Naturismegids

Saunacenter Elzenhof

7.5

Gemiddeld cijfer van 59 beoordelingen.
Saunacenter Elzenhof

Adresgegevens

Saunacenter Elzenhof
Hazelaarstraat 36
B-3391 Tielt-Winge
(0032)016/733410
Website
Lat: 50.906943
Long: 4.909794
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 53 Km / 00:49
 • Utrecht 180 Km / 02:07

Faciliteiten

 • Binnensauna
 • Buitensauna
 • Infrarood sauna
 • Stoombad
 • Zwembad (buiten)
 • Jacuzzi
 • Restaurant
 • Bar
 • Massage
 • Zonneweide
 • Whirlpool

Reviews van bezoekers over Saunacenter Elzenhof

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Saunacenter Elzenhof. Laat het ons weten!
De ervaringen en verwachtingen zijn van persoon tot persoon verschillend. En dat begrijp ik.
Ik heb al veel openbare sauna's bezocht, en als je de prijzen vergelijkt dan weet je dat je meestal waar krijgt voor je geld. Dat is ook hier het geval, lage prijs voor minder luxe.

Maar toch ga ik heel af en toe ook in Elzenhof eens langs voor een korte saunabeurt met volgende in achterhoofd houdend:
- het is een kleinschalige en oudere sauna.
- overdag zijn er meestal vooral veel senioren en sommigen houden zoals ik hier ook gelezen heb de jacuzzi extreem lang bezet en inderdaad heel luidruchtig soms.
- het zwembad is op basis van zout water, wat heel aangenaam is want voor dit soort zwembaden heb je amper chemicaliën nodig. Ik heb hier zelf nog geen onprettige geurtjes of smaak opgemerkt.
- De hygiëne is helaas eerder een minpunt. Er wordt volgens mij inderdaad niet vaak gekuist zoals in grotere complexen, wie perfecte hygiëne wil zoekt beter een duurdere sauna op. De afvoerkanalen van de verluchting zien er bijvoorbeeld heel onsmakelijk uit en je ziet hier en daar wel wat schimmels in randen of voegen. Maar, net zoals je in sportclubs, hotels of zelfs bij mensen thuis soms schimmels in de douche vindt weerhoud je dat meestal toch ook niet om ze te gebruiken. Er zijn natuurlijk grenzen! Het hangt er dus vanaf wat hier je standaard is vrees ik.
- eten: kan ik niet beoordelen omdat ik daar geen behoefte aan heb in een sauna
- drankjes: groot aanbod en niets op aan te merken
- personeel: ik heb altijd een vriendelijke vrouw aan onthaal of toog gezien. Ik weet niet wie de eigenaar is en of die al dan niet vriendelijk of onvriendelijk zou zijn.
- kleedkamers: inderdaad klein, maar ieder heeft een aparte locker en afsluitbaar. Ik heb hier geen probleem mee aangezien het ook maar een kleinere complex is.
- meestal is er plaats genoeg om een ligbed te vinden op een plaatsje waar je wil. Er zijn twee kleine ligweides buiten en een matige ruimte binnen, misschien is het bij slecht weer dus moeilijker om een plaatsje te vinden.
- ze hebben verschillende types van sauna en geregeld opgietsessies die voldoen.

Ten slotte wil ik wel nog even een bedenking kwijt over iets wat ik hier ook gelezen had, namelijk losse handjes, en dan spreek ik over sauna's in het algemeen (dus niet specifiek Elzenhof) - nu komt voor sommigen onder jullie de grote reality check! - die zijn er inderdaad in elke sauna hoor!
Het zijn ook niet uitsluitend mannen, ook vrouwen en vooral koppels doen dit en dan meestal op voorafgaande afspraak.
Er wordt overal te lande geregeld afgesproken, in zowel openbare als privé sauna's, voor meer dan een gezellige babbel. Het zijn vooral ook mensen van alle aard of stand (en niet alleen marginalen zoals sommigen het hier omschrijven) die dit meestal in het geniep doen.
Je kan dus alleen maar wensen dat iedereen zich tov andere bezoekers aan de regels van fatsoen houdt in openbare sauna's en hygiëne in acht te neemt.
Remco | 12-11-2018
Aangename sauna/omgeving om te vertoeven. Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Vriendelijk personeel, veel auto's op de parking maar toch niet te druk. Alles aanwezig om er een fijne tijd door te brengen. Op het moment dat wij er waren een gemengd publiek met, net zoals wij, ook wat mensen met een 'toegenomen' leeftijd.
Iedereen laat iedereen in zijn waarde.
Voor herhaling vatbaar.
An S. | 26-08-2018
Meer recensies van An S. (2)
Aangenaam plekje om te vertoeven. De patron is soms ronduit onbeleefd, ongeduldig en onvriendelijk. De vrouw is dan weer enorm hartelijk. Ook de rest van het personeel is aangenaam in de omgang. Men doet zijn best om het je naar je zin te maken maar je moet het zelf vragen. Je moet er een beetje de gang van zaken leren kennen. De opgieters zijn vrijwilligers en doen het met hart en ziel. De meeste producten zijn goed, maar sommige geuren zijn synthetisch en dat merk je. Dus de kwaliteit van de opgiet is wisselend, meestal goed, soms erg goed. Iedere opgieter heeft zijn eigen stijl. Bij de opgieten is er een gemoedelijke sfeer. Er wordt vaak wat fruit tussen 2 delen van een opgietsessie uitgedeeld. Leuk zwembadje, overdekt als het koud is en open in de zomer. Er wordt niet zoveel gezwommen. Des te beter als je gaat om eens naakt te zwemmen. Je hebt meestal plaats in het zwembad. Bijkomend voordeel is dat het geen sterke chloorgeur heeft, maar dat er blijkbaar gedeeltelijk ook met zout wordt gewerkt. De temperatuur van het water is aangenaam. Er zijn luidruchtige mensen die soms lang en luid pratend de jacuzzi bezet houden. Dit geeft niet echt rust als je dat komt zoeken. Gelukkig is er dan nog een 2de kleinere jacuzzi in het andere gebouw waar je dan naar kan uitwijken. Het eten is low-budget en low-budget kwaliteit. Er is geen vegetarisch alternatief, wat je toch wel zou mogen verwachten van een wellnessplek. Als iets kapot is, blijft het soms een hele tijd zo. De sfeer is leuk om met mensen een aangename babbel aan de toog te doen. Je hoort er snel bij. De douches geven vaak te heet water, met een wisselende temperatuur. Daarop moet je bedacht zijn. Attent is dat er steeds scrubzout bij de douches staat. Het is heerlijk rustig om buiten in de zon te liggen op de ligstoelen aan het gazon, met het geluid van vogels en schapen op de wei daar achter. Ik lees dat mensen klagen over de hygiëne, maar ik merk niets onhygiënisch. Eindconclusie: als je de tijd neemt om het er te leren kennen, kan je voor weinig geld voor een redelijke kwaliteit regelmatig naar de sauna.
johan dobbels | 25-08-2018
Beste Eddy,
Het is helemaal geen probleem dat u vrouw zo naar de sauna komt. Er zijn meerdere mensen die wel iets hebben en dat maakt niemand anders.Iedereen is welkom in onze sauna. Ik hoop na dit berichtje dat jullie er eens over na denken. Je kan altijd naar de sauna bellen en vragen naar Fran (ik ben degene die je berichtje zag) iedereen welkom!
Met vriendelijke groetjes Fran
Saunacenter Elzenhof team
Fran | 12-06-2018
Goede ervaring .Maar nu heb ik een vraag. Mijn vrouw heeft een borstamputatie wegens kanker. Vroeger gingen we bijna wekelijks naar een sauna . Zij durft nu niet meer gaan omdat ze denkt dat iedereen gaat kijken (wat misschien normaal is). Ik denk niet dat zij alleen is met dit probleem. Waar of wanneer kunnen zulke personen ook genieten van een sauna ? Kunnen er eens dagen of avonden georganiseerd worden voor deze personen met zulke handicap dat die ook kunnen genieten van een sauna !? Er zal natuurlijk reklame moeten over gemaakt worden of toch een bekendmaking ergens dat de mensen het weten . Men kan deze personen toch bereiken via een oncologishe afdeling van een kliniek en ik denk dat er wel gegadigden voor zijn maar velen zullen te verlegen zijn maar dat taboe is te doorbreken doordat ze allemaal in hetzelfde schuitje zitten . Dat is eigenlijk ons probleem .....maar wie zijn wij hé en het is maar een vraag ...meer kunnen wij ook niet doen . Sorry voor mijn gezaag maar wij hebben vroeger toch regelmatig genoten (en lekker gegeten) van jullie sauna maar spijtig dat dat nu verleden tijd is .
Groetjes .
Eddy | 17-05-2018
Gisteren voor de eerste maal naar de sauna geweest en het is ons erg meegevallen ondanks de vele negatieve beoordelingen.
- vriendelijk personeel
- lekker warm
- geen gluurders opgemerkt.
- de bezoekers waren zeker geen
marginalen.
- prijs - kwaliteit zeker een aanrader.
Wij komen zeker weer.
loewie - arlette | 21-03-2018
Heel slecht, man die de voetangels van zijn vrouw aan het zwembad aan het knippe?n was, de stukjes vlogen naar alle kanten, zelfs in het zwembad. Geilige ouwe zielige ventjes die constant vrouwen (vooral nieuwkomers) aan het begluren waren vanuit de jaccuzi, nooit of nooit zien ze me daar Nog bij die nest marginalen.
Alaerts nancy | 16-03-2018
Oh wat een leuke recensie ! Velen geloven nu dat je geld ervoor kreeg ....of dat wij een relatie hebben!
Ik mix inderdaad met verschillende geuren , dat vraagt soms een beetje 'experimentering' (en veel ervaring!).... maar vooral de welwillende steun van de saunateam : een uitvoerig aanbod aan opgietprodukten, een sauna met een temperatuur van minimum 98° en vertrouwen in mensen die weten wat ze doen! Tot op vrijdag dan!
Pierre
Pierre | 13-12-2017
Meer recensies van Pierre (3)
Mijn weekend start als ik naar Sauna Elzenhof kan gaan.
Zeker en vooral voor Pierre zijn geweldige opgiet sessies....
Amaretto met kersen, citroen met anijs, bamboe,ceder met patchoeli..
Hij kan geweldig mixen met zijn geuren als DE Beste!!!
Het is zalig vertroeven als Pierre zijn opgiet sessies doorgaan ????????????
Marc | 09-11-2017
Meer recensies van Marc (6)
Is heel goed..lekkere ontspanning. Zeer lekker eten. Niet altijd veel volk.. aangenaam.. zoek nog iemand (m/v) om mee te gaan..
MS | 03-10-2017
Toch steeds leuk om ernaar toe te gaan. Zeker als je buiten in de zon kan liggen.
Luc | 12-06-2017
Meer recensies van Luc (2)
wij komen al een tijdje hier naar toe en zijn tevreden voor het aangebodene is prijs kwaliteit in orde en wat betreft de netheid hebben wij nog nooit iets gemerkt , hier wordt heen luxe verkocht wel sauna en rust .. wie meer wil moet meer betalen op een ander
CD | 04-05-2017
Ik ook een groupon gekocht. als ik de commentaren lees, nog weinig zin om te gaan. Iemand interesse om de bon over te nemen? toegang voor 2 personen + drankje.
15€.
mail: nathalie.v.dyck@gmail.com
Nathalie | 18-04-2017
Ik ben er nog niet geweest, maar heb via Groupon een deal kunnen slagen. Eerlijk gezegd heb ik er toch een beetje schrik van als ik zo de reacties lees... Is het echt zo erg? Of mag ik relativeren.
Sanne | 14-03-2017
De opgiet sessies van Pierre zijn geweldig en professioneel uit gevoerd, altijd met een glimlach en hij lkan geweldig met zijn geuren mixen als de beste !!
1min puntje, de vloer mag minstens na 19 uur eens geveegd worden want op vrijdag ligt het er meestal spek glad bij .
Grt Marc
Marc | 27-01-2017
Meer recensies van Marc (6)
jammerlijk dat het personeel zeer klantonvriendelijk is .
De baas ligt ergens in een luie sofa en is trager dan een schildpad.Gebrek aan motivatie.

Wat properiteit betreft,het zwembad en de jacuzzi s ruiken naar Urine met chloor,Er was een vaste klant die vertelde dat er op dinsdag soms controles kwamen van de gezondheidsinspectie en dat de baas dan snel overal producten ging ingieten.

Als je de website leest waan je je in de hemel,als je die betreed kom je in een onhygienisch oord terecht waar schimmels botvieren.Heb gedurende gans de dag niemand daar iets zien poetsen,het werd almaar vuiler hoe verder de avond vorderde .

Maar als je steun geniet van ocmw of aanverwante instanties?dan is dit de place to be:betaalbaar

Grts Hans
Hans | 09-01-2017
Prijs kwaliteit heel goed. Vriendelijk personeel Ik ben vaste klant. Wil je luxe ga dan op een ander en betaal dan meer.
Mady | 08-01-2017
Prima sauna toffe sfeer
Luc | 06-01-2017
Ik kijk elke vrijdag er naar uit om naar het Elzenhof te gaan alleen voor de Opgiet sessies van Pierre !!
Hij is een klasse man die weet wat hij doet met geuren!!
Alle geuren zijn perfect gemixt die echt tot zijn eind komen zoals citrus vruchten, cactus, amaretto met kersen, banaan met kiwi maar ook eucalypus met munt en anijs wat mijne beste geur is en dat weet hij :-) Sandelhout en ceder zijn ook zijn beste geuren waar hij prachtig kan mee mixen
Pierre chapeau, aan U kunnen nog vele op gieters nog iets leren hoor jij doet dit met volle plezier en de meeste personen komen altijd terug naar uw 5 steren opgiet sessie elke vrijdag .....
Doe zo verder
Grt
Marc
Marc | 06-11-2016
zijn er eenmaal geweest en de hygiene was zeer ver te zoeken en ook de oude manne bleven maar in die jaccussie zitten ik moest als vrouw er zelfs over heen stappen als ik erin wou aub da kan toch ni he en dan maar te zwijgen over die losse handjes die je voelt onder water echt een dikke tegenvaller mag dan nog de goedkoopste zijn
geertlinda | 06-11-2016
afgelopen woensdag eerste maal geweest, zal ook laatste maal zijn
als "nieuwe" klanten wordt je door de vaste klanten aangestaard waardoor je je echt niet op je gemak voelt, is niet vrouwvriendelijk
omkleedruimte totaal niet geschikt en veel te klein
eten en drinken wel goede prijs kwaliteit
wat wel NIET kan is dat klanten hun tablet of smartphonebij zich mogen hebben !!!!!
met ELKE gsm of tablet kunnen FOTO's genomen worden
we hebben wel degelijk een klant in de rustruimte zijn tablet zien gebruiken
we hebben geen problemen met naakt in de sauna of wellness, maar zouden het heel erg vinden moesten er ergens foto's van ons opduiken
emmanuella | 21-10-2016
Prijs/kwaliteit ok. 7

Hygiëne 6

Personeel 4
is idd onvriendelijk

eten/restaurant 4

douches 4
ofwel is het water koud of te heet

sauna's 7 ok

wc 4 te klein
Johan | 07-10-2016
we gaan hier regelmatig, goedkope en leuke sauna
goede opgieten, makkelijk contact te maken met andere saunagangers die dat willen

zoeken koppel om ons te vergezellen, is leuker :-)
saunastel@gmail.com voor contact.
luc en monique | 04-09-2016
Meer recensies van luc en monique (2)
Op een warme augustusdag naar Elzenhof gereden.
Goede ontvangst en aan de receptie.
Genoten van de sauna en het eten.
Is een leuke familiesauna en we hebben heerlijk gerelaxt.
Meteen een 10 beurtenkaart gekocht
uit nederland | 30-08-2016
Meer recensies van uit nederland (3)
Snap de reacties niet allemaal als ik door de feedback lees.
Ben hier al enkele keren naar toe geweest en ook al vele andere sauna's. Voor mij is de prijs echt goedkoop en vooral eerlijk. Ga tegenwoordig met dochter hiernaartoe.

Het publiek is zoals in alle sauna's maar niet meer/minder dan veel duurdere sauna's. Als je er niet tegen kan ga je privé en heb je alles voor jou zonder te wachten. Dan betaal je de prijs en kan je niet even een hele of halve dag ontstressen. Dit aan een spotgoedkope prijs! geef toe dat is toch niet onbelangrijk. Qua proper zijn kunnen ze misschien eens verfrissingen doorvoeren, maar ok, het is geen bouwvallig gebeuren ook niet. De opgiet is super. Waar ik ook van geniet is het lekkere eten. Ok ze maken het vers dus moet je iets langer wachten, en als je op de bel duwt om eten te bestelen en drank dan kan het dus wat langer duren omdat ze denk ik alles in eigen handen nemen en zo weinig mogelijk personeel. (denk om de kost laag te houden) En ja hoor voor ons is het lekker eten!
Ter info, de dochter draagt altijd badkledij! zij is net 10 jaar en ik sta erop dat zij tenminste een broek draagt. hier hebben ze nog nooit moeilijk rond gedaan. zij maakt er geen probleem voor, maar als papa moet je toch af en toe op de strepen staan en het personeel begreep dat en gaf me zelfs hiervoor een proficiat dat ik dat zo uitlegde. nu misschien trap ik op tenen hiermee.
oh ja gratis parking is ook altijd leuk mee genomen. onlangs een sauna bezocht en daar vroeg men opeens even 10€ voor de parking extra !
Binkomenaar | 07-07-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Saunacenter Elzenhof" ?
Hoe waardeer je Saunacenter Elzenhof in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.035