Naturismegids

Serre-Ponçon Naturiste

3

Gemiddeld cijfer van 2 beoordelingen.

Adresgegevens

Serre-Ponçon Naturiste
Baie Saint Michel
05230 Chorges
06 59 65 68 80
Website
Lat: 44.530158
Long: 6.322017

Informatie

Afstanden

 • Brussel 955 Km / 09:46
 • Utrecht 1114 Km / 11:14

Open

 • 0 Mei t/m 0 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Vereniging
 • Alleen dagrecreatie
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 7
 • Aantal plaatsen: 60
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Meer (geschikt om te zwemmen)

Eten en drinken

 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)

Diversen

 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Serre-Ponçon Naturiste

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Serre-Ponçon Naturiste. Laat het ons weten!
In juli 2018 5 nachten op deze 'camping' gestaan met een tent. Het is dat wij de omgeving zo geweldig vinden anders waren het er 5 nachten teveel.
Bij aankomst stonden er 4 gasten en de laatste nacht stonden wij er alleen, en dat voelde niet goed.

Dit mag de naam 'camping' niet eens hebben. Er zijn totaal GEEN voorzieningen. En dat voor € 32,- per nacht.
Ja oke, 's morgens toetert er een plaatselijk bakkertje waar de campinggasten van omringende campings brood konden halen en de (ongeïnspireerde) eigenaar bakte eens in de week een pizza voor diezelfde campings. Detail: om 19.00 uur de pizza besteld en om 21.45 uur kregen wij deze geserveerd! De pizza voor de plaatselijke vrienden van het eigenaarskoppel gingen blijkbaar voor op de 'gasten' van hun camping.
's Nachts erg veel omgevingslawaai van naastgelegen camping(s) en hoofdweg.

Ik sluit mij grotendeels aan bij de recensie van Frank van Putten, alleen 2 sterren vind ik nog aan de hoge kant. Wat mij betreft één ster en die is voor de omgeving.

Wij voelde ons opgesloten op een veldje tussen 4 hekken en hoge bomen. Een toilet/douche gebouw dat die naam niet eens mag hebben. 's nachts kon het licht niet aan en ik moest, met mijn 1,95 meter lengte, met een zaklamp op een kindertoiletje zitten. Géén wc papier dus rol onder de arm mee. Het gebouwtje is zeer gedateerd en vies. Eén douche en één toilet was er beschikbaar.

Nee, er moet hier nog heel veel gebeuren wil dit 'veldje' wat potentie krijgen. Ons zien ze daar in ieder geval nooit meer terug. Als je dan toch een nieuwe camping opent, doe het dan goed en zorg voor minimaal voor een acceptabel toilet/douche gebouw.

Echt heel jammer, want de omgeving is werkelijk geweldig.
Cor | 15-08-2018
Meer recensies van Cor (3)
Serre-Ponçon naturiste is geen naturistische camping maar een mooi naturistisch veld (gras, bomen, terrassen, redelijke plaatsen) met “sanitair”. Gekoppeld aan een textiel camping. Het veld is zomer 2018 in gebruik genomen. Er zijn 40 plaatsen, verreweg de meeste met stroom.

Het echtpaar dat de camping in beheer heeft is erg vriendelijk en behulpzaam. In onze zoektocht naar de afdaling/wandeling (gekleed) naar het meer werden we een heel eind in de goede richting gebracht. (In mijn ogen zijn eigenaren zelf niet naturistisch.)

De pizza (vers gebakken door de eigenaar) die we die avond hebben gegeten was heerlijk, zo ook de rosé. We moesten alleen wel in de kleren om hem te eten. Op de Facebook pagina van de camping wordt nogal veel aandacht besteed aan het milieu. Het gebruik van plastic bekertjes in het barretje past daar in mijn ogen niet bij.

Het brood dat de bakker s'morgens vanuit zijn bus, op de camping verkoopt is ook goed. We moesten alleen wel in de kleren om het op te halen.

Bij je tent, op het veld, in het “sanitair” kan je naturistisch verblijven. Ook is er een BBQ, een jeu de boules baan en wat eenvoudige speeltuintoestellen. Daarna is het op en moeten de kleren aan.

Er is geen zwembad o.i.d.

Het sanitair op het naturistische veld is schoon (er waren slechts 7 gasten) maar zeer eenvoudig. 4 hangtoiletten en twee gewone. Geen wc-bril, geen papier, geen prullenbakjes. Bij het doortrekken van het hangtoilet moet je goed opletten want het water loopt uit de toilet, buiten het gebouwtje.

Er zijn waarschijnlijk 4 douches maar gezien het kleine aantal klanten, was er slechts één open. De douche was warm en werkte goed. Echter de naastliggende wastafel is gelijk ook drijfnat. Er is geen stopcontact voor haardroger of scheerapparaat. Ook hier geen vuilnisbakje.

De afwasplekken waren voorzien van koud water en er is geen mogelijkheid om je vaatwerk (vies of schoon neer te zetten) ook hier geen vuilnisbakje.

Op de camping is het rustig, er is geluid van de naastliggende camping en de weg. Gezien de hoge camping dichtheid rond het meer is het niet echt stil, ik vrees dat dit echter overal rond het meer hetzelfde is.

Voor verder vertier moet je in de kleren en het textiel gedeelte van de camping op en eigenlijk is daar, naast het pizzabakhutje/barretje ook niet veel te beleven. Er staan wat huisjes & caravans.

Het meer is echt fantastisch (wij hebben geen naaktstrand o.i.d. kunnen vinden. Het gedeelte dat op het kaartje wordt aangegeven als naturistisch strand is dit in onze ogen niet. Het was er wel erg druk met alleen gaande mannen).
Vervelen hoef je, je er echt niet er is een enorme variatie aan natuur en activiteiten, maar de broek moet wel aan.

Tot slot, het terrein heeft potentieel, zeker omdat er in de omgeving geen andere naturistische voorzieningen zijn. Er zal echter gewerkt moeten worden aan het sanitair, aan de omheining (op sommige plekken kijken de kinderen van de naastliggende camping zo op het terrein, een foto is snel gemaakt) en aan het gevoel dat je als naturist op een veld los rond mag lopen, buiten de kooi moet de broek aan!

We gaan de ontwikkelingen volgen en als die ontwikkelingen er komen dan gaan we zeker terug, de plek, de mensen, het eenvoudige maal was allemaal dik in orde.
Frank van Putten | 18-07-2018
Tot 2018 was dit een textielcamping (La Clé des Champs), ze hebben het licht gezien :-)
Jens | 21-06-2018
Meer recensies van Jens (2)
Ik twijfel of het wel een naturisten camping is.Ik zie op hun website een filmpje bij hun zwembad met alleen geklede badgasten en kinderen.En als ik twijfel is het meestal een nee.
Ruud | 09-06-2018
Een googletje bracht mijn naar deze site: http://serre-poncon-naturiste.fr/
G | 20-05-2018
Meer recensies van G (7)
Hallo allemaal!

Is dit echt een naturistencamping? Of alleen naturisten strandje? Iemand enig idee?
Erika Jansen | 20-05-2018

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Serre-Ponçon Naturiste" ?
Hoe waardeer je Serre-Ponçon Naturiste in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.029