Naturismegids

Kralingse bos

7.3

Gemiddeld cijfer van de laatste 5 reviews.

Adresgegevens

Kralingse bos
Rotterdam

Lat: 51.941019 / Long: 4.511950
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Kralingse Bos is uitgeroepen tot openbaar buitenrecreatieoord van 2007 van Nederland.

Afstanden

  • Brussel 144 Km / 02:04
  • Utrecht 58 Km / 00:50

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Kralingse bos

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Kralingse bos. Laat het ons weten!
Het naturistenstrandje Kralingen is een relaxt strandje. Een groepje mensen onderhoud het strandje om het knus, veilig en gezellig te houden. Het imago van homostrandje begint te veranderen in een imago van een heerlijk plekje waar je tot rust kan komen met spirituele facetten. Je kunt kiezen om op het gras te liggen of op het zand. Ook kun je kiezen om een klein ommetje te maken in de knusse paden die begonnen als olifandspaden. Deze paden zijn nu meer begaanbaar gemaakt om er heerlijk te wandelen en te voorkomen dat het een afwerkplek is. Het ademt rust uit en oogt sprookjesachtig. Een zwart donker blubberig paadje is omgetovert tot een klein "pleintje" waar je rustig je boterhammetje kunt eten en in de schaduw bijeen kunt komen. Er zijn primitieve zitjes en bankjes gemaakt door bezoekers. Er hangen dromenvangers in de bomen. De gemeente heeft recentelijk een klein mini meertje aangelegt waar bezoekers steentjes omheen leggen voor de sfeer. Op het zandgedeelte zijn bomen zodat je kunt kiezen om te liggen in de schaduw. Helaas haalt de gemeente steeds meer bomen weg. Een nadeel is ook dat de omringende begroeiing wordt verwijderd of te kordt wordt gesnoeid. Zodoende ben je op bepaalde plekken zichtbaar voor omstanders die niets met naturisme te maken hebben. Mensen nemen zand mee van vakantie. Zodoende is er zand gestrooit van de kleine piramide uit Egypte, ligt er zand uit Tel Aviv en bevind zich een scheut Dode Zee in het Kralingse plas water. Mensen zijn er over het algemeen vriendelijk. Zo kan er spontaan een BBQ ontstaan en lekkers uitgedeelt worden of worden er spelletjes gespeelt zoals frisbee. Let op! Open vuur is niet toegestaan. Hiervoor kan men een boete met een strafblad krijgen. Dat ligt aan het humeur van de agent. Dit is namelijk al eerder gebeurt. Soms komt men weg met een waarschuwing. Doe dit altijd in een vuurkorf! Dit geld ook buiten het naturismestrand. Soms worden er bloemen geplant of gezaaid voor opfraaiing. Eenden zijn tam en komen op je kleedje. Op dit strandje zijn wij diervriendelijk. Wij maken de sfeer en de gezelligheid. Wij respecteren elkaar en natuur.
Keyyesadku | 05-05-2022
Hoi

Ik ben Mart een jonge man begin 30. Nudistme is nieuw voor me maar wellicht kan iemand me helpen. Ik wil binnenkort eens bezoekje brengen aan Kralingse Bos of andere plek in Rotterdam. Waar moet ik op letten? Komen er ook jongeren en is iedereen geschoren enzo? Ben erg benieuwd en kom graag in contact met jullie. Alvast bedankt en hoop ik tot snel
Mart | 06-06-2021
vorig jaar eerste keer naar dit naaktstrandje geweest, fijn strandje als vrouw zijnde ondanks veel mannen maar heb daar geen moeite mee
angel | 20-04-2021
was er een paar weken geleden. nou ben ik wel gewend om als vrouw zijnde en alleen op zo een strand bekeken te worden. het was niet druk. lagen paar mannen en een ouder stel zover ik kon zien. plaats uitgezocht en uitgekleed. zag de mannen al kijken maar dat vind ik juist wel leuk. even gelegen en naar water gelopen. veel begroeiing dus even met voeten in water en weer terug.toen ik weer lag kwamen er paar mannen aanlopen. ze keken even rond en kwamen mijn richting op lopen. terwijl er genoeg plaats was , gingen ze vlak bij mij liggen. ze bekeken mij en begonnen te spelen met hun pikken terwijl ze naar me keken. voelde me niet op mijn gemak. heb me omgedraaid op buik en zo even liggen dommelen. toen ik na tijdje weer omdraaide zaten er twee aan mijn voeten op knie te trekken. schrok me rot. ben opgestaan en weggegaan. zelfs toen riepen ze nog van blijf nou..ga niet weg. zeer jammer dit.
zij46 | 09-07-2020
Hoi,

ik ben een vrouw en ben hier nog nooit geweest, dit jaar wil ik het een keertje ervaren hoe het is om helemaal blood te gaan.
Zijn er veel mannen of ook vrouwen aanwezig? en voelen vrouwen zich daar op hun gemak, zonder dat er een man met zijn mobieltje foto’s aan het maken is? Mannen mogen wel naar mij toe komen voor een praatje of naast mij liggen maar wil natuurlijk niet dat er foto’s van mij op internet verschijnen.

Hoe ervaren jullie dit?
Anoniem | 21-04-2020
Vandaag met mijn vriendin naar het naturistenstrandje bij de Kralingse Plas geweest. Wij waren nog niet eerder bij deze locatie geweest en benieuwd hoe het daar zou zijn. Wat de omvang van het naturisten gedeelte betreft is het niet groot. Meer lekker knus en gezellig. Er is ligweide en een stukje strand. We zagen dat er hoofdzakelijk mannen lagen. Het oogt zeer relaxed en wij hebben dat vandaag ook zo ervaren. Minpunt is dat er veel wildgroei van gras is in het water. Dat maakt het zwemmen onaangenaam. Wij zijn dan ook alleen maar pootje wezen baden. Geen toiletgebouw aanwezig, daarvoor moet je een paar 100 meter lopen. Buiten dat een prima locatie om naakt te recreëren. Wij gaan hier zeker nog is terugkomen.
Rob | 17-06-2019
Meer recensies van Rob (4)
Kom er al jaren, niet zo vaak als vroeger,gisteren met een vriendin. We houden allebei van piercings en leren riempjes. komen er soms veel met speelgoed. Hoe later,hoe leuker,
Izaac | 23-04-2019
Vrij druk op zonnige vrijdag ochtend. Veelal mannen maar ook zeker vrouwen. Goed (groen) beschut. Heel jammer van die ene getinte man met zwart haar en baard die stiekem met zijn mobieltje naar de alleenstaande vrouwen loert (koop een playboy!). Heel prettig dat mensen op elkaar letten en dat je gewaarschuwd wordt. Als alleenstaande vrouw ga ik binnenkort gewoon weer maar neem mijn unheimische gevoel serieus wanneer er een man naast mij komt liggen zonder moreel fatsoen en zoek dan een andere plek. Hoe gaan andere vrouwen hier mee om?
Elsa | 26-08-2016
Hoi met Rene ben daar een paar keer geweest maar heb daar nog geen dames gezien .? Komen die daar wel .groeten Rene
Rene | 14-07-2015
Dames en heren. Ik ben zelf 24, man. Ik heb een vraagje, k heb altijd willen proberen en het strand bezoeken, maar heb nooit gedurfd de stap te zetten uit vrees. Hoe kan ik het beste mijn eerste stap zetten? Zijn er dingen waarop ik moet letten? Hoe zit het met de veiligheid? Parkeergelegenheid? Hoelaat kan ik het beste naartoe?

Sorry voor zoveel vragen. En alvast bedankt voor het willen reageren.

grt,
Vyash
Vyash | 15-06-2015
Je kunt er in de zomer nauwelijks zwemmen door de blauwalg. Bovendien is bijna het hele bos losloopgebied (ook omdat er nauwelijks wordt gehandhaafd) dus met kleine kinderen moet je altijd op je hoede zijn. Zeker nu weer omdat de vechthonden weer helemaal in lijken te zijn!
Mike Berghuis | 23-02-2014
Ook ik ben wat ouder,maar ik vind het daar heerlijk om daar naakt te vertoeven.
Zelf vind ik het en fijne plaats ,en ik zou het iedereen aanraden.
Je hebt altijd mensen die hierover negatief schrijven,maar je kan daar fijn vertoeven.
Je kan daar ook fijn zwemmen.
Zelf kom ik daar tot rust,mij stoord de rest niet.
Marko
Marko | 28-04-2013
Beste bezoeker,

Het zijn allemaal oude berichten die ik lees, dus moest een bericht schrijven. De huidige berichten zijn niet fijn om te lezen. Ben net terug van een heerlijk middagje strand aan de Kralingse Plas. Kom gerust een keertje kijken en ontdekt het zelf. Gezellig ontspannen en de stress even ontvluchten. Het Kralingse Bos in Rotterdam is een top plek en voor iedereen toegankelijk.
www.allesuit.nl | 26-07-2012
Ongedwongen sfeer, heel relaxt. Wel veel mannen, maar ook een aantal gezinnen aanwezig. Veel mensen kennen elkaar zo te zien, prima dus.
Niels | 02-10-2011
Ik kom er regelmatig maar het vooroordeel van alleen maar homo's, zoals de berichten doen lezen gaat mij iets te ver. Moet zeggen dat de laatste tijd steeds meer vrouwen en stellen komen het naaktstrandje aan de Kralingse plas weten te vinden. De sfeer is goed te noemen, en er is een sociale betrokkenheid. Je kan er veel over zeggen, maar het beter om het zelf te zien en ervaren.
Peter | 23-06-2011
Ik ben er vorig jaar met mijn man geweest en voelde me echt niet op mijn plek.
Er liggen alleen mannen, met loerende ogen en die dan vaak ook niet van elkaar af kunnen blijven ook.
Dus ook mijn man voelde zich erg bekeken en niet op zijn gemak.
Heb niks tegen homofielen, zeker weten niet, maar ik kijk ook niet graag naar n vrijend en/of friemelend hetrostel naast me.
Mij zullen ze daar niet meer zien!!
theodora | 17-05-2011
Het is meer een afwerkplek voor oudere homo's?
Heb weinig met naturisme te maken Rotterdam kralingsebos staat bekend als grootste homo ontmoetingsplaats en afwerk plek?
Jammer dat het getolereerd wordt door Rotterdamse ambtenaren.
Doet de stad geen goed?
Piet | 17-05-2011
Vrijwel uitsluitend paraderende mannen. Achter een dunne twijg staat de ene 60 plusser de andere 60 plusser te bevredigen. Heeft werkelijk niets met naturisme van doen. 100% mannenontmoetingszone. Vriendelijke dank mannen, Nederland is weer een stukje naturisme armer.
Micksz | 26-04-2011
Meer recensies van Micksz (2)
Als je op de kaart klikt en inzoomt, zie je heel precies waar het strandje is.
Vlakbij het Langepad dus.
Vanaf Rotterdam CD kan je bus 38 pakken naar Nieuwe Crooswijkseweg, vanaf daar is het 15 minuten lopen.
Marius | 11-03-2011
Waar is dat precies?
Hoe kom ik er?
Son | 25-05-2009
Heel klein stukje strand. Veel mensen lagen ook iets verder van het water, op het gras, achter de bomen. Geen idee of dat stuk erbij hoort. Op sommige stukjes heeft dat gras wel inkijk vanaf het voet/fietspad, voor degeen die het niet erg vinden. Het gewone strand loopt bijna naadloos over in het naaktstrand. Geen buffer. Alleen een bosje ertussen. Ook de ligweide loopt bijna naadloos over, en er lagen wat gluurders ernaast, precies op de grens. Moet je tegen kunnen. Van een afstandje zie je de ligweide echter niet (behalve een stukje vanaf het fietspad dan), een stukje van het strandje kan je wel zien vanaf een afstandje. Een oudere gluurder met een verrekijker heb ik dan ook aangetroffen, ca. 1 km verder, inderdaad die kant uitkijkend. Vraag me af wat daar de lol van is... dan zie je een paar blote billen... niets van aantrekken maar.
Zand vond ik niet echt prettig. Voelde nat en klam aan. Waarschijnlijk net omgeploegd met een bulldozer. De sporen lagen er nog. (waarom alleen daar, en niet op het textielstrand?)
Het was ca. even druk als op het normale strand, niet al te druk, dus nog genoeg plek. (gisteren, zaterdag). Voornamelijk mannen, ik denk 80%. Geen kinderen, op de mijne na. Dus het was erg rustig. Is zowel voordeel als nadeel. (saai). Is ook geen speelinstrumenten aanwezig, en op textielgedeelte wel.
Marius | 11-05-2008
Heerlijke ongedwongen plek voor iedereen. Een plek waar je met of zonder partner helemaal jezelf kan zijn.

http://www.allesuit.nl/bos/index.html
Alles Uit | 18-08-2007
Goed afgeschermde ligweide,met padje naar het water.
Prima plaats
hans | 05-08-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Kralingse bos" ?
Hoe waardeer je Kralingse bos in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.019