Naturismegids
Droom je leven en leef je dromen!

Sasso Corbo

9.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 47 reviews.

Adresgegevens

Sasso Corbo
Località Casone – frazione Petricci snc
58055 Semproniano
0039 0564 19 11 355

WebsiteContact
Maak een PDF om te printen
Lat: 42.760751 / Long: 11.553728
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 1360 Km / 13:24
 • Utrecht 1500 Km / 14:51

Open

 • 20 April t/m 1 Oktober

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 23
 • Aantal plaatsen: 45
 • Aantal plaatsen met elektra: 45
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • WIFI / internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Zwembad

Eten en drinken

 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over Sasso Corbo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Sasso Corbo. Laat het ons weten!
Er was eens.....een berg in italië waar twee mensen zich door lieten inspireren. Met noeste arbeid, volharding en een figuurlijke berg passie creëerden zij een fenomenale camping. Die passie voor de gasten en de camping is overal voelbaar. Het lijkt alsof je een eigen stukje berglandgoed om je heen hebt. Een sprookje dat voelt als een warm bad. Het werkelijke bad was in mei nog fris maar past naadloos in het sprookje. Wat een fantastische uitzichten! Vijf volle sterren voor jullie warme en breed uitgewerkte gastvrijheid. En een gouden randje erom voor jullie heerlijke maaltijden. En vooral "....voor een mooi leven, nog lang en gelukkig!"
Mei 2024
Toon & Lilian
Lilian | 15-05-2024
Jammer dat het waardeer rijtje stopt bij heel goed, voor Sasso Corbo zit er nog een gradatie boven.
hans en tonny | 19-12-2023
Wat hebben we genoten van deze prachtige camping.

En wat een fantastische eigenaren. Domenica en Bas, we vonden het heerlijk om bij jullie te gast te mogen zijn.
Wat een rust en wat een uitzicht, geweldig.

Tjeerd en Mariet
Tjeerd en Mariet Keizer | 25-09-2023
Fantastisch! Dankjewel Bas en Domenica voor jullie gastvrijheid.
Wat een schitterend terrein. Wat prachtig onderhouden. Het zwembad! Wat een droom zeg als je daar in dobbert en zo de bergen in kijkt. Jullie gastvrijheid, vriendelijkheid, openheid. Zo hartverwarmend. En het sanitair: eenvoudig maar brandschoon. Jullie bieden daarnaast nog gezelligheid en andere mooie dingen, zoals jullie heerlijke wijn en limoncello! We hebben genoten de afgelopen vier nachten en we hopen terug te komen. Warme groet van Herman en Marieke Lambermont
M.lambermont | 22-07-2023
Afgelopen donderavond zijn wij weer thuis aangekomen van een geweldige vakantie op Sasso Corbo. Geweldige eigenaren. Vorig jaar zijn wij daar ook geweest en een zeer schone camping alles wordt keurig bijgehouden. Opvallend was, dat Bas de eigenaar de mensen vraagt wat kunnen wij op onze camping nog in verbeteren of als u eigenaar bent van deze camping wat zou u dan verbeteren/veranderen of toevoegen. Ik heb vorig jaar aangegeven er lagen nog wat bergen fijn grind langs de weg naar de camping het ging om de laatste 1000 meter. Ik heb aangegeven vul daar de gaten mee dat rijdt wat makkelijker met onze Holtcamper. Dat heeft Bas keurig gedaan. Ik heb hem daarvoor dit jaar bedankt. Een geweldig mooi zwembad, 2 x per week tegen een kleine vergoeding eten bij Bas en Domenica zij kookt dan, wandelen in groepsverband en op naar de wijnproeverij. Opvallend toiletten zeer schoon en waar kun je in de natuur buiten douchen met uitzicht naar de natuur. Een geweldige naturisme camping.
Al met al wij zijn zeer tevreden en raden een ieder aan om naar de camping van het jaar 2023 te gaan dit is de prijs die door blootkompas is uitgesproken. Kijk anders eens op hun website instagram en Facebook. Mensen mopperen wel eens dat gaat snel rond maar de goede dingen lees je weinig vandaar ons verhaal. Bas en Domenica zijn fantastische mensen die veel doen voor hun gasten.
Henk en Aletta uit Drenthe
Henk en Aletta | 16-07-2023
Het is een prachtig terrein, ruime plekkenen een hartelijk ontvangst. Wij zijn er maar 3 dagen gebleven omdat de weersvoorspelling nogal slecht was en als je dan met een tent bent is het voor ons toch te beperkt. Je zit overal te ver vandaan en dan wil je ook niet weggaan bij je tent. Een minpuntje vinden wij de toegangsweg van de laatste 2,6 km met heel veel grote keien en geulen niet echt fijn voor je auto. Jammer dat dit niet duidelijk vermeld wordt, want hier wil je 's avonds als je op pad geweest bent ook niet in het donker over heen rijden. Niet een plek voor ons om terug te komen.
Ageeth en Wim
Ageeth en Wim Harskamp | 11-07-2023
Meer recensies van Ageeth en Wim Harskamp (2)
Tja, wat moet ik nog toevoegen aan alle lovende recensies? Ze kloppen allemaal. Wij hebben het wat minder getroffen met het weer, maar desondanks niets dan lof. Prachtig terrein, goede sfeer, Bas en Domenica die altijd klaar staan, heel gezellige maaltijden, mooi zwembad en voldoende sanitair. Kortom: gaan.
Mavi | 29-05-2023
Meer recensies van Mavi (18)
Prachtige camping met bijzonder mooi nieuw zwembad. Vanuit de infinity-pool kijk je over de hele omgeving uit. Het oude opbouw zwembad is er niet meer.
Sasso Corbo
Sasso Corbo (2)
Sylvia van Schaijk | 22-05-2023
Foto's (2)
Op een groene berg in Toscane met schitterend uitzicht ligt een parel verscholen. Naturistencamping Sasso Corbo is een paradijs, ontstaan uit het harde werk van Bas en Domenica. Terecht in 2023 winnaar van de Blootgewoon award "beste camping". Ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De herten dartelen er gewoon door de bloemenweide en de vogeltjes wisselen elkaars concerten af. Kabbelende beekjes en zelfs een watervalletje ontbreken niet.

Verspreid op het landgoed zijn diverse sanitair blokjes. De kampeerplaatsen zijn ruim en liggen op afzonderlijke plekjes, zelfs in het bos. Afgezien van het elektriciteit paaltje geeft dit een hoog wildkamperen gevoel. Het prachtige nieuwe zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik en in het zelfbediening barretje zijn drankjes te bekomen. Voor wie van gezelligheid houdt zijn de gemeenschappelijke maaltijden een must.

Indien je een mooi plekje gevonden hebt gevonden maar het iets te spannend vindt om je caravan daar zelf neer te zetten, dan assisteert Bas met zijn Landrover. Persoonlijk contact staat hier hoog in het vaandel en via whatsapp zijn vragen snel beantwoord. Kortom Nederlandse efficiëntie in Italiaanse sferen. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn hier aanwezig.
Sasso Corbo
Sasso Corbo (2)
Cees van Anrooij | 18-05-2023
Meer recensies van Cees van Anrooij (3)
Nu voor de derde keer naar Sasso Corbo geweest en weer heimwee toen we vertrokken. Sasso Corbo is zonder enige terughoudendheid de mooiste en plezierigste camping die we kennen. De mooiste vanwege de prachtige natuur, de Toscaanse heuvels, de mooie Toscaanse stadjes die je kunt bezoeken, de wandelingen die je kunt maken. De plezierigste vanwege de geweldige sfeer die er heerst en die met name door Bas en Domenica wordt gecreëerd. Met heel veel gevoel voor humor zorgen ze voor een ontspannen sfeer, en er wordt daarom ook veel gelachen. Niets is hun teveel om het de campinggasten naar de zin te maken. Ik moet ook het prachtige nieuwe zwembad noemen dat op een esthetisch feilloze plek is gebouwd. Het uitzicht vanuit het zwembad is fenomenaal. Ten slotte is het deelnemen aan de georganiseerde wandelingen, de wijn en olieproeverij en de gezamenlijke maaltijden een feest.

Rene
Rene Staps | 23-08-2022
Fantastische camping in het zuidelijk deel van Toscane. Wat een ruimte! Wat een uitzicht! En daarbovenop heel leuke uitbaters. Normaal kiezen we steeds een andere camping, maar hier komen we graag telkens opnieuw naar toe. Niet twijfelen!
Sasso Corbo
Sasso Corbo (2)
D&F | 12-07-2021
Meer recensies van D&F (4)
Gelukkig we mochten en durfden weer naar Sasso Corbo na Corona. Bas en Domenica ontvingen ons allerhartelijkst en Bas ging meteen ( op ons verzoek) ons “oude” plekje maaien. Zo aardig! Het is zo’n mooie camping met hele ruime plaatsen, goed en schoon sanitair en prachtige natuur. Je kijkt wel 30 km over de Toscaanse heuvels. ‘s Morgens vers gebakken brood en een vers eitje en Domenica kookt 2 x per week een gezamenlijke maaltijd die heel lekker is en waarbij je leuke gesprekken met de andere campinggasten hebt. Zo gezellig. Kortom een aanrader!
Marjan | 09-07-2021
Meer recensies van Marjan (3)
SASSO CORBO: Rust, ruimte, fijne sfeer, maar ook een verrassende biodiversiteit om je heen!

C o r o n a v i r u s o f n i et :

VOGELS EN KREKELS
Het dagelijks vogelconcert in de lente en begin van de zomer gaat gewoon door!
De rode wouw maakt z’n glijvluchten, de bonte kraai laat zich zien en de zomertortel laat zich horen, evenals de fazant met z’n geestige en luide korrr-kokk, de groene specht, de roek (gna-gna-gna), de merel, de tuinfluiter (echt de hele dag hoor), de ree met z’n territoriumgebrul of grazend aan de rand van de bomen, met op de achtergrond doorlopend het geluid van de krekels.

BLOEMEN EN INSECTEN
De op het terrein aanwezige heuvels en bermen langs de paden zijn rijkelijk begroeid met bloemen. Deze creëren een rijk insectenleven en trekken daardoor dus veel vogels aan. Leuk om bijvoorbeeld de zwarte bij te zien die de klaver naar beneden doet duikelen en als het ’s-avonds donker wordt, geven de vuurvliegjes hun lichtshow.

KIJK EN LUISTER
want voor de natuurliefhebber valt er extra wat te beleven op Sasso Corbo!

Peter en Dineke van Loenen,
waargenomen na het weer open gaan van de grenzen,
tijdens hun verblijf vanaf 21 juni tot vertrek op 8 juli 2020.
Sasso Corbo
Sasso Corbo (2)
Peter en Dineke van Loenen | 12-07-2020
Foto's (3)
Heerlijke plek!
We hebben erg genoten van deze 100% naturistische camping in het mooie Toscane. We verbleven in een van de 'glamping' safari tenten die van alle comfort zijn voorzien en een schitterend uitzicht bieden op de omliggende heuvels.
Minpunten? Misschien eentje: de ligging. Om ergens te geraken zit je telkens heel lang in de wagen en dat vonden wij soms lastig. Maar daar kunnen de uitbaters weinig aan veranderen, natuurlijk. Deze zijn overigens super aardig en geven je het gevoel echt welkom te zijn!
Lucky Luke | 28-10-2019
Meer recensies van Lucky Luke (3)
Het staan in onze top 2 van alle 20 vakanties die we gehad hebben met de boys. Het is allemaal zo ontzettend goed afgestemd. Alles lijkt te kloppen en het is zo gewoon en ontspannen. Onze jongste zoon (14) vond het maar niks om te gaan(hij mocht vorig jaar de vakantie kiezen, en ik dit jaar, dus hij zei: okayyy..;-)). Op dag 3 vergat hij zelfs zijn handdoek om te doen, wat voor hem een dingetje is natuurlijk in de pubertijd. Het eten dat 2 keer per week georganiseerd wordt is superlekker en gezellig. De eerste keer dacht ik: moet ik nu wel kleren aan naar het diner, maar die onzekerheid viel direct weg bij aankomst. Het is nl. geen issue, wel/geen kleding, doe waar je je lekker bij voelt. de staplekken en het uitzicht zijn onvergetelijk & met slagroom op de taart de heerlijke moestuin. De enige reden waarom ik deze review niet wilde schrijven is omdat ik dan bang ben dat er wellicht geen plekje meer voor ons is, wanneer we dat willen, maar ook dat gun ik jullie. liefs en dank voor deze onvergetelijke ervaring. Fam Schulte
Barry & Finette Schulte | 13-10-2019
wij zijn juist terug (rudy en annick) van ginder .We waren nog maar een half uur op de camping en ik had mijn kuitbeen al gebroken.Ze hebben me direct geholpen en ben naar kliniek gebracht door mensen die ook op de camping staan.Bas en Domenica hebben tijd gemaakt om het ons een zo goed mogelijk verblijf te laten hebben,tewijl ik daar met een brace zat.Niets is hun teveel ze zijn heel bereidwillend,en hebben hun hart op een goede plek .Is de 2de keer dat we hier komen.De volgende keer dat we gaan hoop ik gemakkelijk op 2 benen te kunnen rondlopen.Nogmaals bedankt aan iedereen vanwege ons beide.Deze czmping is een aanrader voor iedereen .
annick | 17-08-2019
Meer recensies van annick (2)
We zijn een aantal nachtjes op Sasso Corbo geweest terwijl we aan het rondtrekken waren door Italië. Een camping om nog vaker naar terug te keren (en dat is niet onze gewoonte). Prachtige plekken die je zelf ter plekke mag uitzoeken ( je kan gelukkig geen vaste plekken reserveren) met mooi uitzicht als je wilt of vlak bij het zwembad als je kinderen hebt. Veel schaduw. Rustig, veel natuur en perfecte gastheer (Bas) en gastvrouw (Dominica). Wijn, eieren van eigen kip, moestuin en evt. nog meer noodzakelijke levensmiddelen te koop mocht je van te voren niets ingeslagen hebben.
Mooie gezellige gezamenlijke plek waar je zelf alles (koffie, drank, ijs....) kunt pakken en op kunt schrijven. De sfeer is open en erg gastvrij. Prachtige omgeving. Bas en Dominica jullie hebben een mooie camping neergezet.
Renate | 03-08-2019
Wat een fantastische camping met ontzettend lieve eigenaren Bas en Domenica. Geen moeite is ze teveel. We hebben heel veel naturistencampings bezocht, en de meeste zijn ons heel goed bevallen, maar dit is na ons eerste bezoek dit jaar meteen een van onze favorieten geworden. Schitterend gelegen met prachtig uitzicht over het Toscaanse landschap, hele mooie flora in het voorjaar en we hebben vossen, herten en een wouw gezien. Heel indrukwekkend. Wij houden erg van natuurwater en het was een aangename verrassing dat er een beekje aan de rand van de camping bleek te stromen waarin je kunt 'dompelen'. Het sanitair lijkt aanvankelijk wat beperkt qua capaciteit maar dat levert in de praktijk toch geen problemen op (terwijl de camping vrijwel vol was), het bleef keurig schoon. Veel vriendelijke mensen ontmoet tijdens de prima gezamenlijke maaltijden (twee keer per week). Prachtige omgeving, wij hebben onder meer het Lago di Bolsena met veel mooie stadjes daaromheen bezocht. Ook Orvieto was zeer de moeite, net als thermen Saturnia (overdag heel druk, tijdens tweede bezoek laat in de avond waren we bijna alleen). Met de racefiets de Monte Amiata beklimmen was een mooie sportieve uitdaging. Supermarkt op ruim een half uur vraagt wat planning, zeker ook omdat de toegangsweg naar de camping (bijna 3 km grindpad met veel kuilen) matig is. Met deze toegangsweg valt overigens wel te leven, gewoon rustig rijden en er 10 minuutjes voor uittrekken. Het went en het is tenslotte vakantie. Aankomend richting de camping is de grindweg dalend, het latere vertrek met de caravan is dus stijgend en daarom lastig maar dat wordt opgelost omdat Bas je bij vertrek met de Landrover aan de doorgaande weg af zet. Bas en Domenica, heel hartelijk bedankt voor het geweldige verblijf en we komen zeker terug!
Bart | 22-07-2019
Meer recensies van Bart (2)
We waren medio juni een paar dagen bij Bas en Domenica; gastvrije ontvangst, mooie camping met schitterende uitzichten, veel fauna, een heerlijk zwembad, goed verzorgde gezamenlijke maaltijd en eigen gebakken (cake) brood. Prachtig om de rode wouw zo hoog boven je te zien zweven en de vos, die tot de vaste bewoners behoort.
Voor iedereen die van rust houdt is dit de!!! camping.
Rob en Tallien | 21-07-2019
Wat een droomplek is dit! Prachtige camping met overal uitzicht op de omliggende bergen.
Veel ruimte en privacy maar ook erg gezellig.
Volledig zorgeloos, je wordt geholpen met plaatsen en verplaatsen van je kampeermiddel als je dat wilt. Twee keer per week gezamenlijke maaltijd met heerlijke gerechten van Domenica's hand , een aanrader!! Broodservice, mee naar een olijfolie en wijnproeverij, prachtige wandel, fiets en auto tochten te maken , Veel cultuur en dan altijd weer terugkeren op Sasso Corbo! Veel speelplezier voor kinderen op de camping en in het zwembad ( geen animatie maar met eigen fantasie spelen!) Kortom, wil je een prachtige kampeerplek en graag Toscane ontdekken, gaan!
Evelien en Chris | 07-07-2019
Meer recensies van Evelien en Chris (4)
Schitterende camping in mooie omgeving. Zeer grote plekken met heel veel ruimte om je heen. Zeer gezellige maaltijden met andere gasten.De voorzieningen zijn eenvoudig en dat geeft een extra vakantiegevoel.
Veel lof voor de gastvrije eigenaren
Agaath en Harry | 03-07-2019
Meer recensies van Agaath en Harry (2)
Sasso Corbo is een prachtige groene en rustige camping met weidse uitzichten. Eigenlijk zijn alle plekken mooi. Verwacht geen groot zwembad en discotheek. Dit is echt een camping voor mensen die voor rust, gemoedelijke sfeer en natuur komen. Voor de jeugd is er wel een hangplek en voetbalveld aan de rand van de camping en natuurlijk een bescheiden zwembad. In de omgeving zijn veel bezienswaardigheden maar alleen het landschap al is een schilderij.
De gastheer (Bas) en -vrouw (Domenica) zijn geweldig. Het sanitair is sober maar voldoet aan alle eisen en is heel schoon. Je kunt ook buiten douchen met uitzicht over het dal. Twee keer per week kookt Domenica en kan er gezamenlijk aan lange tafels gegeten worden. Er is wijn uit het vat, verse eieren van de kippen en groente van de moestuin. Er worden excursies naar de wijngaard georganiseerd.
Wij hadden pech met onze auto maar dankzij de goede zorgen van Bas en Domenica en de fantastisch mooie plek hebben we alsnog een hele mooie vakantie gehad. We komen zeker terug!
Mariska Vis | 23-06-2019
In september heb ik samen met 4 vriendinnen een weekend bij Bas en Domeen doorgebracht op de Camping.Een fantastisch weerzien met onze vrienden van school. Wat een heerlijke omgeving en wat een genot om vanuit de safaritent te genieten van een prachtig uitzicht. Douchen in de openlucht, Domeen die heerlijk kookt, zwemmen in het zwembad en uitstapjes in de omgeving zoals een warmwater bron, dorpjes en mooie natuur wandelingen. Wat hebben we genoten! Zo heerlijk om even te ontstressen.
Lizette de Corte | 04-02-2019
In augustus 2018 deze camping bezocht. Wat een prachtige camping en wat een uitzicht(en). De rust was zo overweldigend dat deze drukke stadslui er een paar dagen voor nodig hadden om ons er aan over te geven.
Geluk bij een ongeluk:? het (voor)seizoen scheen wat natter te zijn geweest dan normaal. Dat leverde een bloemenzee op met een hoeveelheid vlinders die niet te tellen waren en geuren die elke dag onze neusgaten streelden. Buiten douchen met zicht op de Toscaanse heuvels, kraakheldere nachten (hier waren de vallende sterren wel heel goed te zien), gezellig tafelen met de gezamenlijke maaltijden en verrukkelijk brood!

De kinderen vermaakten zich prima o.a. bij het zwembad, maar nadat een flinke bui het lagergelegen stroompje tot een serieus riviertje had omgetoverd was dat ook een avontuur geworden. Lekker klauteren over de stenen, dammetjes bouwen..

De omgeving biedt prachtige wandelroutes en steden om te ontdekken, maar hou wel rekening met de nodige reistijd want even snel ergens naartoe in dit heuvelachtige gebied is er niet bij..
Jan | 26-08-2018
Meer recensies van Jan (14)
Hartverwarmend. Twee weken in een safaritent met fenomenaal uitzicht! Een oase van rust, vriendelijke mensen, gastvrije eigenaren en lekker eten. Het gezamenlijk eten was keer op keer zalig en gezellig. Veel kinderen in alle leeftijden, die lekker hun gang kunnen gaan op het mooie terrein. Even geen disco of kidsclub, maar gewoon spelen in het water, knutselen en spelletjes doen, brood bakken bij het kampvuur, een wandeling naar het riviertje. Verse eieren en een eigen moestuin voor de groenten, geen bar maar een turflijst voor je drankje en je ijsje, waar vind je dat nog...
Echt heel bijzonder!
Wendy | 14-08-2018

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Sasso Corbo" ?
Hoe waardeer je Sasso Corbo in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.035