Naturismegids

camping Le Mérou

8.9

Gemiddeld cijfer van de laatste 23 reviews.

Adresgegevens

camping Le Mérou
lieu dit Le Mérou
82160 Saint Projet
+33 567 05 20 40

WebsiteContact
Lat: 44.297745 / Long: 1.783304
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 929 Km / 08:49
 • Utrecht 1092 Km / 10:39

Open

 • 15 Mei t/m 30 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Kleding optioneel
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 5
 • Aantal plaatsen: 25
 • Aantal plaatsen met elektra: 25
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Sauna
 • Zwembad

Eten en drinken

 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Snackbar

Activiteiten

 • Jeu de boules

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over camping Le Mérou

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met camping Le Mérou. Laat het ons weten!
Let op tarief van 24 euro is alleen geldig VANAF 7 dagen en je beide lid bent van de een NFN

Sanitair is zwaar verouderd

van de 5 WC waren er 3 dicht

in het hoogseizoen is er geen vers BROOD

geluid overlast van het nabij gelegen militaire oefenterrein
jan | 05-08-2023
Op onze weg van Noord naar Zuid Frankrijk kwamen we dit jaar voor het eerst op Le Merou.
De planning was voor een dag of twee drie maar het werden er acht! Dat zegt eigenlijk al genoeg!!
Wat een sfeervol terrein in ook nog eens een prachtige omgeving!
De eigenaren Mia en Bert hebben het terrein een eigen gezicht gegeven. Geen overdreven luxe van de commerciële terreinen maar alles wat je in een vakantieverblijf wenst, is er, functioneert en is schoon! Goed sanitair, Jeu de Boules banen, zwembad, Sauna, plekken om gezellig te zitten in zon of schaduw en niet te vergeten de standplaatsen zelf, voor ieders smaak een ruime plek.
Mia zet daarnaast, met de stille kracht Bert op de achtergrond, verrukkelijke maaltijden op tafel.
Het was ons eerste verblijf op Le Merou maar zeker niet het laatste!
René Lambregts | 19-06-2023
Mei 2023,
Mooie, goed uitgeruste camping, alles netjes! Een oprecht hartelijk onthaal en goede uitleg ivm met de huisregels. Zit je met een vraag of een probleem dan lossen Mia en Bert het met een vriendelijke lach op. Je eigen privacy wordt gerespecteerd, de rust en stilte is er een weldaad en als de zon van de partij is dan is het compleet.
Wandelingen, fietsroutes, interessante plekjes, alles is ter beschikking, zelfs voor een partijtje petanque kan je “des boules” even lenen. Het waren de laatste 4 dagen van onze vakantie, maar wel de meest ontspannen dagen.
Graag tot ziens! M&N
Marleen Borgonjon | 30-05-2023
Le Mérou, in een woord FANTASTISCH.
Hier is een echt ongedwongen en gezellige sfeer.
Ruime kampeerplaatsen.
Schoon sanitair.
De inwendige mens komt er niets tekort.
Mooi zwembad.
Veel te bekijken.
Je kunt er mooie fiets- en wandeltochten maken.
Maar vooral niet te vergeten Mia en Bert die de camping met veel liefde runnen. Altijd belangstellend en bereid te helpen als dat nodig is.
Niets is hen te veel.
Een camping om zeker naar terug te gaan.
Wat hebben wij genoten.
Meriam en Cees
(2)
Meriam en Cees | 28-09-2022
Foto's (6)
Vandaag weer vertrokken na een heerlijk verblijf op Le Mérou! Wat was het weer fijn. Terwijl op onze grote, zonnige (maar met schaduw!) plek aan het lezen waren, vermaakte onze dochter zich bij het zwembad met de andere kinderen. In de namiddag trokken we regelmatig naar het terras voor wat gezelligheid en een glas wijn.

Het kinderrestaurant was ook dit jaar weer het absolute hoogtepunt voor ons kind. We zullen haar er weer het hele jaar over horen. En over het avondzwemmen natuurlijk, wat vaste prik is na het restaurant.

Mia en Bert doen er alles aan om een fijne sfeer te creëren voor jong en oud. En dat lukt! Dat zie je dan ook terug in het gezelschap op de camping: jonge gezinnen, gezinnen met oudere kinderen en echtparen. Een heerlijke mix!

Le Mérou is voor ons de enige camping waar we blijven terugkeren en dat wil wat zeggen.

Absolute aanrader!
Marijke | 31-07-2022
Meer recensies van Marijke (2)
Een heel prettig en aangenaam verblijf waarvan in de vorige meningen al meer geschreven is.
Echter moet het mij van het hart dat de camping in de nabijheid van een militair oefenterrein ligt.
Dat heeft als gevolg het horen van mitrailleurs in de verte en zoals vandaag regelmatig laag overvliegende militaire helicopters die de caravan soms deden trillen.
Ook vandaag (woensdag) plotseling opgeschrikt door meerdere zware explosies of zwaar geschut.
Ik geef dit aan omdat het voor mensen met bijvoorbeeld een oorlogstrauma hoogstwaarschijnlijk als zeer angstig kan worden ervaren. Ik zelf heb geen moeite met wat ratelen op de achtergrond maar de zware explosies roepen toch echt een onprettig gevoel bij mij op.
Nogmaals, Bert en Mia kunnen hier niets aan doen.
Zij runnen hun mooie camping met veel liefde voor iedereen. En dat wordt weer overgenomen door hun gasten die het ook weer doorgeven.

---

Bij nader inzien toch nog even een korte nuance.
Het blijkt dat de door mij eerder beschreven omstandigheden niet structureel zijn hier. Ja, er wordt geoefend en ja, er wordt gevlogen maar zo extreem heftig als vandaag komt echt zelden voor. Mocht ik de indruk gewekt hebben dat dat niet het geval was dan spijt mij dat.
Het komt er dus helaas op neer dat wij een beetje pech hebben deze dag.
Verder is en blijft het hier hartverwarmend.
Ons mooie plekje tussen en gedeeltelijk onder de bomen. Zon en schaduw, we hadden het beiden
Jan | 14-07-2022
Meer recensies van Jan (15)
Just another day in Paradise
Ik bezocht de locatie met partner

Wat een geweldig plekje. Ik lig nu aan het mooie zwembad dat best groot is voor een kleine camping. Zwem regelmatig in mijn uppie mijn baantjes en ga dan liggen op de comfortabele, en zo te zien nieuwe ligbedden of schommelstoelen onder de ook, duidelijk nieuwe parasols. Men noemt het soort sanitair zoals op Le Merou gedateerd, maar ik noem het authentiek en sfeervol Frans. Brandschoon en verzorgd is alles. En ja Mia en Bert zijn schatten. Gastvrij, behulpzaam en relaxed. En de all-in prijs in het voorseizoen is echt heel schappelijk. Als je wilt kun je met gemeenschappelijke maaltijden of BBQ meedoen en dagelijks iets op het terras bij de bar drinken. Snacks en vers brood kun je ook dagelijks bestellen. Super service allemaal. Verder kun je hier fantastisch fietsen al zijn er soms wat kuitenbijt hellingen bij. De oude, van oorsprong Romaanse, dorpjes zijn mooi. Kortom, na een week trekken we morgen weer verder maar komen zeker terug.

Groet Gerrie en Marijke
Marijke | 12-07-2022
Meer recensies van Marijke (3)
Le Merou, is een camping met 25 grote campeerplaatsen. Er zijn plaatsen rondom een veld en besloten plaatsen, voor elk wat wils.
Een camping waar je, je gast voelt in de natuur. Veel vogels en s’nachts hoor je de herten roepen. Soms laat een hert of wildzwijn zich zien in de omliggende weilanden.Een zwembad, een kinderspeelverblijf. Jeu de boule banen,waar we met veel plezier spelen. Geweldig gastvrije eigenaren. 2x per week gezamenlijk eten. En 1 x per week kinderrestaurant. Prachtige omgeving, middeleeuwse stadjes. Met uiteraard de Franse marktjes. Een abdij met exposities en waar concerten worden gegeven. En Heerlijk wandelen en/ of fietsen. In de omgeving. Voor ons een unieke camping, wat ons het thuis gevoel geeft.
I&M | 10-07-2022
Meer recensies van I&M (2)
Wij zouden graag een review schrijven maar na alles wat al geschreven is zou ik niet weten wat ik nog moet schrijven. Er is geen woord van gelogen wat er al geschreven is.
EEN DIKKE 10

Hans & Mieke Berkers
Hans & Mieke Berkers | 07-06-2022
Onze ervaring? Fantastisch! Wat een fijne, kleinschalige camping. Lekker zwembad en sauna; prachtige jeu de boulebaan met elke avond vaste prik boulen om half negen, als je wilt uiteraard. 's Morgens lekker broodje en een paar keer samen eten, wederom als je wilt. Ook de omgeving is de moeite waard voor als je van fietsen, wandelen kanoën etc. houdt, maar ook als je daar niet van houdt, kun je heerlijk toeren met de auto en prachtige, oude stadjes bezoeken en een terrasje pakken.
En wil je aan het eind vd vakantie je tent droog inpakken, dan is er de mogelijkheid om te slapen in de cabana, mits vrij uiteraard.
En tot slot niet te vergeten de warme aandacht die Mia en Bert hebben voor hun gasten. Niets is hen te veel.
Wij komen vast en zeker terug!
Emile en Inge | 12-10-2021
Meer recensies van Emile en Inge (2)
Heerlijke camping met goede sfeer. Schoon sanitair, een zwembad en een sauna, gezamenlijke maaltijden en mooie plaatsen. En last but not least, Mia en Bert zijn zeer gastvrij en niets is ze te veel. Bedankt voor de heerlijke vakantie en tot op zeker tot een volgende keer.
Dick & Hanneke | 19-09-2021
Meer recensies van Dick & Hanneke (6)
Wij waren dit jaar voor het eerst op Mérou. Zijn tien dagen geweest. Heel aangenaam en relaxed terrrein. Mooie plekken. En een sfeer voor iedereen: jong en oud. Maakt de camping levendig en tegelijkertijd rust. Het voelde als volstrekt “weg van Corana” (en veilig). Ook de omgeving biedt voor elk wat wils: sportief, cultureel, dorpjes, steden. Wij zijn nog niet uitgekeken.
Hans | 29-08-2020
Hallo lezer, of misschien liever Bonjour.

Wij komen al vele jaren op Le Merou. Eerst was het met onze kinderen en nu zonder.
Bert, Mia en hun huisdieren, zorgen ervoor dat je je al snel "thuis" voelt.

Kinderen die te gast zijn op de camping worden direct in het groepsproces opgenomen, ongeacht leeftijd of verblijfsduur.

Het welkomstdrankje, de zelfgemaakte likeuren ed, de BBQ, de bar, het wekelijks diner zelfgemaakt door Mia en Bert, dragen allemaal bij tot een relaxte manier van kamperen.

Tijdens deze Covid 19 periode was er goed nagedacht over de veiligheid van alles en iedereen.
Dat heeft ons dan ook doen besluiten, gewoon lekker 3 weken te gaan kamperen op Le Merou.

Ik kan nog veel meer vertellen, maar beter is ea zelf te gaan ontdekken. Veel plezier.
Wij komen zeker terug op Le Merou.

Mia en Bert, gros bisous. HeJa
Henk en Jacqueline | 26-08-2020
begin juli 2020 hebben we een dag of tien heel prettig gestaan op le Mérou. vanwege corona was het heel rustig, maar dat was voor ons wel aangenaam. Bert en Mia zullen daar vast anders over denken, en terecht! Mooie omgeving, waar je goed kunt fietsen op je e-bike en wandelen. Wij komen vast nog wel eens terug!
Benno | 19-08-2020
Meer recensies van Benno (9)
Net terug van een super vakantie op le Merou! Nadat we vorig jaar op deze camping terecht kwamen omdat hier een huttenbos is, waren onze kinderen ( (bijna) 15, 13, 11 en 9) het er heel snel, unaniem over eens, volgend jaar gaan we weer. De sfeer die Mia en Bert op hun camping voor de kinderen creeeren is geweldig. Er is geen animatie, maar juist door de kinderen hun gang te laten gaan ontstaat er iets moois. Kinderen nemen zelf het initiatief. Weerwolven, verstoppertje spelen, bouwen aan een hut, rondjes rijden op de fietsjes, of met z'n allen bommetjes doen in het zwembad, wie-is-de-mol of een vossenjacht, allemaal georganiseerd door de kinderen zelf. Groot en klein, iedereen kent elkaar en iedereen is welkom, of je er nu al 10 jaar vakantie viert of je er voor de eerste keer komt.
Hoogtepunt van de week is de vrijdagavond, dan is er een kinderrestaurant (ouders verboden:) met daarna een nachtelijke duik in het zwembad.
Ook de manier waarop Mia en Bert met de groep pubers en naturisme omgaat, maakt dat ze zich prettig en op hun gemak voelen. Onze pubers hadden het daarom geweldig naar hun zin en er zijn weer mooie vriendschappen gesloten.
Kortom, we hebben een super vakantie gehad, op naar 2021!
Ellen | 14-08-2020
Vandaag gesprekje in het zwembad.
Waarom Le Merou, nu ondanks Corona.
De veiligheid en de rust, plek voor iedereen en wel 20 kinderen die zelf graag naar Le Merou willen. Mia en Bert, bedankt voor deze fijne plek en jullie inzet om het voor elkaar te krijgen zoals het nu is.
I&M
Ineke | 27-07-2020
Meer recensies van Ineke (2)
Na het openstellen van de grens.was de reis heel voorspoedig verlopen.
Aankomst op Le Merou was als vanouds een warm welkom,maar op 1 meter afstand.
Bert&Mia hebben de camping in super nette staat de ruime prachtige plekken zijn keurig gemaaid en allemaal voorzien van stroom.De Covid 19 maatregelen zijn op de camping overal toegepast.En niets staat een veilige en ontspannen vakantie in de weg.
Kom net als ons ook genieten van dit paradijsje.
Groetjes A&M
A&M | 20-06-2020
Waar vind je een naturistencamping waar tieners nog naartoe willen? Nou: hier.

Wat een fantastische plek voor kinderen (fietsen, schommelen, zwemmen, ze kunnen niet 'verdwalen'), voor pubers (doeken worden gedragen én getolereerd, maar binnen een dag worden de doeken regelmatig vergeten;), zwemmen, voldoende leeftijdgenoten, een eigen plek om in 'te hangen', meedenkende eigenaren die alles nóg leuker maken, geen 'clubjes', maar jong en oud mengen zich natuurlijk.)

De 'uit-eten-zonder-je-ouders' net zo leuk voor zesjarigen als voor 17-jarigen, met als hoogtepunt het avondzwemmen.

En voor volwassenen: rust, (na 23.00 uur is het sowieso stil), een heerlijk terras, fantastisch grote en mooie plekken, ontzettend prettige eigenaren Bert en Mia die er alles aan doen om je een heerlijk onbezorgde vakantie te bezorgen.

We hebben veel campings gezien, maar deze camping vinden we werkelijk de meest fijne die we ooit bezocht hebben. Sanitair is schoon, zwembad is fijn, omgeving is prachtig, de bbq-avonden heel gezellig...

We zullen hier dan ook echt vaker terugkomen!
M & P | 31-07-2019
Meer recensies van M & P (2)
Bert en Mia hebben een paradijsje gecreëerd, waar het goed toeven is. Gastvrijheid gecombineerd met goede faciliteiten en een mooie omgeving hebben ons een prima vakantie bezorgd.
De drie sterren zijn dik verdiend!

Harry en Wilhelmien
Harry | 02-10-2018
Via vrienden de camping leren kennen en we mogen zeggen dat dit een openbaring voor ons was. Wat een heerlijke, goede gezellige camping met een fantastische gastvrouw Mia en gastheer Bert. Zij brengen de sfeer op deze heerlijke plek. Het eten van Mia is geweldig en en de service van Bert is geweldig. Lieve mensen bedankt voor de heerlijke tijd bij jullie en jullie zien ons volgend jaar zeer zeker terug. De omgeving is echt de moeite waard met leuke dorpjes en prachtige vergezichten.
Mia en Bert onze dank. Lieve groet en tot volgend jaar.
Marianne en Bart
Bart en Marianne van Hoof | 15-09-2017
Wat een geweldige relaxte camping is Le Mérou, de eigenaren Bert en Mia doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. De natuur is hier prachtig en er zijn veel leuke dorpjes te bezichtigen. Kortom een supercamping om te verblijven.
Cathri en Wim | 15-08-2017
Meer recensies van Cathri en Wim (2)
We hebben weer 11 heerlijke dagen op Le Merou gehad.
Enorm mooie en grote plaatsen. Lekker zwembad
De vrolijkheid en vriendelijkheid van Mia en de rust van Bert straalt over het campingterrein.
Een mooie omgeving, mooie stadjes, markten en dorpjes in de nabije omgeving. 1x in de week lekker genieten van de kookkunsten van Mia. Ook een heerlijk patatje of Pizza behoort tot de mogelijkheden. Elke morgen brengen Bert of Mia de bestelde broodjes langs.
Een heerlijke camping om lekker uit te rusten, te ontspannen, te wandelen enz enz.
Mia En Bert bedankt voor jullie gastvrijheid en Bert jij natuurlijk bedankt voor je hulp bij onze lekke band.
Groetjes en tot een volgende keer.
Liesbeth en Margreet
Margreet | 12-08-2017
Meer recensies van Margreet (2)
Prima gastvrije ontvangst van Bert en Mia, gezellig barretje, een keer in de week Table d'Haut, lekker zwembad. Echt heel fijn terrein, mooie plekken waar je samen met Mia eentje uit kunt kiezen. Rustig en voor kinderen ook vanalles te doen.
Marlieke en Bart | 31-07-2017
We hebben een hele fijne zomervakantie gehad op Le Mérou. De plekken zijn enorm, deels zon, deels schaduw, het sanitair en zwembad prima voor mekaar, de bar is gezellig en de kinderen vermaken zich er prima. Fijn contact met Bert en Mia, de eigenaren. De omgeving is mooi, gezellige dorpjes, ideaal voor wandelingen en kanotochten, en zeker voor de racefietser die niet bang is voor wat klim- en daalwerk. Ook rondjes hardlopen vanaf de camping is te doen, maar wel pittig.
Marc en Monique | 13-02-2017
Tijdens onze campertocht hier terecht gekomen, zouden een nacht blijven maar dat werden er een paar meer!
Geweldige camping met super eigenaren Mia en Bert, leuke gasten en verder alles wat nodig is om je relaxed te voelen. Mooie plaatsen fijn zwembad, lekker eten.
We komen zeker nog eens terug!
Henk en Carla | 31-12-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "camping Le Mérou" ?
Hoe waardeer je camping Le Mérou in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.034