Naturismegids

Wellnessresort de Veluwse Bron

5.1

Gemiddeld cijfer van de laatste 27 reviews.

Adresgegevens

Wellnessresort de Veluwse Bron
Viskweekweg 10
8166 KJ Emst (gemeente Epe)

Website
Lat: 52.309173 / Long: 5.996539
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

De Veluwse Bron ligt tussen Apeldoorn en Zwolle midden in de mooie Veluwse natuur van Emst. Een droomplek waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Het wellnessresort ligt op een
21 hectare groot landgoed en biedt meer dan 9.000 m2 aan de mooiste wellnessfaciliteiten.

In het hoofdgebouw zijn unieke faciliteiten te vinden, waaronder een compleet Oosters badhuis met hamam, een uitgebreide rasul, een ware gletsjergrot, een zwembad van natuursteen en een riant kruidenbad. Het wellnessdorp tussen het hoofdgebouw en het paviljoen is uniek in zijn soort. Want waar in Nederland is er een Wildobservatie sauna, een Veluwse sauna, een Pakistaanse Zoutmijnsauna of een compleet Kelo-saunadorp te vinden? Verspreid over het buitenterrein liggen diverse baden, waaronder een ruim zwembad, een zoutwaterbad, diverse whirlpools en een bruisbad. En dat alles aan een prachtig groot meer, waar het zuivere water als natuurlijke kwel omhoog borrelt.

Afstanden

 • Brussel 252 Km / 02:55
 • Utrecht 83 Km / 01:09

Faciliteiten

 • Binnensauna
 • Buitensauna
 • Infrarood sauna
 • Stoombad
 • Zwembad (binnen)
 • Zwembad (buiten)
 • Voetenbad
 • Dompelbad
 • Restaurant
 • Bar
 • Massage
 • Zonnebank
 • Terras
 • Zonneweide
 • Whirlpool
 • Scrubruimte
 • IJskamer

Reviews van bezoekers over Wellnessresort de Veluwse Bron

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Wellnessresort de Veluwse Bron. Laat het ons weten!
Vandaag naar De Veluwse Bron geweest. "t Was een topdag. Prachtig weer. Maar ik hoorde veel ongenoegen om mij heen over de ligbedden. En ik snap het. Ook al kom je wat later. Ik vind, dat je dan recht hebt op een ligbed. Het is toch niet voor niets een "Wellness" resort. Of gaat voor het management stiekem weg ook hier het financiële belang de boventoon voeren.
Nog even over Renée. Zij liep vanavond in de bediening. Topmeid! Doet goed haar best. Heeft opslag verdiend.

Misschien nog eens tot ziens, maar ik wil wel een ligbed.

Groet'n van Dick
Dick van der Voort | 25-05-2017
De sauna is groot maar net als meerdere personen slechte ervaring met klantvriendelijkheid. Met een wellnessbon heb ik keurig de benodigde info ingevuld op de daarvoor aangewezen website. Vervolgens heb ik een reservering aangemaakt via Veluwse Bron. Daar klikte ik op acties (in de veronderstelling dat ik daar wel de code ergens in kon vullen). Dit gebeurde niet dus heb vervolgens bij de kassa aangegeven dat ik een kortingscode had. Op de dag van bezoek heb ik nog een e-mail gestuurd waar ik tot op heden geen antwoord op gekregen heb. Bij de kassa gaf een bijzonder onvriendelijke, pinnige oudere dame daarbij aan dat ik zelf de fout gemaakt had en daardoor niet met korting naar de sauna mocht. Het saunabezoek was verder prima, in een enkele sauna stinkt het wat naar plas.
Lara | 16-03-2017
Mijn vriend en ik zijn gisteren een dagje hier geweest. Helaas was het zeker niet zoals we verwacht hadden. Het water in de whirlpools was echt te koud en ook het zwemwater was zeker niet de temperatuur die op de bordjes stond. We hadden dinerbuffet geboekt en bij het inchecken een kaartje gekregen met de tijd dat we er moesten zijn.. na 10 minuten zoeken kwam er eindelijk een tafeltje vrij.. maar na weer eens 10 minuten werden we hier ronduit bot weggestuurd door een medewerkster omdat hier alleen groepen van meer dan 2 personen mochten zitten.. ze smeet een bordje op tafel en we kregen te horen dat we over een half uur maar terug moesten komen.. we zijn op zoek gegaan nar een andere tafel waar we zeker nog 20 minuten met de restjes van onze voorgangers op tafel hebben gezeten. T is dat we al voor t buffet hadden betaald anders waren wij al lang weggeweest. Bij het uitchecken een klacht gemaakte.. toen we vertelden hoe de medewerkster er uit zag zei de vrouw achter de balie met een veelzeggende toon...ooh dan weet ik al wie het is.. (wij wisten genoeg....) maar de manager van 't restaurant die er bij geroepen werd was "stomverbaasd ".. nee dit had hij over haar nog niet eerder gehoord... (maar natuurlijk meneer.......).. we kregen n tas mee om t "goed" te maken maar n excuses hebben we niet gehoord..misschien n idee om n gast vrouw bij t restaurant neer te zetten die toe ziet op de tafel verdeling en zorgt dat mensen geen half uur zoekend hoeven rond te lopen.. kortom wij gaan hier niet meer heen... er zijn veel betere wellness resorts in Nederland
Ieniej | 13-11-2016
Vorige week maandag bij de Veluwse bron geweest en ook ik doe dit NOOIT meer. Reservering via de website van de organisatie gedaan met een voucher die mij dochter met de Amersfoortse marathon had gekregen.
Bij binnenkomst zag de receptioniste dit in het systeem en vroeg mij vervolgens om de voucher welke ik vervolgens inleverde.
Aan het einde van ons bezoek liepen wij naar de receptie om onze eindrekening netjes te betalen. Het eindbedrag was tot mijn verbazing hoger dan dat ik in mijn hoofd had en gaf dit ook gelijk aan. Volgens de receptioniste moest het allemaal kloppen, na bijna de hele dag in de sauna geweest te zijn waren mijn dochter en ik erg moe dus heb ik maar betaald. De volgende dag heb ik thuis de rekening nagerekend en kwam toch echt weer tot de conclusie dat er €20,95 te veel is berekend.
Vervolgens de organisatie via mail hierop gewezen en gevraagd het te veel betaalde bedrag terug te storten.
Nou wil de organisatie niet meewerken en houdt vol dat de rekening klopt.
in de mail geven ze aan dat ik de voucher had moeten inleveren wat ik dus heb gedaan want de receptioniste vroeg mij om de voucher.
indien ik niet snel mijn geld terug heb ga ik het juridisch aanpakken! Ik kom hier dus nooit meer, wat een onprofessionaliteit dat de klant dupe wordt van een fout die bij de receptie wordt gemaakt. En dan heb ik het niet eens over een omelet die ik bij de lunch heb besteld, rosbief kaas, kaas was niet eens gesmolten ;-(. Lopend buffet dinner is ook een afrader, enige positieve is de saunafaciliteiten, genoeg aanwezig. Al met al zou ik niemand deze sauna aanraden en hoop dat ik mijn te veel betaalde geld snel terug heb.
D. Fabri | 24-10-2016
Heerlijke dag ! Hedel mooi complex een heerlijk in ons blootje van het herfstzonnetje genoten ! We komen nog eens terug
Adriaan | 26-09-2016
Meer recensies van Adriaan (3)
Mooi compex, echter bij de afrekening zagen wij pas thuis dat wij voor een fors bedrag waren aangeslagen voor diverse dure alcoholische dranken die geen van ons heeft besteld. Dit werd veroorzaakt door een verwisseling bij de afrekenbalie met een bandje van een ander persoon. Dit hebben wij bij de directie kenbaar gemaakt. Los van het feit dat je gewoonweg als een klein kind wordt afgepoeierd, heeft men geen enkel klantgevoel of klantbelang. We werden keer op keer met een kluitje in het riet gestuurd. Door hen werd alleen maar aangegeven dat het niet hun schuld was en dat wij zelf de bon moesten controleren. Daar zijn wij het mee eens, echter is er ook nog iets als klantvriendelijkheid. Wij eten geen boterham minder hierdoor, maar meedenken met je gasten zou toch wel fijn zijn. Aangegeven dat we vaak met een groep komen en altijd naar volle tevredenheid. Ook hierop geen enkele coulante reactie. Hier hebben wij allemaal een heel vervelende nasmaak aan over gehouden. Voor ons hoeft het niet meer, deze mensen hebben nog nooit een training klantvriendelijkheid gehad. Lekker slim van hen! Not! Zijn een grote groep trouwe bezoekers kwijt. We gaan wel naar Bussloo, deze schijnt tegenwoordig erg goed te zijn.
Herman | 03-12-2015
Regelmatig heb ik met verschillende mensen een bezoek gebracht aan, het wellness centrum en vond het altijd een verwendag, TOT GISTEREN de badkleding dag, was ronduit slecht. Hoe vaak ik de haren van anderen tussen mijn vingers heb moeten halen in het water van de verschillende baden is te goor voor woorden. Het was overal vies, en vooral erg luidruchtig. In verschillende sauna's zijn wij geweest waar we vanwege het galmen weg zijn gegaan omdat het geluid zo kaatst. De uitleg van de opgieting hebben wij niet gehoord omdat die persoon niet te volgen was. De opgieting opzich vond ik ook erg rommelig maar waarschijnlijk kwam dat omdat we de uitleg ook niet meegekregen hadden. Lekker rustig in de sauna was dus niet bij en om 22.15 uur werd ons medegedeeld door dezelfde persoon van de opgieting, dat de wellness om 23.00uur ging sluiten........ WE HADDEN NOG DRIE KWARTIER!!!!!!!!
Nou die infrarood cabine was de lol dus ook vanaf. We zijn toen maar richting kleedkamer gegaan. TELEURGESTELD....... EN NEE. VOOR MIJ VOORLOPIG NIET WEER. ZAL HET EEN ANDER DUS OOK NIET MEER AANBEVELEN.
JOLANDA
Jolanda | 19-08-2015
van je A.O.W.houdt je niet zoveel over .
maar hier naartoe is vakantie
k.ruiter | 04-06-2014
Meer recensies van k.ruiter (4)
Op een zeer warme dag genoten van deze heerlijke sauna. Heerlijk buiten gelegen (voldoende ligbedden beschikbaar). Er reed zelfs een karretje met koele drankjes die je kon bestellen. En in de middag zijn er zelfs gratis ijsjes uitgedeeld!
Gewoon fantastisch.
Marja | 04-08-2013
Toen mijn vrouw en ik in februari 2013 hier voor het eerst kwamen, ging er een wereld voor ons open.
Als midden veertigers waren we nog nooit in een sauna geweest en hebben vreselijk genoten.
In september gaan we weer genieten van een heerlijk dagje sauna Veluwse Bron.
Ron | 26-07-2013
een van de mooiste in nederland.
elke keer weer erg genoten
k.l.ruiter | 01-02-2013
Meer recensies van k.l.ruiter (4)
Chrissy | 07-09-2012
mooi en ruim opgezet zeker een aanrader vriendelijk personeel
john | 31-08-2012
Het is een eind rijden, maar echt de moeite waard. Het was heerlijk rustig.
Mijn man en ik hebben onze huwelijksreisje er gevierd en het voelde ook als een minivakantie: goede sfeer en heel ontspannend al heb je eigenlijk wel genoeg aan veel minder sauna's, het gaf toch een gevoel van luxe.
Carola | 23-05-2012
Meer recensies van Carola (57)
Mooie omgeving, heel vriendelijk personeel, zeer veel mogelijkheden. Heb nu al zin in de volgende keer. Een echte aanrader!
Edwin | 17-05-2011
in potentie een topsauna. Het aantal mogelijkheden is enorm groot en het terein is erg ruim opgezet. Het aantal bezoekers mag nog wel wat toenemen voor de gezelligheid en de sfeer. Hoewel, die rust heeft ook zijn voordelen als je met vriendinnen bent :-)
Marleen | 29-09-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Wellnessresort de Veluwse Bron" ?
Hoe waardeer je Wellnessresort de Veluwse Bron in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.032