Naturismegids

Naturistencamping SonnenBad Schönhalde

8.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 7 reviews.

Adresgegevens

Naturistencamping SonnenBad Schönhalde
Postfach 29
8914 Aeugst am Albis
+41 44 761 35 40

WebsiteContact
Lat: 47.266671 / Long: 8.475625
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Ideale naturistencamping voor gezinnen in een natuurgebied, in een rustige omgeving. Diverse sportmogelijkheden ook perfect om te fietsen. Ideaal uitgangspunt voor steden en culturele uitstapjes. Zürich, Zug en Luzern zijn in minder dan 30 minuten te bereiken.

Afstanden

  • Brussel 658 Km / 06:07
  • Utrecht 798 Km / 06:55

Algemeen

  • NFN / INF kaart verplicht
  • Plaats voor tenten
  • Plaats voor caravans
  • Plaats voor campers
  • Verhuur accommodaties
  • Auto's op apart parkeerterrein

Faciliteiten

  • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
  • Zwembad

Eten en drinken

  • Snackbar

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
  • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
  • Jeu de boules

Diversen

  • Nederlands gesproken
  • Engels gesproken
  • Duits gesproken
  • Frans gesproken
  • Alleengaanden welkom
  • Geschikt voor kinderen
  • Niet-rokers

Reviews van bezoekers over Naturistencamping SonnenBad Schönhalde

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Naturistencamping SonnenBad Schönhalde. Laat het ons weten!
Van 13 tot 16 juli waren wij met ons woonmobiel op terrein Schönhalde. Het was voor ons de derde keer ! Van de beheerder kregen we de mooiste plaats; ruim en met een prachtig uitzicht op de Alpen. Het sanitair is wel wat ouder, maar perfekt zuiver. Voor de douche kregen we gratis muntjes. En zeldzaam op campings: na het eten kun je hier borden en pannen hygienisch afwassen met echt heet water. Hoewel de camping niet groot is, is er regelmatig voor de gasten iets georganizeerd. De omgeving is zeer interessant. Veel natuur en kultuur. Urs, de camping-beheerder heeft goede tipps. Graag komen we weer terug, want er is daar, tussen Zürich en Zug, veel bezienswaardigs en de mensen zijn vriendelijk.
L. en M. D. | 20-07-2023
Meer recensies van L. en M. D. (2)
Slechte ervaring met SonnenBad Schönhalde: wij (2 volwassenen met 2 kinderen) kwamen om 20:30h in de stromende regen en in het donker aan op het terrein. Eerst moesten we ons inschrijven door een uitgebreid formulier in te vullen (waarom willen ze eigenlijk je beroep weten?) en dit te ondertekenen. Voor de sleutel van de poort moet een paspoort (!) als borg worden ingeleverd. Wij kregen een klein speciaal vuilniszakje (17 liter) voor het afval, met de mededing dat dit eerste zakje gratis was, maar we voor de vervolgzakjes moesten gaan betalen.
Na de administratieprocedure konden we in het donker onze (2 tweepersoons mini-) tentjes opzetten. Het zou echter fijner zijn geweest als we gelijk bij aankomst de tentjes hadden kunnen opzetten en het administratieve proces de volgende dag had kunnen plaatsvinden. Terwijl we in de stromende regen en het donker bezig waren kwam de beheerder tot 3 maal toe vragen of het lukte met uitpakken en dringend benadrukken dat we toch echt snel de auto van het terrein moesten halen (deze zat nog vol spullen die we nodig hadden). Waarom de auto niet een nachtje naast de tent kon blijven staan was ons onduidelijk, maar dit zou ons een boel werk in het donker en de stromende regen bespaard hebben.
De volgende dag besloten we nog een nachtje te blijven staan omdat we Luzern wilden bezoeken. Dit aangegeven bij de beheerder en deze wilde daarom maar gelijk afrekenen. We kwamen er toen achter dat je zowel voor de dag van aankomst (in ons geval 20:30h) als de dag van vertrek (we wilden 9:00h vertrekken) een persoonsgebonden tarief betaalt. In ons geval dus 3x15 Frank (familietarief, kinderen zijn gratis). Daarnaast moesten we voor ieder tentje apart een staanplaats betalen (25 Fr/nacht voor tentje zonder stroom, 30 Fr/nacht voor tentje met stroom). Totaal waren we voor 2 nachtjes kamperen dus 155 Frank (160 Euro) kwijt! Daarnaast moet je voor de douche apart betalen en zijn de stopcontacten in de gezamenlijke keuken ook voorzien van een muntjesapparaat.

De camping zelf ligt best mooi (door het slechte weer helaas geen uitzicht op de bergen gehad), heeft een zwembad en speeltuintje maar was tijdens ons bezoek een dooie dievenbende. Sanitaire voorzieningen zijn beperkt en sterk verouderd. Nadeel is dat je je auto op een afgelegen terrein moet neerzetten, buiten de omheining van de camping.

Pluspunt is dat de beheerder bereid was ons in de avond te ontvangen terwijl de ontvangst volgens het reglement eigenlijk voor 18:00h moest zijn.

Voor rustzoekers met een dikke portemonnee is deze camping wellicht een aanrader, families met kinderen in een eigen tentje kunnen deze camping beter overslaan.
J&M | 17-08-2022
Wij zijn net weer terug van 4 nachten op deze camping. Het is een geweldig leuke camping met enkele plaatsen voor gasten. Wij kregen het mooiste plekje met het langst de avondzon en een prachtig uitzicht. De camping staat op een heuvel en heeft diverse terrassen in de vorm van gras en bomen waar je de schaduw kunt opzoeken. De vaste gasten zijn erg aardig en bereidwillig. Het is een absolute aanrader.
M en E | 22-07-2022
Meer recensies van M en E (2)
Een hele fijne vakantieweek gehad op dit mooie verenigingsterrein. We hebben ons zeer welkom gevoeld . Rust, schoon, netjes, mooie omgeving, centraal gelegen, prima plek. Reserveren aan te raden want er zijn maar enkele plekken voor gasten. Er gaan plaatsen bijkomen. Wij komen zeker terug.
Anja en Ton
Anja en Ton | 18-08-2021
Voor de eerste keer naar deze camping contact vooraf prima reserveren makkelijk ontvangst met een kopje koffie en daarna tour over het terrein keurig onderhouden mooi zwembad kortom een prima camping vlak bij het dorpje met goede restaurants.Camping is wel minder geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn veel hoogte verschillen.
Dick Jonkhof | 28-07-2021
Ik mocht een aantal keren bij SonnenBad Schönhalde als gast verblijven. Het was heerlijk! De prachtige, goed verzorgde omgeving liet me helemaal opgaan in de natuur en ook tot rust komen. Een duik in het mooie zwembad zorgt voor verkoeling, ik genoot van de ruimte en dat ik tot laat in de avond er kon zwemmen. Er zijn vaak leuke activiteiten, waarbij ik me vriendelijk opgenomen voelde van iedereen.
Het is zeker een aanrader, als de mogelijkheid er is, ga ik er weer naartoe!
Lotti Metzger | 11-01-2021
Onze ervaring is zeer goed! De campingplaatsen zijn ruim en hebben een prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen. Rondom zijn mooie oude dorpjes en Zürich is zo dichtbij dat je er met de fiets naar toe kunt. De fietsroutes zijn heel goed te doen. De verenigingsleden namen ons vriendelijk (met een bosje boemen) in ontvangst. Met onze camper hadden geen probleem om aan te komen. De weg is tot aan de ingang breed en geasfalteerd.
Ga er naar toe; Schönhalde is zeer aan te bevelen!
Martien | 07-01-2021
Meer recensies van Martien (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Naturistencamping SonnenBad Schönhalde" ?
Hoe waardeer je Naturistencamping SonnenBad Schönhalde in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.029