Naturismegids

Euronat

8

Gemiddeld cijfer van 49 beoordelingen.

Adresgegevens

Euronat
Lieu-dit Dépée
F-33590 Grayan l'Hôpital
+33 (0) 5 56 09 33 33
Website
Lat: 45.416768
Long: -1.132622

Afstanden

 • Brussel 842 Km / 08:26
 • Utrecht 1004 Km / 10:08

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 335
 • Aantal plaatsen: 950
 • Verhuur accommodaties
 • Internet
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Kinderbad
 • Zee

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Snackbar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
 • Teken- schilder- of beeldhouwcursussen

Diversen

 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom
 • Geschikt voor kinderen

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over Euronat

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Euronat. Laat het ons weten!
Twee weken genoten van een heerlijk huis op Euronat. De plek voor de luxe naturistische vakantie. Huisje van alle gemakken voorzien. Grote manage, vanaf waar heerlijke strandritten gemaakt kunnen worden. Het paardenstournooi dat wekelijks gehouden wordt is zeer de moeite van het bezoeken waard. Het zwembad is mooi, de zee geweldig. In augustus perfect weer gehad met 25-30 graden overdag en een graadje of 15 's nachts. Heerlijk! Park mooi schoon. Verder is het aan te raden fietsen mee te nemen of te huren, het park is erg groot.
Erik | 04-09-2010
Meer recensies van Erik (2)
Pluspunten:
- Heel groot, maar op het campinggedeelte voel je dat gelukkig nauwelijks.
- Uitstekend (binnen en buiten) zwembad.
- Uitgebreid winkelcentrum.
- Veel kunst- en cultuur workshops.
- Bewaakt strand (er staat een sterke stroming in zee).

Minpunten:
- Veel geklede mensen.
- Commerciële uitstraling.

Tips:
- de grond is zanderig en het kan er waaien, dus neem goede tentharingen mee.
Sander | 25-08-2010
Meer recensies van Sander (7)
Graag even mijn ervaringen neerschrijven.Het is al enkele jaren terug dat wij er meerdere keren waren op deze camping.Het is een oase van rust ,alles is er op de camping voorzien,in de direkte omgeving niet zo veel te beleven .Ik lees nu echter dat je moet pasfoto laten maken om gewoon eens te gaan zwemmen,het moet wel vervelend zij dat te moeten bij hebben.Onlangs kreeg ik een foldertje toegestuurd met wat publiciteit en allerlei bepalingen.Doch wat ik lees in deze beplalingen was een alinea met de vermelding ,het dragen van (intieme) piercing is verboden.Ik stel me vragen daaromtrend,een piercing is voor mij een piercing,kan een navel wel ,een oor wel, en noem maar op,tatouages kunnen wel ,wie bepaalt hier een soort dictatuur.Is naturisme niet ergens de vrijheid van een individu respekteren ,hoe hij er ook bij loopt ,of is dat niet de essentie.Ikzef draag sedert meer dan dertig jaar piercing,niet extreem maar gewoon,ben ik dan uitschot.Nog nooit heb ik een opmerking gekregen,immers je moet me goed begluren om het te zien.Graag had ik bij deze eens de reaktie's van andere naturisten gelezen,waarom bvb tattoo wel kan en de rest niet,als men al de naturisten moet verwijderen met een tattoo en een piercing ,zal er niemand meer over blijven,dan kan men nog verder gaan en al de vrouwen en heren die hun haar kleuren , cosmetica gebruiken en noem maar op verwijderen.Ik herinner me nog een regelment van Athena heel lang geleden ,verboden om een pintje te nuttigen op het terein ,geen radio toegestaan en ook weeral geen piercing . Ik heb toen mijn lidkaart na meer dan twintig jaar geannuleerd bij Athena.Mijn visie is leven en laten leven en laat ieder mens zichzelf in zijn waarden leven.Vrijheid ,is o zo kostbaar en je wilsbeschikking op leggen kan niet ,of je gaat de weg op van bepaalde relegie's die mensen onderdrukken .Leve de vrijheid,leve ons mensen.
Tim | 01-06-2010
Meer recensies van Tim (3)
Perfecte camping. Wij hebben dan chalet gehuurd dus kan over het kampeer gedeelte niet oordelen. Maar perfect bevallen. Lekker snel op het strand wat vanaf de camping perfect te bereiken is. Ook winkels en bakker zijn perfect. Daar hoef je het park echt niet voor af. Maar als NL-er moet je toch wat minpunten hebben. Buitenbad erg koud voor kleine kinderen, eigenaar van supermarkt weinig zin in de toeristen; Zón chagarijn heb ik nog nooit gezien, wat een vent, gelukkig ook de enige op hele park!! In de omgeving is ook niks te doen of te zien. op een verdwaalde Lidl na dan. Foto's met pasjes voor zwembad is erg onhandig en de controleur van de schoonmaak ik ronduit belachelijk. De chalet hadden wij netjes schoon en helemaal uitgezogen achter gelaten. Komt dat vrouwtje controleren, magnetron naar voren, hebben wij niet eens aangeraakt, spinnenwebben zaten erachter en was dus niet schoongemaakt. Kosten; 100,-euri of moesten zelf aan gang gaan en kwam ze over uur wel terug. Daar sta je dan te wachten met vol gepakte auto. Handstoffer achter magnetron doorgehaald, vloer zal al zwarte streep op toen wij aankwamen en was ook niet geschrobt. Scheutje dreft uit NL doet wonderen. Halve emmer met dreft gepakt, schrobber, over vloer gegooid, laten drogen en toen was alles wel goed. Snel 100,- bespaard dus. Maar dat is dan een extraatje want als wij dat wel hadden betaald had zij echt niet die spinnenwebben weggehaald want was niet van paar weken. Misschien dat er wel mensen intrappen omdat ze snel weg willen, mooi snel verdiend!!!
peter | 09-01-2010
Meer recensies van peter (2)
Voor de tweede keer in Euronat. Dit is hét ! Gewoon jezelf zijn van 's morgens tot 's avonds : wandelen, fietsen, winkelen, douchen, zwemmen, altijd naakt. Nooit miserie met klederen die nat of vuil worden. Respect tussen groot en klein, dik en dun, bank en zwart, ...
Onbeperkt aantal activiteiten. Leven als God in Frankrijk. Volgend jaar zeker terug hoor.
Spijtig dat er weinig cultuuraanbod in de streek is, maar combineren met een andere camping onderweg kan altijd !
Eric | 02-09-2009
Meer recensies van Eric (2)
Wij zijn net terug, en hebben drie weken op Euronat doorgebracht. En wat hebben we genoten. Prachtig weer, dus heel veel op het strant doorgebracht. Maar ook wat uitstapjes gemaakt, het is een feit dat er in de omgeving niet veel te zien is. Op Bordeaux na ( twee uur rijden) en de wijnstreek zijn er nog een paar badplaatsen, en dat is het. Maar goed, met mooi weer hoef je in principe niet eens van het terrein af! Het strant is echt heerlijk om je tijd door te brengen, en zo schoon ook. Koken was er ook niet veel bij omdat we ontdekten dat het eten in de restaurantjes ook heerlijk was. En gezellig ook, elke avond was er wel live muziek. Wel raar vonden wij het dat we voor het zwembad vooraf moesten betalen en de animatie, terwijl wij daar geen gebruik van hebben gemaakt. Het aangekleed zijn van andere mensen viel ons wel mee, in tegenstelling tot wat ik hier soms lees. En eten in een reataurant met je kleren aan vind ik wel zo netjes. Wij zijn helemaal lyrisch over Euronat en komen volgend jaar zeker terug!
Anja | 29-08-2009
In 2009 hebben mijn vrouw en ik de hele maand juni doorgebracht op Euronat. Heerlijk groot terrein: niemand hoeft iemand anders lastig te vallen.

Wij waren na een hectisch jaar met het bedrijf toe aan een de-stressingperiode.
En dat is goed gelukt; na vier weken voelden we ons herboren. Het lijf ge-'reset' en de geest weer vrij gemaakt. Hoe? Bijvoorbeeld door om de dag over het strand naar het oudste naturistische dorp aan de Atlantische kust te lopen: Heliomaren/Montalivet. Zes kilometer verderop.

Het zwembad daar is net nieuw en bijzonder leuk aangelegd. Vier waterglijbanen; een wildwatercreek etc. Het publiek daar is een stuk jonger dan in Euronat tenminste voor zover we dat hebben gezien in juni 2009. De bungalows zijn niet zo mooi als op Euronat maar gemiddeld ook goed. De bouwvallige caravans van vorig jaar zijn allemaal opgeruimd.

Daarnaast hebben we in de omgeving vele prachtige fietstochten gereden.
EURONAT wordt zeer goed onderhouden, de wegen zijn geasfalteerd; alle campingplaatsen zijn groot en schoon. Verder is het een feest om bijna ieder dag op het terrein in een ander restaurantje te kunnen eten. Het zwembad is dit jaar uitgebreid met een tweetal buitenbaden die een heerlijke watertemperatuur hebben.
Het grote overdekte zwembad is uitstekend geschikt voor de serieuze baantjestrekkers. Weinig chloor en weinig tegenliggers.

Een minpuntje van Euronat is dat er (te) veel vakantiegangers nog al snel in de kleren schieten, zelfs als het weer prima is. Sommige dames gooien al snel een pareo-doek (?) om, waardoor ze er dan minder elegant uitzien dan het pure Evakostuum.

Alles bij elkaar een excellent naturisten terrein. Volgend jaar komen we er zeker terug.
Arnold | 29-07-2009
prachtige plaatsen om je kip of wat dan ook op te zetten.
alleen belachelijk dat je bij de entree pasfotos moet laten maken om in het zwembad te komen of aan aciviteiten mee te doen.je krijgt dan een pasje wat je altijd mee moet nemen.nee doe mij dan maar het armbandje van oltra!!!!!!!!
jomar | 24-07-2009
Euronat is reeds 6 jaar onze bestemming en bevalt heel goed. Het is een grote camping/bungalowpark maar nooit onpersoonlijk. Het voordeel is dat je zelf je contacten maakt , en dat gaat zoals op elke camping heel gemakkelijk, en je bent niet verplicht om aan gezamelijke activiteiten mee te doen, zoals wel vaak op kleine (verenigings-) campings.
Ook wij zien geklede mensen maar dit is voornamelijk tijdens wat kille dagen, ons stoort dat niet en geenszins voel je je bekeken als je bloot tussen geklede mensen bij de kassa van een der prima winkels staat. Gelukkig is nog steeds het overgrote deel niet gekleed. Het sanitair is bijzonder schoon en wordt tijdens het hoogseizoen de gehele dag door schoongehouden. De kampeerplekken zijn heel groot en beschikken over zowel zon als schaduw. Door de 1999 storm is een deel van de tentencamping wel veel bomen verloren.
Het centrum biedt veel aan restaurants en supermarkts, verder internetcafe, fietsverhuur, kampeerbenodigdheden en een super goede bakker.
Het is een commerciele camping maar biedt alle vrijheid en bijzonder prettig personeel. Op de camping wordt bloot vertoeven gestimuleerd en nergens hoef je gekleed te zijn, om hygienische gronden een broek bij de kpper, nou dat is toch heel begrijpelijk. Op de camping is een bijzoder uitgebreide wellness aanwezig waar je alle denkbare behandelingen kunt krijgen. Het zwembad is uitgebreid met meer buitenbaden.
De omgeving is perfect voor fietstochten met prima fietspaden. Vlakbij zijn een aantal kleine dorpjes met verschillende markten, tijdens de zomermaandn is er in Montalivet elke dag een grote toeristische markt. St.Vivian heeft woensdag's een typische Franse lokale markt. Het strand is erg groot met o.a. een kilometers groot hondenstrand en eveneens kilometrs groot niet-honden strand welke aan de campingzijde doo strandwachten bewaakt wordt. De camping heeft heel veel huurogelijkheden, tenten, mobile-home's en houten bungalows/chalets.
Buiten de dorpjes is de omgeving typisch Medoc, veel wijngaarden en wijn-chateaus.
De receptie en bewaking is meertalig, Frans-Engels-Duits en af en toe Nederlands.
Ron | 31-05-2009
Wij hadden reeds wat sauna en af en toe wat naturisme ervaring doch stond ik al jaren te popelen om eens een weekje naturistisch door te brengen.Vandaar ons verblijf in euronat omdat het groot en ruim is zodat we niet onmiddellijk als sardientjes op mekaar gepakt zitten.Mijn vrouw schrok wel even de eerste avond maar heeft dan de knop omgedraaid.Voor haar uiteindelijk een van de meest ontspannen en zorgeloze vakanties ooit.Daarom gaan wij dit jaar terug naar euronat.Ruimte,rust,alles wat men nodig heeft in de winkels,prachtig strand en de huisjes zijn echt ok.Meer heeft men niet nodig want men slaapt naakt,staat naakt op,gaat naakt naar winkel en naar strand.Dus men leeft de ganse tijd buiten en naakt en daarvoor ga je er ook heen.Enige minpunt is dat als je bordeaux wil bezoeken je bijna 2 uur moet rijden maar voor de rest is het er schitterend fietsen en rusten.zeker een aanrader.Wij zijn er deze zomer terug(2009)
Piet | 26-05-2009
Groot campingdorp met alle mogelijke voorzieningen zodat je 'het dorp niet uit hoeft' .... Wij hebben daar in juni 2006 een fraaie bungalow gehuurd waar niets op aan te merken was. Ook toen waren er al veel geklede mensen, maar daar hoef je je niet aan te storen. In de bakkerij was het 's morgens fifty-fifty. De omgeving heeft weinig te bieden, je zit echt geïsoleerd. Dat hoeven wij geen tweede keer.
Hannie & Hilbrand | 19-02-2009
Meer recensies van Hannie & Hilbrand (11)
wij komen hier elk najaar
wij vinden echter dat het steeds minder naturistisch wordt, de receptie is ook in het najaar knudde, en zeer onvriendelijk.
altijd moeilijkheden en fouten bij afrekenen.
de verlichting snachts in de straatjes bar slecht.
je struikelt af en toe over de gaten in het wegdek.
het zwembad is heerlijk. en je kunt er goed fietsen
in de omgeving is weinig te beleven, maar daar kan deze camping niets aan doen.groetjes
henkie | 08-01-2009
Meer recensies van henkie (2)
van 5 t/m 12 juli daar geweest.
Mooie grote camping met superstrand bereikbaar vanaf de camping.zwembaden vonden wij niet zo geweldig en een beetje saaie omgeving.het grootste nadeel aan de camping vonden wij de enorme hoeveelheid aan aangeklede mensen,soms leek het wel of we de enige waren die naakt over de camping liepen
olfie | 21-07-2008
Meer recensies van olfie (2)
Net terug van 3 wkn euronat.Heerlijk rustig.geweldige camping. Veel restaurants winkels.
Goed onderhouden sanitair
Marjan Verster | 13-07-2008
In de laatste week van juni 2008 een bungalow gehuurd.
Fantastisch rustig. Aardige buren frans en nederlandse.
Prachtig zwembad, was schoon en het water had een lekkere temparatuur.
Uitstekend gegeten, vriendelijke bediening in drie verschillende restaurants. Prachtig zandstrand. Over het strand naar Montalivet gelopen, Bij Montaliver Les Bains moet je toch weer even in de kleren. Twee minpuntjes.
Minpunt is dat veel mensen al snel in de kleren schieten. Vanwege de grote van het etrrein wordt er veel gefietst helaas ook dan met kleren aan. Op de eetterassen was de temperatuur nog heerlijk, toch bleek iedereen zich voor het eten in de kleren te hebben gestoken.
Minpuntje twee: bij de kapper, moet je onduidelijke redenen altijd een broekje aan, anders wordt je niet geholpen.
Piet Hendriks | 01-07-2008
Wij zijn 2 jaar terug op deze camping geweest, eigen tent wat ons toen wel opviel was dat er weinig schaduw te vinden was. Wel jammer want het was toen behoorlijk warm.
Vorige jaar naar een anderen camping, naturisme, geweest maar helaas verkeerd weer.
Positief:
* veel resatuarants met goed eten en gezellige bedieningen.
* goede winkels, bakker oa
* veel ruimte voor je tent of anderen campeer mogelijkheden.
*santair schoon
* goed binnenzwembad
* veel rust
Negatief:
* Dat de prijzen van het brood oa per dag duurde werd in het hoogseizoen.
* beter schoonmaken van de kleedkamers van het zwembad
Hebben er weer zin in over 2 weken zijn wij weer te vinden op Euronat en hopen weer het zelfde beeld te kunnen hebben. Dit keer daar een tent gehuurd.
Judith | 08-06-2008
In mijn tienerjaren ben ik vaak op deze camping geweest. Ik vind het een top camping!
De zee is ruig, je kunt naar hartenlust bodyboarden.
Je kunt uren wandelen over het terrein heerlijk door het bos. Ik moet wel zeggen dat het echt een mooi weer camping is. Bij minder weer zijn er weinig andere activiteiten in de omgeving. Helaas is het er nog niet van gekomen eens terug te gaan naar deze mooie plek omdat mijn partner niet bekend is met naturisme. Heel erg jammer want hij weet niet wat ie mist!
Marjolein | 09-04-2008
Na jaren op deze camping geweest te zijn, was het in 2007 heel slecht, sanitair ronduit smerig, en als je ging klagen konden ze het niet verhelpen, voor ons was dit de laatste keer, gaan er echt nooit meer heen
Fred | 12-03-2008
Wij twee ouderen 60+ komen er in het voor en najaar buiten het seizoen. De eerste keer was in 2004 De kampeer plaatsen zijn erg ruim en zonnig.Het sanitair is dan minder schoon. Het binnen zwembad is heerlijk warm,met een vriendelijke badmeester.Maar als je dan naar de bodem kijkt valt op dat daar erg veel groenen aanslag op zit en dat al jaren.Het water word wel dagelijks gekontroleerd en is prima.In het voorjaar is het strand bij vloed minder Maar in het hoog en na seizoen is het wel weer goed omdat het dan door een laadschop opgehoogd is die het zand bij eb weg schept en naar de duinvoet brengt Wij komen er zeker als we gezond blijven weer 2X terug in 2008
.
Frank en Yvonne | 18-02-2008
leuke atmosfeer
waanzinnig proper sanitair (steeds papier aanwezig, een pluspunt voor een dromer zoals mij
goede golven , surfboards te huur
groene klei bank op het strand voor wie zich eens gratis wil verwennen (of een vooraadje inslaan)
tal van gratis activiteiten , voor mij belangrijk elke morgen yoga tussen de pijnbomen vlakbij het strand
eten voor elk wat wils
vriendelijke bediening (ben tweetalig en was met francophone vriendin ,mischien daarom)
veel leuke mensen (maar enkele perverts gezien)
kortom een leuke plek om te vertoeven een beetje "pays de cocagne"
moet er wel bij zeggen dat ik er was gedurende de hittegolf van zomer 2007
het kledijgehalte is de laatste jaren wel toegenomen heb ik vernomen van enkele oudere restaurant uitbaters en vaste klanten
van hove carlo | 23-01-2008
Eerste ervaring met verblijf op een naturistencamping. Erg veel geklede mensen. Eten in de restaurants slecht. Het commercieelcentrum onaantrekkelijk. Bungalo functioneel. Verder een prima plek om te zijn; rustig, aangenaam en met veel privacy. Dat het weer niet best was, is Euronat niet aan te rekenen. (Ik begrijp de tekst niet: 'we leven naakt, en u?' wie zijn 'wij'? Het personeel was zonder uitzondering volledig gekleed.
Tvan Santen | 18-09-2007
Erg mooi terrein, door zijn enorme afmetingen is het zelfs in het hoogseizoen niet te vol. Kun je buiten het hoogseizoen op vakantie en houd je van rust, dan is Euronat een echte aanrader.
De voorzieningen zijn prima, het kampeerterrein is bovengemiddeld mooi en er zijn prachtige bungalows te huur. De prijs hiervoor ligt lager dan op vergelijkbare terreinen. Tip: huren via "Maisons et Séjours" (te vinden op internet) is goedkoper dan via Euronat zelf en veel goedkoper dan via een Nederlandse organisatie!
Andrew | 15-09-2007
Meer recensies van Andrew (2)
Je hebt niet het gevoel opgesloten te zitten zoals in sommige naturistencampings. En alleen al voor de bakker zou je naar hier komen!
René | 13-09-2007
Meer recensies van René (3)
Wij komen sinds vele jaren op Euronat. Afgelopen vakantie 2007, zijn we toch wel geschrokken van het commerciele van deze camping. De prijzen zijn omoog geschoten en de bediening laat je steeds meer merken dat je geen gast bent, maar blij mag zijn dat je iets kan bestellen. Het dieptepunt dit jaar was het springkussen wat was neergezet voor de kinderen. 2 euro voor 10 minuten??, En dan te bedenken dat zo'n ding normaliter wordt neergezet als gratis, extra vermaak voor kinderen van gasten. Nee, Euronat heeft bij ons nu echt afgedaan.
F Damen | 19-08-2007
WOOOAAUW !
Toffe Camping !
Veel schaduw, en MEGA grote Camping.
Qua Animatie kregen een A4 blad voor en achter VOL annimatiemogelijkheden. Kind heeft veel kunnen meedoen en moest niet inschrijven !

PLUSPUNTEN:
+ Groot innenzwembad en kleiner buitenzwembad met glijbanen.
+ HEEL grote campeerplaatsen.
+ Proper sanitair en warm water douches
+ 3 restaurants, 2 winkels, Internet place, meeneemmaaltijden (zeer grote toog), slager, grote bakker, ... gewoon een dorp !
+ op 500m van de Zee (met hoge golven)
+ Hier kan je buiten Euronat echte fietspaden vinden in Frankrijk !

MINPUNTEN
- Niet veel te zien in de omgeving
- Kans op minder goed weer is groter dan in Zuiden

Wij gaan zeker terug !
(vakantie Juli 2006)
olivier | 01-08-2007
Meer recensies van olivier (4)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Euronat" ?
Hoe waardeer je Euronat in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.032