Naturismegids

Centre Pardigue

8.9

Gemiddeld cijfer van 108 beoordelingen.

Adresgegevens

Centre Pardigue
04200 Valernes
00-33-(0)4 92 62 13 69
Website
Lat: 44.252207
Long: 5.948925

Informatie

Een gezellig naturistenterrein in de mooie, zonnige Provence. Pardigue is een 7 ha. groot terrein met 30 ruime plaatsen, dat prachtig gelegen is op een plateau midden tussen landerijen met koren en gras. Het terrein heeft een glooiende bosrand die afloopt naar de rivier de Sasse. Deze komt uit de bergen en mondt een kilometer verder uit in de alom bekende rivier de Durance. Vanaf het terrein kunt u naturistisch naar het water lopen. De rivier is goed bereikbaar en heeft mooie oevers met bomen en rivierstenen. Hier is het echt genieten van de natuur, de stilte en het alsmaar voorbijkomende schone speel- en zwemwater. ook is er een zwembad met een prima toegankelijke Romaanse trap.

Afstanden

 • Brussel 970 Km / 09:16
 • Utrecht 1134 Km / 10:41

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 7
 • Aantal plaatsen: 30
 • Aantal plaatsen met elektra: 20
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Rivier (geschikt om in te zwemmen)

Eten en drinken

 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over Centre Pardigue

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Centre Pardigue. Laat het ons weten!
Jose en John wij weten niet wat jullie gewend zijn in Ned en op overige campings , maar het sanitair is ruim onder de maat heerlijke warme douche,s hebben wij niet ervaren, de afwas gelegenheid was onder pruimen bomen en aangezien wij in aug daar waren je raad het al was een en al wespen en warm water ? als je pech had kwam de vaat vuiler mee terug .
Ria is zonder meer een goede gastvrouw en erg aardig maar het terrein is erg ongelijk en met een bui regen een grote modderpoel .
Samengevat positief een super aardige gastvrouw , de rest is negatief ook de prijs pfffffffffffffffffffffffff .
groetje,s van
Jan en Christa .
Jan en Christa | 05-11-2016
Meer recensies van Jan en Christa (21)
Wij zijn in augustus 2016 een weekje op deze camping geweest en hebben hier een geweldige tijd gehad. We hadden het appartement gehuurd. Dit is ruim en van alle gemakken voorzien. Door de ligging hadden we snel contact met de andere gasten. Ria is een geweldige gastvrouw, die haar "mannetje" staat. De omgeving is ook zeker de moeite waard en wij komen absoluut terug.
Jan en Annemie | 30-10-2016
ZEER TERECHT EEN 9 VOOR DIT TERREIN.

Allemaal recensies van vrienden volgens Christa. Dat denk ik zeker niet maar wel eerlijke meningen en ervaringen van gasten sinds 2006!.
Wat gebeurde er op de dag dat je dit schreef? Je was er een jaar geleden en waarom ben je er dan drie nachten gebleven?
R&K en R&J blijkbaar geen terrein voor jullie maar wel voor medenaturisten die van rust, ruimte, een super uitzicht, goede bereikbaarheid, een prima sfeer, altijd schoon sanitair met heerlijke warme douches, lekker brood, en een betrokken gastvrouw houden.

Wij stonden op de rand op het achterveld en hadden wel elektra .Het is een zeer vlak terrein en goed te belopen vergeleken met andere terreinen qua afstand naar de Mas, sanitair, zwembad etc.
Wifi is al jaren 5 euro totaal! voor je hele vakantie
( voor ons was dat 16 nachten)
Internet werkte prima en ons dagelijkse krantje was zo binnen.
Wij kunnen de oude Franse fiets wel waarderen en de decoratie bij de broodtafel en de andere verzamelingen. DAT is o.a. Pardigue.
Dat de eigenaar ligbedden - met blad - in haar privetuin heeft staan gaat gasten niets aan.
Zij zegt ook niets over de inrichting van onze tent, caravan.
Leven en laten leven en dat kan hier.
Respect en vooral GENIETEN.

Ria, blijf vooral zoals je bent!
Pardigue is een geweldige vakantieplaats voor velen en wij hopen dat we nog heel veel jaren kunnen komen.
Corrie en Maarten | 20-10-2016
Meer recensies van Corrie en Maarten (5)
Wij kunnen ons alleen maar aansluiten bij de beoordeling hier onder, en begrijpen ook al de positieve commentaren niet. Naar onze mening is deze camping enkel aan te raden voor mensen met caravan, camper of tent, die niet het minste comfort verwachten.
Positief is de ligging in een prachtige omgeving, de gemakkelijke bereikbaarheid en toegankelijkheid, het verse brood elke morgen (afgehaald bij een warme bakker) en de hartelijke gastvrouw.
Aan de negatieve kant vinden wij dit geen camping, enkel een terrein met een mas er op, waar je kan kamperen op het bijhorende terrein. Op het achterste veld is er zelfs geen elektriciteit, en het is een hele wandeling naar het sanitair (in de mas). Kabels liggen gewoon bloot over het terrein, en koppelingen worden tegen de regen beschermd onder metserskuipen. Het sanitair en de paar huurmogelijkheden zijn zonder meer vuil. Rond de mas liggen overal kapotte stoelen en tafels, geroeste fietsen, en meer van dat, wat eigenlijk op het containerpark thuishoort. Rond het (kleine) zwembad staan enkel wat plastieken tuinstoelen, wat niet uitnodigt om er gebruik van te maken, terwijl voor de mas nochtans een aantal ligzetels met textileen stof en bladeren liggen te verzamelen. Wifi (betalend, 5€/week, wat wordt geafficheerd in het sanitair) is beschikbaar tegenaan de mas, en is behoorlijk performant.
Wij vermoeden dat het echt niet doenbaar is om als alleenstaande vrouw, of bij uitbreiding om het even wie alleen, dergelijk terrein te runnen, en al helemaal niet wanneer je van niets afscheid kan nemen en er af en toe niet eens de grove borstel doorhaalt.
Voor alle duidelijkheid, deze beoordeling is onze persoonlijke appreciatie. Terug, wanneer je geen enkele luxe verwacht kan deze heel wat beter zijn. Wij keren er echter niet terug.
R&K | 30-09-2016
Meer recensies van R&K (5)
Hoi ik weet niet of de vorige recensies allemaal door vrienden zijn geschreven, wij zijn vorig jaar ook op deze camping geweest. Het sanitair is droevig we hebben geen een keer warm water gehad tijdens het douchen en de vaatwasser doen valt ook niet mee met koud water onder een pruimenboom volaat met wespen. Het zwembadje was heel erg klein en dat voor de hoofdprijs per nacht. Wij zijn na 3 nachtjes snel verder gegaan.
Christa | 06-09-2016
Pardigue is een prachtig terrein waar je met je tent echt de ruimte hebt en naar alle kanten ook een mooi uitzicht hebt. Ria is een perfecte gastvrouw: Een persoonlijke benadering, superbehulpzaam , kortom je voelt je gelijk erg welkom.
Er heerst een prettige sfeer op deze kleinschalige camping.
Wij komen graag weer terug !
Ronald & Betty | 11-08-2016
Geweldig weer bij Ria, er was eigenlijk geen plaats met electra meer maar Ria lost het zo voor je op. Met het mooiste uitzicht van de wereld stonden we op het voorste stuk en konden we bij een caravan electra krijgen om ons luchtbed op te pompen. De zwarte nachten met een waanzinnige sterrenhemel en het prachtige uitzicht, iedere ochtend vers brood en schone sanitaire en prachtige zwembad en Wifi in de schaduw van het zwembad, wij komen zeker terug.
Ria bedankt en tot een volgende keer.
Arnold en Frederique de Haan | 26-07-2016
Meer recensies van Arnold en Frederique de Haan (14)
Vanaf 18 juni 19 dagen gekampeerd op deze geweldige camping. Zonder groots vermaak, maar juist in alle eenvoud zo puur en daardoor zo sfeervol. Ria schat haar gasten perfect in, voelt aan waar behoeften liggen en realiseert daarmee een top verblijf.
Ria we hebben genoten, van je gastvrijheid, van de top plaats met fantastisch zicht aan alle kanten, van de rust en ontspanning, de heerlijke bergtochten, kortom het is top bij jou!
Loes, Marion en Trudy (de meiden) | 24-07-2016
Wederom 17 heerlijke dagen gehad bij Ria..inmiddels met partner Paul :-). Een super team!. Alles was weer perfekt geregeld.
Wij komen in ieder geval weer heel graag terug!

Jörg en Petra
Petra | 24-07-2016
Meer recensies van Petra (3)
Nadat we vorig jaar hier ook hebben gebivakkeerd en mede doordat het weer eind mei/begin juni in grote delen van Frankrijk slecht was, zijn we met veel plezier weer op Pardique beland. Wederom een succes. Wij hebben veel wandelingen gemaakt in de omgeving. Prachtig en voor velen goed te doen.Ook dit jaar was er een goede sfeer. Kortom : "Wij hebben genoten van je mooie camping, Ria
Coby Beers en Niek Zuurbier | 13-07-2016
Meer recensies van Coby Beers en Niek Zuurbier (2)
Mijn vrouw en ik hebben eind juni een week op camping Pardique gekampeerd en het heeft ons aangenaam verrast. Het is een leuke open camping met een leuk zwembadje en prima douches en sanitair.De toegangsweg is goed en het fietsen in de omgeving is prachtig.Ook voor gastvrouw Ria alle lof, ze heeft het prima voor elkaar. Dit is zeker een camping om nog een keer terug naar toe te gaan.
A3 en Janny
A Braam | 08-07-2016
een echte aanrader een mooie en gastvrije camping
Ria is zeer behulpzaam
zelf in juni geweest met in ons achterhoofd we moeten zo vertrekken i.v.b.met de toestand van mijn broer
alles was goed we hoefden niet te zeggen wanner we naar huis gingen .zeer goede gastvrouw ook al is ze alleen keurig alles verzorgt
en dan dat gezamenlijk eten een aanrader kei gezellig
Ria BEDANKT
Rien Mettler | 04-07-2016
Puur uit belangstelling en positieve info, naar Pardique. We troffen een mooi open terrein met bijna op alle plaatsen een prachtig uitzicht op de omgeving. Dit kan van de ochtend tot in de avond oogstrelend zijn! vooral de zonsondergang laat de bergen in vele kleuren zien. We treffen een verzorgde camping aan met ruime plaatsen. We hebben de camping in vele facetten leren kennen. Na enkele kleine aanloop perikelen met de stroomvoorziening, groeide de waardering met de dag voor Ria die alleen deze camping beheert en daarbij voor een ieder probeert het optimaal te regelen. Zelfs in ons geval bij nachtelijke problemen en ambulance hulp, heeft zij ons bijzonder goed bij gestaan, petje af voor Ria. Met een heel goed gevoel hebben wij Pardique weer verlaten om naar huis te gaan, maar voor ons zeker een blijver om terug te komen. We zullen dan wel voor af even bellen voor een reservering, dat geeft Ria meer ruimte om een ieder het goede te bieden!
Hanneke en Hemmo | 04-07-2016
ZEER POSITIEF.
Wij starten graag onze vakantie op Pardigue! Heerlijk ontstressen op dit mooie terrein. Schoon, mooie omgeving, stil en die vergezichten op de bergen rondom!. Ria die altijd weer even hartelijk is en je echt welkom laat voelen.

Misschien goed om ook te vermelden dat wij er echt waren op donderdag 28 april en Geraldus op dinsdag 26 april, dus voor de opening! Ria heeft jullie verteld dat woensdagmorgen de loodgieter eraan kwam. Bij onze aankomst zag alles er keurig uit. Voortuin mooi, beide velden gemaaid en heerlijk warm water.
Piccobello weer Ria en we geven het door.
Corrie en Maarten | 17-06-2016
Meer recensies van Corrie en Maarten (5)
Ook dit voorjaar weer een dikke week neergestreken op Pardigue. Een hartelijk ontvangst door Ria en op ons verzoek werd ons uitverkoren plekje met zorg gemaaid! Gelukkig was het gras wat gedroogd en lukte dit. Ieder jaar komen wij met plezier terug op deze prachtige natuurcamping en genieten van het mooie uitzicht en de wandelingen in de omgeving. Ria voorzag ons goed van informatie van wat er allemaal te doen was in deze periode! De voorzieningen op de camping zijn heel goed, schone ruime douches en toiletten. De persoonlijke benadering van de gasten is een fijne bijkomstigheid. Kom je brood tekort dan heeft ze wel wat in de diepvries voor je! Ach, ik kan wel doorgaan met opnoemen van alle positieve ervaringen maar hou het hier maar bij! Ria, het was weer super en tot ziens!
Gerda.
Gerda | 01-06-2016
Centre Pardigue is een naturistencamping waar naturisme nog beleefd kan worden zoals het naar mijn idee hoort. Basisvoorzieningen met een mooi zwembad, zeer schone en mooie toilet- en douchevoorzieningen.
Ruime kampeerplaatsen, geen overbodige heggen of andere afscheidingen die het uitzicht alleen maar belemmeren. Zoedoende kun je van een geweldig 360 graden uitzicht genieten. En dat uitzicht is werkelijk fantastisch. De sfeer is er ontspannen en ongedwongen en gastvrouw Ria zorgt mede door haar vriendelijke behulpzame omgang met de gasten voor een heerlijk verblijf. Je voelt je echt gast in de achtertuin van de "mas".
Ria, petje af voor wat je nu al jaren in je eentje voor elkaar krijgt om gasten van Franse, Zwitserse, Italiaanse, Duitse en niet in de laatste plaats Nederlandse nationaliteit het gevoel van "thuis" in Frankrijk te geven.
Paul | 27-05-2016
De waardering was ik nog vergeten.

Bij deze dan: `Heel goed
Jaap | 17-05-2016
Meer recensies van Jaap (2)
Enige keren op camping Pardigue geweest waarvan de laatste keer in 2015.
Kenmerkend is hier de persoonlijke sfeer. Ria is een hele goede gastvrouw die in haar eentje op relaxte wijze heel veel werk verstouwt (inclusief verbouwingen). En toch behoudt ze aandacht voor de campinggasten!

Daarbij is de camping gelegen in een schitterend glooiend landschap en het campingterrein is prachtig geïntegreerd met deze omgeving. Camping(-terrein) en omringend landschap vloeien heel mooi in elkaar over.
Je hebt dan ook een weids uitzicht vanaf de camping over dit landschap.

De plaatsen zijn ruim en er heerst een algemene sfeer van een vorm van verbondenheid. Volgens mij mededank zij de betrokkenheid van Ria m.b.t. haar gasten en de camping.

Leuke wandelingen zijn mogelijk maar ook is het leuk (elektrisch-) fietsen in de omgeving.

Al met al zeer de moeite waard!
Jaap | 17-05-2016
Meer recensies van Jaap (2)
Fantastische naturistische camping, zoals wij ze het liefste hebben: prachtig uitzicht, lekkere ontspannen sfeer, je voelt je welkom, lekker brood 's ochtends. Voor ons de eerste keer hier en het zal vast niet de laatste zijn. Kleine puntjes: de douche was meestal aan de koude kant. En de camping was moeilijk te vinden. Maar misschien is het ook maar beter om zo'n mooi plekje een beetje geheim te houden.... Wij komen zeker terug.
Hans en Ria
Hans en Ria Verbeek | 13-09-2015
Meer recensies van Hans en Ria Verbeek (2)
13 heerlijke dagen gehad bij Ria. Prachtig terrein met rondom uitzicht op de bergen. We hebben genoten van de familiare en ongedwongen sfeer. Een aanrader voor iedereen die rust en ruimte zoekt. s'ochtends was er lekker vers brood.
Op maandagavond komt de pizzawagen met werkelijk super pizza. Ria zorgt ervoor dat het haar gasten aan niets ontbreekt. Wij waren met de tent en wat heel verrassend was, dat we deze de dag voor vertrek konden afbreken en de mogelijkheid hadden de laatste nacht in een stacaravan te overnachten. Zo konden we de volgende ochtend op tijd vertrekken. Wij komen in ieder geval volgend jaar terug, wellicht met een iets grotere tent :-)
Jörg en Petra | 08-09-2015
Meer recensies van Jörg en Petra (3)
Wij komen net terug van twee weken genieten op Pardigue.
Een prachtig terrein met een super uitzicht vanaf elke plaats. Een hartelijk welkom dat direct voelt als vakantie.
Mooi schoon sanitair, lekker brood op bestelling en de winkels en Sisteron vlakbij. Wij hebben meerdere wandelingen gemaakt uit het wandelboek en ook schitterende autotochten. Een ontspannen sfeer en een gezellige maaltijd meegemaakt.
De pruimen bij het afwasgedeelte waren nu rijp en alle gasten bleven plukken/ eten en potjes jam maken. De takken waren daarna weer lichter en hangen hoger. Niet te veel snoeien hoor Ria dan missen we volgend jaar de heerlijke pruimen.
Een kleinschalig terrein dat wij zeker kunnen aanbevelen aan de echte naturisten.
Corrie en Maarten | 01-09-2015
Meer recensies van Corrie en Maarten (5)
Hebben twee heerlijke weken gehad op Pardique.
Ria is een spontane gastvrouw die alles wat nodig is regelt voor haar gasten. Wij hebben genoten van de gezamelijke maaltijd en de fantastische sfeer op deze camping.
Hans en Ria | 29-08-2015
Meer recensies van Hans en Ria (4)
wij kwamen voor een weekje rust.Dat hebben we ook gehad. Heerlijk, fijne sfeer, lekker bruin brood, zwembad om af te koelen en de gastvrijheid van Ria. Geslapen in het voormalige varkenshok, ons bed heerlijk opgemaakt bij aankomst. Volgend jaar weer.
Hanneke en Ronald | 21-08-2015
Dit jaar weer eens naar centre pardigue, t was onze vierde keer. Het voelt als thuis komen en iedere keer verbazen we ons toch weer over de mooie ligging. Rondom bergen. We waren er begin juli en t was er bloedheet, iedere dag 35plus. Morgens fietsen in de omgeving maar vanaf 1200uur in de schaduw van de dennen of naar de rivier en daar heerlijk lopen en dobberen in het water. Regelmatig even een plons in het zwembad. Ria je hebt t nog steeds goed voor elkaar, onze complimenten ga vooral zo door en we komen zeker weer langs. Jacob en Ankie
jacob en ankie | 13-07-2015
Meer recensies van jacob en ankie (5)
In de maand Mei zijn wij voor het eerst op de camping Pardique geweest. Wij hebben het erg naar ons zin gehad, met veel leuke mensen om ons heen. De gastvrijheid en hulpvaardigheid van Ria was bijzonder prettig. We hebben in de omgeving fantastisch gewandeld met behulp van een stafkaart van de omgeving van Sisteron.( verkrijgbaar in de boekhandel) Sisteron is een leuk,gezellig stadje. kortom:Wij komen hier zeker naar terug. Coby en Niek
Coby Beers | 07-07-2015
Meer recensies van Coby Beers (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Centre Pardigue" ?
Hoe waardeer je Centre Pardigue in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.03