Naturismegids

Centre Pardigue

9.1

Gemiddeld cijfer van 95 beoordelingen.

Adresgegevens

Centre Pardigue
04200 Valernes
00-33-(0)4 92 62 13 69
Website
Lat: 44.252207
Long: 5.948925

Informatie

Een gezellig naturistenterrein in de mooie, zonnige Provence. Pardigue is een 7 ha. groot terrein met 30 ruime plaatsen, dat prachtig gelegen is op een plateau midden tussen landerijen met koren en gras. Het terrein heeft een glooiende bosrand die afloopt naar de rivier de Sasse. Deze komt uit de bergen en mondt een kilometer verder uit in de alom bekende rivier de Durance. Vanaf het terrein kunt u naturistisch naar het water lopen. De rivier is goed bereikbaar en heeft mooie oevers met bomen en rivierstenen. Hier is het echt genieten van de natuur, de stilte en het alsmaar voorbijkomende schone speel- en zwemwater. ook is er een zwembad met een prima toegankelijke Romaanse trap.

Afstanden

 • Brussel 985 Km / 10:01
 • Utrecht 1144 Km / 11:29

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 7
 • Aantal plaatsen: 30
 • Aantal plaatsen met elektra: 20
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Rivier (geschikt om in te zwemmen)

Eten en drinken

 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Centre Pardigue

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Centre Pardigue. Laat het ons weten!
Niet verder vertellen.....een aanrader als je van mooie natuur, stilte en rust en eenvoud houdt sttttt!
Chris en Evelien | 23-09-2018
Meer recensies van Chris en Evelien (3)
Dit jaar weer voor de vijfde keer op Pardigue. Wat een geweldige plek om naar terug te keren! De weidsheid van het terrein en het panorama op de omliggende bergen, de ruimte, de goede voorzieningen, het aangename klimaat met koele nachten, de prachtige omgeving. We kennen ondertussen vele terreinen in vele landen, maar Pardigue spant de kroon. Gezelligheid voor wie wil, ongedwongen, vriendelijke sfeer. En voor Ria en Paul is niets te veel om het de gasten naar de zin te maken. Een plek om steeds weer terug te keren voor het echte naturisme.
Ben van der Hilst | 06-08-2018
Een ECHT naturisme terrein

Een groot terrein met een geweldig uitzicht van 360 graden!! zonder hekken, muren en hoge bomen.
Net weer thuis van onze tweede keer Pardigue dit jaar.
Wij kwamen 6 mei dit jaar voor de eerste keer en de camping was net een week open.Het bovenveld mooi gemaaid voor de eerste gasten en het sanitair schoon en werkend. Die zelfde zondag kwamen ook Bea en Rinus aan. Tot mijn grote verbazing ventileren zij zaken op deze site die niet correct zijn en die ik niet eerlijk vind tegenover een eigenaar van een camping.
Op de site staat duidelijk vermeld dat Pardigue werkt met een septic tank dus dat er alleen "groene afbreekbare" vloeistof gebruikt mag worden!. Mocht een gast dit niet gelezen hebben laat ze het "blauw" weggooien aan de rand van haar eigen terrein om, terecht, haar biologische systeem te beschermen. Niet aardig om uw "blauwprobleem" bij een ander neer te leggen.
Verder staat er ook duidelijk op de site beschreven dat aan het begin en einde van het seizoen alle voorzieningen nog niet in bedrijf kunnen zijn. Daaronder valt het zwembad en broodservice.
Ook de 4 ampere staat in de prijslijst vermeld en dat er dan 6 amp. op de paal zit is toch een luxe voor u!
Toen jullie, en wij, er waren stonden we met 4 plaatsen en maandag met 5 plaatsen. Hoezo lagen er kabels over het terrein? Ja natuurlijk van uw caravan naar de elektrapaal en bij de anderen ook. Enkele meters. Hoe wilt u dat anders doen?
Op het achterveld zijn zeker elektraplaatsen voor gasten die graag aan die kant willen staan ( zie ook eerdere recensies).
Op de vele tafels en stoelen staan nu ruim 200 potten met planten maar die stonden 6/7 mei nog binnen ivm eventuele nachtvorst. Nu stonden ze prachtig rondom het huis, op het terras op een trapje bij de ingang van het sanitair. Heel Frans en erg leuk vonden wij.
De oude Franse fietsen staan deze zomer niet buiten en in mei ook niet dus misschien overgenomen uit een verhaal van een ander?
Tot slot: de zomerprijs is 27.50 maar jullie, en wij, hadden de 10%mei-korting.
Wij vonden Pardigue zo uniek dat we in juli terug zijn geweest.
Natuurlijk meer dan 4 plaatsen bezet maar nog steeds die geweldige rust en ruimte. Een goede sfeer en blij dat we geweest zijn.

De prijzen van de drankjes en ijs zijn na vijftien jaar nu verhoogd na 1.20 euro. Nog steeds geen hoofdprijs lijkt ons.

Dit moest ons eerlijkheidshalve echt van het hart.
Corrie en Maarten | 03-08-2018
Meer recensies van Corrie en Maarten (5)
Wij hebben in juli/augustus twee zeer fijne weken op Pardigue doorgebracht; een mooie omgeving en de eigenaresse Ria doet er alles aan om haar gasten het naar hun zin te maken. Het is geen camping met veel vertier, maar juist een camping voor rustzoekers die van de natuur willen genieten en zichzelf vermaken en niet vermaakt hoeven te worden. Wij hebben heel veel respect voor de manier waarop Ria de camping runt.
A&G | 05-07-2018
Foto's (1)
Geen bijzondere camping.na twee keer voor het laatst geweest
Ruud | 24-06-2018
Meer recensies van Ruud (4)
Omdat de vorige slechte beoordeling zo aansluit met mijn ervaring houd ik het wat korter. De eigenaresse lijkt dol op rommel te zijn, wat sommigen misschien gezellig vinden. Gezellig vond ik niet dat er maar 2 toiletten open waren van de 6 meen ik terwijl het bijna vol stond, het licht iedere keer uit ging (waarom geen led lampen dan?) ook in de douche. En dan het wc papier dat niet in de wc mocht: dat heb ik (gelukkig) nog nooit ergens mee gemaakt.

En het afval wat de eigenaresse dan zelf in het dorp weg bracht. En het allergoedkoopste bier in de bar, in plaats van een goed plaatselijk biertje. En inderdaad alles tegen de hoofdprijs terwijl de eigenaresse zelf super zuinig is. Een wat eenvoudiger terrein is geen probleem voor mij, maar dan ook tegen een eenvoudiger prijs...
(2)
Anne | 22-06-2018
Meer recensies van Anne (8)
Ik weet niet of de vorige recensies allemaal door vrienden zijn geschreven, wij begrijpen al de positieve commentaren niet. Naar onze mening is deze camping enkel aan te raden voor mensen die totaal geen comfort verwachten en dat voor de hoofdprijs per nacht.
Wij zijn hier in het voorjaar naar toe geweest nadat we opgebeld hadden of er een plaatsje dicht bij het toiletgebouw was. Tijdens dit telefoongesprek vroeg de eigenaresse hoe lang we wilde blijven. Als het ons zou bevallen wilden we wel drie weken blijven, hebben we gezegd.
Bij aankomst ging de eigenaresse met ons mee om toe te zien of we de caravan wel precies zo plaatsten zoals zij het wilde hebben. Wij wilden hem graag 90 graden gedraaid neer zetten, dit mocht niet van haar. Het waaide erg hard (windkracht 6-7)en we hadden de wind precies op de zijkant en dus onder de luifel staan, we besloten dan maar geen luifel te plaatsen. De eigenaresse vroeg om de groene toiletvloeistof te gebruiken i.v.m. haar septic tank, wij hebben altijd blauwe en groene vloeistof bij ons, echter er zat al blauwe in ons toilet, onder haar toezicht hebben we dit eruit gegooid bij de buurman in het graanveld. Wij vonden dit niet in de haak, maar hadden geen andere keus. (asociaal)
Positief is de ligging in een prachtige omgeving, de gemakkelijke bereikbaarheid en toegankelijkheid, aan de negatieve kant vinden wij dit geen camping, enkel een terrein met een oude boerderij erop, waar je kan kamperen op het ongelijke modderige terrein. Op het achterste veld is er zelfs geen elektriciteit. Elektrakabels liggen gewoon bloot over het terrein. De elektra aansluiting is maar 3 ampère zei de eigenaresse. Na een nacht viel de stroom enige uren uit, en nadat ikzelf gekeken had in het schakelkastje kwam ik er achter dat de aansluitingen allemaal 6 ampère zijn. (ben beroepsmatig elektromonteur). Rond de boerderij liggen overal kapotte stoelen en tafels, geroeste fietsen, en meer van dat, het lijkt wel of je bij grof vuil terecht bent gekomen. Het kleine zwembad was erg vuil, het vuil van de winter was nog aanwezig, wat niet uitnodigt om er gebruik van te maken.
Het sanitair is redelijk, echter het plafond in de doucheruimte is erg laag en er is geen ventilatieafzuiging, waardoor je bij het douchen volop in de waterdamp staat. De handdoeken en de badjas zijn dan zeer vochtig, ook gaat het licht al zeer snel uit terwijl je aan het douchen bent en je dus volledig in het donker staat. Dit geldt ook voor de toiletten, je zit in zeer korte tijd in het donker. Wij zijn na 2 nachtjes vertrokken, wel zei de eigenaresse toen we af kwamen rekenen, “dat het niet ging omdat we volgens haar een contract hadden voor drie weken”, waarop ik zei “ik weet niet waar u het over heeft” en hebben dus twee nachten afgerekend. Mijn vrouw en ik kamperen al 45 jaar naturistisch, zijn echt geen mensen die veel luxe nodig hebben, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt, en dat voor € 27,50 per nacht.
Bea en Rinus
Bea en Rinus | 15-06-2018
Meer recensies van Bea en Rinus (2)
We zijn er weer geweest dit jaar.
Alles zag er weer goed verzorgd uit,
zoals het bij deze camping hoort te zijn.

Een geweldig uitzicht rondom, echt 360 graden, schitterend.

Het was weer goed.

mvg Chris en Anny
Chris en Anny | 19-08-2017
Meer recensies van Chris en Anny (3)
Weer twee weken op Centre Pardigue gekampeerd. Kamperen zoals kamperen bedoeld is. Mooi uitzicht met altijd fantastische zonsondergangen. Zwembad om af te koelen. Wij gaan niet voor het lawaai en de toeters en bellen. Heerlijk brood en een prima omgeving voor uitzichtsrijke wandelingen. Sisteron biedt voldoende eetgelegenheden. Ondanks de hoge temperaturen en harde wind (geeft wel mooie uitzichten boven) heerlijk tot rust gekomen. Bedankt voor de gastvrijheid en groet
Hans en Riet | 08-08-2017
Meer recensies van Hans en Riet (13)
Op zoek naar ’n hele mooie plaats in de Provence?

PARDIQUE!!!

Je ziet de bergen rondom en kijkt toch kilometers ver weg.
In de boerderij is keurig sanitair in de stal, ook voor mindervaliden. Daarbovenuit zie je vanaf de camping ’n grote rots die ’s avonds door de zon beschenen wel van goud lijkt!
Opzij zie je in de verte het Luberon-gebergte met de kale top van Montagne de Lure.
Aan de achterzijde kun je in je blootje afdalen naar de rivier.
En aan de andere zijkant zie je in de verte het dorpje Valernes halverwege tegen de berg hangen en ’s avonds is het vanaf de kerk mooi verlicht. En overal heb je toch dat weidse uitzicht.
Er is ’n map met veel mooie wandelingen. En de prachtige stad Sisteron waar je niet uitgekeken raakt ligt 7 km verderop. Zeer de moeite waard!
Hier hoef je je geen moment te vervelen en we genoten van het begin tot het eind van onze vakantie!
Bert en Lizeth | 14-05-2017
Meer recensies van Bert en Lizeth (2)
Een aanrader voor naturisten die geen toeters en bellen nodig hebben maar van puur natuur houden.
Een prachtig, open, vlak en heel goed bereikbaar terrein dichtbij Sisteron.
Prima sanitair, brood kun je bestellen, drankjes/ijsjes mag je zelf pakken, zwembad, riviertje en een uitzicht!!
Verder kun je meedoen aan de gezellige gezamenlijke maaltijd en 1x per week komt Franse Franky heerlijke pizza bakken op het terrein.
Mooie omgeving voor wandelen, fietsen, autotochten.
Leuke grote en kleine waren- en rommelmarkten voor de liefhebbers.
Prima prijs - kwaliteit in de Provence.
Lottie en Harm | 01-02-2017
Een heerlijk echt naturistenterrein in de Provence.

Weer een zeer hartelijke ontvangst door Ria en vers brood bestellen.
We hadden keuze uit meerdere plaatsen. Een moeilijke keuze want alle plaatsen hebben een schitterend uitzicht ! Heel bijzonder dat dit terrein zo open in dit prachtige landschap kan liggen.
Schoon sanitair met heerlijke warme douches.
Gezellige, ongedwongen sfeer. Er is alles wat je nodig hebt. Leuke markten in de omgeving. Een wandelboek met heel veel wandelingen.
Een rust en prachtige luchten en sterrenhemels. Hier wordt het nog echt donker.
Onze geplande week is 15 nachten geworden en we geven het graag positief door.

juni 2016
Corrie en Maarten | 14-01-2017
Meer recensies van Corrie en Maarten (5)
Jose en John wij weten niet wat jullie gewend zijn in Ned en op overige campings , maar het sanitair is ruim onder de maat heerlijke warme douche,s hebben wij niet ervaren, de afwas gelegenheid was onder pruimen bomen en aangezien wij in aug daar waren je raad het al was een en al wespen en warm water ? als je pech had kwam de vaat vuiler mee terug .
Ria is zonder meer een goede gastvrouw en erg aardig maar het terrein is erg ongelijk en met een bui regen een grote modderpoel .
Samengevat positief een super aardige gastvrouw , de rest is negatief ook de prijs pfffffffffffffffffffffffff .
groetje,s van
Jan en Christa .
Jan en Christa | 05-11-2016
Meer recensies van Jan en Christa (18)
Wij zijn in augustus 2016 een weekje op deze camping geweest en hebben hier een geweldige tijd gehad. We hadden het appartement gehuurd. Dit is ruim en van alle gemakken voorzien. Door de ligging hadden we snel contact met de andere gasten. Ria is een geweldige gastvrouw, die haar "mannetje" staat. De omgeving is ook zeker de moeite waard en wij komen absoluut terug.
Jan en Annemie | 30-10-2016
ZEER TERECHT EEN 9 VOOR DIT TERREIN.

Allemaal recensies van vrienden volgens Christa. Dat denk ik zeker niet maar wel eerlijke meningen en ervaringen van gasten sinds 2006!.
Wat gebeurde er op de dag dat je dit schreef? Je was er een jaar geleden en waarom ben je er dan drie nachten gebleven?
R&K en R&J blijkbaar geen terrein voor jullie maar wel voor medenaturisten die van rust, ruimte, een super uitzicht, goede bereikbaarheid, een prima sfeer, altijd schoon sanitair met heerlijke warme douches, lekker brood, en een betrokken gastvrouw houden.

Wij stonden op de rand op het achterveld en hadden wel elektra .Het is een zeer vlak terrein en goed te belopen vergeleken met andere terreinen qua afstand naar de Mas, sanitair, zwembad etc.
Wifi is al jaren 5 euro totaal! voor je hele vakantie
( voor ons was dat 16 nachten)
Internet werkte prima en ons dagelijkse krantje was zo binnen.
Wij kunnen de oude Franse fiets wel waarderen en de decoratie bij de broodtafel en de andere verzamelingen. DAT is o.a. Pardigue.
Dat de eigenaar ligbedden - met blad - in haar privetuin heeft staan gaat gasten niets aan.
Zij zegt ook niets over de inrichting van onze tent, caravan.
Leven en laten leven en dat kan hier.
Respect en vooral GENIETEN.

Ria, blijf vooral zoals je bent!
Pardigue is een geweldige vakantieplaats voor velen en wij hopen dat we nog heel veel jaren kunnen komen.
Corrie en Maarten | 20-10-2016
Meer recensies van Corrie en Maarten (5)
Wij kunnen ons alleen maar aansluiten bij de beoordeling hier onder, en begrijpen ook al de positieve commentaren niet. Naar onze mening is deze camping enkel aan te raden voor mensen met caravan, camper of tent, die niet het minste comfort verwachten.
Positief is de ligging in een prachtige omgeving, de gemakkelijke bereikbaarheid en toegankelijkheid, het verse brood elke morgen (afgehaald bij een warme bakker) en de hartelijke gastvrouw.
Aan de negatieve kant vinden wij dit geen camping, enkel een terrein met een mas er op, waar je kan kamperen op het bijhorende terrein. Op het achterste veld is er zelfs geen elektriciteit, en het is een hele wandeling naar het sanitair (in de mas). Kabels liggen gewoon bloot over het terrein, en koppelingen worden tegen de regen beschermd onder metserskuipen. Het sanitair en de paar huurmogelijkheden zijn zonder meer vuil. Rond de mas liggen overal kapotte stoelen en tafels, geroeste fietsen, en meer van dat, wat eigenlijk op het containerpark thuishoort. Rond het (kleine) zwembad staan enkel wat plastieken tuinstoelen, wat niet uitnodigt om er gebruik van te maken, terwijl voor de mas nochtans een aantal ligzetels met textileen stof en bladeren liggen te verzamelen. Wifi (betalend, 5€/week, wat wordt geafficheerd in het sanitair) is beschikbaar tegenaan de mas, en is behoorlijk performant.
Wij vermoeden dat het echt niet doenbaar is om als alleenstaande vrouw, of bij uitbreiding om het even wie alleen, dergelijk terrein te runnen, en al helemaal niet wanneer je van niets afscheid kan nemen en er af en toe niet eens de grove borstel doorhaalt.
Voor alle duidelijkheid, deze beoordeling is onze persoonlijke appreciatie. Terug, wanneer je geen enkele luxe verwacht kan deze heel wat beter zijn. Wij keren er echter niet terug.
R&K | 30-09-2016
Meer recensies van R&K (5)
Hoi ik weet niet of de vorige recensies allemaal door vrienden zijn geschreven, wij zijn vorig jaar ook op deze camping geweest. Het sanitair is droevig we hebben geen een keer warm water gehad tijdens het douchen en de vaatwasser doen valt ook niet mee met koud water onder een pruimenboom volaat met wespen. Het zwembadje was heel erg klein en dat voor de hoofdprijs per nacht. Wij zijn na 3 nachtjes snel verder gegaan.
Christa | 06-09-2016
Pardigue is een prachtig terrein waar je met je tent echt de ruimte hebt en naar alle kanten ook een mooi uitzicht hebt. Ria is een perfecte gastvrouw: Een persoonlijke benadering, superbehulpzaam , kortom je voelt je gelijk erg welkom.
Er heerst een prettige sfeer op deze kleinschalige camping.
Wij komen graag weer terug !
Ronald & Betty | 11-08-2016
Geweldig weer bij Ria, er was eigenlijk geen plaats met electra meer maar Ria lost het zo voor je op. Met het mooiste uitzicht van de wereld stonden we op het voorste stuk en konden we bij een caravan electra krijgen om ons luchtbed op te pompen. De zwarte nachten met een waanzinnige sterrenhemel en het prachtige uitzicht, iedere ochtend vers brood en schone sanitaire en prachtige zwembad en Wifi in de schaduw van het zwembad, wij komen zeker terug.
Ria bedankt en tot een volgende keer.
Arnold en Frederique de Haan | 26-07-2016
Meer recensies van Arnold en Frederique de Haan (13)
Vanaf 18 juni 19 dagen gekampeerd op deze geweldige camping. Zonder groots vermaak, maar juist in alle eenvoud zo puur en daardoor zo sfeervol. Ria schat haar gasten perfect in, voelt aan waar behoeften liggen en realiseert daarmee een top verblijf.
Ria we hebben genoten, van je gastvrijheid, van de top plaats met fantastisch zicht aan alle kanten, van de rust en ontspanning, de heerlijke bergtochten, kortom het is top bij jou!
Loes, Marion en Trudy (de meiden) | 24-07-2016
Wederom 17 heerlijke dagen gehad bij Ria..inmiddels met partner Paul :-). Een super team!. Alles was weer perfekt geregeld.
Wij komen in ieder geval weer heel graag terug!

Jörg en Petra
Petra | 24-07-2016
Meer recensies van Petra (2)
Nadat we vorig jaar hier ook hebben gebivakkeerd en mede doordat het weer eind mei/begin juni in grote delen van Frankrijk slecht was, zijn we met veel plezier weer op Pardique beland. Wederom een succes. Wij hebben veel wandelingen gemaakt in de omgeving. Prachtig en voor velen goed te doen.Ook dit jaar was er een goede sfeer. Kortom : "Wij hebben genoten van je mooie camping, Ria
Coby Beers en Niek Zuurbier | 13-07-2016
Meer recensies van Coby Beers en Niek Zuurbier (2)
Mijn vrouw en ik hebben eind juni een week op camping Pardique gekampeerd en het heeft ons aangenaam verrast. Het is een leuke open camping met een leuk zwembadje en prima douches en sanitair.De toegangsweg is goed en het fietsen in de omgeving is prachtig.Ook voor gastvrouw Ria alle lof, ze heeft het prima voor elkaar. Dit is zeker een camping om nog een keer terug naar toe te gaan.
A3 en Janny
A Braam | 08-07-2016
een echte aanrader een mooie en gastvrije camping
Ria is zeer behulpzaam
zelf in juni geweest met in ons achterhoofd we moeten zo vertrekken i.v.b.met de toestand van mijn broer
alles was goed we hoefden niet te zeggen wanner we naar huis gingen .zeer goede gastvrouw ook al is ze alleen keurig alles verzorgt
en dan dat gezamenlijk eten een aanrader kei gezellig
Ria BEDANKT
Rien Mettler | 04-07-2016
Puur uit belangstelling en positieve info, naar Pardique. We troffen een mooi open terrein met bijna op alle plaatsen een prachtig uitzicht op de omgeving. Dit kan van de ochtend tot in de avond oogstrelend zijn! vooral de zonsondergang laat de bergen in vele kleuren zien. We treffen een verzorgde camping aan met ruime plaatsen. We hebben de camping in vele facetten leren kennen. Na enkele kleine aanloop perikelen met de stroomvoorziening, groeide de waardering met de dag voor Ria die alleen deze camping beheert en daarbij voor een ieder probeert het optimaal te regelen. Zelfs in ons geval bij nachtelijke problemen en ambulance hulp, heeft zij ons bijzonder goed bij gestaan, petje af voor Ria. Met een heel goed gevoel hebben wij Pardique weer verlaten om naar huis te gaan, maar voor ons zeker een blijver om terug te komen. We zullen dan wel voor af even bellen voor een reservering, dat geeft Ria meer ruimte om een ieder het goede te bieden!
Hanneke en Hemmo | 04-07-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Centre Pardigue" ?
Hoe waardeer je Centre Pardigue in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.028