Naturismegids

Naturistencamping die neue zeit Sitzberg

8.5

Gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen.
Naturistencamping die neue zeit Sitzberg

Adresgegevens

Naturistencamping die neue zeit Sitzberg
Hofstetten 958 / Sitzbergstrasse
CH-8488 Turbenthal
++41/(0)52 385 11 16
Website
Lat: 47.425539
Long: 8.895771
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 685 Km / 06:29
  • Utrecht 784 Km / 07:14

Reviews van bezoekers over Naturistencamping die neue zeit Sitzberg

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Naturistencamping die neue zeit Sitzberg. Laat het ons weten!
Als kind and jong meisje veel geweest, 10 jaar elke zomer voor een maand. Een aanrader, ongelooflijk, en helemaal anders dan andere campings! Go for it!!
Catherine Benoot | 31-10-2016
Weinig aan vorige opmerkingen toe te voegen. Sitzberg is een prachtig en idyllisch terrein. Prima om te onthaasten. Het terrein is zichtbaar door een architect ontworpen. Het echtpaar Ananda en Andreas is idealistisch, gastvriendelijk maar niet erg zakelijk zakelijk ingesteld. Het onderhoud van het mooie grote terrein is eigenlijk teveel voor twee personen. Desondanks ziet het er goed onderhouden uit, evenals de schapen (merknaam vergeten). De camping verdient meer bezoekers!
Louis | 26-07-2011
Foutje in Michels verhaal... Hij heeft het over Die Neue Zeit in Thielle op de grens van de kantons Bern en Neuchâtel aan het meer van Neuchâtel.

Het naburige plaatsje heet Gampelen maar dat mag de pret niet drukken.

Zijn beeld van ernstig "old school" naturisme met ochtendgymnastiek, reformvoedsel en antroposofisch geneuzel klopt helemaal.

In mijn jeugd groeide ik daar zes weken per jaar op :-D
Paul | 24-07-2011
let op : er zijn 2 terreinen met dezelfde naam in Zwitserland!
Ervaring van drie dagen in Sitzberg komt niet overeen met bovengaande bespreking. Terrein te Sitzberg is er voor de echte
natuurliefhebber - 5 min. stappen van boerderij naar plaats voor tenten en caravans,ertussen een prachtig groot zwembad met veel ligweide - je zwemt zowaar in een park. Verantwoordelijken spreken ook nederlands Opm. geen electriciteit, kleine bar,
vegetarische maaltijden op zondag niet in de week - meeste gasten zijn dagjesmensen. Ideaal voor 'basic' naturisme.
jean | 06-07-2011
Verrassende plek.
Makkelijk met trein te bereiken. Boodschappen goed te doen in Grampelen [Aldi] en bij de Migros in Marin [25 min lopen]. Als je het camping bio-winkeltje te duur vindt.
Geen alcohol, niet roken, geen vlees & vis op het terrein.
Kampeerplaatsen wat krap, maar het hele terrein is niet zo groot.

Er is een enorme hoop te doen! Lijkt wel alsof er cultuur neer regent op deze onopvallende plaats.
Heerlijk wakker worden met een bad in het meer waar enige zwanen je argwanend aankijken. Vóór je het weet ben je vanaf half acht tot nabij middernacht bezig met yoga oefeningen, lezingen, sport & spel, kennismaken met diverse natuurgeneeswijzen, lachtherapie, op Waldorf wijze brood bakken, dansen, zingen, zilversmeden, en tenslotte de intensieve gesprekken in de houtgestookte sauna, waar men een 'bio-sauna' ritme volgt: ongeveer 70 à 80 graden, maar wel vochtig. Snel zweten, niet benauwd warm.
Zeer kindervriendelijk, ook in de programma's en de bio-sauna.
Het helpt wel als je Duits bruikbaar is voor communicatie. Diegenen hier Frans spreken redden het ook met Duits, Engels hoor je zelden. Bij navraag blijken een hoop gasten zich daar ook in uit te kunnen drukken, maar het 'kern'gezelschap en de lezingen gaan nu eenmaal in het Duits. En na enige dagen werd ook bij ons veel opgerakeld dat vergeten was.

De sfeer laat onthaasten. De programma's laten je kennis maken met onvermoedde krachten in je lichaam. Men slaagt er zelfs in om na enkele weken een avond voorstelling te organiseren waarin een aantal groepjes meedoen en waar zang & dans gecombineerd wordt in een prachtig schouwspel!
Dit is een plaats om ontspannen te ontwaken.
Michel | 10-08-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Naturistencamping die neue zeit Sitzberg" ?
Hoe waardeer je Naturistencamping die neue zeit Sitzberg in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.039