondanks dat Ria er alleen voor staat is zij altijd in de buurt en aanspreekbaar, een prima gastvrouw dus. Wij hebben het erg naar ons zin gehad en komen zeker terug.

Ria bedankt.
Aad en Anke | 15-07-2012
Meer recensies van Aad en Anke (3)
Wij hebben meerdere keren op Padique gekampeerd,
het was er altijd al fijn, voor ons gevoel de laatste jaren nog beter geworden, prettige ongedwongen sfeer, je mag veel en moet niets. Ria je bent een prima gastvrouw die de gasten net dat beetje meer weet te geven door je persoonlijke benadering, wij komen zeker weer terug.
groet, Rian en Gert uit Twello.

p.s mooi de nieuwe site
Gert | 03-04-2012
Na vorig jaar al vele positieve verhalen gelezen en gehoord te hebben zijn we zelf op pardigue geweest.
Het is waar! Prima gastvrouw die een gezellige terrein heeft,iedereen zijn privacy en toch samen,keurig schoon sanitair,lekker brood, heerlijk ijs.
Boulen, zwembad, aperitief, gezamenlijke maaltijd: alles kan maar niets is verplicht en je voelt je altijd welkom.
Nieuwe en terugkerende gasten maar geen kliekvorming!
Wij hebben genoten van de voor ons nog onbekende omgeving en prachtige wandelingen en tochten gemaakt.
We doen het niet vaak maar we gaan dit jaar weer naar Pardigue voor de rust, het uitzicht en het heerlijk bijtanken.
Ria : we komen er weer aan hoor!!
Leo en Anneke | 19-03-2012
Wij hebben weer gereserveerd op Pardigue!!!!
Het geheel eens met alle positieve eerdere verhalen van medenaturisten. Gaan twee weken genieten in de Dethleffs caravan. Prachtig, rustig terrein, prima sfeer, dichtbij leuke stad en supermarkt.Geweldig uitzicht : overdag en 's nachts! Schoon sanitair, lekker bruinbrood, gezellig aperitif tegen betaalbare prijzen ( alles nog steeds 1 euro!), knus zwembad en puur natuur bij de rivier. Kortom: wat wil een mens nog meer om heerlijk uit te rusten en weer op te laden??? De zon krijg je er gratis bij en vergeet niet de gezamenlijke maaltijden waar je zeer verrassende gerechten eet en waarvan je met de leukste recepten naar huis gaat
Wim en Els | 05-03-2012
Meer recensies van Wim en Els (3)
Wij hebben het heerlijk gehad op Pardique, met een heel vriendelijke gastvrouw. Fijne ongedwongen sfeer.
Zeker een camping om nog eens naar toe te gaan.
Marcel en Monique | 20-08-2011
Super camping.Super ontvangst.Super plaats.Super brood.Supermooi uitzicht.Super zwembadje.Super sfeer.Super Ria-Dank je wel.Ad & Yolanda de Lepper
ad&yolanda de Lepper | 20-08-2011
Op aanraden van campinggasten waar we in 2010 veel mee optrokken kozen wij dit jaar voor Pardigue. We reserveerden tevoren meteen een volle maand. Dat had een nadeel; het was véél te kort! We hebben heel erg genoten van (meestal) heel mooi weer, een super fijne, ruime campeerplek met boomschaduwterras(!), de omgeving, het zwembad, het lekkere brood, het schone sanitair, rust, ruimte, leuke medecampinggasten en niet in de laatste plaats van de vriendelijke gastvrijheid van Ria. De ontvangst was door Kees en was ook uitermate vriendelijk en gastvrij.
Ja, ook wij zullen zeker terugkomen. Dank je wel Ria.
(En dank je wel voor het aanraden R & J uit S.)
Paul & Lia Hendriks | 17-08-2011
In 2010 voor de eerste keer bij Ria op de camping, zeer goed bevallen en daarom dit jaar weer 2 weken geweest. Voor ons blijft camping Pardique een gezellige camping met een prachtige ligging en een zeer vriendelijke en hartelijke Ria als gastvrouw.
Wil & Caroline | 12-08-2011
Zeer gastvrije ontvangst en een hele fijne sfeer op de camping mede door de gastvrijheid van Ria. Samen met onze dochters van 9 en 11 jaar hebben we een heerlijke week gehad. Het saniatair is uitstekend en zeer schoon. Voor ons staat vast dat we zeker zullen terugkeren naar Pardique!!
Michiel | 11-08-2011
Wanneer je van rust, ruimte en kamperen houdt is deze camping beslist een aanrader. Mooie ligging in een prachtige omgeving. Drie weken hier verbleven en 10 dagen in de bergen gewandeld. Zelden tijdens onze tochten iemand tegengekomen. Heerlijk brood op de camping. Geweldige camping, vriendelijk en behulpzaam geleid. Schoon sanitair. Absolute rust. Houden zo! Wij waren hier de eerste drie weken van juli 2011.
Hans en Riet Harbers | 29-07-2011
Meer recensies van Hans en Riet Harbers (14)
Wij zijn net terug van een fijne vakantie op Pardique.
Nadat we erg slecht en vooral koud weer hadden hebben we gebeld met de camping.
Een zeer vriendelijke en lieve Ria heeft ervoor gezorgd dat wij de volgende dag konden komen.
Wij hebben Pardique als zeer prettig en gastvrij ervaren.
De gasten waren erg leuk en gezellig. Wij hebben een prima tijd gehad.
Zullen zeker nog een keer terug komen en het doorvertellen aan iedereen die het wil horen, hoe geweldig leuk het was.

Ria hartstikke bedankt.
Han en Ineke | 28-07-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Centre Pardigue" ?
Hoe waardeer je Centre Pardigue in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.036