Naturismegids

Naaktstrand Zeeuws Vlaanderen

7.8

Gemiddeld cijfer van de laatste 10 reviews.

Deze locatie is niet meer naturistisch

Adresgegevens

Naaktstrand Zeeuws Vlaanderen
Cadzand

Website
Lat: 51.370540 / Long: 3.371917
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

De afgelopen 20 jaar konden naturisten terecht op het strand tussen Cadzand en Nieuwvliet, maar daar is sinds 12 juli 2010 een einde aan gekomen: naturisten lopen nu het risico een boete te krijgen.

De gemeente deelt mee op haar website dat naaktrecreatie op het strand van Cadzand nu verboden is.

De NFN tracht in contact te komen met de gemeente om de discussie op gang te brengen.

Reviews van bezoekers over Naaktstrand Zeeuws Vlaanderen

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Naaktstrand Zeeuws Vlaanderen. Laat het ons weten!
zijn er geweest 11/6 2017 weinig naturisten redelijk goed weer, wij waren als koppel open en bloot , andere naturisten vonden wij wat bedeesd , verborgen naturisten ,zwembroek in aanslag, een groot verschil met een paar jaar geleden , de strook tussen dok 14 en de nieuwe badhuisjes waren er een 100 tal recreanten waarvan slechts een 10 tal naturisten ,maar we gaan zeker nog terug deze zomer, omdat het een mooi rustig strand is
maurice devogele | 14-06-2017
ik ga er geregeld naar toe ,zoals zo veel mensen,,,,
politie zie je niet en daar bij het is naakt en daar mee uit,,,,
hoofddoeken mogen wel van vreemden ,wij nederlanders -belgen mogen niets .
ik was er voorbije week ,veel strandbezoekers .
allen daar naar toe gaan ,en eens zien wie of wat ,politie mensen zijn zelf naturist .
tim | 31-08-2016
Meer recensies van tim (3)
is al jaren een fijne plek om lekker naakt te zonnen en de uitbater van strandpavilioen de molen heeft alles geprobeert om het voor elkaar te krijgen maar werd weg gewerkt door gemeente sluis ik kom op dit strand al sinds 1975 dat is ruim 40 jaar en nooit problemen gehad en daarom blijf ik komen ieder jaar weer m.v.g john.
j.n.w. van ooijen | 10-05-2016
Het strand van Cadzand is net als bijna alle stranden van Nederland een geschikte plaats voor naaktrecreatie volgens de wet van 1985 die het artikel 430 a hiervoor aanvoert. Geen enkele gemeente mag naaktrecreatie verbieden. Naaktrecreatie is landelijk wettelijk geregeld als een activiteit die niet meer zedenschennend is.De wet verbiedt het de gemeenten een verbod op naaktrecreatie op te stellen. Telkens wanneer de gemeente dit op een of andere manier probeerde werd ze door de rechter terug gefloten. De rechtspraak is legio en duidelijk. De gemeente mag wel een plaats als geschikt aanduiden en voorbehouden maar er geen enkele verbieden daar naaktrecreatie uit het strafwetboek werd gehaald. Wie bezoek krijgt van de politie hoort niets te betalen; Het is aan de gemeente / OM om de zaak voor de rechter te brengen. meestal doen gemeenten /OM dat niet meer omdat ze nooit in het gelijk worden gesteld. Ook de controle op Cadzand is daarmee afgevoerd.Het OM gaat zelfs verder: wanneer een gemeente geen plaats uitdrukkelijk ter beschikking stelt voor naturisten is elke plek automatisch geschikt.Indien ze dit wel doet, brengt dit de geschiktheid van elke andere plaats niet in het gedrang. Veel gemeenten halen zelfs de borden 'naaktstrand' weg daar die de dag van vandaag geen zin meer hebben. Elke plaats waar gezond kan worden (water, ligweide, strand) is volgens de wet bijna niet meer als ongeschikt te beschouwen. Zie ook de recente uitspraak van het Hof van Beroep van Den Haag.Zie ook de uitspraak over het Vondelpark in Amsterdam en zoveel andere jurisprudentie. Niemand kan het strand van Cadzand (en alle omliggende stranden) als ongeschikt zoals de wet dit zou bedoelen, bestempelen. Geen enkele rechter doet dit dan ook. De gemeentes zijn het beu om nog langer naar de rechter te stappen en laten naturisme zoals de wet het voorschrijft overal waar de redelijk denkende mensen naaktrecreatie niet extreem ongeschikt achten, toe.Volgens recente rechtspraak doen zelfs criteria zoals het tijdstip van de dag of het aantal aanwezige geklede recreanten er niet toe.De plek is wettelijk geschikt en dus onbetwistbaar wanneer ze geschikt is om te zonnebaden in badpak of bikini.
Pierre Courtois | 18-08-2014
Deze namiddag hebben wij mogen ondervinden dat naturisme er inderdaad NIET meer getolereerd is. Wij hadden enkele dagen voordien nog aan een diensten van het Strandpaviljoen DOK 14 aldaar gevraagd of naturisme op het strand al dan niet toegelaten was en zij heeft mij alsdan gemeld dat het "getolereerd" werd maar dat het geen officieel naturistenstrand was. Vandaag hebben wij evenwel mogen kennis maken met de Nederlandse betekening van het woord "tolereren" : dit is een p.v. aan de broek (wel dat wij er op dat ogenblik geen aan hadden) en het ergste van al was dat naar verluid van andere onfortuinlijke naturisten, de politie opgebeld werd door de nieuwe Nederlandse uitbater van het Strandpaviljoen. Hij heeft dus blijkbaar de mening dat naturisten, vermits zij geen broek aan hebben, ook geen centen in hun zak hebben om in zijn zaak iets te nuttigen ;-(
Yves | 01-08-2013
verplancke geert | 31-07-2013
Hoe zit het hier nu?
Mag naaktrecreatie hier nu of niet?
Jokie en Ilse | 13-07-2013
Meer recensies van Jokie en Ilse (2)
Ik vind dat we de tijd voorbij zijn, om mensen niet te laten beslissen wat ze willen. We gaan ook naar een sauna menselijk bloot is geheel normaal maar ja, we leven in Nederland.
Dit is een politie staat, uitgevoerd door robots zieke dienders die graag als moraalridder optreden, omdat ze vaak een slechte jeugd hebben gehad, of niets te zeggen hebben thuis!
Tevens vele hebben SM getinte gevoelens, die als meester graag overkomen.
De automobilist is in Nederland crimineel als je 10 Km te hart rijd, En naaktlopers begluren ze graag, en willen ze bekeuren!!
Maar wat kan je meer verwachten van deze zieken geesten, het is de oude NSB van vroeger waar we in dit land mee leven. Heel erg dat de Nederlanders niet massaal in opstand komen tegen dit Tuig. Kijk naar weg misbruikers op TV en je bent er een week ziek van !! Groeten van JO
JO | 08-01-2012
Meer recensies van JO (2)
In 2008 hebben wij dit strand bezocht, bij aankomst rustig maar toen we vertrokken en op het paviljoen nog wat dronken liepen de naakte strandgasten overal, ook tussen de textielgasten. Dit zou volgens mij [maar wie ben ik?] op ieder strand moet kunnen.
barry | 25-04-2011
Waar blijft die privaatpersoon of organisatie die een discreet gelegen uitgestrekt stuk natuur ( bos, duin, heide,waterplas met aanliggende ) ...) aankoopt , huurt en inricht als naturismelocatie....tegen betaling. Bij vookeur met een familiegedeelte en een gedeelte 18+ ( zijn we gelijk ook van die andere discussies verlost).
Antwerpen linkeroever, Zeeuws-Vlaanderen polders of langsheen de Schelde of havengebied Gent kent vele uitgestrekte domeinen die er verlaten, ongebruikt bij liggen maar die uitermate geschikt kunnen zijn voor naturisme op grotere schaal.
Stefaan | 15-04-2011
Het gemeentelijk verbod is volledig onwettig.Het is geen enkele gemeente in Nederland meer toegestaan verbod op naaktrecreatie in te stellen. De< rechtspraak is legio. Wanneer de politi beboet is het aan de naturist om de boete niet te betalen en te wachten op een dagvaardin voor de rechter.Volgens art 430 strafwetboek is naaktrecreatie zowel op plekken die hiervoor door de gemeente aangeduid zijn als op alle plaatsen die geschikt zijn voor ongeklede recreatie niet meer strafbaar. In de praktijk (jurisprudentie) komt het hierop neer dat alle stranden die open staan voor zonnen en zwemmen ook voor naaktrecreatie geschikt zijn.Zowel wetgever als rechter stellen dat het de gemeente alleen maar toekomt om plaatsen expliciet voor naaktrecreatie te voorzien, terwijl de gemeente geen enkel recht heeft waar dan ook een verbod in te stellen. Dit is het gevolg van het feit dat naaktrecreatie door het merendeel van de Nederlandse bevolking niet meeer als aanstootgevend wordt aanzien en dus is deze activiteit niet mer strafbaar en terecht uit het strafwetboek verdwenen, voor zover ze wordt uitgeoefend op geschikte plaatsen.
Ik schreef hierover het gemeentebestuur een brief.
Van horen zeggen weet ik inmiddels dat de borden met de verbodsbepaling al zouden weggehaald zijn.
Lees ook maar eens de recente jurisprudentie over 'naakt in het Vondelpark' waar de gemeente ook probeerde een verbod op naaktrecreatie in te stellen.Trerecht door de rechter teruggefloten. Zodra de rechter de plek voor 'geschikt' acht (alle stranden en parken of parkdelen die niet aan een te drukke weg grenzen acht de rechter OK) wordt ze volledig naturistisch.De bedoeling van de wetgever was duidelijk: naaktrecreatie is waar gezond en gezwommen mag worden, niet meer zedenschennend en kan bijna niet meer aan bestraffing blootstaan.
Peter Colpaert | 11-08-2010
We gaan 40 jaar terug in de tijd : ook toen moest de broek in de aanslag worden gehouden.
Toestanden zoals de "Gendarme van Saint Tropez" die beleefde inj de film uit 1964...
W. Vanden Berghe | 11-07-2010
Zonde dat naturisme hier niet langer meer gedoogd wordt aan het "Zonnigste terras van Nederland" en vanaf maandag 12 juni 2010 effectief zal beboet worden.
We zullen noodgedwongen moeten uitwijken naar Frankrijk nu.
Adieu (verrechtsend) Nederland :(
dora dubois | 10-07-2010
Dit strand is gelegen naast strandpaviljoen "de molen" Een zaak die uitgebaat wordt met een super lekkere vlaamse keuken.Het is een zeer proper en onderhouden strand. Een aanrader.
Jan | 20-08-2008

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Zeeuws Vlaanderen" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Zeeuws Vlaanderen in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.015