Naturismegids

Sasso Corbo

9.7

Gemiddeld cijfer van 71 beoordelingen.

Adresgegevens

Sasso Corbo
Località Casone – frazione Petricci snc
58055 Semproniano
0039 0564 19 11 355
Website
Lat: 42.760751
Long: 11.553728

Afstanden

 • Brussel 1364 Km / 13:05
 • Utrecht 1503 Km / 13:57

Open

 • 20 April t/m 1 Oktober

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 23
 • Aantal plaatsen: 30
 • Aantal plaatsen met elektra: 30
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • WIFI / internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Zwembad

Eten en drinken

 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Geschikt voor kinderen
Aanbiedingen Italië

Reviews van bezoekers over Sasso Corbo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Sasso Corbo. Laat het ons weten!
Heerlijk ruim terrein; echt natuurgevoel. Heel hartelijke ontvangst. Mooie ervaring.
Marten | 04-10-2016
Afgelopen zomer hebben wij met onze 4 kinderen (9 jaar, 6 jaar en een tweeling van 4 jaar) de vakantie doorgebracht op Sasso Corbo. Het was een droom!
We werden, na een lange reis, letterlijk met open armen ontvangen. Na een hartelijk welkomstdrankje stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar en daarna geen zorgen over het opzetten van de tent, want de aankomst- en vertrektent stond voor ons klaar.
In de weken daarna hebben we genoten van onze prachtige, ruime kampeerplaats en ons elke dag weer vergaapt aan het uitzicht over de vlakten van het mooie Toscane. De camping ligt op een berg en het terrein is terrasgewijs opgezet, waardoor iedere plek tot zijn recht komt met een prachtig uitzicht, voldoende zon en schaduw en lekker wat privacy.
Op maandag en donderdag kun je aanschuiven voor de gezamenlijke maaltijd. Doen! Doen! Doen! De kinderen eten om 18.00 uur eerst met elkaar aan lange tafels. Dikke pret en daarna snel weer terug naar de trampoline. Daarna kunnen de volwassenen in alle rust genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd (met groeten uit de eigen campingtuin!) en een heerlijke wijntje bij de ondergaande zon. Het uitzicht is adembenemend en wat kan Domenica koken!
Vooraf maakten we ons nog een beetje zorgen of er wel voldoende vermaak zou zijn voor de kinderen. Gelukkig bleken onze zorgen onterecht. De oudste twee scharrelden de hele dag over de camping; van de trampoline naar het zwembad, door naar het voetbalveldje en uren op avontuur in de bossen van het terrein. Ook de kleintjes scharrelden lekker rond en gingen hun eigen gang. De camping is heel overzichtelijk en de sfeer zo gemoedelijk, dus alle kinderen kunnen in alle veiligheid op ontdekkingstocht. In de loop van de vakantie breidden het clubje met vriendjes en vriendinnetjes zich steeds verder uit. Ook aan de jongeren is gedacht. Voor hen is er een heerlijke hangplek met wifi en lounge-kussens ingericht. Elke vrijdagavond wordt er een kampvuur georganiseerd en mogen de kinderen zelf broodjes bakken en smullen van de marshmallows.
Maar komt u liever voor de rust en heeft u even geen behoefte aan enthousiaste kinderen, dan zijn er prachtige plekken op "rustige" velden. Voor ieder wat wils!
Bas en Domenica hebben ons samen met hun 4 zoons een heerlijke vakantie gegeven. Zo gastvrij, zo behulpzaam, zo gemoedelijk, zo relaxed......Wij hebben Sasso Corbo in ons hart gesloten en kijken uit naar volgend jaar!
Bas en Ireen van itallie | 30-09-2016
Italië mag zich gelukkig prijzen met de fantastische naturistencamping Sasso Corbo.

Prachtig gelegen, in de heuvels van Toscane, schitterend panorama vanuit onze tent. Mooie ruime plekken, prima en schoon sanitair (in porta cabins). En de eigenaren, Bas en Domenica, zijn schatten van mensen die je helpen waar ze kunnen.

Vergeet niet mee te eten met de gezamenlijk maaltijden: Domenica kan koken!

Wij komen zeker terug!!
B&M
Baas en Margreet | 29-09-2016
Google bracht ons met de trefwoorden 'natuur, kleinschalig, authentiek' bij Sasso Corbo. Eén iets deed ons eerst aarzelen.. het bleek een naturistencamping te zijn ! Dan toch maar de stap gewaagd en het werden 2 fantastische weken !!!

- de camping is prachtig gelegen.
- vertrouwen en respect staan bovenop.
- ongedwongen en leuke sfeer.
- diverse nationaliteiten, jonge stellen, gezinnen met kinderen, ouderen,… Leuke mix.
- de kampeerplaatsen zijn geïntegreerd in de natuur , zijn uitermate ruim en bieden zicht op het glooiende landschap.
- per 10 kampeerplekken is een aparte sanitair- en douchemodule voorzien. Alles steeds netjes en schoon. daarbovenop een fantastische buitendouche!
- er is een leuke ligweide met verkoelend zwembad.
- je kan er groentjes en kruiden krijgen uit de pluktuin. Heel leuk.
- de gezamenlijke etentjes zijn overheerlijk!
- de proeverijen zijn heel leuk en laten je kennismaken met eerlijke lokale producten.
- een paradijs voor onze kinderen (7 en 9j): avontuurlijke natuur, een grote trampoline, zwemmen, broodjes bakken bij het kampvuur,…
- hier nog het echt authentieke Toscane. Leuke dorpjes en prachtige landschappen.
- … en zo kunnen we nog wel een eindje doorgaan...

Ons eerste 'blootexperiment' werd zo'n fijne en natuurlijk aanvoelende ervaring, dat we ons afvragen of we nog een betere plek dan Sasso Corbo zullen vinden! Een echte aanrader!
D&F | 05-09-2016
We sluiten ons helemaal aan bij alle voorgaande positieve verhalen over Sasso Corbo en hun bewoners. het is er verrukkelijk!!
Lex en Annemieke | 27-08-2016
Wij zijn net terug van drie weken Sasso Corbo en hebben ons er meer dan welkom gevoeld. Wat een fijne en ontspannen mensen zijn Bas en Domenica! De camping is fijn...Veel rust....De douches zijn heerlijk, er is een prima zwembad. De gezamenlijke maaltijd, twee keer in de week, zijn gezellig en lekker. We hebben een proeverij meegemaakt. Dat was lekker en we konden er ook wat heerlijke producten (olijfolie, kaas, wijn), kopen. De omgeving biedt echt van alles om te doen. Er is een chill hoek voor de pubers. De jongere kinderen verzamelen meestal bij de trampoline. Wij wilden eigenlijk twee weken blijven maar het zijn er toch drie geworden. We voelden ons meer dan welkom op Sasso Corbo en willen graag weer terug komen.. Ik heb wel een suggestie. Het zijn prachtige en ruime plekken, maar op sommige plekken heb je weinig schaduw. Ik zou een tarp of schaduwdoek meenemen om heerlijk onder te vertoeven met een boek! Wij hebben daar veel gebruik van gemaakt.

Frits en Bianca
Frits en Bianca | 18-08-2016
Meer recensies van Frits en Bianca (2)
In alle opzichten fantastisch. Geweldige camping met veel aandacht voor ruimte en natuur. Grote gastvrijheid en behulpzaamheid van de Eigenaars Bas en Domenica.
Wij komen zeker terug!!!
lex&carin | 11-08-2016
Rustige camping midden in de natuur met ruime plaatsen en goed sanitair. Door de gastvrijheid van Bas en Domenica voel je je meteen thuis.
Tom en Aline Nell | 20-07-2016
Je krijgt als gast op Sasso Corbo een warm welkom, niet alleen vanwege het weer, de ruimte, rust en prachtige ligging, maar ook door de hartelijkheid en ontspannen, positieve energie van de eigenaren Bas en Domenica. Een onvergetelijk fijne plek, ingebed in de locale gemeenschap, met een mooie visie, goede voorzieningen en een super service.
Karin Boone | 19-07-2016
Sasso Corbo is een prachtige camping met een unieke sfeer in een fantastische omgeving die wij na drie volle weken met moeite verlaten hebben. De eigenaren Bas en Domenica werken keihard en met zichtbaar plezier en enthousiasme om het iedereen naar de zin te maken, maar gaan daarnaast zo ontspannen op in het geheel dat je soms vergeet dat ze zelf geen campinggasten zijn. Twee keer per week kookt Domenica een lekkere maaltijd voor alle gasten die willen deelnemen; hartstikke gezellig! Ook werd er gezamenlijk naar het EK voetbal gekeken; Bas sleept met plezier een TV naar de bar als daar interesse voor is. Op vrijdag is er een excursie naar de wijnboer wiens producten op de camping te koop zijn. Uiteraard alles op basis van "niks hoeft en alles mag". Je portemonnee kan in de tent blijven, je pakt wat je nodig hebt uit het "winkeltje" of de moestuin, tapt zelf je wijn en tekent aan wat je hebt meegenomen. Alles op basis van wederzijds vertrouwen.
Wij raden iedereen die van rust, natuur en Toscane houdt Sasso Corbo van harte aan en komen zeker terug.
Marc en Sandra | 15-07-2016
Mooie camping, waar men met veel liefde een Eldorado heeft gerealiseerd, ruime plekken met mooi uitzicht.
Alles gaat via goed vertrouwen , je pakt zelf je wijntje of ijsje, noteren op de lijst en bij vertrek afrekenen.
Mocht je met de caravan zijn, dan brengt Bas met zijn jeep deze naar de provinciale weg, dus geen stress..
Groeten Gerda en Erik uit Leusden
Erik Schouten | 14-07-2016
Meer recensies van Erik Schouten (8)
Wij hebben 2 heerlijke weken genoten van al het mooie en fijne op Sasso Corbo, vooral door de hartelijkheid van Domenica, Bas en kids. Ook al was het weer niet Toscaans [de zon liet zich, zoals overal in Europa, maar mondjesmaat zien], het was puur genieten. Genieten van het mooie terrein, de bloemen en dieren, de groenten uit de moestuin, de eitjes van de kippen, de wijn uit het vat en de voortreffelijke en sfeervolle maaltijden op maandag en donderdag. De visie en missie van Bas en Domenica met hun camping inspireren en enthousiasmeren! Sasso Corbo is niet naast de deur, maar we gaan zeker terug!
Bert&Ingrid | 13-07-2016
Wat een pracht camping ruime plekken mooie omgeving en een fantastisch uitzicht . Schone toilet units met zeep en toiletpapier.
Eigenaar Bas en Domenica zijn zeer gastvrij en dat stralen zij ook uit..Ze serveren er twee keer per week een heerlijke maaltijd. Deze Camping is een aanrader voor mensen die ruimte en rust zoeken Wij hebben er een fantastische 8 dagen gehad , een komen zeker terug.
Dit is een TOP CAMPING.
Cor en Truus | 12-07-2016
Meer recensies van Cor en Truus (2)
Paar jaar geleden op deze camping geweest. Schitterende omgeving en grote plaatsen. Wij hadden een jaar van te voren gereserveerd, maar tot onze verbazing werden we naar een grote modderpoel in de struiken gestuurd. En daar wilden we niet staan met onze gloednieuwe van de waard tent. We moesten overnachten in een tent van de eigenaar als we een andere plek wilden. Deze was gescheurd en rijp voor de stort. Affijn we kregen een mooie grote plek. Helaas werd het de komende weken heel slecht weer, daar kan niemand iets aan doen. De plek was niet vlak en we voelden het water onder het zeil stromen. Het gevolg was dat er stenen voelbaar werden ondanks de lagen dik zeil. Verder is de capaciteit warm water te weinig, sommige pubers douchen en half uur, dus dan blijft er weinig warm water over. Als de eigenaars de waterafvoer en het warm water beter regelen dan wordt het wellicht een betere camping. En met een volle kruiwagen met boodschappen de berg af is niet bepaald een pretje. Ondanks de prachtige omgeving gaan wij er niet meer heen.
Aj. K
Aj k | 26-06-2016
Wij hebben ondanks het wat mindere weer begin juni, genoten bij op Sasso Corbo . Het terrein, de gastvrijheid van Bas en Domenica, het heerlijke eten, de excursie, zelfs de was is een feest geweest. Als wij in Italië zijn, gaan wij beslist weer op Sasso Corbo kamperen.
Thérèse Wolters | 24-06-2016
Wat een paradijsje! Heel veel ruimte voor 30 kampeerplekken waarvan de meeste met een geweldig mooi uitzicht! Gemoedelijke en gezellige sfeer nodigt uit aan te schuiven bij de gezamenlijke maaltijd. Uitstekend en schoon sanitair. Bas en Dominica hebben hier een gigantische klus geklaard. Ook de gastvrijheid en behulpzaamheid hebben we heel erg gewaardeerd. Komen zeker terug!!
Frits en Marlies | 19-06-2016
Meer recensies van Frits en Marlies (4)
Een indrukwekkende ervaring en zeer positief verrast. Voor aankomst hadden wij niet zo'n heel duidelijk beeld wat wij konden verwachten na onze wekenlange trektocht met onze camper over Sicilie en door Zuid Italie. En dan kom je hier toch echt in een paradijsje terecht. 30 plekken op 23 hectare. Daarmede is het karakter van de camping geschetst. Je vindt Mega ruimte, rust en privacy op een ongekend hoog niveau. Uitstekende en vooral praktische toilet en douche voorzieningen, waarvoor je overigens wel met een regelmatig klimmetje rekening moet houden, want het terrein is sterk geaccidenteerd. Zwembad weliswaar niet top (het is een opbouwbad met een diepgang van +/- 1,20 m) maar gezien de afmetingen kan je er nog steeds prima in zwemmen. Wij hadden een prachtige plek met een uitzicht dat bijna ongekend is in onze tientallen jaren lange kampeer ervaringen. In Bas en Dominica herkenden wij de gedreven ondernemers die een prachtig vakantie product kunnen en willen leveren (gastvrijheid / rust en ruimte ) als een soort "Spin-off" van het leven dat zij voor henzelf en hun gezin hebben gekozen.
Peter en Joleen | 19-06-2016
Het was een eind rijden en natuurlijk en in de middle of nowhere. Maar wat een verrassing was dat terrein. Sasso Corbo gerund door Bas en Domenica en hun vier kinderen die in het Zuid Toscaanse hun droomcamping hebben gerealiseerd. De ligging is geweldig, op een berg. Wat een weidsheid wat een uitzichten wat een rust. Verder geweldige staanplekken. De een al mooier als de ander. Het sanitair is gewoon 5 sterren. Schoon degelijk, comfortabel. Overal stroom. Het lijkt luxe en dat is het ook, maar het valt totaal niet op.
De bijzonder vriendelijke eigenaars runnen een ecologische camping. Dat is voor naturisten niks bijzonders, maar dat je uit andermans groentetuin hun biologische gekweekte groenten mag oogsten is dan weer wel bijzonder. Alles noteer je netjes en net als de drankjes en de flessen biologische wijn en het dagelijkse brood reken je dat op het eind van je verblijf af.
Wil je wijnproeven dan rijdt Domenica je er heen met de Landrover en ik verzeker je dat je een topmiddag hebt. Ook de gezamenlijke Toscaanse maaltijden met producten uit de tuin en uit de streek zijn een feest en super gezellig. Het lijkt of je bij vrienden op bezoek bent.
Ze hebben een vertrektent en dat is superhandig als je ’s morgens wil vertrekken. Slaap je ook eens in een echte Karsten opblaastent het liefst zou ik deze plek ook geheim willen houden, maar deze plek moet blijven bestaan dus ga er heen en oordeel zelf. Een Italiaans paradijsje met een Hollands randje.
Dré en Joyce
Dré en Joyce | 20-04-2016
In 2014 zijn we heerlijk drie weken in de huurtent geweest.Toen kon dat nog.Bas en Domenica waren geweldig gastvrij.Het zelfbedieningswinkeltje voor basisbenodigdheden is voorzien met biologische producten - de natuur heeft het daar goed.
Het landschap is fantastisch en de etruskische geschiedenis in de buurt is een mustsee.
Oebele | 15-01-2016
Meer recensies van Oebele (3)
Geweldige camping!! Het is een eind rijden, maar dan heb je ook een, naar mijn mening, perfect plekje!
Ik zou niet weten wat er veranderd zou moeten worden.
De maaltijden, de proeverijen, de sfeer, warme en schone douches, de ruime plekken enzovoort.
Tieners dragen kleding of een doek, heel natuurlijk en passend bij hun leeftijd.
Eigenaren altijd behulpzaam en vriendelijk.
Mieke | 18-08-2015
Het was even doorbijten op de weg naar de camping.
Maar dan kom je ook ergens????
Wat een ruimte om je heen, heerlijk kunnen genieten van het mooie landschap. De sfeer op de camping is heel relaxed en gezellig. De gezamenlijke avondmaaltijden zijn top! En niet te vergeten de buitendouches met een prachtig uitzicht.
Wij stonden op het 'rustige' deel van de camping onder een grote eenzame eik. Een geweldige plek.
Met weemoed hebben wij jullie verlaten met grote bewondering dat jullie dit allemaal, door hard werken, voor elkaar hebben gekregen.
Annemarie & Wil | 13-08-2015
Meer recensies van Annemarie & Wil (4)
Een oase van rust en toch veel te beleven. We kwamen op donderdag aan en mochten meteen mee-eten. De kinderen eten dan gezamenlijk om 18:00, wat een vondst! Ze hadden gelijk aansluiting, ook door de cultuur die er heerst van vertrouwen, respect en iedereen mag meedoen, maar niks moet! de insecten die er zijn, zijn drukker met de natuur dan met de mensen bezig, daardoor geen last van muggen of dazen. Lekker koel snachts en twee reeën dichtbij de plek gezien.
Bas en Domenica deden me denken aan een balletvoorstelling: altijd goedgehumeurd alsof het geen enkele moeite kost, terwijl het keihard werken is om dit te bereiken volgens mij!
Sabine en Johan kinderen 11 en 14 | 12-08-2015
Voor het eerst dit jaar (afgelopen juni) in Italië geweest en gelijk op het mooiste plekje. Mooie camping op een prachtige plaats. Helaas hadden we het weer niet mee, veel onweersbuien en vaak regen. Bas was heel behulpzaam en zette de avond voor vertrek een aanhangwagen bij onze plek neer zodat wij zonder moeite omhoog konden komen van de steile glibberige paadjes. Al met al deze 2 weken heel erg genoten, ontzettend leuke nieuwe mensen ontmoet. Bas en Domenica hebben hun hele ziel in deze plek gegooid en dat zie je duidelijk terug. Wij kijken er nu al naar uit om over een paar jaar weer terug te keren. Het was genieten!
Lianne en Daan | 03-08-2015
Wat een waar paradijs. Na de 2,6 km lange afdaling(met niet al te best wegdek) met onze caravan werden we allerhartelijkst ontvangen door Bas en Domenica. We moesten ons geen zorgen maken over de terugreis, want Bas brengt je caravan weer naar boven. We kregen een prachtige plaats, waar Bas en Domenica zelf hun huis gaan bouwen. Wat een uitzicht, rust en ruimte. Vanaf de eerste minuut voel je je gast en is niets teveel. Ook toen na enkele dagen de klim naar boven wel erg lang was, zette Bas zonder problemen onze caravan op een plek op veld Panorama.
Het vertrouwen om zelf je consumpties bij te houden, geeft de ware naturistensfeer weer. Ook de maaltijden, door Domenica met liefde bereid met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen tuin, waren erg lekker en gezellig. Onze planning van tien dagen werd uiteindelijk ruim drie weken. Volgend jaar gaan we beslist weer terug
Akkie en Rieg | 15-07-2015
Fijne camping in een prachtige omgeving waar je helemaal tot rust kunt komen. Ongedwongen sfeer. Voorzieningen zijn prima. Gezamenlijke maaltijden waren erg gezellig. Reparatie aan vouwwagen werd door Bas snel geregeld en op de staanplaats uitgevoerd. Zwembad viel bij eerste aanblik wat tegen, maar beviel toch prima. Onze kinderen (9-14 jr) vroegen op eerste avond al waarom we maar 2 weken bleven. Dit jaar gaan we weer.
Jan | 12-05-2015

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Sasso Corbo" ?
Hoe waardeer je Sasso Corbo in het algemeen?

Aanbiedingen Italië
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.032