Naturismegids

De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven)

9.3

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven)
Opstapplaats: Jachthaven Ruimzicht Nieuweweg 8
3621 AZ Breukelen
06 13691414

WebsiteContact
Lat: 52.165897 / Long: 5.046641
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

De Vier Elementen is een klein watersporteiland direct aan de 4e plas bij Loosdrecht. Je kunt er zwemmen, zonnen, zeilen, surfen, kanoën en kamperen.
Er is een haven waar je met je eigen boot aan kunt leggen of je kunt er met een roeiboot vanaf het vaste land, langs de waterlelies en hortensia’s, naar toe roeien. Het eiland is deels grasland, deels moeras en deels bevlonderd. Hoewel wij vinden dat naturisme gezien mag worden, geven riet en struiken de nodige privacy. Er is een gezamenlijk onderkomen (de Vierhut) waar je welkom bent en van de keuken gebruik kunt maken. Dus eigen boot of tentje, slaaprol en proviand mee en je bent klaar om op de Vier te genieten van de “elementen” wind, water, rust en natuur.

Afstanden

  • Brussel 180 Km / 02:07
  • Utrecht 17 Km / 00:28

Open

  • 1 April t/m 1 November

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
  • Vereniging
  • Plaats voor tenten
  • Aantal plaatsen: 5

Faciliteiten

  • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
  • Meer (geschikt om te zwemmen)

Diversen

  • Niet-rokers

Reviews van bezoekers over De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven). Laat het ons weten!
Ik heb een heerlijke tijd gehad plm 15 jaar geleden. Aan de zeilwedstrijden en het kamperen op het eiland en zwemmen in de plas heb ik fijne herinneringen. Ook het koken op de Vier deed ik graag met mijn vriend destijds.
Mariët
Mariët Steendam | 01-06-2024
al in de jaren 50 kwam ik met en later zonder mijn ouders op de "vier". Ik woonde in Castricum en had een zeilboot op de Alkmaardermeer (niet handig). Dus die kleine BM zonder bb moter zeilend, jagen en d.m.v. een ""sleepie"" naar de loosdrechtse plas gevaren. Prachtige vakantie daar gehad en nog vele weekends daarna. Dat betekende dus daarna met het o.v. er naar toe. wel ver lopen (of liften)van station naar het eiland.
Nee een auto was toen nog niet zo makkelijk te onderhouden.
Jan Willem.
p.s zijn er nog vrienden uit die tijd??
jan willem de koning | 15-09-2023
Een nieuw pareltje ontdekt. Wat een fijne plek.
Echt even weg van thuis. Zeer vriendelijk ontvangst en fijne (hostelachtige) sfeer. S avonds gezellig samen rond het kampvuur. Super leuk om ook als gast kano's te kunnen gebruiken.
Tip: vroeg in de ochtend is het zo heerlijk rustig op het water.
Paula | 14-06-2021
Ik ben bij de open dag geweest, een heel fijne rondleiding gehad. Wauw wat een plek (een paradijs op de aarde) en hangt een goede sfeer. Ik hoorde van de verschillende mensen hoe vroeger het was en hoe nu is. Toen ik weg ging, dacht ik "dus zo een plek bestaat"
Kazem | 28-06-2014
Meer recensies van Kazem (2)
Henry Mensink | 02-08-2011
Al jaren komen we hier soms of vaker, pas weer op een woensdagavond. De kikkers kwaken, vogels zingen, muggen zoemen. Het water is nog een beetje koud, maar je hoeft er niet in, je kan er ook op blijven: roeien, kanoën, surfen, zeilen, drijven. We zijn weer gaan zeilen omdat onze dochters het zeilpasje hadden verdiend, en voor de verandering ons konden meenemen in de boot.
Als de muggentijd voorbij is, vanaf juli, is het er leuk kamperen, en anders kun je gewoon 's avonds weer terug naar huis roeien en rijden. Daar zag ik ook nog een purperreiger voorbij vliegen boven het moeras.
Gerrit Jan | 02-06-2010
Meer recensies van Gerrit Jan (4)
Fantastische mensen, leuke sfeer, en voor mij een eiland met een heel speciaal tintje.
Het 60-jarig bestaan van de Vier is op een prachtig feest uitgelopen. Veel zon, veel ontmoetingen en weder-ontmoetingen.
Hemelvaart-weekenden vooral proberen mee te doen met zeilen voor volwassenen. Je wordt geleerd te zeilen met de valken. Deze boten kunnen meegenomen worden tegen een kleine vergoeding door een ieder die z'n pasje heeft gehaald op het Hemelvaartweekend. Genieten van water en wind. MIJN LIEFJE, wat wil je nog meer. !
JULIA | 19-05-2008
Ik ben sinds een par jaar actief op "de Vier". Vooral bij de zeilcursus voor volwassenen. Dit is altijd met hemelvaart en is erg gezellig (en leerzaam).
Het is gericht op mensen die niet (zelf) kunnen zeilen. Na bv. 2 x deelnemen kunnen ze dat wél, en mogen ze ook de rest van het jaar zelf met een boot weg.

Veel positive en plezirige mensen en ook nieuwe mensen voelen zich snel thuis.
Sander Kool | 13-01-2008

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven)" ?
Hoe waardeer je De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.035