Naturismegids

Le Perron (Athena)

9.2

Gemiddeld cijfer van de laatste 99 reviews.

Adresgegevens

Le Perron (Athena)
Agister 27
4950 Waimes
+3280330329

WebsiteContact
Lat: 50.441737 / Long: 6.082177
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Op Le perron hebben we 3 POD's en 3 Safari-tenten als verhuur mogelijkheden die héél populair zijn en veel te snel vol geboekt.
Plan dus je vakantie op tijd en reserveer online, om misverstanden te voorkomen.

Er is tevens een losplaats aanwezig tbv grijswater campers.

Afstanden

 • Brussel 158 Km / 02:05
 • Utrecht 254 Km / 03:04

Open

 • Hele jaar geopend

Algemeen

 • Vereniging
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 5
 • Aantal plaatsen: 129
 • Aantal plaatsen met elektra: 105
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Sauna
 • Zwembad
 • Kinderbad

Eten en drinken

 • Bar
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
 • Jeu de boules

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over Le Perron (Athena)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Le Perron (Athena). Laat het ons weten!
4-8 mei 2015: Wij wilden wandelen in de Hoge Venen en zochten een verblijf. We vonden op de site DE POD (=houten huisje) op Le Perron. We waren toen met een camper al eerder op Le Perron bij de vorige eigenaren, mooi terrein en omgeving dat wisten we.
En
WAT EEN OPEN EN VRIENDELIJKE ONTVANGST NU in 't nieuwe receptie lokaal. Ook de mensen die helpen met de klussen (bv gras maaien en kraan vervangen, clubhuis schoonmaken,..) kun je jouw vragen stellen. Heel gemoedelijk allemaal. We hadden fijne overnachtingen en verblijf in de Pod. Soms in 't zonnetje buiten zitten (er was veel wind deze dagen), of in de Pod met het elektrische kacheltje aan, of de mail gaan checken in het clubhuis waar ook anderen zitten of kinderen speelden, op jezelf of met een praatje. Het kan allemaal hier. Het weer was niet zo warm deze week. De avonden ging de kachel aan in t clubhuis, we mochten er zelf hout opgooien. Mensen die in de sauna gingen zitten rond de kachel, wij zaten 1 avond bij de wedstrijd Barcelona/ Bayern München, kinderen spelen er, anderen zitten er te kaarten, anderen zitten er met hun laptop/smartphone of I-pad. Ik vond het Heerlijk zo samen ieder zijn eigen ding doen.
En wat hebben we mooi gewandeld langs het riviertje met vertrek vanuit Xhoffraix. Een middag bezochten we Malmedy. We vonden een nette frituur met lekkere fritten in Waimes. Dit is prettig voor een Belg die 10 jaar in NL woont nu, hihi.
De gastvrouw vertelde over de kelder van het clubhuis die ze nu stelselmatig aanpakken om alle vertrekken daar ook in gebruik te nemen. De Sauna is bv in de winter klaargemaakt, waardering voor alle harde werkers. Wij komen vast een keer terug.
Groeten
Henk en Anna St Anthonis NL
Anna & Henk | 09-05-2015
Heel fijne ervaring! We verbleven tijdens de paasvakantie in een Pod. Ideaal met toch nog behoorlijk koele nachten. Die was netjes in orde. Ontvangst was supervriendelijk en warmhartig! We kwamen pas laat op de avond toe, en Liliane en Paul zorgden echt voor alles en kwamen tussendoor even horen of alles naar wens was. Het mag duidelijk zijn dat ze hard hebben gewerkt sinds ze de camping overnamen! Gezellige publieke ruimte, heerlijke sauna, fijne kleinkinderen metwie onze Tuur leuk heeft gespeeld, ... En als dan, en daar wordt rond gebrainstormd en gewerkt, de (kinder)animaties tussendoor op gang komen, kan alleen maar meer bruis op de camping verwacht worden! Doe zo voort, Paul en Liliane!
Geert en Fien | 27-04-2015
Al meer dan 20 jaar ga ik af en toe voor enkele dagen of soms een weekje naar Le Perron omdat het een zeer goeie uitvalsbasis is om er te gaan fietsen op de voormalige Vennbahn , als Vlaming werd je er vroeger nogal stiefmoederlijk behandeld . Maar sedert Paul en Liliane aan het roer staan is dat helemaal anders geworden , ze zijn zeer gastvrij , vriendelijk en behulpzaam. Na een fietstocht of een wandeling kan je nu heerlijk ontspannen in de prachtige sauna , iets wat ik daar gedurende 20 jaar heb gemist. Paul en Liliane, jullie zijn goe bezig , doe zo verder . Groetjes Eduard
Ohnmacht Eduard | 26-04-2015
Enkele jaren op Le perron gestaan maar toen ik langzamerhand in de gaten kreeg dat er iets niet klopte in het financiële en logistieke bestuur heb ik besloten om weg te gaan .Dit met groot verdriet bij mijn echtgenote,maar ik kon niet anders.
Nu sinds 1.5 jaar Paul en liliane het beheer hebben over de camping is er heel veel veranderd in uitermate positieve zin dus hebben mijn vrouw en ik besloten om onze vleugels weer neer te strijken op Le Perron,en gelukkig het was een juist besluit van ons
We hebben eindelijk een sauna,het toilet gebouw heeft een remake ondervonden er is een receptie gebouwd al la state of the art een mooie houtkachel in de kantine,eind dit jaar komt een wasmachine en droger.
Al met al.geweldig om weer terug te zijn.

Herman&Astrid
Herman Moorman | 25-04-2015
Net terug thuis van 3 dagen Le Perron voor de eerste maal maar zeker niet de laatste keer.
Ontvangst was super hadden een zeer toffe plek.
Camping ligt super aan uitval basis van vele wandelingen.
Een aanrader.
Tony en Nadine uit Antwerpen
Tony Van Winckel | 09-04-2015
Op woensdag 31 december kwamen wij ’s middag omstreeks 15.00 uur aan op de camping. Na ons gemeld te hebben kregen we van Paul te horen dat Pod nr.1 voor ons was gereserveerd en in orde gemaakt was. Aangekomen in de Pod waren we blij verrast, het was er heerlijk warm en ons bedje was al op gemaakt en op het tafeltje stond een fles Sekt met 2 glazen. Dat was voor ons letterlijk en figuurlijk een warm onthaal op Le Perron na ruim 1,5 jaar weg geweest te zijn. In de Pod zijn de zaken die je direct nodig heb aanwezig zoals stoeltjes, een tafeltje, een kookplaatje, kachel, keukengerei, enz. en een heerlijk 2 persoon bed. Het aanwezige kacheltje doet goed zijn best, het was ondanks de kou buiten heel goed warm te houden. Wij hebben er 3 nachten zeer goed in geslapen en zijn zeker van plan dit nog eens te herhalen. Wij raden deze Pod’s dan ook ten zeerste aan, aan mensen die op een eenvoudige doch comfortabele manier op Le Perron willen verblijven. Wij willen Liliane en Paul dan ook bedanken voor het hartelijke en liefdevol ontvangst. De vriendelijke groeten, Sarie en Ruud Schouten
Ruud Schouten | 08-01-2015
Op woensdag 31 december kwamen wij ’s middag omstreeks 15.00 uur aan op de camping.
Na ons gemeld te hebben kregen we van Paul te horen dat Pod nr.1 voor ons was gereserveerd en in orde gemaakt was.
Aangekomen in de Pod waren we blij verrast, het was er heerlijk warm en ons bedje was al op gemaakt en op het tafeltje stond een fles Sekt met 2 glazen.
Dat was voor ons letterlijk en figuurlijk een warm onthaal op Le Perron na ruim 1,5 jaar weg geweest te zijn.
In de Pod zijn de zaken die je direct nodig heb aanwezig zoals stoeltjes, een tafeltje, een kookplaatje, kachel, keukengerei, enz. en een heerlijk 2 persoon bed.
Het aanwezige kacheltje doet goed zijn best, het was ondanks de kou buiten heel goed warm te houden.
Wij hebben er 3 nachten zeer goed in geslapen en zijn zeker van plan dit nog eens te herhalen.
Wij raden deze Pod’s dan ook ten zeerste aan, aan mensen die op een eenvoudige doch comfortabele manier op Le Perron willen verblijven.
Wij willen Liliane en Paul dan ook bedanken voor het hartelijke en liefdevol ontvangst.

De vriendelijke groeten,
Sarie en Ruud Schouten
Ruud Schouten | 04-01-2015
Voor het eerst op deze camping,maar zeker niet de laatste keer.
Na een hartelijk ontvangst en een plaats zoeken,kon de vakantie beginnen.
We hadden een prachtig uitzicht .s Morgens lagen de bestelde broodjes klaar.
Het is echt een schitterend wandel gebied.
Na een dag met allerlei activiteiten is het fijn om in de kantine wat te drinken of met de andere gasten rond de kachel te zitten.
We kijken al uit naar een volgend bezoek, en hopen dan dat de sauna klaar is,dat
bij slechter weer een extra pluspunt is.
Groeten Ria en Henk.
Henk en Ria | 29-08-2014
Deze camping is een heuse metamorfose aan het ondergaan. Ontvangst is er nu een om u tegen te zeggen. Je kan je plaats helpen uitkiezen. De beheerders doen niet moeilijk als je pas om 12.05 aankomt, waardoor je nu geen 2u moet wachten. Er is nu mogelijkheid om brood te bestellen.
De vaste verblijvers onderhouden het hele terrein (zwembad, sanitair, gras,...), een dikke proficiat hiervoor.
De bar is nu open, je kan er iets drinken, er worden activiteiten gedaan waardoor je makkelijk nieuwe mensen leert kennen. Maaltijden worden regelmatig aangeboden aan heel scherpe prijzen.
Je ziet ook meer jongere gezinnen op het terrein.
Ik kom terug!!!
Katleen en Bart | 11-08-2014
anna maria et jean claude bonjour a tout les campeurs , nous avons passer une semaine magnifique au camping le perron . nous avons ete accuelli avec beaucoup de gentilesse les gerants sont toujours prets a vous aider pour tout et toujours avec le sourire . La piscine ete chauffeé petanque tous les jours , LES RESIDENTS qui sont des habitues vous acceuille sans aucun probleme que vous savez jouer ou non tous se passe dans la bonne humeur et le rire . LES sanitaires sont impeccables , ET quelle luxe de l eau chaude est a disponision pour la vaisselle . frigo congelateur sont aussi disponible pour les campeurs . camping a visiter et a adopter pour les amoureux du naturisme , POUR LES DEBUTANT on se sent tout de suite a l aise . Chapeau liliane et paul vous pouvez etre fier de votre camping pour nous s s est le top 10 op 10
garavello | 10-08-2014
Meer recensies van garavello (2)
Hartelijk ontvangst, prachtige plek op mooie terras camping.
Komen zeker terug.
r en b | 06-08-2014
Weer een prima vakantie gehad op Le Perron!
We wilden eigenlijk twee nachten blijven, maar het zijn twee weken geworden!
Goede ontvangst, prachtige plek met mooi uitzicht, gezellige mensen, leuke sfeer, schoon sanitair, in een omgeving waar je de mooiste wandelingen kunt maken!
Komen zeker terug
Aldje en Huub
Aldje en Huub | 05-08-2014
Mooie locatie met heel veel mogelijkheden tot wandelen en bezoeken in de nabije omgeving.
Hartelijk ontvangst, aangename sfeer en gezellig clubhuis. Het zwembad is klein, maar voldoende om je te verfrissen.
We verbleven een lang weekend in een van de nieuwe pod's. Basic uitrusting, maar al wat je nodig hebt voor een kort verblijf. Koelkast, diepvries en microgolf zijn beschikbaar in het clubhuis en kunnen vrij gebruikt worden.
Een aanbevolen terrein, we hebben ons volgend weekend al gereserveerd! En voor volgend jaar kijken we uit naar de beloofde sauna.
Liliane & Gilbert | 05-08-2014
Voor het eerst in juni op deze camping geweest. De beheerders zijn schatten van mensen. Ze staan altijd klaar als je iets vraagt. Tijdens deze week werden we overvallen door heftige stormen, onweer en hagel. Sommige bomen op het terrein gingen om. Caravanluifels gingen de lucht in. Wat mij trof, was dat de beheerders langs elke caravan of tent gingen om te helpen waar het nodig was. De persoonlijke benadering op deze camping is uitstekend.
Het terrein heeft ook zijn eigen natuurlijkheid behouden. Mooie plekken met prachtige uitzichten. Een clubhuis waar je je kan terugtrekken en naar behoefte alleen kan zijn met je tablet of een gezellig praatje kan maken of ervaringen kan uitwisselen.
Prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen
Ton Drektraan | 30-07-2014
Hier een week gestaan met kleine kinderen, mooie rustige camping met een geweldig uitzicht over het dal (net waar je staat) sinds 14 maanden is er een heel vriendelijke beheerster die je veel vertelt over de omgeving en info verstrekt waar supermarkt is e.d.

Leuk clubhuis met houtkachel en spelletjes voor de kinderen, veel info te vinden over activiteiten in de buurt en waar je een lekker biertje kunt nuttigen, zwembad op goede temperatuur, net sanitair dat ondanks het natte weer schoon bleef doordat er meerdere malen werd schoongemaakt op een dag. Iedere dag vers brood te bestellen (in hoogseizoen), prima uitvalsbasis voor uitjes in de omgeving, Plopsaland in Coo, Grotten van Remouchamps, dagje Luxemburg met kasteel in Vianden, Diekirch e.d. alles in redelijke afstand dus niet lang met kinderen in de auto hoeven zitten.

Enige punt van kritiek is dat het hek naar het zwembad door kleine kinderen geopend kan worden en dat ze dus bij het water kunnen komen, misschien een kindveilig slot erop zetten dat alleen door volwassenen te openen is?
jenh | 27-07-2014
Meer recensies van jenh (9)
De ontvangst was allerhartelijkst. Zeer vriendelijke en behulpzame dame. Bereid om veel informatie te verstrekken. De sfeer op het terrein was direct goed. Mensen groeten elkaar, maken graag een praatje. Het sanitair is goed verzorgd, afwassen kan op speciale plaats met vrij beschikbaar warm water. In het clubhuis is vrij WiFi beschikbaar. Tegen heel redelijke tarieven zijn heerlijke biertjes te koop of een glas wijn of waar je maar van houdt. De standplaatsen zijn niet echt royaal, maar wel ruim genoeg om je eigen plek te creeren. We gingen er heen om op doortocht naar zuid frankrijk 1 nacht te blijven, het is een verblijf van een hele week geworden. Waarschijnlijk gaan we op de terugreis weer daar overnachten. Het is een aanrader met de beheerders die er nu zijn. Jacq en M
Jacq. Van reijmersdal | 17-06-2014
Prachtig weekendje gehad alleen zat het weer niet echt mee.
Wij waren er nog nooit geweest met de gps is het echt wanhopig.
Nergens was er ook een handwijzer te bespeuren.Dus beetje rondrijden en sakkeren en toevallig toch gevonden.
Dus simpel aan kilometerpaal 5 aan de N681.
De nieuwe bestuurster kwam héél hartelijk over.
De wandeling met de campinggasten was top en meteen waren we opgenomen in de groep.Dus wij komen er zeker nog terug alleen met prachtige weerstoestanden.

De groeten
L+G | 13-05-2013
Zeer mooie camping met fantastische vergezichten (als je geluk hebt en op een open plek terecht komt). Schoon en simpel, niet al te luxe maar voldoende faciliteiten. Zwembad was heel fijn, in september niet te koud. Er werd ook vanalles georganiseerd: aqua-aerobic, petanque wedstrijdjes. Het is net zo leuk als je het zelf maakt, maar ook voor de rust een ideale plek. Veelal Nederlanders en Belgen maar ook enkele Duitsers natuurlijk. We hopen dat de nieuwe beheerders in 2013 nog wat meer animatie voor de kinderen organiseren en dat ook in de minder drukke periodes toch alles open blijft. Dan komen we deze zomer zeker elk vrij weekend hierheen en overwegen we zelfs een vaste plek te nemen op deze camping. Even afwachten dus maar ik denk dat het alleen nog maar beter kan worden.
Marciemarc | 04-01-2013
Onlangs kwamen wij op deze camping op een woensdag. Bij nummer 99 moesten wij ons melden omadat de beheerder er niet was. Als er nu duidelijk stond waar nr. 99 te vinden was??? Toen we naar toeristische info vroegen, kwam het antwoord: Op de Plaats. Ja, wat Plaats, ik vroeg om een adres!! - tom-tom! van een toeristenbureau. Dat wist men niet, terwijl de camping toch al lang bestaat dacht ik en men dit soort info voorhanden zou kunnen hebben. Kleine moeite om dat even op te zoeken of ergens te melden (kantine etc.) Ook wordt niet vermeld welk alarmnummer gebeld kan worden in noodsituaties! Positief is dat men gratis wifi heeft in de kantineruimte.Het uitzicht is mooi maar er zijn moeilijk vlakke stukken grond te vinden en wij MOESTEN op een niet-zelfgekozen, schuin aflopende) plaats gaan staan (caravan). Dat was vervelend. Het zwembad was niet iedere dag geopend (eind juni notabene) Dan was regen een argument en een andere keer de wind. Niet leuk!
Cornelis en Starry | 28-06-2012
Slechte ontvangst door een niet erg vriendelijk vrouwspersoon in een kantoortje wat die naam eigenlijk niet eens mag hebben. Er werd ook direct bij gezegd dat het zwembad nog niet open was. ( begin juni !!) Ook is het voor iedere malloot mogelijk om het terrein te betreden en dus ook door mensen met minder goede bedoelingen. De dagprijs is erg hoog voor het gebodene zeker als je dat vergelijkt met de ( geklede) camping Anderegg waar de dag prijs 5 euro goedkoper is met voorzieningen die door een ringetje zijn te halen en waar menig camping een voorbeeld aan kan nemen. Het enige positieve wat ik aan camping Le Perron kon ontdekken dat er op sommige plaatsen er zeker een mooi uitzicht over het dal was.
Jan en Willy | 09-06-2012
Het onthaal aan de receptie is vlot en vriendelijk doch de cafetaria is en bleef dicht er was niets te krijgen. Spijtig voor zo een organisatie die mank loopt. Dat iedereen zo maar binnen komt zonder kontrole vinden wij ook niet juist wij stonden vooraan en er kwamen twee jonge kerels vragen waar er ergens een drankgelegenheid was in de omgeving doch ze hadden niets te maken met de camping maar wij zitten daar wel naakt en iets later staat er een postbode met zijn auto die vraagt waar de uitbaatster is wel dat zijn dingen die mijn inziens niet kunnen.Het domein op zich is wel prachtig en rustig en terugkomen zal zeker gebeuren
Deams Jaspers | 29-05-2012
Wij waren er vorig jaar in augustus. We kwamen aan met de motor maar de receptie was dicht (middagpauze). Terwijl we stonden te wachten kwam de eigenaresse ons roepen. We konden direct inchecken, heel fijn dus dat we niet hoefden te wachten.

Alles zag er prima uit, het korte bezoekje was voor ons aanleiding om lid te worden van dit terrein.

Daphne & Marc
Daphne en Marc | 28-07-2011
Natuurliefhebbers zoals wij reizen uitsluitend met onze 2 welopgevoede honden en die zijn hier dus niet welkom.

Rare kombinatie, natuurliefhebberscamping die iets tegen dieren hebben.
Je mag wel door de stront van die paarden van ze waden.
Hans | 03-07-2010
Beste vrienden naturisten,
Heden las ik de commentaren m.b.t. vorig jaar en ik geef toe dat het water toen echt koud was. Dit probleem was een geval van overmacht zoals nadien zou blijken, wegens nalatigheid van de installateur. De firma die het meest gesofistikeerde zwembad in deze omgeving installeerde, deed een verkeerde koppeling waardoor er constant koud water bijkwam terwijl het verwarmde wegliep. Gelukkig is dit alles nu verholpen en genieten we al gans het seizoen van het lekkere warme water met een gemiddelde temperatuur van 23 à 24 °C. Sinds weken genieten ook tal van gasten van de aquagym.
Met dank aan de Nederlandse dame op onze camping Le Perron, die me inlichtte van deze negatieve kritieken op deze mij toen onbekende site.
Negatieve kritieken zijn welkom, zodat wij er kunnen aan werken om verbeteringen aan te brengen, maar ook positieve mogen worden vermeld meen ik. We heten u dan ook allen van harte welkom om te genieten van onze supermooie camping in een idyllische omgeving van rust en groen, alsook van een zwembad dat nu zeker in orde is.
Met vriendelijke groeten,
Eddy | 14-08-2009
Het zwemwater was begin augustus inderdaad aan de koude kant maar nu wordt er toch alles aan gedaan om het water wat op te warmen en afgelopen weekend was de temperatuur toch alweer boven de 20 graden (en is nog steeds stijgende). Gelukkig vinden onze kinderen (2,5 en 4) het (kleine) zwembadje helemaal het einde. Ook de grote zandbak met verschillende speeltoestellen is zeer populair. Water en zand doet het altijd bij kinderen.
Angela | 01-09-2008

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Le Perron (Athena)" ?
Hoe waardeer je Le Perron (Athena) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.036