Naturismegids

Camping Naturista & Bungalows Almanat

4.4

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

Camping Naturista & Bungalows Almanat
Crta. N-340 Km. 269, C. Torrealta s/n
29749 Almayate (Málaga)
0034 952 556 462

WebsiteContact
Lat: 36.726908 / Long: -4.113253
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 2110 Km / 18:26
 • Utrecht 2264 Km / 19:47

Open

 • Hele jaar geopend

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 4
 • Aantal plaatsen: 200
 • Aantal plaatsen met elektra: 200
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Zee

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Snackbar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Spaans gesproken

Reviews van bezoekers over Camping Naturista & Bungalows Almanat

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Camping Naturista & Bungalows Almanat. Laat het ons weten!
Houdt rekening met het volgende.
Komende uit de richting Torre del Mar, moet men linksaf slaan .Dit is echter onmogelijk gemaakt door een middenberm afzetting, zodat men gedwongen wordt om een stuk verder te rijden en dan maar proberen te draaien en terug te rijden.De zeer smalle toegangsweg van ongeveer 800 meter lang, loopt tussen groente kwekerijen door en bij een tegenligger heeft men een probleem. Bij calamiteiten is er geen vluchtweg en is men alleen aangewezen op dit smalle weggetje, of je moet alles laten staan en wegvluchten naar het strand.Evt hulpdiensten e.d. kunnen dan niet bij de camping komen.
Op de camping zijn veel, te veel honden. Wij telden in januari op 1 dag, 72 honden.Dat deze door hun geblaf en gejank overlast veroorzaken,moge duidelijk zijn. Veel eigenaren laten hun honden gewoon plassen op de camping en ondanks dat het officieel verboden is ,poepen op het toch al niet zo schone strand met alle overlast van dien. Als er niemand kijkt wordt de poep zelfs niet opgeruimd. Het strand op zich is van donker vulkaanzand met grint en behoord waarschijnlijk tot 1 van de smerigste stranden van Spanje.De zee terplekke wordt bijna dagelijks bevuild door rioolwater dat langs de kust stroomt.
Op de camping zijn er slechts op drie plaatsen tappunten voor drinkwater. Dit betekend een enorm gesjouw met jerrycans want het terrein is vrij groot en wordt nog verder uitgebreid. Ook is er slechts 1 stortplaats voor vuil water en chemisch toilet,wat betekend dat men er ver mee moet lopen zeulen, want het terrein is vrij groot.Het zgn solarium is verboden voor honden maar daar stoort zich niemand aan want er is geen toezicht meer. Omdat de ondergrond van dit solarium uit een soort gemalen marmer bestaat,zijn de vele wilde katten er gek op om hier hun behoefte te doen.De sauna blijkt een klein stookhok te zijn met een douche. Wil men een cooling down maken dan moet men naar buiten, 50 meter over de camping lopen om bij het koude zwembad te komen voor de zgn afkoeling.Voor deze sauna moet ook nog betaald worden Verder is er een klein overdekt verwarmd zwembad waar tegenwoordig ook voor betaald en gereserveerd moet worden voor slechts 40 minuten.Het komt er op neer dat er voor alles waar een gast gebruik van wil maken betaald moet worden.Klachten wordt niets mee gedaan. Wij komen hier al jaaaren maar zien de camping afglijden.
Rene | 05-05-2022
Meer recensies van Rene (2)
Voor het eerst een slechte ervaring met een naturisten camping. Onze paspoorten waren eerder bij een inbraak gestolen. Wel rijbewijzen en kopie van paspoorten en politie rapport, maar dat was niet genoeg. Ze moesten paspoorten hebben. We hadden gereserveerd en vooruit betaald. Het was zelfs nog een discussie om ons geld terug te krijgen. Op de textielcamping twee km verder was er geen probleem.
Karin en Bart | 26-03-2022
Meer recensies van Karin en Bart (14)
Geweldige camping direct aan zee en dicht bij het gezellige plaatsje Torre del Mar.
Uitstekend sanitair dat gedurende de hele dag wordt schoon gehouden.
Mooi buitenbad en lekker warm binnenbad.
Bijzonder vriendelijk en behulpzaam personeel.
Veel Nederlandse overwinteraars.
Uitstekende camping voor langer verblijf.
Plaatsen zijn wat aan de krappe kant maar voor een paar euro meer ook ruimere plaatsen.
José & Jan | 05-11-2018
Meer recensies van José & Jan (13)
Wat een ongezellige camping! Kleine plaatsen omgeven door een hoge heg. Internet duur en moeilijk bereik. Sanitair prima. Camping voor ons niet voor herhaling vatbaar!
Anne | 16-05-2016
We zijn een paar dagen geweest midden juni 2015. Niet super druk dus nog een redelijk ruime plaáts kunnen vinden onder de palmen. ( wel een paar euro per nacht duurder) anders idd erg kleine plaatsen. Maar er wordt bijgebouwd dus misschien dan iets grotere erbij.
Prima uitvalsbasis voor Malaga. Erg gezellige mooie stad. Ook Torre del Mar is in voorseizoen levendig.
Restaurantje ligt uitstekend zo op het strand aan zee. En redelijk geprijst. Kortom, voor herhaling vatbaar.
Jenny | 14-07-2015
Meer recensies van Jenny (4)
Prima camping. De plaatsen zijn niet zo groot, geen gras maar grijs grint.. Wij hebben een accomodatie gehuurd. Schoon en compleet, met airco. Jammer genoeg geen ligstoelen. Een mooi binnen en buitenzwembad. Schoon en aangenaam. Een restaurantje op het strand. Eenvoudig maar de prijs van de gerechten en de ligging maken alles goed. Wij hebben genoten en gaan zeker nog eens terug.
Har&Wil | 27-09-2013
Meer recensies van Har&Wil (2)
Veel te kleine plaatsen!!! Het lijkt inderdaad meer op een parkeer-camper-plaats dan op een camping. Misschien alleen aantrekkelijk voor campers, die zijn dit soort camperplaatsen gewend. Ongezellig!
Lonni en Don | 30-03-2012
Meer recensies van Lonni en Don (3)
e.en.d@live.nl | 16-09-2010
We hebben zojuist een verblijf achter de rug van drie weken, van half mei tot de eerste week van juni.
De kampeerplaatsen zijn erg klein. Indien je je een parkeerterrein inbeeld, de witte lijnen vervangt door kort gesnoeide denneboompjes en op elke hoek een hoge boom plant, heb je een visuele voorstelling van de plaatsen. Meestal zijn ze een grote 5m breed en 10m diep. De lengte van onze kleine caravan, dissel inbegrepen, is 5,81m en in de breedte kon ze niet geplaatst worden.
Met een standaard luifel en een breedte van slechts 2,10m kon ze maar net in de lengte geplaatst worden. Als je dan voor je caravan zit zie je wel enkel boompjes.
Hier moet men rekening met houden indien men een grote caravan of camper bezit. Er zijn wel een beperkt aantal grotere plaatsen maar deze zijn meestal gereserveerd voor langere termijn.
Naar zeggen wordt het terrein van october tot eind april bevolkt door bejaarde overwinteraars. Reservatie is dan zeker noodzakelijk.
Van mei tot half juni, en ook in september, kamperen er vooral mensen die buiten het vakantieseizoen reizen; reserveren is dan niet zo noodzakelijk. In juli en augustus daarentegen is het weer erg druk en is reserveren dan weer noodzakelijk.
In de week was het erg rustig en aangenaam, maar vanaf zaterdagmiddag tot zondagavond is het een heksenketel. Het terrein wordt dan overspoeld door luidruchtige en feestvierende spanjaarden. Eén maal hebben we meegmaakt dat er gefuifd werd tot vijf uur in de morgen! Naar we ons echter hebben laten vertellen zou dit zo op elke camping in Zuid-Spanje zo zijn.
De accomodatie van het terrein is in orde, de camping is goed onderhouden en het afval wordt elke dag netjes opgehaald.
Het sanitair wordt omzeggens permanent onderhouden en is meestal erg netjes. De poetsvrouwen verrichten wonderen. Spijtig genoeg slaagt men in het WE daar niet in, toch niet in de periode van ons verblijf. De overvloed aan gasten en de plaatselijke gebruiken zorgen er dan voor dat het sanitair soms vuil is.
Aan de eigenaardige gewoonte van het gebruikte toiletpapier in een open mandje te werpen i.p.v. in het toilet zullen we waarschijnlijk ook niet vlug wennen.
Voor het strand geldt eigenlijk een beetje hetzelfde, in de week is het er aangenaam toeven maar in het weekend wordt dit overspoeld door de plaatselijke bevolking en dan gebeurd het wel eens dat men wat afval achter laat.
In de weekends kan men beter gebruik maken van het uitstekende zwembad, maar eigenaardig genoeg is dit in de namiddag voor enkele uren gesloten.
In het restaurant kan men héél lekker eten voor negen euro. Hiervoor krijgt men een voorgerechtje naar keuze, een hoofdgerecht,en een dessert of een koffie. Bij de maaltijd serveert men dan nog een drankje, ongelooflijk dat men dit nog kan voor deze prijs!
Draadloos internet kost je 10 euro per week, de verbinding was goed maar de snelheid te traag voor multimedia.
Samengevat kunnen we zeggen: erg netjes en rustig in de week, erg druk,lawaaierig en niet zo netjes in het WE. In dit geval geldt echter de regel; hoe verder verwijderd van het sanitair, hoe rustiger.
Voor ons enkel voor herhaling vatbaar in het voorjaar en het najaar omdat er daar dan toch wel een heerlijk klimaat heerst en de overlast zich toch wel beperkt tot het WE. We zouden wel wat zorgvuldiger te werk gaan om een plaats uit te kiezen. Alleszins ruimer en verder van het sanitair. Bij beter weer in w-europa verkiezen we toch noch de zuidfranse kampeerterreinen.
Betty en Louis | 09-06-2010
Momenteel verblijven wij hier op de camping met de pasen. Het is beslist de moeite waard. Erg schoon hier. Het sanitair wordt heel veel schoongemaakt en niet even van hup,hup,hup, maar de dames blijven wel 2x3 uren in de buurt om het echt schoon te houden. De deurtjes voor de douches zijn ervoor dat de gang niet zo nat wordt en het water is goed warm/heet en je kunt eronder blijven zolang je wilt. Het water voor de afwas is ook lekker heet en niet lauw of koud zoals het is op andere campings. De faciliteiten, zwembad, sauna, restaurant, kleine supermarkt, bioscoop zijn prima in orde. Zelfs nu zo vroeg in het seizoen kun je in het buitenbad zwemmen en alle faciliteiten zijn in gebruik.
Wij zijn hier donderdag voor pasen met de camper aangekomen en hadden het laatste plekje. Mazzel, alles was al vol. Dus aan te raden om te reserveren.
De verhuur bungalows zien er ook heel mooi uit en gezellig. Beslist geen standaard recht toe recht aan huisjes. Het enigste minpuntje is dat de plekken wat krap zijn, daarom krijgt Almanat van ons een 9 anders was het een 10 geweest. Wij komen hier zeker weer terug en vinden Almanat tot nu toe de beste en wij zijn al op heel wat naturisten campings geweest.
Sylvia & Richard | 10-04-2009
Meer recensies van Sylvia & Richard (7)
We hadden vorig jaar van veel mensen op El Portus gehoord dat deze camping niet de moeite waard was.
We gingen er dan ook met gemengde gevoelens naartoe.
Hij is ons echter zo goed bevallen dat we er 4 weken hebben doorgebracht en veel mooie plaatsen hebben bezocht in de omgeving.
Vriendelijk en zeer behulpzaam personeel.
Zeer schoon sanitair dat enkele keren per dag wordt schoongemaakt een zeer goed restaurant en een mooi binnen en buitenzwembad.
Je kunt er langs het strand naar de stad lopen en per fiets is ook geen enkel probleem.
Aanbevelenswaardige camping waar we gegarandeerd terugkomen.

Jan en Ans.
Jan en Ans. | 07-07-2008
Wij hebben er half mei 2008 een week met de caravan gestaan. De sfeer was er heel goed. Heel veel Nederlanders die onderling veel contact met elkaar hadden. Het sanitair werd veelvuldig schoongemaakt. Het personeel en de eigenaar zijn erg vriendelijk en behulpzaam. De deuren voor de douches vinden wij echter overbodig op een naturistencamping. Vlak achter de camping, op het strand, staat een eettent waar je lekker kunt eten.
Gerrit en Cornelia | 04-06-2008
wij zijn vanaf 15 oktober tot en met nu op deze camping geweest en hebben ons prima vermaakt. Het sanitair wordt bijzonder schoon gehouden. De Spanjaarden zijn vriendelijk en als ze merken dat je er moeite voor doet willen ze graag met je praten (in het Spaans) Vanaf eind november is erSpaanse les voor beginners en gevorderden; pilates (grond-gymnastiek) en aguajogging.Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.
Jan en Diny | 28-03-2008
Ik ben er met mijn vrouw ( we zijn beiden in de 60 ) in de zomer van 2006 totaal drie weken geweest en wij hebben ons er prima vermaakt, ondanks dat de gasten bijna allemaal spanjaarden zijn, (de meesten hebben helaas hun TV mee en zijn soms wat doof )
Het mooie strand is vanaf de camping door een deur
te bereiken, waarvan men bij aankomst een sleutel krijgt. Op het strand bevindt zich een typisch spaans restaurant waar men prima kan eten. De vuilnis wordt elke dag bij je staanplaats opgehaald. De was-gelegenheid en het sanitair is uitstekend. Vanaf de
camping kan men vele uitstapjes maken. Ik noem er een paar: Malaga, Ronda, Granada. en zelfs Gibraltar/ Tarifa is in een dag te doen ( wel je paspoort meenemen ) via een nieuwe autobaan.
Wij vinden het een aanrader.
Jan en Lenie
jan | 21-01-2008
Meer recensies van jan (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Camping Naturista & Bungalows Almanat" ?
Hoe waardeer je Camping Naturista & Bungalows Almanat in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.016