Naturismegids

Berkendonk

9.1

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Berkendonk
Berkendonk

Lat: 51.477383 / Long: 5.720099
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 156 Km / 01:46
  • Utrecht 92 Km / 01:11

Reviews van bezoekers over Berkendonk

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Berkendonk. Laat het ons weten!
Vind het een leuk naaktstrand en mooi kort bij wat wil je nog meer hoor
Rinus Raijmakers | 05-05-2024
Prachtig strand, rustig en respectvol naar elkaar. Echter de buurt moppert over de geparkeerde auto’s. Je parkeert op de openbare weg op de beschikbare parkeerplaatsen, dat is legaal. Er is geen handhaving die fout geparkeerde auto’s beboet. Inmiddels is het niet meer mogelijk om bij de scouting de auto te parkeren en via de tunnel de plas te benaderen. Hekken en ‘bewaking’ houd je tegen. Je wordt nu gedwongen om aan de andere kant van de plas te parkeren en over het strand het naaktstrand te benaderen. Via het
fietspad is het niet meer mogelijk want je wordt ter hoogte van de tunnel de verdere toegang geweigerd. Zelfs de bewoners die rond de scouting wonen en die hebben geklaagd krijgen zelf geen toegang tot de plas. Ook niet om de hond uit te laten of een wandeling willen maken. Eigen schuld!
Aan de overkant van de plas is het inmiddels zo druk met auto’s dat men op het land gaat parkeren. En dat mag wel?
Ontzettend balen maar het is veel te heet om je druk te maken maar dit is belachelijk. Beboet diegene die foutief geparkeerd staan. Ontzeg fietsers, wandelaars en mensen met een scootmobiel de toegang tot de plas niet. Wat een kinderachtige actie!!
Brigitte en Peter
Brigitte Wierdsma | 09-08-2020
Heel mooi strandje en heel schoon, fijne mensen. Wel jammer dat er dan gewoon zo'n opzichter langs komt, maar zo erg is dat ook weer niet. Mijn zoontje van 9 loopt er ook gewoon in zijn blootje, ook al zijn er bijna geen kinderen op het naakte gedeelte. Wel het idee dat er wel eens iemand kijkt vanaf gekleden gedeelte. Niet dat wij dat erg vinden maar wel vreemd. Maar al met al heel tevreden.
Ellen | 09-05-2020
Netjes en gezellig
kees | 23-04-2019
Fijn strand om lekker te zonnen in je blootje,fijne sociale mensen die er komen,zeker een aanrader
Rob | 09-06-2018
Geen wc die open is jammer
Geen afscheiding van het naaktstrand door heg of zoiets
Wel een mooi strand en ligweide
Peter | 15-05-2018
Onze ervaring met Berkendonk is als gezin erg goed. Het is er rustig, de kinderen kunnen veilig en leuk spelen zonder gevaar voor iets anders. Het strand is zuiver en wordt ook goed zuiver gehouden. Gezelligheid is er goed en open. Er zou een duidelijker scheiding mogen zijn van textiel en naakt. De sanitaire voorzieningen mogen iets beter worden. Verder geen klachten.
Geniet vooral van het heerlijke gevoel om zonder kleding te leven op het strand :-)
Familie uit Helmond | 28-04-2017
ik peter ben gisteren de 10-6-16 op de berkendonk geweest en trof op veel plaatsen een rotzooi op het textiel gedeelte[ blikjes-papier en plastik ] terwijl op 2 meter afstand de vuilnisbak er staat.overal ligt rotzooi te slingeren.op het naturisme gedeelte is het netjes maar er is geen grens tussen het deel textiel en naturisme iedereen ziet elkaar alleen 2 borden markeren het deel.wat mij ook opvalt waarom staat er op achter ste deel 2 grote borden einde naaktstrand met een gevangenis hek..personen achter het hek kunnen naakte apen kijken.dan staan er nog borden verboden toegang bij het stukje bos waar moet je pissen en poepen als de sanitaire gesloten is ? in het bos of in het water! er moet nog veel veranderd worden als het een officieel strand is textiel/ naturistisch.. er mag best meer aandacht besteed worden aan het geheel..
p.h.v.nistelrooij. | 11-06-2016
Meer recensies van p.h.v.nistelrooij. (5)
Prima strandje en relaxte sfeer. Altijd schoon en geen radio's.
Ad | 10-09-2015
Meer recensies van Ad (3)
Bij de scouting aan het Berkendonksepad kun je parkeren als je het naaktgedeelte wilt bezoeken, het staat zelfs met borden aangegeven dat dat is toegestaan! En dan is het nog maar een paar minuutjes lopen: onder het tunneltje door en je bent er al.
Blootmanneke | 11-05-2015
Berkendonk is een mooi stukje strand met de fiets goed te bereiken, met de auto een heel eind lopen, sanitaire voorzieningen zijn helaas niet meer aanwezig.
Verder gezellig en tegelijkertijd heerlijk rustig
Hans | 22-07-2014
Hallo.

Mijn vriendin en ik willen graag naar een naaktstrand om te zonnen. Ik heb dit al vaker gedaan, maar nog nooit in B of NL.
We wonen in Belgie en zijn 24 en 29.
We zijn opzoek naar een heel rustig strandje met aantal mannen en vrouwen ongeveer gelijk.
Is Berkendonk iets ?

Dennis
Dennis | 22-07-2014
mooi en rustig stand alleen jammer dat er aan de overkant gekleed kan zwemmen.
astrid | 22-03-2012
Meer recensies van astrid (3)
Naturist:
Ik kom al vele jaren op dit heerlijk stukje strand, en geniet er elke keer met volle teugen van, en wel van wegen de heerlijke warme zon, de gezellige mensen, en de rust van de natuur om je heen.
Het moet gezegd worden dat het onderhoud van het strand en de ligweide goed verzorgd worden door de beheerder Frank Dirks,
en het is ook wel eens goed om te vermelden dat de gasten die hier regelmatig komen hun strand goed schoon houden sjapo.
Ik hoop dan ook dat de gemeente Helmond dit stukje paradijs nog vele jaren zal koesteren, ten behoefte van hun burgers.
17.10.2011
H.Kuijten | 17-10-2011
een heel mooi stukje strand.
met vriendelijke mensen.
dat zeker behouden moet blijven.
en wat er avonds gebeurt weet ik niet maar zolang er niemand last van heeft en er geen rare dingen gebeuren maakt mij het niet uit.
volgens mij gebeurt er meer overdag op het gekleede gedeelte
vaste bezoeker | 24-09-2011
Een ontzettend fijn strandje!
Schoon,
Goede sociale controle,

En op een zonnige dag komen mensen van ver om hier te genieten van het naturisme.

Dit heerlijke strandje moet absoluut gekoesterd worden en blijven!

Groet, Robert; een zeer regelmatige bezoeker
Robert | 20-05-2011
geweldig dat je met de fiets tot op de zonneweide kunt komen
Beemdboer | 18-05-2011
ben hier een paar keer geweest en het bevalt mij hier heel goed , vraag aan de vaste bezoekers : komt die dame die veel uitdaagt hier ook nog weleens op het strandje ?
danny | 09-04-2011
Ik kom al jaren naar dit stukje uniek en mooi stukje Helmond, er is voldoende toezicht door zowel de beheerder als door de reddingsbrigade.
Het stand en aangrenzende zonneweide wordt heel goed onderhouden door zowel de beheerder als door de naturisten zelf.
Ik hoop dan ook dat dit mooie stukje naturistenstrand nog lang behouden blijft
Zonaanbider | 10-06-2009
naaktstrand Berkendonk:
Een heel fijn strand voor naaktrecreatie.
Een fijn publiek, vriendelijke nette mensen.
opgeruimd strand.
Goede sociale controle.
absoluut een strand wat we moeten koesteren.

Raar dat de dingen die daar laat in de avond en s'nachts schijnen te gebeuren ( zie de negatieve krantenartikelen ) eventueel ervoor zouden kunnen gaan zorgen dat ons fijne strand verdwijnt!!

Terwijl er overdag een prima sfeer hangt en de mensen zichtbaar genieten van het strand, de zon en het zichzelf zijn !
Regelmatige bezoeker | 09-06-2009
Zondag 31 mei en maandag 1 juni 2009: het is aardig druk op het naturistisch gedeelte van Berkendonk. Mensen liggen rustig te lezen, eten een broodje, drinken een kopje koffie, zelf meegebracht, dat wel, want de horeca ligt ver weg op het geklede gedeelte van het strand. Er zijn gezinnen met jonge kinderen, stellen, alleengaanden, groepen vrienden en groepen vriendinnen. De sfeer is goed, men bemoeit zich niet met elkaar, maar groet elkaar in het voorbijgaan of maakt een praatje. Men houdt rekening met elkaar, er is absoluut geen overlast. Ik heb geen negatieve ervaringen ondervonden, ik kom gauw weer zodra het weer het toelaat.
Het grasveld en strand zijn schoon, er ligt geen rommel, in tegenstelling tot het geklede gedeelte, waar je eerst over heen komt lopen. Hier liggen blikjes, chipszakjes, etc. in overvloed.
Enkele malen per dag komt de strandwacht tot aan het naturistisch deel de ronde doen, slechts één keer komen zij ook op het naturistisch gedeelte.
Je kunt er met de fiets of brommer prima komen en deze tegen het hek plaatsen.
Het is jammer dat in een enkele negatieve berichtgeving het naturistisch strand van Berkendonk ik een kwaad daglicht wordt gesteld (Zondagskrant 31 mei 2009: CDA zet vraagtekens bij nudistenstrand Berkendonk), terwijl vele mensen gelukkig zeer positieve ervaringen hebben.
Helga | 07-06-2009
is een mooi strand ,maar ik ben invaldie kan met de schotmodiel bijna niet komen wat ik zit ook graag eens naakt in mijn schotmodiel , ook vindt ik dat als de beheerders er zijn eerst de wc open moeten maken dus ook waar naakt deel is wat het zo als, druk is gaan die pas na 14 uur open is niet goed zo gaan de mensen nartuurlijk in de bosjes het doen , dus dat zal echt moeten veranderen.
Ook het fietspad er geen zijn weer tegels uit dit kan je door geven maar wordt gewoon niets aan gedaan jammer.
Nu dat nieuwe hek werk er staat , is ook weer zo gek gemaakt dit had verder in water moeten komen nu kunnen zo er nog langs om er achter iets te doen ,wat normaal thuis hoort te doen dus kan veel veranderen daar wat zo hou toch niet alles in de hand ,wat er wordt vondt te veel door mannen naakt er achter gegaan en daar zijn aftoe kinderen die er spelen , wat dus ook niet mag maar ,je weet hoe kinderen zijn .
dus als ik zou moeten doen groot hek werk verder in het water en meer contole , wat die zijn aftoe eens.
zo dit wat is een mooi strand maar moet geen homo strand worden er moeten ook gewoon en als E drie srand meer gewoon mensen met kinderen moeten komen ,maar er zijn er altijd die dan zeg maar zitten te spelen met zijn pik en nog meer ik vindt dat niet moet gebeuren zo iets moet maar thuis doen ,wat zo krijgt de Berkendonk een slechte naam en dat zou jammer zijn .
Carlo Haans | 22-05-2008
wordt erg weinig bezocht.Ik ben er nooit geweest maar van de overkant kun je het zien en daar zijn nooit veel mensen.(miss wel omdat je het kunt zien).
anoniem | 12-02-2008
Grenst aardig aan het textielstrand en veel kijkers :{
ikke | 04-08-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Berkendonk" ?
Hoe waardeer je Berkendonk in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.029