Naturismegids

Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede

8.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 7 reviews.

Adresgegevens

Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede
Nieuw Haamstede

Lat: 51.696036 / Long: 3.679819
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Officieel heet dit strand Westenschouwen, echter wanneer je dit strand per auto wilt bezoeken kun je het beste bij Nieuw-Haamstede parkeren.
Vanaf parkeerplaats loop of fiets je 1100m tot strand.
Bij het strand ga je links het strand op en zie je al snel het bord van het naaktstrand.

Afstanden

  • Brussel 146 Km / 02:01
  • Utrecht 138 Km / 01:57

Algemeen

  • Officieel naaktstrand

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Betaald parkeren
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede. Laat het ons weten!
Naaktstrand Nieuw Haamstede is een schitterend naaktstrand.
Het is enkel te voet of per fiets te bereiken (+-1100m) vanaf de P-plaatsen rond de vuurtoren.
Misschien daarom dat het vrij rustig is.
Er zijn geen voorzieningen, dus je eigen natje en droogje meenemen.
Wat opviel dat er geen duinmannen rond liepen. Wel zo prettig.
Wij vinden het een heerlijk naaktstrand.
P&L | 22-06-2023
Meer recensies van P&L (2)
Zééér moeilijk om er te geraken buiten overgang het oude vuur. De duinovergangen zijn bewust van mul zand zonder pad of planken ter ontmoediging van naturisme! De gemeente heeft dus aan zijn plicht van diversiteit voldaan, maar is vooral ontmoedigend bezig (géén faciliteiten-strandwacht-paden). Per auto onbereikbaar(of je moet kilometers lopen en € 16,- per dag parkeergeld geen bezwaar vinden (via Het Oude Vuur, overgangnr. 8).
Per fiets...... ook weer vaak geen verharde paden c.q. mul zand (overgang 6 en 7) en dan nog 500-800 mtr. door mul zand naar/over duinovergang naar het strand. Ik heb ze gister beide geprobeerd (6 en 7) en je voelt je Lawrence in Arabia. Als je als bikkel wel al die moeite doet; ( N.B. neem beslist een parasol mee want er is totaal geen beschutting of schaduw ) dan tref je een mooi en rustig strand met de waterlijn dichtbij. Er zijn nauwelijks of geen 'duinmannen' simpelweg door de totale afwezigheid van beschutte plekken. Door de moeilijke bereikbaarheid is het strand heerlijk rustig en nooit 'vol'.
Rob Ruiker | 16-06-2021
Heerlijk strand. Elke ochtend in mijn vakantie fiets ik via het bos naar de duinovergang en kom dan gelijk op het strand terecht. Kleren uit en lekker een frisse ochtendduik in de zee. In de ochtend ben ik meestal de enige hier. Het strand is erg schoon en rustig en ik heb geen vreemde snuiters gezien. Af een toe een jogger of wandelaar, maar die kijken niet op of om. Volgens het informatiebord start het strand al vanaf de palenrij, maar op het strand staat pas verderop het FKK/Naturistenstrandbord. Dat kan verwarring veroorzaken, maar zover ik begreep mag je dus al vanaf de duinopgang (domeinen 3) al direct naakt recreeren.
Ik kom hier graag in de toekomst vaker naar toe.
John | 16-08-2020
Mooi breed strand
Alleen jammer dat hier op het hele strand overdag honden worden toegelaten
In het water liggen terwijl er een hond naast je in het water zijn grote behoefte doet???
Begrijp me niet verkeerd, ben zelf hondenbezitter, maar waarom toelaatbaar op het gehele strand? Maak een apart stuk waar honden wel welkom zijn
Iedereen blij!
Marjon | 12-08-2020
Aanrader is ’t strand bij de strandopgang 't oude vuur. Dit strand is in 1 woord geweeeldig! Prachtig groot strand mooie natuur. Direct na de strandopgang wordt er al naakt gerecreëerd, veel jonge mensen, stellen, gezinnen, mannen en vrouwen alleen, alle pluimage, al is het er nooit echt druk daarvoor is het strand te weids. Voorzieningen zijn er niet maar dat draagt alleen maar bij aan het overweldigende natuurgevoel van deze plek. Zowel links als rechts na de strandopgang zijn er fijne beschutte plekken op de duinen waar je prive kan liggen, al is dat hier niet echt nodig want niemand valt je lastig, geen pottenkijkers. Zowel vrouwen als mannen kunnen hier echt ontspannen. Gelukkig geen afwerkplek voor homo mannen zoals sommige andere plekken waar we zijn geweest. Heerlijk genieten. Voor een duik hoef je niet ver te lopen zeker niet met vloed. Zo met de blote billen de zee in. Voor ons het fijnste naaktstrand.
Anoniem | 28-06-2019
Wat doe je als je naar het toilet moet op het naaktstrand bij Nieuw-Haamstede en het beviel me wel naakt lopen op het strand het was de eerste keer voor mij
Walter | 27-07-2018
Super mooi en schoon strand,weinig tot geen vervelende mannen op het strand.Goed bereikbaar vanaf Nieuwhaamstede.
Als we hier in buurt op vakantie zijn en het weer laat het toe gaan we hier zeker weer heen.
Eddy | 05-02-2018
Ik kom hier al vele jaren met plezier telkens terug.
Het vergt enige inspanning Om er te geraken en het is er dis ook nooit echt druk.
Voor mij een van de beste europese naturistenstranden.
GLam | 18-08-2016
Heel fijn strand. Ik kom er meestal wandelend vanuit het bos heen. Vooral wat oudere stellen zijn hier te vinden. Ik kom er altijd alleen (juli 2015 : 47 jaar).
Rondom het strand geen vreemde toestanden.
Wat mij wel enorm stoort zijn de zogenaamde naturisten die te bedonderd zijn om 400 meter te lopen tot op het naturistenstrand.... en dus maar een stuk verderop liggen.
Vorige week zelfs een stel aangetroffen dat 10 meter vóór het bord 'Naturistenstrand' lag te zonnen. WAAROM?
Maar op het strand zelf is respect voor elkaar, heerst rust en is het netjes opgeruimd. En dat ondanks het feit dat er géén vuilbakken staan!!
Een aanrader dus. Maar nu niet allemaal komen!!! want dan is de rust weg :P hihi
Bart v Loon | 12-07-2015
Ik ben er weer trouw aan Westenschouwen die ik me goed thuis voel. Een heel vrij rustige strand die ik echt mooi vind van prachtige en schone strand. Ik ben voor het laatst in het jaar 2012 daar geweest, en kom tot conclusie dat het nu veel meer naturisten aanwezig daar dan vorige jaren is. Vooral die het me op valt dat er veel jonge paren bij zitten. Dat is goed voor naturisme, vind ik! Ook geschikt voor alle leeftijden, want het is heel weinig textiel-zwemmers naast de naturistenstrand... zeer ideaal voor de naturisten!
Jelle | 14-08-2014
Fijn breed strand. Wel even sportief zijn om er te komen. Vanaf Westenschouwen (via domeinbossen) per fiets heel goed te doen. Een strand waar ruimte is voor iedereen. Wij komen er al jaren. Natuurlijk zijn er altijd wandelaars die langs de vloedlijn van Westenschouwen naar Nieuw Haamstede en vv. lopen. Als je je hieraan stoort moet je maar liever textiel-recreant worden. De Duinen lenen zich echt niet voor voor "Duinmannen". En ook hiervoor geldt weer Doe je eigen ding en trek je niets aan van anderen. Echt hinderlijk gedrag komt vrijwel nooit voor.
Henk en Petra | 20-10-2013
Meer recensies van Henk en Petra (2)
Jammer dat je nog zo'n eind over het strand moet lopen voor je er bent; met de auto is het inderdaad vanaf Nieuw Haamstede het kortst. Maar dan moet je nog over een lange duinovergang en 500 meter lopen op het strand. Met de fiets kun je vanaf Westenschouwen een stuk door de bossen, een korte duinovergang en dan (officieel) nog 1 km over het strand lopen. Deze zomer werd er echter al op 200 meter van die duinovergang volop naakt gerecreëerd! Het strand is breed genoeg dus als je daar gaat liggen heb je geen last van 'duinmannen' of textielwandelaars.
import Zeeuwse | 10-10-2013
deze week 2x geweest is ons [4 personen] zeer goed bevallen
Henk | 08-09-2013
Heerlijk op de duinen en vrij relaxed zonder storing van wandelende texiel-mensen dat ik lekker liggen onder zon kan. Heel rustig en aangename strand. Geboft met een goede weer in de week 32 ondanks met wind en af en toe bewolkt met zon. Twee keer daar geweest met 11 of 17 naturisten her en daar gelegen!
Jelle | 23-08-2011
Paar keer geweest nu, lekker rustig, de homo- bi mannen zitten in de duinen, maar vallen je niet lastig op het strand, heerlijk rustig en alle ruimte.
Oh ja het textiel wandelt er ook langs, maar geeft geen overlast.
Groningse naturisten | 18-06-2010
Mooi strand. Door de kou heb ik alleen mijn t-shirt uitgedaan. Beviel goed.
Dennis | 27-09-2009
Ik ga er elk jaar naartoe in de zomer ,mijn kinderen amuseren zich met andere kinderen ,en we hebben het nog steeds goed getroffen met andere gasten (bbq en leuke spellen gedaan)
Het ligt er net aan hoe je er mee om gaat.Nu dit jaar weer lekker 3 weken er naartoe jippieeee
suzanne | 11-05-2008
Behalve een bord Naturistenstrand / FKK niets waargenomen dat hier een naaktstrand is, dus maar niet uit de kleren gegaan.
Frank | 14-09-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede" ?
Hoe waardeer je Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.028