Naturismegids

Le Clos de Ferrand

7.5

Gemiddeld cijfer van 21 beoordelingen.

Adresgegevens

Le Clos de Ferrand
Chemin du Clos Ferrand
34410 Sérignan-Plage Quest
+33(0)467 321 430
Website
Lat: 43.260905
Long: 3.322650

Afstanden

 • Brussel 1070 Km / 10:00
 • Utrecht 1232 Km / 11:03

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Kleding optioneel
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 2
 • Aantal plaatsen: 100
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Zee
 • Tennisbaan
 • Finse sauna

Eten en drinken

 • Bar
 • Snackbar
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Diversen

 • Alleengaanden welkom

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over Le Clos de Ferrand

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Le Clos de Ferrand. Laat het ons weten!
Vorig jaar 2017 kregen we bij aankomst te horen dat het toiletgebouw helaas niet was opgeknapt. Dus we moesten nog even doen met de vermolmde douchedeuren, de lage wastafels, lage afwasblokken en de viezigheid. Een teleurstelling dus.
Maar dit jaar was het dan eindelijk gebeurd vernamen we toen we 13 augustus aankwamen voor een verblijf van 11 nachten. Maar dan wel met de franse slag zo bleek. Het geheel was opgeschilderd, de douchedeuren vernieuwd en de bakken verhoogd. Maar nog steeds een vieze bende, verstopte doucheputjes en geen warm water zowel in de douches, als bij de wastafels en ook niet bij de afwas. Vooral bij de afwas was het ‘s avonds éen en al gemopper. Andere vaste gasten hadden gehoord dat er al sinds begin juni geen warm afwaswater was. Dus een klacht ingediend bij de receptie. Daar kregen we inderdaad de bevestiging dat het warme water hele gehele seizoen al niet goed werkte en dat ze het zeker dit seizoen niet gingen oplossen.
Als een camping, die opgenomen is in zo’n grootse commerciële operatie, op deze manier reageert, dan is er voor ons alle reden om hier nooit meer terug te komen. Als terugkerende gast voelden we ons aardig beetgenomen. Geen excuus of tenminste uitleg. Voor alle duidelijkheid: de rekening voor 11 nachten was €685. Hoe kan het dat andere campings tijdens onze reis wel in staat waren om voor de helft van de prijs warm water te leveren?
Ernst Jan Velthuis | 27-08-2018
Meer recensies van Ernst Jan Velthuis (9)
Wij hebben hier in augustus 2016 tien dagen gestaan en we waren bijzonder positief verrast door de gerealiseerde veranderingen tov vorig jaar. De plekken waren groter, nieuwe electriciteitsaansluitingen, prachtige nieuwe aanplantingen en nachtverlichting. Ook is er een doorgang naar Serignan plage natuur gemaakt zodat de balneo, het nieuwe zwembad, supermarkt met een breed assortiment en elke dag vers brood snel bereikbaar waren. Een a la carte restaurant, een take away en een gezellige loungebar maken het geheel compleet. Dit alles is door een professioneel team neergezet. Een receptie die vriendelijk is en de gehele dag geopend. Deze camping is commercieel geworden en dat is maar goed ook anders was het einde verhaal geweest voor het heerlijkste plekje aan de middellandse zee! Wij hebben alvast weer geboekt voor 2017! De camping is duur maar als volgend jaar het nieuwe toiletgebouw is gerealiseerd heb je nog meer waar voor je geld!
Bert en Ernst Jan | 25-08-2016
Meer recensies van Bert en Ernst Jan (2)
Het is een camping waar je bloot mag lopen..... Met naturisme heeft het weinig te maken. Soms zie je hele families gekleed en voel je je bekeken, alleen papa wil graag bloot. Als deze camping naturistisch wil blijven heten moeten ze daar eens op gaan letten....
Sanitair verwaarloosd, prijs te hoog. Plekken zijn groot. Plek aan het strand is mooi en goed toegankelijk. Dat is eigenlijk het enige pluspunt.
Jan | 27-06-2016
wij zijn vanaf de opening van het seizoen in 2015
7 weken hier geweest. .Sandra en Noelia proberen het de gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken. Plekken zijn opgehoogd en ingezaaid met gras. Het Balneo bij de buren vonden wij heerlijk. Dicht aan het strand is voor ons ook ideaal. In de omgeving uitstekende fietsmogelijkheden. Een camping om zeker naar terug te gaan.
Trix en Wim uit Hellevoetsluis
Trix en Wim | 26-01-2016
Meer recensies van Trix en Wim (2)
Camping aan zee, zonder eigen zwembad, met mogelijkheid om tot 13.00 bij de buren naar het wellness gedeelte te gaan, echter via het strand. Wellness gedeelte alleen te bezoeken vanaf 17 jaar.
Sanitair werd regelmatig schoon gemaakt, toen wij er waren ( aug ) zij we helemaal lek gestoken door de muggen, in Serigan bij de apotheek bestrijdingsmiddelen gekocht. Na een fikse regenbui uren zonder elektra gezeten.
Erik Schouten | 05-09-2015
Meer recensies van Erik Schouten (6)
22-5-2015 tot 29-5-2015
Fijne, rustige camping. We waren erg vroeg. Camping was opgeknapt. Plekken waren goed verzorgd. Het restaurant ging 29 mei open. Eten was uitstekend. Joke en Tom hadden alles goed verzorgd. Komen zeker terug.
R. Burger | 04-06-2015
Wij waren hier voor de 2e keer in het naseizoen . De vorige keer ongeveer 5 jaar geleden. Heerlijk dat je zo vanaf de camping het strand op kunt! Jammer dat de kampeerplaatsen zo klein zijn. Er stond een flinke camper naast/ voor ons, waardoor de zon en ook enig uitzicht ons ontnomen werd. Verder naar ons idee, niet echt een naturistencamping, maar meer een commercieel terrein, waar blote mensen lopen! Wordt ws geen 3e keer!
Ries en Romaine | 03-10-2014
Bij aankomst al een hele verbetering dan vorig jaar en een aller aardige ontvangst door Sandra, Noëllia, en Chantal waarvan Sandra Nederlands spreekt dus wel zo makkelijk.
Ja de prijs is wel hoog en zeker geen 4 sterren maar in het naseizoen kan je 20% korting krijgen bij meer dan 21 overnachtingen en dan is het best wel te doen.
Het sanitair is wel verouderd maar word meerdere keren per dag goed schoon gemaakt er is nu ook toiletpapier en spul om de bril schoon te maken dit is al beter dan vorig jaar.
Een gemis van een zwembad stoort ons niet zeker niet met het strand zo dicht bij en als je dit een gemis vind moet je maar naar een andere camping gaan waar wel een zwembad is.
Wat minpuntjes heb ik ook wel, namelijk het beperk verkrijgbaar van brood die keus was vorig jaar duidelijk beter, en het schoonmaken van het sanitair dat is gelijk met het tijdstip van broodhalen om 9 uur die schoonmaak zou best een uurtje vroeger kunnen of anders het broodhalen een uur vroeger.
Dan als laatste het Wifi is vrij prijzig als ze dat zouden verlagen is de mogelijkheid groter dat er meerdere gebruik van gaan maken.
Maar al met al vinden wij het een goeden camping en zullen wij hier zeker nog wel eens terug naar toe gaan.
J. v Oevelen | 27-09-2014
De prijzen zijn inderdaad verhoogd, maar zijn nog steeds lager als van de naastgelegen camping. In september is het overigens heel voordelig.
Vorig jaar waren we eigenlijk na 10 jaar afgehaakt, de camping was vies en verwaarloosd en de eigenaar vonden we geen prettig persoon. Maar na weg geregend te zijn op een andere camping toch nog maar weer een poging gewaagd bij Le Clos de Ferrand omdat we wisten dat deze overgenomen was. En wat een verschil ten opzichte van vorig jaar!
De nieuwe eigenaar (dezelfde als van Serignan Plage Nature) kon pas vanaf maart op het terrein maar heeft toch al kans gezien verbeteringen door te voeren. Het sanitair is heel Schoon!!!! En wordt meerdere keren per dag gereinigd. Er is toiletpapier op ieder toilet en hygiënische vloeistof om de bril te reinigen. Er zijn zeepbakjes in de douches en ik vermoed dat het sanitair nog verder aangepakt gaat worden.

De vervallen gevaarlijke speeltuin heeft plaats gemaakt voor luxe plaatsen met gras, elektriciteit en wateraansluiting en er is een leuke nieuwe speeltuin naast het restaurant. Een nieuwe wasmachine en droger en, niet onbelangrijk, buitengewoon vriendelijke dienstverlenende mensen bij de receptie. En je mag gebruik maken van de faciliteiten van de buurcamping zoals het zwembad.

Natuurlijk is er nog veel te doen, ik zou willen voorstellen om de struiken met gemene doorns te verwijderen bij de plaatsen, je kon geen stap zetten zonder je voeten pijn te doen. En het zand op de plaatsen mag ook wel vervangen door gras.
We hopen dat de sfeer van kleinschaligheid en privacy gewaarborgd blijft en dat de echte naturisten blijven komen. Want er waren wel veel gelegenheidsnaturisten, ik hoop dat daar tegenop getreden gaat worden. Beetje raar als jij in je blootje loopt en anderen in tangaslip (!) of zwembroek.

Volgend jaar gaan we zeker weer!
Marieke | 15-07-2014
We komen hier al meer dan 30 jaar, soms elk jaar, nu voor het laatst in 2011. Inmiddels weer van eigenaar gewisseld en nu behorend bij de naastgelegen camping. De prijzen zijn inmiddels in het hoogseizoen voor auto/caravan + 2 personen opgelopen tot €60,00 per nacht; de herrievan de disco van de buren is inclusief, een groot nadeel, nagenoeg elke avond is het feest. Hopelijk is het sanitair nu gerenoveerd, in 2011 was dat al nodig. Maar ja, wat is het alternatief? Een camping in Frankrijk aan de Middelandse Zee.....Agde? Ahumm...
We zullen er zeker wel weer eens naar toe gaan, in het laagseizoen!
Henri en Ger
Turnhout BE
H.oostdam | 07-06-2014
Meer recensies van H.oostdam (3)
na ruim 30jaar zijn wij afgehaakt ,met het tarief van 57euro per dag voor twee per en 77 euro per dag met twee kleine kinderen van drie en vier jaar is het niet leuk kamperen meer op clos
h v stralen | 24-04-2014
Wij zijn hier terecht gekomen omdat op serignan plage niet terecht konden omdat we niet gereserveerd hadden, wij dachten dat we op een mooie plaats stonden tot dat het ging regenen toen stonden we ineens in 20 cm water. We mochten wel een andere plaats uitzoeken maar een tegemoetkoming kregen we niet, en het was ook vrij duur en zeker geen 4sterren waard maar in september sta je op bepaalde plaatsen voor maar 16€ per nacht met camping cqeucs dus dat gaan we denk ik volgend jaar maar eens doen dan is het betaalbaar en lekker bij het strand.
Jan | 04-11-2013
Eigenaar Paul lijkt inderdaad een beetje nors, maar valt in de omgang reuze mee.
Hij spreekt in ieder geval de taal die je wenst.
Hij is hulpvaardig wanneer nodig.
Sanitair is aan vervanging toe, of op zijn minst een fikse schoonmaakbeurt. Sommige douches werken slecht, deuren klemmen. (waarom er een deur in zit vind ik al vreemd).
Waarom niet een open douche, zoals gebruikelijk op meerdere naturisten campings?
De ligging van de camping is prima, dicht aan het strand met een veilige poort er tussen, als iedereen die achter zich sluit.
Terrein is heerlijk vlak.
Restaurant is matig.
Er is gratis WiFi, maar goed dat het gratis is, want het werkt regelmatig niet, op een originele Ipad bijna nooit zelfs.
Gaan we hier nog eens naar toe? Nee, waarschijnlijk niet.
Er staat 4 sterren op zijn poort, daar kunnen er wel een paar vanaf en de prijs is veel te hoog.
Willem en Caroline | 18-09-2013
Meer recensies van Willem en Caroline (12)
Tussen ons en de nieuwe eigenaar ,,klikte ,, het niet zo, hij loopt als een baron over de camping.
Wij dachten dat het sanitair wel verbeterd zou zijn maar ook dit is (nog) niet aangepakt en dan is 46 euro per nacht een hoop geld.
Wij vonden ,"de baron" een beetje nukkig en niet echt vriendelijk.
We twijfelen of we hem nog wel een keer weer bezoeken.
Wel moet gezegd worden dat het lawaai van de andere camping nu meeviel en om 23 uur is het stil, dat was vroeger wel anders.
We komen al 17 jaar af en aan op deze camping dus kunnen wel vergelijken,I
Wij vonden dat madame de privacy van haar gasten veel beter bewaakte.
Nu kwam er een busje de camping op rijden die een koelkast ging neerzetten.
De Hyper U heeft die dingen in de verhuur.
Dat was ondenkbaar onder madame's tijd.
Maraboes het blijft een heerlijke plek lekker dicht aan het strand.
Willy en Imke | 09-08-2013
V.a 14 mei tot 8 juni bij Paul en Dominique geweest. We blijven nooit lang op een camping. Maar ook wel vanwege het slechte weer in frankrijk hier blijven hangen.
Het zijn SUPER aardige mensen. Heel bereidwillig. De bomen zijn ingekort, waardoor het een ruimer terrein lijkt. 's Zomers is er daardoor minder beschutting. Blijft veilig terrein door het hek erom heen. Je kunt er nu ook in het restaurant simpel eten. Ze zijn er heel erg aardig.
Annie | 28-06-2013
Meer recensies van Annie (7)
de nieuw eigenaar is erg vriendelijk
De sanitair is technisch goed in orde
We hebben heerlijk in de nieuw restaurant gegessen
Isabelle | 25-06-2012
we waren erg gecharmeerd over de vele oude bomen, maar wie liever in de zon ging staan (dit jaar soms wel bitter nodig) heeft de mogelijkheid hiertoe. De vorige eigenares liet veel onderhoud achterwege, maar daar wordt nu aan gewerkt en volgend jaar komen een winkeltje en het restaurant er weer bij.
We voelden ons nu al heel prettig en hebben de tijd heel erg genoten.
Kristin | 21-08-2011
Madame is er niet meer maar wordt beheerd door charmante man.
Camping stelt niet veel voor, geen winkel of restaurant meer aanwezig en camping raakt in verval. Kan er iets drinken en brood bestellen maar daar is dan ook alles mee gezegd. Zeker zijn vier sterren niet waard.Vermoedelijk draait hij door op een oude beoordeling. Nog wel wordt er geeist dat je vijf dagen verblijft.
Martin | 01-08-2011
Goede camping verleden jaar na Spanje nog een paar dagen geweest. Je moet altijd zeggen bij een camping dat je bijv. 1 wk wilt blijven.Je hebt jezelf ermee als je voor een korter verblijf zegt. Bij langer verblijf vinden wij krijg je ook een betere plek aangeboden. Maar de camping is wel te duur.Daarom gaan wij nu in sept. het bij de buren proberen met de Acsi kaart. Het strand blijft hetzelfde. Maar de veiligheid zeker niet. En madame als je haar op je hand hebt is echt wel aardig.
Bezocht in eind juni 2010
annie | 27-06-2011
Meer recensies van annie (7)
Misschien wel een leuke camping maar dan moet je ook wel langer dan 5 dagen blijven. Na een lange rit en niet wetend hoe lang wij zouden blijven, weigerde die"vriendelijke" madame ons en konden wij direct rechtsomkeer maken. Als wij voor 5 dagen betaalden (bliven of niet) ja dan mochten wij binnen. Wat waren we lij dat zo op die zogenaamde "herrie"camping naast madame niet zo pietluttig waren. Genoten. Let dus op: ga naar Le Clos de Ferrand en blijf er minimaal 5 dagen. Of je het leuk vindt of niet. Klantvriendelijke en een beetje begrip voor mensen die een dag hebben gereden is onbekend.
theo | 24-08-2010
Wij bezochten deze camping einde juli/begin augustus 2009.
Camping was erg rustig . Je kon de zee bijna altijd horen , ondanks de muur die bescherming tegen indringers maar vooral tegen de wind biedt . Want waaien kan het hier behoorlijk :o)
Nou ja , kwestie van een fijn plekje te kiezen hé .
Ons stoorde het lawaai van de naburige campings soms wel . Niets als je er één hoorde , maar als er drie door elkaar klonken , dat was van het goede teveel . Dit viel natuurlijk op doordat deze camping zo uitzonderlijk stil is .
Over het algemeen zeer tevreden . Sanitair is technisch goed in orde , maar jammer genoeg zijn er steeds campinggasten die het voor de anderen moeten verknallen . Zo liep er op een dag een man in z'n blote billen met erg vuile gummylaarzen de sanitaire ruimte in en weer uit .
Wat net ervoor nog erg proper was was nu een vuile stal .
En zo liepen er jammer genoeg nog meer mensen rond , maar die heb je natuurlijk overal . Het personeel is erg vriendelijk en als het weer meezit heb je er alles wat je kan wensen . Wij gaan zeker terug .

YoJonatur
JoYonatur | 19-01-2010
Meer recensies van JoYonatur (2)
super deze camping de madamme is leuk en houd alles netjes in de gaten aangename plek om te vertoeven geen honden is een pluspunt want het is er echt proper je kan gerust blootvoets lopen geen zwembad maar hebben wij niet nodig iedere dag fietsen staat op ons progamma we gaan zeker terug de fietsroute s zijn aangenaam zelfs zonder auto s valras bezoeken is leuk met het overzet bootje voor 1€ per persoon via het strand kan je niet op de camping komen want je hebt daar een kaartje voor
alex en marie-claire | 10-08-2009
Meer recensies van alex en marie-claire (2)
Hoi
De foto is heel erg oud hoor. Als je eenmaal geaccepteerd bent door madame is eenbeetje kieskeurig qua gasten, dan heb je een fantastische plek om te genieten wij komen er al15 jaar elk jaar wel een weekje.
Ze heeft geen animatie maardat kun je e.v op de naastgelegen deels naturisten camping wel vinden en horen. Om 23 uur in het hoogseizoen rustig.
Als de wind goed staat hoor je bijna niks.
Schoon sanitair en prachtig strand voor de deur. De camping is ommuurd dus geen angst dat de kids zo het strand op sjouwen.
En mogen er stiekun toch vreemden op de camping komen dan lopen ze tegen een woedende eigenaarresse aan ze weet precies wie er wel en niet thuishoren erg veilig gevoel.
Wij genieten elke keer weer.
In het hoogseizoen heeft ze altijd wel een plekje je kan weleesn moeten wisselen maar dat geeft niet.
Ze probeert het te voorkomen.Als je reserveert natuurlijk niet. Publiek is gemengd duits en en nederlands en engels geen fransen.
in de buurt een wijnboer en een veerbootje om deL Orb over te steken. Naar Valras Plage. Leuke fietstochten door de wijngaarden, Of de sluizen Beziers vlakbij en in het dorp een heerlijke Pizzeria in een zijstraat alsje met je gezicht naarde Apotheek alias DA staat rechtsaf. leuke bediening en erg goedkoop en lekker.
De Lidl zit er ook maar ook heele grote winkels.
Vlak bij de afrit van de autobaan ook makkelijk.
Laatste stukje tol.
Almet al een fijne camping met vriendelijk personeel.
Groet Willy en Imke
Willy en Imke | 12-02-2009
Meer recensies van Willy en Imke (5)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Le Clos de Ferrand" ?
Hoe waardeer je Le Clos de Ferrand in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.034