Naturismegids

La Haute Garduère

6.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 8 reviews.

Adresgegevens

La Haute Garduère
R.D.562 - Route de Grasse
83830 Callas
0033 (0) 494 67 95 20

WebsiteContact
Lat: 43.558446 / Long: 6.542702
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 1131 Km / 09:54
 • Utrecht 1295 Km / 11:32

Open

 • 27 April t/m 15 September

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 70
 • Aantal plaatsen: 100
 • Aantal plaatsen met elektra: 50
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein

Faciliteiten

 • Zwembad

Eten en drinken

 • Bar

Diversen

 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over La Haute Garduère

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met La Haute Garduère. Laat het ons weten!
Echt een Franse camping, in principe een vereniging, maar tot ons grote genoegen de 1e verenigingscamping waar we ons welkom voelden en waren.
Annie, de hoofd beheerder is echt een warme en lieve vrouw, spreekt duidelijk Frans en probeert ook langzaam te praten als dat nodig is, maar spreekt ook wat Engels.
Een groot ons kent ons gehalte, maar iedereen doet zijn eigen ding en wij werden warm in het geheel opgenomen zonder dat we "verplcihtingen" aan moesten gaan zoals het doen van klusjes of gezamenlijke activiteiten of iets dergelijks. Sanitair verouderd en werd ook niet elke dag schoongemaakt, ik vind dat zelf een reden om niet naar een camping te gaan, maar bij deze camping zou ik zeggen, ga wel, de ervaring, de wandelingen, de rust, de Franse sfeer, is echt de moeite waard. We hebben daar een aantal leuke Franse mensen leren kennen en weten zeker dat als we terug gaan we weer van harte welkom zijn. Dicht bij de bewoonde wereld maar je kunt echt wel een uur op eigen terrein wandelen ( en wij wandelen veel). Gorges de Pennafort en de chapelle zijn meer dan de moeite waard om te bezichtigen en kun je gewoon lopend vanaf de camping doen ( wel kleding meenemen voor als je het terrein afgaat want dan merk je ineens dat het toch wel een toeristische attractie is, op de camping heb je zelfs in het hoogseizoen alle rust.
Omdat de camping niet zo hoog ligt als le haut chandelalar of Castillon de Provence zijn de nachten niet zo koud. Boodschappen echt makkelijk te doen. vanaf Grenoble wel bergen rijden maar erg mooie route. Veel wijnhuizen in de buurt.
TR | 16-09-2022
Meer recensies van TR (2)
Fantastische camping. Mooie plaatsen, mooie natuur en fijne mensen.
Vanwege de mooie ligging alleen echte liefhebbers. Wij komen zeker weer terug
Ortwin | 23-08-2020
Met caravan simpelweg niet te doen. Vaak vind ik reviews die klagen over de toegangsweg erg overdreven, maar dit gaat echt nergens over. De toegangsweg is simpelweg smaller dan 2,30m waardoor je dus noodgedwongen door takken en struiken moet rijden, met een hoop krassen op alle ramen als gevolg. Keren is nergens mogelijk, dus wanneer je ingeslagen bent kunt je niet meer terug. Toen we eindelijk bij de camping aankwamen stond er nergens een bordje dat het misschien verstandig was even te parkeren om vervolgens op zoek te gaan naar de receptie. Met als gevolg dat we in een helling (op iets wat een pad zou moeten zijn) met spinnende banden stil kwamen te staan. Ook het stof uit een eerdere review hier kunnen we beamen....

De receptie ligt schijnbaar ergens achter op de camping voor zo ver wij hebben kunnen bepalen. We hebben namelijk halverwege de zoektocht naar de receptie besloten dat dit echt niet de camping voor ons was.... Oude vervallen caravans die al jaren niet meer gebruikt zijn, een pingpongtafel waar niks meer van over was maar er dus wel nog staat, oude troep die rond ligt/staat en een niet bepaald aansprekend zwembadje. Met de mover de caravan gedraaid en helaas weer dat ellendige pad af kunnen rijden... Toen naar een prachtige nabijgelegen camping gereden waar we nog een paar heerlijke dagen hebben genoten. Eerste keer ooit dat we op deze manier zijn vertrokken op een camping. Het voelde echt niet goed.
(2)
Yvo & Nikki | 10-08-2020
Meer recensies van Yvo & Nikki (2)
Natuurlijk? Ja, maar ook stoffig en stoffig en had ik al stoffig gezegd? Dacht dat wij wel wat gewend waren qua toegangswegen... maar deze overtrof alles.
Op de camping zelf werd het niet veel beter.
Voor mij geen asfalt op een camping. Het is tenslotte kamperen, dat doe je in de natuur maar dit was zelfs voor ons iets te hoog gegrepen.
We zijn toch een nachtje gebleven want we waren inmiddels zó lang onderweg. Maar de volgende dag vertrokken naar Domaine du petit Arlane waar we een prima week hebben gehad.
Overigens had ik la Haute Garduère al een tijdje op mijn wishlist staan want omgeving is super dus enorm jammer dat ie ons zo tegenviel.
Met recensies is het altijd maar een persoonlijke mening. Voor ieder wat wils! Maar deze dus niet voor ons.
Marieke | 09-07-2020
Meer recensies van Marieke (13)
Blijkbaar zijn er mensen die proberen via de chapel omhoog te rijden, dat is niet de officiële toegangsweg !

De officiële ingang ligt aan de D562. Deze weg is een 30 km weg, onverhard maar als je 30 km/h aanhoud geen enkel probleem.

Voor de rest. .... een paradijs !
Harm | 16-06-2019
Meer recensies van Harm (3)
Het paradijs voor de naturist de rust en ruimte zoekt. Op zaterdag avonden vaak een gezamenlijke maaltijd met muziek. Oneindig naakt wandelen in de omgeving ,St.Tropez (ga met de boot vanaf St. Maxime) Nice , Toulon en Monaco op rij afstand,de Alpen op een dik uur. Prachtige omgeving met veel mogelijkheden voor een lang verblijf.

De camping is basic , maar het zwembad super. Gastvrouw Annie is een schat, de sfeer gemoedelijk ,mooie mix van gasten NL ,B en F.

Wat betreft de toegang weg: dat is een 30 km weg ,beetje smal en hobbelig hier en naar maar cpvoor een natist geen probleem (vroeger was het wel een lastige weg)

We komen er aan !
(2)
Harry | 10-03-2019
Foto's (4)
Tja, we hebben al heel wat campings gehad in la douce France....maar deze is uniek....alleen in negatieve zin.
Immers het sanitair is bedroevend: het oude gebouw is in slechte staat met regelmatig haperende douches, het nieuwe heeft veel te weinig druk op het water (grondpomp) en het douche water wisselt van gloeiend tot koud. Dit kan echt niet meer....
Wel iedere dag vers brood, nog relatief duur ook. Geen caravanplaatsen met redelijk wat zon, ondanks de telefonische toezegging.
Hay | 22-08-2018
Meer recensies van Hay (11)
Wij gaan al 40 jaar naturistisch, maar deze camping was voor ons nieuwe, maar is echt top. Waar vind je nog een terrein zonder al die lelijke schuttingen, die het uitzicht op de natuur geheel ontnemen? Hier dus. ook geen grote slachtboom of schuif poort. Hier loop je zo vanuit de camping het bos in of naar het prachtige riviertje in het dal, waar zelfs water in staat als het heel lang droog is. Door een brede brandgang rondom krijg je ook meteen de ochtend zon als je aan de rand staat. De weg is toch best te doen, maar dan moet je wel de goede weg pakken, die met het bord.
franz | 07-03-2018
Onderhand "vaste"gast geworden....

Ondanks dat we steeds andere vakantieplannen hebben kunnen we niet zonder minimaal 2 weken La Haute, ongerepte natuur, midden in de Provence met mogelijkheden om binnen een uur rijden , zee, strand ,bergen plaatsen & dorpen te bezoeken.

Lekker afkoelen in het zwembad , eten boven in de Bergerie (buiten) bij Annie

En....als het overal slecht weer is in Frankrijk, is het op La Haute nog steeds goed (heeft te maken met de ligging op de heuvel.

Niet verder vertellen..... La Haute is een paradijs !
Harm & Josien | 14-06-2016
Meer recensies van Harm & Josien (3)
Dit jaar weer op de camping gewee en heb weer genoten. De toegangsweg is een stuk verbeterd, we deden er een derde van de tijd over die we anders nodig hadden. Een gemoedelijke sfeer en Annie altijd even vriendelijk. Aan het sanitair is gewerkt. Tenminste aan een van de blokken. Maar ik moet zeggen dat ik ze nooit een probleem heb gevonden. Ik zoek geen luxe, als ze maar schoon zijn. En niet te vergeten, een prachtige omgeving.
Tanja Schaap | 21-09-2015
Wat een verschrikking !!!
Om met auto en caravan op deze camping te komen. Wij zijn na twee km. op de toegangsweg in het bos, met de caravan omgekeerd, Nooit weer naar deze camping. Deze weg zou absoluut niet als toegangsweg mogen worden gebruikt. Als je het al zou halen naar de camping kan je auto ( en caravan) voor een onderhoudsbeurt naar de garage. Wij zijn omgekeerd en naar een fantastische camping in de buurt gereden.
Corneille | 17-02-2015
Alle verhalen ten spijt over de verbeterde toegangsweg, het is nog steeds een "crime" om met een normale personenauto de camping te bereiken. Ik vraag me echt af hoe erg het vroeger is geweest.....Ook de csmping zelf maakte op mij een rommelige indruk. Ondanks de vriendelijke ontvangst van Annie ben ik direkt rechtsomkeert gegaan om naar een beter bereikbare camping in de ongeving te gaan (Tuquette).
Jan de Jong | 14-07-2014
Meer recensies van Jan de Jong (8)
Wat mij betreft prima camping. Met een sfeer die "typisch frans" is, wat tevens inhoudt dat er wel eens wat niet werkt. Zoals de stroom die uitvalt bij onweer met hevige regenval. De weg er naar toe is een belevenis maar wel te doen als je heeeeel rustig rijdt. Een van de 2 sanitair gebouwen wordt vervangen door nieuwbouw. Daar moest nog heel hard gewerkt worden en ik vrees dat deze zomer de hele camping zich moet behelpen met één toiletgebouw....
Jan | 01-07-2014
Meer recensies van Jan (11)
Het blijven in dit rijtje natuurlijk allemaal meningen en die kunnen verschillen maar als je ervaring van 10 jaar terug is, heb je volgens mij weinig recht van spreken (meer)!
Frans en Els | 01-08-2013
Meer recensies van Frans en Els (2)
het is een tijdje geleden dat we er nog geweest zijn,ongeveer 10 jaar. Blijkbaar is er in die periode nog steeds niet veel veranderd. Er was geregeld iets stuk, wasmachine, electr. Wij huurden een caravan die helemaal niet in orde was. moesten steeds over en weer lopen naar een andere caravan omdat onze koelkast niet in orde was. Bij regen lekte het dak tot in de kleerkast, na melding van de brokken was er het volgende jaar nog niks aan gedaan , de prijs bleef wel hetzelfde.

De sfeer was er echter wel goed het is inderdaad een prachtig terrein waar veel meer mogelijkheden zijn dan hetgeen men ervan gemaakt heeft.

Lieve,
Van Landeghem | 31-07-2013
Wij zijn nu voor de tweede keer op Haute Garduère geweest en het was weer heerlijk. Ongedwongen sfeer, de vaste (weekend)gasten vormen beslist geen 'kliek', lekker zwembad, heerlijk naturistisch wandelen, lekker terras etc.

En tsja: het sanitair is verouderd maar alles werkt (meestal) en is schoon. De toegangsweg lijkt dit jaar trouwens niet meer op het 'ezelpad' van vorig jaar: daar is flink aan gewerkt en is nu prima te berijden (ook met caravan of camper). En nu maar hopen dat het niet té druk wordt bij Annie....
Frans en Els | 21-07-2013
Meer recensies van Frans en Els (2)
Schitterende plek, lieve mensen. Wel primitief,maar een heerlijk en schoon zwembad
alice & wim | 20-05-2013
wij zijn vorig jaar voor het eerst naar een naturistencamping gegaan, totaal onervaren. We zijn afgegaan op de site en de animatie voor onze dochter van 8 jaar. Helaas geen animatie voor Nederlandstaligen, dit werd beaamd door een Vlaamse dame en zij vertaalden e.e.a. voor ons op terras. Sanitair vond ik echt oud en ik moest wel even slikken. Na een dag waren we gewend aan de situatie en al met al een heerlijke twee weken gehad. Dit was vooral te danken aan de ontzettend fijne en veilige sfeer op de camping, super gastvrouw Annie, geinige kok, lekker eten en weinige regeltjes. We hopen voor Annie dat ze de komende jaren de zaken goed op de rails krijgt want eerlijk is eerlijk het sanitair en rond zwervende troep moet echt aangepakt.
Johan & Anja | 22-04-2013
Meer recensies van Johan & Anja (2)
aan Sjef en Yolanda;

volgens mij hebben jullie het pad langs de kapel gevolgd............ dat is niet te doen en ook niet de officiele toegangsweg.......... het terrein is een oase........ en de officiele toegangsweg goed te berijden, ja kalm aan dat wel. maar je hebt toch vakantie ?

Een aanrader voor rust & ruimte zoekers, lekker zwembad
Joop | 18-04-2013
Deze camping is al 19 jaar ons vaste stekkie voor 3 weken plezier en ontspanning. Nu net 1 dag weer thuis en ik tel al weer af tot volgend jaar. De camping ligt in een natuurreservaat, lekker ver van de bewoonde wereld. Het pad is 3 kilometer en is het ene jaar beter dan het andere. Wij stoppen gewoon aan het eind van het pad om alles in de caravan weer even recht te zetten voor de reis naar huis. Wij genieten van de gemoedelijkheid, de vriendelijkheid, de rust, de gezellige feestjes in de Bergerie, het dagelijkse boulepartijtje, de hartelijkheid van Annie, maar vooral van de Franse slag. Als je van een luxe, tot in de puntjes verzorgde camping houdt moet je hier niet zijn. Dit is echt een uniek plekje!
Marieke | 07-08-2012
De kuilen in de weg waren allemaal opgevuld. Het blijft wel een onverharde weg, maar er zijn voldoende plaatsen om elkaar te passeren en er met de caravan overheen te rijden.
Maar door de afstand van de weg is het er ook heerlijk rustig: geen geluid van vrachtwagens/ motoren die langsrijden.
En zoals anderen al schreven: de toeristische bezienswaardigheden in de buurt (strand, plaatjes) zijn allen goed bereikbaar.
Sanitair is idd wat gedateerd, maar werd prima schoongehouden en er waren voldoende douches/ w.c.'s.
Rene | 22-07-2012
Wij zijn er met onze jongste dochter 3 jaar achter elkaar geweest (2008-2009-2010) omdat vrienden van ons - hij is Fransman, afkomstig uit het nabijgelegen Fréjus - er al jaren een vaste plaats hebben. Heerlijke camping zonder veel regels, niet dat "aangeharkte naturisme" waar sommige reageerders kennelijk behoefte aan hebben. Inderdaad de "Franse slag" in de goede zin van het woord. Het sanitair is eenvoudig, maar (was altijd) schoon; de vermelding van een "smerig zwembad" verbaast mij. Misschien is het in de tussentijd erg veranderd? De 3 km over stenen en door kuilen zijn inderdaad een barrière, maar dus ook voor pottenkijkers. Elke dag om 4 uur 'pétanque' met de stamgasten, af en toe lekker en gezellig met z'n allen eten wat de kok heeft klaargemaakt: wij hebben er heerlijke weken doorgebracht waarin je werkelijk tot rust komt.
Roeland | 27-06-2012
Ik kom hier al van kinds af aan en ga er elk jaar weer terug, heerlijke rustige camping met een goede sfeer. Het sanitair en de weg zijn inderdaad wat minder maar dat hoort een beetje bij het camperen, niet? Zoals al eerder benoemt is niets teveel gevraagd voor het personeel, ze zijn altijd in voor een praatje of om hun hulp aan te bieden. Ik ga hier graag naartoe zelfs nu ik alleen op vakantie ga.(17jr.)
Floor-lieke | 09-04-2012
Wij willen graag met onze 2 kids (6 en 8) naar deze camping gaan in de zomer.... Zijn er wel andere kinderen waar ze mee kunnen spelen?
Rolf | 26-12-2011
Even een positief geluid over deze camping.
Wij zijn net terug en hebben een geweldige tijd gehad.
De weg is best goed te doen, zeker zonder caravan, je doet er 15 min over als je rustig rijdt niets aan de hand.
Er heerst een erg gezellige sfeer en hebt mooie plekken. Zeker aan de rand van de camping.
Het sanitair is eenvoudig en wordt met de Franse slag gepoetst.
Maar de natuur om en op de camping, het zien van wilde zwijnen aan de rand van de camping, het zwemmen in de waterval lopen vanaf de camping, weinig regels, maken deze camping tot een heerlijke plek.
En dan Annie de baas, zo vriendelijk niets is te veel.
En je kunt er lekker eten.Als je tegen eenvoud kan, maar naar een erg mooie omgeving wil, doen! Het zwembad is prima maar de waterval is een wondermooie plek om te zwemmen.
jolanda en ad | 18-07-2011
Meer recensies van jolanda en ad (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "La Haute Garduère" ?
Hoe waardeer je La Haute Garduère in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.031