Naturismegids

Sasso Corbo

9.7

Gemiddeld cijfer van 71 beoordelingen.

Adresgegevens

Sasso Corbo
Località Casone – frazione Petricci snc
58055 Semproniano
0039 0564 19 11 355
Website
Lat: 42.760751
Long: 11.553728

Afstanden

 • Brussel 1364 Km / 13:05
 • Utrecht 1503 Km / 13:57

Open

 • 20 April t/m 1 Oktober

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 23
 • Aantal plaatsen: 30
 • Aantal plaatsen met elektra: 30
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • WIFI / internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Zwembad

Eten en drinken

 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Geschikt voor kinderen
Aanbiedingen Italië

Reviews van bezoekers over Sasso Corbo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Sasso Corbo. Laat het ons weten!
Mijn dochter komt deze komende zomer met haar gezin naar Sasso Corbo. Ze hebben er zelf voor gekozen en zich niet door negatievelingen laten beinvloeden. Geweldig, want in onze herinnering is het nog steeds geweldig. Wellicht, komen we volgend jaar nog een keertje kijken hoe het gaat en vooral genieten van het prachtige Toscane, jullie uitmuntende gastvrijheid, de gezelligge maaltijden, kortom genieten!
Dick Falkena | 15-03-2015
Meer recensies van Dick Falkena (2)
Wij zijn als gezin met twee kinderen (9 en 11), minder lyrisch over deze camping. Het terrein moet bereikt worden via een slecht begaanbaar rotssplit pad van 2,6 kilometer. Onze dakkoffer was losgetrild en de auto kreeg het zwaar te verduren. Het is niet aan te bevelen om over dit pad te fietsen. De plaatsen zijn ruim en liggen ver uit elkaar. Toch hebben wij moeten puzzelen om onze vouwwagen er te plaatsen. De grond is vrijwel nergens egaal en de plaatsen zijn omzoomd door brandnetels en ander (on)kruid. Prachtig om te zien maar hinderlijk om er tussendoor te moeten naar je tent. Wij vinden het een groot voordeel dat er geen auto’s op het terrein blijven staan. Maar de kruiwagen oplossing om de boodschappen naar de tent te brengen, die wij op andere campings ideaal vinden, is op dit zeer geaccidenteerde terrein een meer dan zware beproeving. Het zwembad is niet meer dan een groot formaat opbouw bad. Een zak in een buizen frame. Op zichzelf nog geen probleem maar de kinderen werden misselijk als ze erin gespeeld hadden. Ook mijn eigen pogingen in het bad hadden datzelfde resultaat. Jammer, want in het heerlijke Toscaanse klimaat hadden wij niets liever gedaan dan de hele dag in het zwembad spelen. Het paardrijden bleek ook een beetje tegen te vallen voor de kinderen. Er kon mondjesmaat op één paard gezeten worden. Het andere beet. Tenslotte viel het eco-karakter ons een beetje tegen. Zeker, er waren septic-tanks onder douche en toilet aangelegd. Maar het afval moest voor 22.00 uur bij de sanitair hutjes staan om opgehaald te worden voordat de vossen het plunderde. Op de verzamelpunten stond daarvoor één huis, tuin en keuken afvalemmer. Wat daar, al snel, niet in paste stond in zakjes, ongescheiden, tussen de afvalemmer en de wastafel. Niet fijn.
Bij vertrek hebben wij Bas en Domenica verteld van onze bevindingen en naar beste inzicht een paar goed bedoelde suggesties gedaan. Die werden allerminst op prijs gesteld. Al helemaal niet omdat ik begrip getoond had voor de ongemakken in de opstart fase van deze camping. Dat moest ik van de inmiddels boze Domenica terugnemen. Zij vindt dat ze de opstartfase echt wel voorbij zijn. Van restitutie voor ons ingekorte verblijf kon absoluut geen sprake zijn. Wij bezoeken iedere zomer drie tot vier verschillende campings, groot en klein, maar komen deze inflexibiliteit op naturisten terreinen eigenlijk nooit tegen. Als de weg meer begaanbaar, het zwembad een echt zwembad wordt, het terrein en de sanitaire voorzieningen iets meer aandacht krijgen en we de boodschappen even met de auto naar de tent mogen brengen, dan wordt Sasso Corbo een fijne camping in Toscane en komen wij graag terug. Als we nog mogen na onze goed bedoelde kritiek.
Harry en Janneke | 08-11-2014
Sasso Corbo vinden wij een waar paradijsje. Bij aankomst waren wij meteen onder de indruk van de enorme overkapping waar wij bij aankomst allerhartelijkst ontvangen werden door Bas, van de prachtig grote campeerplekken die opgaan in de Toscaanse heuvels en van het op een ook zo natuurlijke manier aangelegde sanitair inclusief buitendouches met een machtig mooi uitzicht.
Wij hebben de laatste avond deelgenomen aan de gezamenlijke maaltijd die erg lekker en zorgvuldig door Domenica bereid was. En het was een hele gezellige avond! De andere dagen hebben wij gekookt met groenten en kruiden uit de groentetuin die afgelopen half jaar vakkundig is opgezet door Talmar.
Bovendien mag je zelf je groenten en kruiden plukken uit de tuin op 2 tijdstippen per dag. Erg leuk! Onze complimenten hiervoor!
Campinggasten mogen drankjes en andere aangeboden levensmiddelen zelf pakken en opschrijven. Het siert Bas en Domenica in hun vertrouwen in hun gasten. Dat schept meteen een band. Wij wensen hun vele leuke campinggasten toe en succes voor de toekomst. Wij komen in ieder geval weer terug!
Ingrid en Tineke | 10-09-2014
Sasso Corbo is een paradijsje. Door de prachtige natuur, de ruimte, de gezelligheid, het gemak, de gastvrijheid van Bas en Domenica. Dit is het ware naturisme!
Run en Marc | 14-08-2014
Meer recensies van Run en Marc (2)
In juni 2014 een paar heerlijke dagen gestaan met onze camper op Sassa Corbo. Hartelijk ontvangen, goed verzorgd sanitair, zeer ruime plaatsen en een ontspannen sfeer: zo moet een naturistenterrein altijd zijn. Een regelrechte aanrader!
Rob en Monique, juli 2014.
Rob en Monique | 21-07-2014
14 dagen werden er 19. Het is ronduit een geweldige camping.
Gastvrij, gezellig, idyllisch. Alle ingrediënten voor een zeer ontspannen tijd.
Jac. en Margriet | 16-07-2014
Wij hebben 9 fantastische dagen gehad bij Domenica en Bas. Rust en een schitterende omgeving. Je merkt en ziet dat er met zorg en liefde aan deze camping is gewerkt...en nog wordt gewerkt. Je ziet de eigenaren stralen als het de gasten naar hun zin kunnen maken. Dit doen ze met absolute gedrevenheid. We hebben een heerlijke wijn proeverij gehad en ook de kookkunsten van Dominica: onze complimenten.
Jan en Lisette | 30-06-2014
In augustus waren we 19 dagen te gast bij Domenica en Bas op hun prachtig gelegen camping. Zeer ruime plaatsen, opgenomen in de glooiing van de heuvels, met een schitterend uitzicht en met je buren op 40 à 50 m. De sanitair-units liggen nergens te dicht en zeker niet te ver van de plaatsen. De gastvrij is top. Domenica en Bas verstaan uitstekend de kunst om niet aanwezig te lijken als ze niet nodig zijn. Maar is dat laatste wel het geval dan staan ze direct voor je klaar. De gezamelijke maaltijden smaakten heerlijk en het was bovendien erg gezellig aan de lange tafels.
Tiny en ik hebben prachtige fietstochten over de Toscaanse heuvels gemaakt en daarbij vele mooie dorpjes bezocht met elk hun eigen Italiaanse charme.
Kortom, we hebben een heerlijke vakantie gehad mede dankzij een prachtig verblijf en de bijzonder fijne en spontane gastvrijheid van Domenica en Bas.
Veel succes en tot weerziens.
Tiny en Jo | 09-09-2013
Genoten van een prachtige ruime plek voor ons en onze bus, leuke mensen en heerlijk eten. Een aanrader voor mensen die ruimte en rust zoeken. In de buurt is van alles te bezichtigen en te doen.
Samen met vrouw een heerlijke tijd gehad, grote kans dat we terug komen ! Dank Domenica en Bas en kinderen
Ron | 08-09-2013
Ruim2 1/2 week genoten op deze heerlijke ecologische camping. Buitengewone gastvrijheid van Bas en Domenica. Voor tweede seizoen is de camping al heel compleet. Camping is prima uitvalsbasis voor het prachtige Toscane. Rust en ruimte om echt te ontspannen. Een aanrader!!
Gé en Arjan | 12-08-2013
Meer recensies van Gé en Arjan (2)
Wat een heerlijke camping! Wij hebben het met onze meiden van 12 en 8 heel erg naar ons zin gehad op Sasso Corbo. Ruime plek, fantastisch uitzicht, erg goed sanitair, goede sfeer, prima zwembadje en een prachtige omgeving. Je moet wel even een stukje rijden voordat je ergens bent, maar in ruil daarvoor zit je op de camping midden in de natuur. Een aanrader! Marcel, Annemieke, Lotte en Meike
Annemieke | 10-08-2013
MEt en familie van 4 twee ouders twee kinderen een puber en een 9 jarige hebben we ons prima vermaakt kinderen hebben de hele tijd "gechild" met de kinderen van Bes en Domenica super gezellig veel iniatief en voorstellen van Bas en Domenica over gidsen, tochten en allemaal andere dingen het zwembad was alleen een beetje koud
Lucas | 05-08-2013
Super camping met welwillende vriendelijke en gastvrije mensen. Goed en schoon sanitair,mooie grote plaatsen met veel privacy. Bas ,Domenica en kids ga zo door!
Roy en Marion | 14-07-2013
Meer recensies van Roy en Marion (4)
In één woord fantastisch! Deze camping is een aanrader voor iedereen die van hele grote plekken en een mooi uitzicht houdt!En dan ligt het ook nog eens in een gebied wat niet toeristisch is, maar verrassend veel cultuur en natuur heeft. We zijn veel langer gebleven dan oorspronkelijk gedacht, zoveel was er te zien en te doen. En zo heerlijk was het op de camping. Je voelt je meteen thuis bij Bas, Domenica en hun vier kinderen. De Italiaanse maaltijden van Domenica zijn om te smullen!
Als je dan onder de buitendouche staat met het prachtige uitzicht, dan is dat puur genieten.
De toegangsweg (2,6 km)is tijdens ons verblijf verbeterd en dat was heel fijn. Ook fijn dat Bas onze caravan na afloop even weer naar boven bracht. Je kunt je trouwens ook laten halen als je aankomt. Wij hebben het wel zelf gedaan, en het ging prima, maar de weg is best steil en smal en als je het niet aandurft is het fijn te weten dat Bas je wil halen. Dus ook voor mensen met een caravan is het een fantastische camping.
We hebben al heel wat naturistische campings bezocht, maar Sasso Corbo vinden we de topper.
Hans en Ria | 08-07-2013
Meer recensies van Hans en Ria (2)
Wanneer je het echte Toscane wil leren kennen, werkelijk schitterend.
Wat heeft dit gezin hun best gedaan om iets goeds neer te zetten!
Heel stoer om met een jong gezin ( vier jonge jongens)deze stap te maken, het enthausiasme straalt er af.

Alle succes gewenst.
Sybrand en Gerda. | 13-02-2013
Meer recensies van Sybrand en Gerda. (2)
In Juli hebben wij Sasso Corbo bezocht, nou ja bezocht, 3,5 week is duidelijk dat het ons super beviel. Dit stuk Toscane is nog ongerept, veel kleine dorpjes om te bezoeken. Door de ligging overdag lekker warm en in de avond lekker koel.
Gezellige maaltijden in de bar en onze dochter is helemaal blij met de pony's Gaja en Isis.Volgend jaar gaan wij zeker terug.
Rob Angelique en Maud | 23-08-2012
Meer recensies van Rob Angelique en Maud (2)
Bas en Domenica hebben gedaan waar wij alleen maar van hebben gedroomd en niet het lef gehad het te doen.
Een prachtig terrein met de charme van het in opbouw zijn. Een omgeving waar je zo nu en dan stil van wordt, zo mooi. Saturnia om lekker te bubbelen. De kleine minnetjes worden meer dan goed gemaakt door de wijze waarop we zijn ontvangen en de plezierige sfeer. Wij komen zeker terug en zijn alleen maar blij dat er nog mensen zijn die hun nek uitsteken en er voor ons alles aan doen om een plezierige verblijf te hebben. Heel goed, en Domenica, wij eten nog steeds zo'n lekkere pasta salade! Veel succes, jullie verdienen het.
Tineke en Dick Falkena
Dick Falkena | 18-08-2012
Wat zijn wij heerlijk tot rust gekomen op deze gezellige camping. Prachtige ligging, twee keer per week een heerlijke gezamenlijke maaltijd (petje af Domenica). 's Avonds onder de sterrenhemel je tanden poetsen. Lekker zwembad, waar we regelmatig een potje lummelden met de kinderen. Onze meiden hebben ook genoten van het paardrijden en van de jonge puppies. Dit alles en de leuke uitstapjes, die je in de omgeving kan maken, hebben onze vakante tot een succes gemaakt.

Bas, Domenica bedankt voor jullie gastvrijheid en we komen zeker terug...
Annelies, Marlon, Shana en Indy | 14-08-2012
Wij hebben deze zomer volop genoten van de gastvrijheid van Bas en Domenica op Sasso Corbo én hun jongens.Een geweldig voorbeeld voor 'hoe het roer om' tot succes is te maken.
De kampeerplekken zijn enorm 'huge': het sanitair is brandschoon, het zwembad heerlijk en nog nooit aten wij op een camping zulk lekker brood.
De directe omgeving van de camping nodigt uit tot mooie uitstapjes in een nauwelijks toeristisch gebied.
Kortom een heerlijke 'aanlegplek' in een prachtige omgeving om te onthaasten.
Ellen, Weynand en co | 07-08-2012
Wij hebben deze zomer 11 dagen doorgebracht op Sasso Corbo. Mooi en ruim terrein met goed sanitair. Rust, mooie omgeving, vuurvliegjes, prima zwembad, lekkere maaltijden. Brood om te bestellen voor de volgende dag. Zeer ruime plekken met prachtig uitzicht! Bas en Domenica en kids, ga zo door, dit wordt vast een succes!
Bregje, Koen en Jip | 03-08-2012
Meer recensies van Bregje, Koen en Jip (4)
Een heerlijk nieuw terrein in een prachtig stuk Toscane. We zijn hier begin juli geweest en hebben genoten van de gastvrijheid van Bas en Domenica. Wat hebben die een hoop werk verzet de afgelopen tijd. Het terrein ligt schitterend met geweldig uitzicht over het glooiende landschap van Toscane.De kampeerplekken voor tenten, caravans en campers zijn mooi ruim en hebben genoeg schaduw en privacy. Het sanitair is dik in orde. We gaan zeker terug.
Rob en Bea | 02-08-2012

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Sasso Corbo" ?
Hoe waardeer je Sasso Corbo in het algemeen?

Aanbiedingen Italië
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.033