Naturismegids

Camping Koversada

6.2

Gemiddeld cijfer van de laatste 8 reviews.

Adresgegevens

Camping Koversada
52450 Vrsar
+385 (0)52 44 13 78

Lat: 45.138479 / Long: 13.607147
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 1363 Km / 12:18
  • Utrecht 1373 Km / 12:21

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht

Reviews van bezoekers over Camping Koversada

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Camping Koversada. Laat het ons weten!
In juni 2024 ruim 2 weken op deze camping gekampeerd met caravan. Het is een erg grote camping met veel verschillende velden en bijbehorende uitstraling. We stonden op een plaats bijna direct aan zee waar het prachtig was. Je had ook velden waar vooral de vaste gasten zaten welke wat rommelig oogden met bijgebouwtjes/ tuintjes etc.
Het park is perfect onderhouden (wat we horen heeft het enorme upgrading ondergaan de laatste jaren). Er zijn veel toiletgebouwen, de één ouder dan de ander maar overal goed schoon (worden meerdere keren per dag schoongemaakt). Op het nieuw aanlegde deel staan twee enorm grote nieuwe gebouwen met een verdieping; wow wat luxe en mooi!

Het naturisme wordt goed nageleefd, wat wel opvalt dat veel mensen gekleed lopen/ fietsen op het pad langs de zee. Dit zijn vooral mensen die dan fietsend en lopend naar Vrsar gaan en er zijn nogal wat daggasten die gekleed aan komen en zich omkleden op het strand. In het algemeen zijn er wel wat meer mensen gekleed dan op een naturistencamping in Frankrijk.

De toekomst: we hoorden van de vaste gasten dat een groot deel van de camping aan de waterkant volgend jaar een textielcamping zal worden en het nieuw aangelegde deel (nu nog niet in gebruik) het naturistendeel zal worden (verder van zee af).

In genoemde periode was de camping denk ik voor 90% bezet met veel Duitsers/ Italianen.
Vermaak is er op de camping maar zeer beperkt. Jongeren en ouderen kunnen naar de naastgelegen textielcamping gaan met zwembad en vermaakcentra en terras met muziek.

NB; wij zijn nog middag naar de tegenoverliggende naturistencamping Valalta geweest: enorm groot, mooie zwembaden, vele honderden/ duizenden ligbedden aan het strand en bij het zwembad, jachthaven en elke avond muziek en vermaak. Niet ons ding maar voor de liefhebber waarschijnlijk een camping voor een mooie vakantie
Erik en Gonda | 04-07-2024
Meer recensies van Erik en Gonda (4)
De camping ligt mooi maar als ik naar een naturistencamping ga ga ik voor bloot, 90% loopt over het park gekleed en op de stranden was ook 30% gekleed en als men opstond kleedde men zich aan om weg te gaan, dit vonden wij zeer slecht, wil je niet bloot prima maar ga dan naar de naastgelegen camping van dezelfde eigenaar.
Marian | 20-08-2023
Zeg nooit nooit,
Vorig jaar een negatieve review gegeven en gezegd dat ik nooit weer terug zou komen,
afgelopen week op doorreis hier toch weer heengegaan en ik moet zeggen het is een
stuk beter geworden.
Er is veel verbeterd en ze zijn druk met (achterstallig) onderhoud.
En eerlijk het is heerlijk rustig en een prachtige natuur.
Ik ben een week gebleven en kom op de terug weg zeker weer een paar dagen genieten.
Joop.
Joop van Delden | 10-07-2021
Meer recensies van Joop van Delden (2)
Wij komen hier zes jaar en we weten dat het qua luxe en onderhoud een beetje achterloopt, de vriendelijkheid van de receptie ..alla.. maar dat maakte de perfecte ligging en het natuurschoon altijd ruimschoots goed.
Dit jaar is het echt achteruit gegaan of het door de corona komt of ...
maar dit was mijn laatste keer hier!
J. Van Delden.
Johannes | 08-07-2020
Meer recensies van Johannes (2)
1 dagje geweest vanuit Valalta. Ongeveer t zelfde opgezet, meer natuur, wel wat ouder allemaal, maar heel erg mooi gelegen aan zee met zwemmogelijkheden. Eilandje is ook erg leuk!
Ron | 08-09-2019
Meer recensies van Ron (46)
Een hele grote onpersoonlijke camping. Onze ervaring met naturisme campings is veel positiever. Wij stonden op het eiland. Gedateerde toiletruimten en zeer gedateerd. Niet voor een tweede keer.
Renee | 21-08-2019
We kwamen aan op camping Koversada waar we een premiumplek hadden gereserveerd.
We kregen een nummer na in een erg lange rij bij de receptie te hebben gestaan.
We hebben 4 maal over de camping gereden maar konden de plek niet vinden. Daarnaast hadden we inmiddels alle bomen geraakt en de bosjes aan de zijkant van de camper.
Erg drukke onoverzichtelijke camping waar de nummerbewijzering zeer slecht is.
Bij de receptie gaven we aan de plek niet te kunnen vinden en graag weg te willen gaan.
Dit gaf veel irritatie bij het personeel die aangaven maar een andere plek te gaan zoeken. Dit wilde wij niet. Onze 120 euro reservering zijn we kwijt. Helaas maar daar blijven wilde wij ook niet.
Erg slecht ik zou het zeker niet aanbevelen.
Maaike | 22-08-2018
Dit jaar voor het eerst geweest op deze camping en ook voor het eerst op een naturisten camping vonden erg fijn om de hele dag naakt te kunnen zij n!! Bijzonder weinig Nederlanders gezien hier eind augustus, wat wij een plus vonden. Ik kan iedereen aan raden het eens te proberen, eerst vonden we het wat spannend en droeg ik nog regelmatig me zwembroek om bepaalde zichtbare problemen te voorkomen maar met de dagen werd dat steeds minder. Zallig om in je blote billen een biertje bij de bar kort aan het strand te kunnen halen, of brood bij de bakker te halen zonder ook maar iets aan te hebben.

Plussen of minnen van de camping:

Groot
Schoon sanitair
Echt prive
Mooie stranden
Eiland met brug te bereiken
Zandstrand
Bart. | 04-09-2017
Meer recensies van Bart. (6)
Wij hebben begin juni 2017 9 dagen een appartement gehuurd op Koversada. Nooit eerder hier geweest. Het was een bijzonder goede camping met ruime appartementen. Misschien omdat het hoogseizoen nog niet was begonnen, was 99% ongekleed en overal was ruimte om je stoel of matrasje aan zee te leggen. Voor ons als beginners op gebied van naaktrecreatie was het heerlijk en complimenten voor de organisatie.
Het is wel erg groot en we hadden de fiets wel nodig; zeer goede housekeeping. Wifi werkt niet even goed overal.
Frans | 06-07-2017
Wij komen al 11 jaar op Koversada,
Zijn heel erg te vreden ,ja er is inderdaad best veel veranderd.
Kunnen niet begrijpen ,dat op de mooiste plek van Koversada.
Tegenover de brug voor het eiland ,zat een restorant Molo daar zaten wij erg graag.
Daar kon je goed eten,jammer dat er op die plek niet wat nieuws is gekomen.
Dicky en Jos | 25-10-2014
Wij komen al 11 jaar op Koversada,
Zijn heel erg te vreden ,ja er is inderdaad best veel veranderd.
Kunnen niet begrijpen ,dat op de mooiste plek van Koversada.
Tegenover de brug voor het eiland ,zat een restorant Molo daar zaten wij erg graag.
Daar kon je goed eten,jammer dat er op die plek niet wat nieuws is gekomen.
Dicky en Jos | 25-10-2014
JB.Brouns MH.Wijshijer | 26-10-2013
We waren hier in 2010 maar konden door de stress hier niet eerder over schrijven. We sliepen in een tent op een kiezelachtige ondergrond waarbij de tentharingen; neem spijkers mee met moeite de grond in gingen. Het terrein is mooi en het eilandje fraai, strand hard met kiezelstenen ook in zee.
Maar nu: toen ik vroeg in de ochtend naar het toilet ging zijn we beroofd terwijl mijn vrouw in de tent lag te slapen! Tas met papieren, mobiel en geld gestolen. Een Duitse toerist vond het terug onder een caravan, gelukkig paspoort terug en mobiel, geld ruim 300 euro waren mee genomen. De receptie wilde niet de politie inschakelen, engels spreken was opeens een probleem. Nederlandse toeristen maar zeker een gezin uit Slovenie Lubijana vingen ons op, spraken gelukkig de taal. We lieten ons niet ontmoedigen en bleven; wilde door deze situatie de vakantie niet verpesten, omgeving fraai en het havenplaatsje Vrsar lopend te bereiken; zeer fraai met goede restaurants.
Maar toch: voor ons nooit meer Kroatie, we zijn hierna gewoon weer naar Frankrijk gegaan naar de kleine naturisten terreinen. De angst om beroofd te worden blijft, we controleren alles drie keer
Rene | 08-09-2013
Meer recensies van Rene (5)
Ik kom al tien jaar op Koversada, en de laatste jaren is er veel veranderd. Eerst barstte het van het leven, restaurants, ijssalons. De laatste jaren zijn alle particulieren bedrijven van de camping gehaald en is alles in eigendom van Maistra. Dat is er niet beter op geworden. Op de camping is dus niet veel leuks meer te doen. Maar in Vrsar zijn goede restaurants en leuke bars. Als je een rustige vakantie wilt hebben is het prima! Gewoon lekker met je stoeltje en je biertje op het strand, heerlijk! Tip; neem een vouwfietsje mee! Ik heb veel kennissen leren kennen in de afgelopen tien jaar, en dat is voor mij ook een reden om terug te gaan, de sfeer. De camping heeft veel mooie en rustige plekjes om te zwemmen. Ik vind het verschrikkelijk om te lezen dat een gaystel niet op de camping mag! Dat vind ik een schande!
Michiel | 07-12-2012
het wor met het jaar minder lijk wel een 65 + camping
kinderen mogen niet meer vissen !!!!!
was niet druk veel leegen plaatsen onvriendelijk personeel
was de laaste keer ga op zoek naar een andere camping na 20 jaar koversada
johan kastelijn | 19-07-2012
Hebben dit jaar de maand juni op Koversada gestaan nadat wij sinds jaar en dag Montalivet gangers zijn geweest. Positief zijn de volgende punten: stabieler weer, plaatsen zijn goedkoper en het eten (in Vsat) is veel goedkoper dan in Frankrijk. De zee is werkelijk onovertroffen. Wat wij als storend hebben ervaren was de oerverdovende techno muziek die of van de partyboten of vanaf de tegenover gelegen camping over de baai kwam aangewaaid. Dit kon tot 5 uur 's-morgens doorgaan. Service aan balie kan beter maar hoe vaak heb je daarmee contact?
Kortom, zeker een keer proberen. En oja, je krijgt 15 % korting op de persoonsprijs als je een NFN kaart laat zien
Igor cornelissen | 11-07-2012
broens | 27-10-2011
Niets mis met Koversada (bezoek: juli 2011). Wel heel groot, maar daardoor ook een grote variatie aan kampeerplekken en stranden. Goed en schoon sanitair. De plattegrond van de camping met prijzen staat op het internet. De supermarkt (van dezelfde keten) op de naastgelegen textielcamping (Porto Sole) is ruimer gesorteerd en blijft veel langer open. We hebben er een leuke vakantie gehad. Op de naastgelegen camping Porto Sole is een goede en sympathieke duikschool (Starfish, http://www.starfish.hr/) waar je in een paar dagen een duikbrevet kunt halen. Vrsar is bepaald geen wereldestad, maar best wel aardig om te bezoeken. Rovinj is zeker een bezoek waard.
Jan Meijer | 11-07-2011
Meer recensies van Jan Meijer (3)
Wij zijn de afgelopen 3 jaar in augustus naar Koversada geweest met onze kleine kinderen (nu 3,5 en 5), heerlijk! Er is een kinderzandstrandje met baai waar de kids kunnen poedelen en zwemmen. Prima gegeten in 3 vd 4 restaurantjes. Ook lopen wij graag naar Vrsar -35 min- om daar goed en goedkoop te eten. De campingplaatsen zijn ruim met schaduw en zon en er is genoeg sanitair; het ene gebouw is al gerenoveerd, het andere nog niet, maar het wordt wel netjes schoongehouden. Speeltuinen, kidsclub, kapper, massagesalon en sportactiviteiten ter plaatse. Ook worden er muziekavonden georganiseerd. Ondanks de grootte een knusse en relaxte camping, waar we hopelijk dit jaar weer terugkomen!
LF | 18-04-2011
Ik heb echt een topvakantie gehad en ga zeker snel weer
wa | 14-03-2011
G & G

Zijn pas terug , wij komen er al 14 jaar , er is inderdaad heel wat veranderd , je hebt geen duidelijk zicht over de beheerspolitiek van de eigenaars ,is ook sedert vorig jaar 4 Euro per dag duurder geworden , momenteel 30 Euro per dag , hebben een caravan en staan eigenlijk altijd op een vrije staan-plaats .ondertussen is er aan de rand van het dorp een grote supermarkt bijgekomen , dus eigenlijk heb je alles bij de hand... verder zijn er in het dorp restaurantjes genoeg .
Af en toe hebt ge daar wel een stormke maar meestal is het weder wel goed ...Hebben er ondertussen ook heel wat vrienden en hebben eigenlijk geen klachten
G & G | 19-08-2010
En of er swinger komen. Loop is langs de waterkant op het eiland ;)
Hebben er hele leuke feestjes gehad. En maistra is een sigaretten fabriek ja. Walter Wolf
swingers | 15-04-2010
Meer recensies van swingers (2)
Oke er is heel wat veranderd. Maar na twee keer "vreemd" in Italie en Frankrijk verlangen wij weer naar Koversada. De ruimte, snorkelen en zwemmen in een kraak heldere zee, het weer, het uitzicht over zee. Op loop afstand Vrsar, met terrasjes aan de haven en een keur aan restaurants en dat alles voor aantrekkelijke prijzen. D'r mag dan wat aan mankeren, maar het sanitair is prima, de plaatsen zijn zeer ruim en er is veel vrije ruimte op de camping.
T&R | 14-12-2009
wij zijn net terug van onze vakantie van 2 weken op koversada met onze 2 kinderen (4 en 7 jaar) en wij hebben ons prima vermaakt. We werden vriendelijk geholpen bij de receptie ookal waren we een dag eerder dan we gereserveerd hadden. Het tiolletgebouw werd elke dag goed schoongemaakt door een vriendelijke schoonmaakster. Er waren 3 restaurant open waar je lekker kunt eten, alleen zijn derestaurants in Vrsar wel goedkoper.
wij hebben genoten en zullen zeker nog een keer terug gaan naar deze camping.
trudy hertogs | 09-08-2009
In 2006 kwam ik met een vriend naar Koversada maar zonder naturistenkaart kwamen we er niet in.
Op Istra camp werden we ook niet toegelaten.
Er wordt echt ronduit gediscrimineerd want er werd niets van tevoren gecommuniceerd.
Ik was daar hevig van overstuur na 1500 km, want ik ben nog nooit gediscrimineerd, dat weet je pas als het gebeurd op zo'n manier, en je bent al zo moe.
Je voelt je een viezerik.
Het is ongelooflijk.

De directrice van Istra, Anita Petrovic, (die naam vergeet ik nooit meer) draaide er eerst ook omheen, ik had in mijn eentje het kamp al wel mogen bekijken voor een plek naar keuze, maar hadden mijn collega niet gezien, dus "where is your wife" bij het feitelijk boeken klopt wel uit een eerdere reactie hier.
We kwamen er dus niet in.
Dat zo'n land in de EU mag, wat een mentaliteit.

Een Rotterdams stel (man en vrouw) dat aan de balie stond kon het ook niet begrijpen dat zij zonder naturistenkaart wel direct werden toegelaten en wij niet.
Toen ik in 2008 van tevoren vanuit NL een mail stuurde zeiden ze dat twee mannen geen probleem zou zijn maar ik vertrouwde het niet en nu lees ik de ervaringen van "twee gays" elders in de reacties.
Kunnen jullie gelukvogels (want Koversada wás altijd heerlijk) die er wél inmogen daar eens wat van zeggen, want ik kan de nieuwe eigenaar Maistra (één van de oorzaken waarschijnlijk) niet gaan opvoeden naar modernere Europese maatstaven.
Daarvoor heb ik een tv-programma nodig in Kroatië, dan leren ze het misschien af....
Ewoud | 28-05-2009

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Camping Koversada" ?
Hoe waardeer je Camping Koversada in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.018