Naturismegids
Droom je leven en leef je dromen!

Sasso Corbo

9.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 46 reviews.

Adresgegevens

Sasso Corbo
Località Casone – frazione Petricci snc
58055 Semproniano
0039 0564 19 11 355

WebsiteContact
Maak een PDF om te printen
Lat: 42.760751 / Long: 11.553728
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 1360 Km / 13:24
  • Utrecht 1500 Km / 14:51

Open

  • 20 April t/m 1 Oktober

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
  • Plaats voor tenten
  • Plaats voor caravans
  • Plaats voor campers
  • Oppervlakte (ha): 23
  • Aantal plaatsen: 45
  • Aantal plaatsen met elektra: 45
  • Alle plaatsen hebben elektriciteit
  • Auto's op apart parkeerterrein
  • WIFI / internet
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Zwembad

Eten en drinken

  • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
  • Bar
  • Verkoop vers brood

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor kinderen

Diversen

  • Nederlands gesproken
  • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over Sasso Corbo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Sasso Corbo. Laat het ons weten!
Sasso Corbo is een aanrader. Bas en Domenica brengen hun eigen gezelligheid over op hun camping over en zorgen zo voor een super toffe sfeer. Prachtige plaatsen, netjes. Zelfs voor mensen die nog nooit aan naturisme gedaan hebben aan te raden, het is er zo natuurlijk dat Myriam, die eigenlijk mee ging om mij te plezieren, het topmoment van onze reis vond. Ze hebben er voor gezorgd dat campermensen als wij terug geleerd hebben om van 1 plek te genieten en er veel langer te blijven dan voorzien . Vooral niet te vergeten, een camping waar je geen nummer bent maar begroet wordt met je eigen voornaam vanaf de eerste dag. Bedankt en zeker tot ziens. Marc en Myriam
Marc & Myriam | 11-07-2018
Net voor de 2e keer op Sasso Corbo geweest. En we komen zeker weer terug. Wat een prachtige plek! En lekker eten als Domenica kookt! Een van de mooiste naturistencampings ooit.
Jacqueline en Henk | 27-06-2018
2018, eind mei tot en met begin juni twee weken op deze fantastische camping. Natuurlijk al een prachtige omgeving in Toscane vlak bij de grens met Umbrie. Prachtig groot terrein met zeer ruime plaatsen. Hartelijk en zeer gastvrij gastvrouw en gastheerschap van Domenica en Bas. Twee keer per week een altijd gezellige heerlijke gezamenlijke maaltijd. Dit is echt een camping waar je terugkomt!!
Tineke en Roel
Tineke en Roel | 17-06-2018
Top, schoon, fris, gezellig, heel ruim, super gastvrij, relaxte omgeving, ruime plaatsen, midden in de echte natuur, rust, puur, alles op basis van vertrouwen, stil, gastvrijheid centraal, sfeervol en ... mooie ver gezichten.

Leafe luitjes, we hebben ervan genoten!
Hopelijk tot ziens.

Warme groet van Jasper en Linda
jasper en linda | 11-06-2018
Afgelopen mei hebben wij 2 weken de middelste safaritent van Sasso Corbo bewoond.
We kwamen aan op de koudste dag met ons huurautootje en alleen handbagage. We werden direct bij Bas en Domenica uitgenodigd in hun voortent om ons te ontvangen. Ze zorgden ook voor lekker dikke dekbedden. Gelukkig hadden we die na 2 dagen niet allemaal meer nodig en kon het naturistische deel van onze vakantie beginnen.
We genoten van: het super mooie weidse uitzicht, de fijne buitendouche, de supermooie tent met alles erop en eraan (inclusief lekker en groot bed),het zwembad, de vriendelijke eigenaren en andere gasten en natuurlijk het lekker Italiaanse eten.
Sasso Corbo - uitzicht vanuit onze safarietent
Sasso Corbo (2)
Mariek | 08-06-2018
Meer recensies van Mariek (2)
Zo, de tent staat. De tarp erover heen en we zijn gesetteld. In de verte hangt een donderbui. De flits is gratis. Even daarnaast gaat de zon onder. Een bloedrode lucht en fantastische wolkengevaarten. We zitten ademloos te kijken. Wat een plek om aan te komen na een lange reis. Maar nog meer: daar scharrelt een kleine ree voorbij, op de lagere helling. Het paradijs bestaat echt! We proosten elkaar toe met onze wijn uit Montefalco. Daar kwamen we vanochtend vandaan. Ook mooi, maar dit is van nog een andere orde. Dit gaat een heel goede week worden, dat weten we zeker. Zeker, als nog even later Domenica langs komt (de cheffin): "eten jullie mee, vanavond, dat kan prima". Zo'n uitnodiging weersta je niet. En terecht. Tip voor Michelin! Zo maken we kennis met de andere aardige gasten en natuurlijk met Bas, de landheer. We horen van alles over de graafmachine, waarmee Bas die prachtig vlakke terrassen heeft geschapen op de hellingen. De week vliegt om. Onze bezoeken aan de Etruskische schatten en de zeer fraaie stadjes in het Tufogebied maken voor ons de vakantie kompleet. Nu zijn we thuis en denken: zouden we tien jaar jonger zijn, dan zouden we het avontuur van Bas en Domenica misschien wel nadoen.
Lucie en Theo | 22-05-2018
Wij hebben het seizoen 2017 hier afgesloten.
Wat een geweldig mooie plek voor een camping.
Een uitzicht, niet te geloven, zo mooi.
Rust en ruimte, de hertjes in de verte zien als het gaat schemeren, het was in een woord fantastisch.
Dominica en Bas, wij hopen dat jullie inmiddels begonnen zijn met jullie woonhuis, op een van de mooiste plekjes op aarde. Geniet ervan, wij komen hier zeker nog eens terug.
Lieve groet Jan en Wilma Hermeling
Jan en Wilma Hermeling | 25-04-2018
Meer recensies van Jan en Wilma Hermeling (5)
Augustus/september 2017. Schitterende camping, adembenemend uitzicht op vele plekken. Goede sfeer en gezellige gezamenlijke maaltijden (lekker hoor Domenica). Helaas werd onze nachtrust wel regelmatig verstoord door de "jongeren hangplek" in het bos waar tot in de late uurtjes (en soms tot de volgende ochtend) de muziek ons wakker hield. Voor gezinnen met tieners wellicht aanvaardbaar, voor ons "oude" zeurpieten niet. Bas....we komen graag (ooit) terug als de radio om uiterlijk 24:00 uur echt, compleet, helemaal, ook niet zachtjes, niet na 24 keer waarschuwen, uit gaat ;-)
Frenk Elings | 14-02-2018
Wat hebben we een fijne vakantie gehad op Sasso Corbo!
Prachtige omgeving, heerlijk gegeten op de camping, schoon sanitair, grote plaatsen. We hebben genoten van de buitendouche met uitzicht op de Toscaanse heuvels.
Het was even een ding om er te komen, maar het was echt de moeite waard.
Tussen 22:00 en 22:30 kom je op weg naar de camping regelmatig wilde zwijnen tegen....soms met jonkies. Heel veel leuke excursiemogelijkheden. Heerlijke zwavel thermaal baden in de buurt, pittoreske dorpjes. Met de trein van Grosseto naar Pisa en Lucca geweest. Is een aanrader, want je stapt in beide plaatsen in het centrum uit en geen gedoe met parkeren.
Domenica en Bas, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en alle inspanningen!
Dick en Elga
Dick en Elga | 07-01-2018
Geweldige camping! Ben er een aantal jaren achter elkaar geweest met mijn ouders. Prachtige plekken, schoon sanitair, super gastvrij en een geweldige omgeving! Het is naast dit alles ook een super camping voor de jeugd. Ik heb hier elk jaar weer ontzettend veel lol gehad met de jongeren die aanwezig waren, en niet te vergeten met de zoons van Bas en Domenica. Kortom pracht plek voor het hele gezin!
Thijs | 11-10-2017
Alweer een weekje terug van een prima vakantie op Sasso Corbo. Het weer zat niet helemaal mee maar de sfeer en gastvrijheid op de camping waren top. Als je een natuurliefhebber bent is dit een aanrader.
Bedankt Bas en Domenica!
Frans en Carla | 21-09-2017
Sasso Corbo is in een woord geweldig! Een betoverend uitzicht, ruime, mooie plekken en ontzettend vriendelijke eigenaren. Geen vraag is voor hen teveel, er wordt heel lekker gekookt door Domenica (aanrader, zeker doen) en Bas dekt de tafel ;). We zijn veel langer gebleven dan gepland en we hadden er nooit weg moeten gaan....
Rene en Marjan
marjan | 14-09-2017
Meer recensies van marjan (3)
Een mooi terrein, met zeer ruime plaatsen, eenvoudig sanitair. Sfeer prima, vonden het geweldig dat we groenten uit de moestuin konden pakken, tegen zeer acceptabele prijzen! Hebben daar zeer van genoten.
Vanaf de meeste plaatsen een prachtig uitzicht. De camping is wel wat afgelegen, pittige toegangsweg.
Bert en Jeanette van der Meer | 20-08-2017
Meer recensies van Bert en Jeanette van der Meer (12)
Net terug van drie weken Sasso Corbo met onze zonen van 11 en 13. We hebben er elke dag opnieuw, volop genoten van de oprecht gemoedelijke sfeer, het heerlijke uitzicht en de zeer ruime plekken met veel privacy. Bas en Domenica zijn gastvrije eigenaren die ons veel tips gaven voor leuke uitstappen, lekkere restaurantjes en in het beleven van de plaatselijke 'couleur locale'. Ook onze kinderen waren na drie weken moeilijk weg te krijgen van deze fijne plek, met voor hen leuke ontmoetingsplekken en uitnodigend zwembad. Deze camping is voor ons wat naturisme echt hoort te zijn, dicht bij de natuur, in alle rust genieten en mensen ontmoeten in respect en vertrouwen.
An en Jo | 15-08-2017
Sasso Corbo heeft geweldige kampeerplekken, maar het 180 graden, panoramische uitzicht vanaf je veranda van de safaritent is adembenemend en onbeschrijfelijk mooi. En dat op elk moment van de dag èn de nacht. Je wil er gewoon blijven wonen.
Onze dochter van 12 rekte zich op een ochtend uit op de veranda (nadat ze uit haar heerlijke stapelbed kwam) en zei met haar armen in de lucht: 'Ik ben zóóó gelukkig!' Dat is het effect van deze plek... zelfs op kinderen.
Domenica & Bas, jullie snappen het. Paradijs Sasso Corbo is nog mooier geworden.
P.S. Er zijn ook tentplekken op hetzelfde 'veld' als de safaritenten.
Claudia | 09-08-2017
We hebben een kleine twee weken op Sasso Corbo gestaan en we hebben genoten van de gastvrijheid van Bas en Domenica, van de ruimte, de rust, de gezelligheid en de mooie sterrenhemel. De omgeving van de camping is adembenemend mooi. Je kost even tijd om er te komen, maar dan heb je ook wat ????

De camping is van alle gemakken voorzien. Wat ik fijn zou vinden, is hier een daar een koelmogelijkheid voor etenswaren. De winkels liggen op ruim een half uur reisafstand. We zaten dus regelmatig in de auto voor de boodschappen.

We komen graag terug!
juli 2017
Sonja | 04-08-2017
We hebben een kleine twee weken op de camping gestaan met onze tent. De hangmat tussen twee bomen gespannen en het lezen en luieren kon beginnen. De temperatuur was hoog deze periode Er was niet veel regen gevallen de laatste tijd. Er moest dan ook een paar dagen zuinig met water worden gedaan en iedereen deed mee. Ideaal en heel gezellig is dat je mee kunt eten met andere gasten. Een mooie manier om mensen te ontmoeten Domenica kookt fantastisch. Zij en Bas zijn erg goed op elkaar ingespeeld. Een dream-team!
Succes met het bouwen van jullie huis !
Lieve groet, Toon en Trudy
Trudy | 03-08-2017
Geweldige camping!
Mieke | 27-07-2017
Sasso Corbo is prachtig gelegen met mooie ruime plekken een paradijsje
Het sanitair is schoon met zeep en je hoeft niet met je wc papier over de camping te lopen .
De camping is van Bas en Domenica dit zijn lieve en behulpzame mensen.
Domenica maakt twee maal per week een 3 gangen maaltijd klaar.
We hebben op geen enkele natristen camping in Italie zo lekker gegeten .
Dit zou in een restaurant een ster krijgen.
Wij hebben 10 prachtige dagen gehad en komen het volgde jaar zeker weer terug.
Cor en Truus | 20-07-2017
Meer recensies van Cor en Truus (2)
Net terug van een leuk verblijf op Sasso corbo. We hadden een luxe tent gehuurd, en het was echt luxe, alles maar dan ook alles was aanwezig, zelfs peper en zout, koffie en suiker. Alles zeer proper, top. Het sanitair is ook brandschoon, Bas en Domenica zijn vriendelijk. Het domein ligt wondermooi, we hadden een prachtig uitzicht van uit onze tent, soms zagen we de zee in de verte. De mindere punten zijn, dat je echt heel afgelegen bent van alles, het is ver rijden voor een winkel, of om iets te gaan bezien, je bent snel 1.5 uur onderweg voor 50 km af te leggen, en dan nog een minder punt, ik miste de Italiaanse sfeer, je bent net in Nederland op reis, ik denk 95 % van de bezoekers zijn Nederlanders, maar verder niks aan te merken, Ik wens Bas en Domenica nog veel succes met hun domein.
Ann en Luc | 10-07-2017
Meer recensies van Ann en Luc (5)
Wat een mooie locatie, rust ruimte en uitzicht. Domenica en Bas hebben Sasso Corbo omgetoverd in een paradijsje in Toscane. Wij hebben een hele fijne vakantie gehad en komen zeker terug.
Ellen en Rene | 17-06-2017
Meer recensies van Ellen en Rene (2)
Heerlijk ruim terrein; echt natuurgevoel. Heel hartelijke ontvangst. Mooie ervaring.
Marten | 04-10-2016
Afgelopen zomer hebben wij met onze 4 kinderen (9 jaar, 6 jaar en een tweeling van 4 jaar) de vakantie doorgebracht op Sasso Corbo. Het was een droom!
We werden, na een lange reis, letterlijk met open armen ontvangen. Na een hartelijk welkomstdrankje stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar en daarna geen zorgen over het opzetten van de tent, want de aankomst- en vertrektent stond voor ons klaar.
In de weken daarna hebben we genoten van onze prachtige, ruime kampeerplaats en ons elke dag weer vergaapt aan het uitzicht over de vlakten van het mooie Toscane. De camping ligt op een berg en het terrein is terrasgewijs opgezet, waardoor iedere plek tot zijn recht komt met een prachtig uitzicht, voldoende zon en schaduw en lekker wat privacy.
Op maandag en donderdag kun je aanschuiven voor de gezamenlijke maaltijd. Doen! Doen! Doen! De kinderen eten om 18.00 uur eerst met elkaar aan lange tafels. Dikke pret en daarna snel weer terug naar de trampoline. Daarna kunnen de volwassenen in alle rust genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd (met groeten uit de eigen campingtuin!) en een heerlijke wijntje bij de ondergaande zon. Het uitzicht is adembenemend en wat kan Domenica koken!
Vooraf maakten we ons nog een beetje zorgen of er wel voldoende vermaak zou zijn voor de kinderen. Gelukkig bleken onze zorgen onterecht. De oudste twee scharrelden de hele dag over de camping; van de trampoline naar het zwembad, door naar het voetbalveldje en uren op avontuur in de bossen van het terrein. Ook de kleintjes scharrelden lekker rond en gingen hun eigen gang. De camping is heel overzichtelijk en de sfeer zo gemoedelijk, dus alle kinderen kunnen in alle veiligheid op ontdekkingstocht. In de loop van de vakantie breidden het clubje met vriendjes en vriendinnetjes zich steeds verder uit. Ook aan de jongeren is gedacht. Voor hen is er een heerlijke hangplek met wifi en lounge-kussens ingericht. Elke vrijdagavond wordt er een kampvuur georganiseerd en mogen de kinderen zelf broodjes bakken en smullen van de marshmallows.
Maar komt u liever voor de rust en heeft u even geen behoefte aan enthousiaste kinderen, dan zijn er prachtige plekken op "rustige" velden. Voor ieder wat wils!
Bas en Domenica hebben ons samen met hun 4 zoons een heerlijke vakantie gegeven. Zo gastvrij, zo behulpzaam, zo gemoedelijk, zo relaxed......Wij hebben Sasso Corbo in ons hart gesloten en kijken uit naar volgend jaar!
Bas en Ireen van itallie | 30-09-2016
Italië mag zich gelukkig prijzen met de fantastische naturistencamping Sasso Corbo.

Prachtig gelegen, in de heuvels van Toscane, schitterend panorama vanuit onze tent. Mooie ruime plekken, prima en schoon sanitair (in porta cabins). En de eigenaren, Bas en Domenica, zijn schatten van mensen die je helpen waar ze kunnen.

Vergeet niet mee te eten met de gezamenlijk maaltijden: Domenica kan koken!

Wij komen zeker terug!!
B&M
Baas en Margreet | 29-09-2016
Google bracht ons met de trefwoorden 'natuur, kleinschalig, authentiek' bij Sasso Corbo. Eén iets deed ons eerst aarzelen.. het bleek een naturistencamping te zijn ! Dan toch maar de stap gewaagd en het werden 2 fantastische weken !!!

- de camping is prachtig gelegen.
- vertrouwen en respect staan bovenop.
- ongedwongen en leuke sfeer.
- diverse nationaliteiten, jonge stellen, gezinnen met kinderen, ouderen,… Leuke mix.
- de kampeerplaatsen zijn geïntegreerd in de natuur , zijn uitermate ruim en bieden zicht op het glooiende landschap.
- per 10 kampeerplekken is een aparte sanitair- en douchemodule voorzien. Alles steeds netjes en schoon. daarbovenop een fantastische buitendouche!
- er is een leuke ligweide met verkoelend zwembad.
- je kan er groentjes en kruiden krijgen uit de pluktuin. Heel leuk.
- de gezamenlijke etentjes zijn overheerlijk!
- de proeverijen zijn heel leuk en laten je kennismaken met eerlijke lokale producten.
- een paradijs voor onze kinderen (7 en 9j): avontuurlijke natuur, een grote trampoline, zwemmen, broodjes bakken bij het kampvuur,…
- hier nog het echt authentieke Toscane. Leuke dorpjes en prachtige landschappen.
- … en zo kunnen we nog wel een eindje doorgaan...

Ons eerste 'blootexperiment' werd zo'n fijne en natuurlijk aanvoelende ervaring, dat we ons afvragen of we nog een betere plek dan Sasso Corbo zullen vinden! Een echte aanrader!
D&F | 05-09-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Sasso Corbo" ?
Hoe waardeer je Sasso Corbo in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.033