Naturismegids

Scheveningen / Wassenaar

8

Gemiddeld cijfer van de laatste 9 reviews.

Adresgegevens

Scheveningen / Wassenaar
Scheveningen / Wassenaar

Lat: 52.144919 / Long: 4.324685
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 144 Km
  • Utrecht 73 Km / 01:07

Reviews van bezoekers over Scheveningen / Wassenaar

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Scheveningen / Wassenaar. Laat het ons weten!
In juni weer enkele dagen naar het naaktstrand bij de Wassenaarseslag geweest. Heerlijk rustig. Wel kwam zo nu en dan de mist vanuit zee op. Zee, strand en zon. Heerlijk plek om in je nakie te zwemmen, te zonnen en een strandwandeling te maken.
Elan | 17-08-2023
Meer recensies van Elan (9)
Het is weer een mooie zomer voor naaktrecreatie. Inmiddels al weer drie keer naar het rustige en mooie naaktstrand ten zuiden van de Wassenaarseslag geweest. Echt genieten! Een lange wandeling in mijn nakie richting Scheveningen gemaakt. De zee was gisteren heerlijk, maar niet zo schoon. Er waren veel lieveheersbeestjes.
elan | 27-06-2020
Meer recensies van elan (9)
Ik lig vaak tussen wassenaar en katwijk mag je daar ook naakt liggen, maar is lekker soms van die rare mannen die dan foto's maken van naakte vrouwen.dacht gaat toch nergens over hier ook mensen met ervaring erover.ik zoek gezelligheid en zonnen. Hoop dat iemand dat ook ervaart.groet jeroen
Jeroen | 27-05-2020
Allereerst wil ik zeggen dat ik een heerlijk seizoen heb gehad op het strand tussen Scheveningen en Wassenaarseslag, heerlijke wandelingen in mijn blootje gemaakt, echter ondanks dat het een naturistenstrand is, zie je toch zeer veel mensen met badkleding aan. Soms lijkt het meer een mix van textiel en naturisten. Aan het einde van zo'n zomerdag wanneer je naar huis gaat, begint de ellende, mijn scooter staat geparkeerd op het einde van het Zwarte pad, nu moet ik me aankleden op de grens van het naturistenstrand, bij het bord, met alle ongemakken van dien. Terwijl ik wel eens mensen in hun blootje naar boven naar de fietsenstalling heb zien lopen. Ik vind het dan ook onrechtvaardig dat textiel mensen wel op het naturisten strand kunnen liggen en wij naturisten niet dat laatste stukje naar onze fietsen of scooters kunnen lopen. Loop je een meter of 20 langs het bord omdat je het niet in de gaten had, loop je al kans om aangesproken te worden. Zou het geen oplossing kunnen zijn om tussen het stukje fietsenstalling einde Zwarte pad en het naturistenstrand, daar een zone te maken met clothing optimal, (kleding een optie), want waarom wel gemixt op het strand en het mag niet die laatste 300 meter, vanaf het bord Naturistenstrand naar Fietsenstalling.
Pamela | 06-10-2019
Dit jaar al heel vroeg - 22 april - naar het naaktstrand geweest. Het was weer genieten met een klein briesje, en overvloedige zon. De zee was nog koud, maar de zon op je naakte lichaam is heerlijk!
elan | 06-05-2019
Meer recensies van elan (9)
25 juli een heerlijke warme dag met een koele bries. Tegen de kleine duintjes aangelegen, andere verdwenen in de duintjes voor meer privacy. Op het naaktstrand gezeten van 10u tot 22u genoten van de rust en de zon en zeker geen irritante snuffelaars. Volgende de week bij een mooie dag ben ik er weer.
Guus | 25-07-2018
Op 21 juni weer een heerlijke dag op het naaktstrand gehad. Een uur in mijn nakie gelopen vanaf iets ten zuiden van de Wassenaarseslag richting Scheveningen en weer terug. Dat was echt genieten!
lena | 22-12-2017
Meer recensies van lena (9)
In 1956 geemigreerd naar Sydney, Australie.Leerde al snel nudisme kennen, oftewel genieten van de zon op een van (meer) natuurlijke manier ontdekken!!! Maar, als ik weer eens terug in Nederland ben, ben ik zo blijk dat men de warmte van fr (volle) zon zo waardeert
Jo Mulholland | 07-12-2017
Meer recensies van Jo Mulholland (3)
Ik kom sinds enkele jaren op het naaktstrand van Scheveningen en lig hier altijd heerlijk rustig. Heb bijna nooit last van anderen. Als midden 30-er en man zijnde dan natuurlijk ook weinig last van gluurders. Ik lig meestel net voorbij strandtent Naturel langs de duinen, waar je ook nog een beetje beschut ligt.
Het enige waar ik mij aan stoor is dat ondanks het een heel groot strand is, regelmatig oudere mannen (60+) heel vlak bij komen liggen. Waarom elkaar niet een beetje ruimte geven als die er toch is!? Voorbij de andere strandtent, vind je veel mensen die gekleed zijn, dus voelt zelf ongemakkelijk soms om daar naakt te liggen.
Alex | 17-08-2017
De afgelopen zomer zijn we in juli en augustus ten zuiden van de Wassenaarseslag vijf dagen naar het naaktstrand geweest. Het was echt genieten in je nakie van de zon, het zand en de zee. Het zeewater was niet erg schoon.
lena | 02-09-2016
Wij waren 19 augustus 2016 op het naaktstrand van Scheveningen. We lagen voor beachclub Naturel. Prima strandtent trouwens (naakt niet welkom).
Wat op viel was dat zo ver het oog reikte 80% gekleed was. Ook veel wandelaars en kijkers. Zelfs ouders met puberkinderen die giechelend langs liepen.
Erg jammer! Wellicht moet je verderop gaan liggen om dit te voorkomen.
Ook bij ons kwamen 2 buitenland's ogende heren erg dichtbij om zichtbaar te genieten (erecties) van het uitzicht. Sneuneuzen!
Dirk | 19-08-2016
@Maja, Als je niets zegt dan stem je in met dit ongewenste gedrag. Beter is het om deze personen direct en duidelijk te vertellen wat je ze ziet doen en te vragen om direct weg te gaan van het strand/duin. Duidelijk zijn werkt het beste. Politie (0900-8844) kan evt.. ondersteunen en vragen aan de betreffende persoon zich bekend te maken en/of openbaar ministerie vragen om hen te dagvaarden vanwege onzedelijk gedrag. Helaas is dit soms nodig om dit strand een fijn naaktstrand te houden.
Fien | 03-08-2016
Afgelopen zondag een nare ervaring gehad. Mijn vriend en ik lagen lekker van de zon te genieten, enigzins beschut in de duinen ivm de harde wind. Komt er een man letterlijk naar ons toe gekropen, door het helmgras om ons vervolgens te gaan liggen bekijken op 1 a 2 meter afstand.
Even later volgt een tweede 'kijker' die zn handdoekje op 2 a 3 meter bij ons vandaan legt, zich uitkleed en met zn gezicht onze kant op gaat zitten kijken. Tot mijn grote verbazing gaat hij daar ook nog s opzichtig zn zak masseren.
Erg jammer. Er is op dit strand een hoop activiteit met 'zoekende' en heen en weer lopende mannen, maar doorgaans lopen ze voorbij en is er verder niks aan de hand.
Ik vond dit echt beschamend.
Masja | 01-08-2016
Wat een aanfluiting! Afgelopen weekend naar dit strand geweest, aan de kant van Scheveningen. Tegenwoordig liggen er voor de helft allemaal aangeklede mensen op dit strand. Niet omdat ze met hun partner zijn meegekomen die graag zonder kleding wil zonnen/zwemmen (want daar heb ik absoluut geen moeite mee) maar gewoon stellen of hele gezinnen of mannen alleen, viel me erg tegen en de rust is ook ver te zoeken.
Verder is, voor zover ik dit kon zien, het strand heel klein geworden, er wordt gezegd dat het loopt tot aan de Wassenaarse slag maar volgens de bordjes eindigt het al veel eerder.
Bij de overgang bij Wassenaarse slag staat een bord dat het naaktstrand na 150 m links begint, wanneer je echter op het strand komt staat er dat je 1,5 km moet doorlopen, heel vreemd.
Henriette | 24-07-2016
@not amused. Dit mag niet gebeuren! Aanspreken en als dit niet werkt direct de politie bellen (0900-8844). Incidenten komen overal in de wereld voor en ook hier, maar dit naaktstrand mag niet verloederen. Laat je ook vooral niet wegjagen. Dit naaktstrand is hier veel te mooi voor.
Fien | 08-06-2016
Meer recensies van Fien (5)
Als vrouw alleen, niet leuk. Gaat er een vent 2 meter afstand van me liggen. Vervolgens liggen gluren en foto's maken vanachter zijn parasol.
Verder af en aan lopen van mannen die gaan cruisen in de duinen.
not amused | 07-06-2016
Het naaktstrand Scheveningen/Wassenaar is een van de oudste naaktstranden van NL en nog steeds de moeite waard. Wel is het naaktstrand tegenwoordig een heel stuk rustiger dan vroeger. Maar dat zal wel zijn omdat er tegenwoordig meer naaktstranden zijn.
Weliswaar heeft het strand al jaren geen douches en toiletten meer, er zijn nog wel strandpaviljoens en je kunt er kilometers ongekleed lopen. Bij wat stevigere wind kan het er flink stuiven en word je gezandstraald, maar, eventueel, kan je dan de voor-duinen opzoeken. Daar mag, en kan, je liggen. Natuurlijk is het wel zo dat daar ook stevig gecruised wordt, maar 'gluurdervrij' liggen zonnen en lezen is, gek genoeg, vrij goed mogelijk. Je spullen er onbeheerd laten liggen is niet per sé een goed idee, zoals op heel veel andere stranden.
Die voor-duinen zijn ook erg populair bij overheidsdiensten met strandontheffing voor hun 4x4. Op één dag heb ik respectievelijk Politie Haaglanden, Barndweer Haaglanden en de Douane (!) in hun terreinwagen door de duinen zien crossen.... Lekker terreinrijden tussen de naakte mensen, in diensttijd! Wat wil een mens nog meer?
Doordat Den Haag om de hoek is, zijn er ook veel 'after work' strandwandelaars die, ter ontspanning, belangstelling in de medemens komen tonen. Hoewel dit in redelijk grote aantallen gebeurt, zijn ze in Scheveningen/Wassenaar niet heel opdringerig.

En dan het zwemwater: de Noordzee is koud en grijs, maar toch is het water meestal wel lekker. Wel zijn er hier en daar golfbrekers met bijbehorende muien. Oppassen geblazen dus.
Wat parkeren betreft is het een kwestie van vroeg komen of een heel eind lopen en in beide gevallen: betalen.
Pegota | 09-05-2016
Meer recensies van Pegota (6)
@jurgen, ik kom hier regelmatig en heb geen ervaringen met gluurders. De duinen voorbij 't Puntje staan bekend als homo ontmoetingsplaats. De politie voert een actief beleid om het bezoek te ontmoedigen en deelt regelmatig forse boetes uit. Overigens merk je daar op het strand helemaal niets van, omdat dit zich beperkt tot achter de duinenrij. En als je over het laatste nog twijfelt dan is het stuk vanaf de catamarans t/m iets voorbij 't Puntjes sowieso 'veilig.
Fien | 03-07-2015
Meer recensies van Fien (5)
Wij zijn van plan om naar dit naaktstrand te gaan. In het verleden weleens geweest. Vroeger goed vertoeven, later hing er meer een erotische sfeer op bepaalde plaatsen. Is dat nog steeds zo en heb je ook last van gluurders?
jurgen | 29-06-2015
Meer recensies van jurgen (2)
@H s, Leuk dat jullie naar Scheveningen willen gaan. Het naaktstrand Scheveningen is eenvoudig met de auto te bereiken, maar ook met tram 9 vanaf het station. Op het parkeerterrein Zwarte Pad rijd je zoveel mogelijk door naar achteren. Daar parkeer je de auto. Vervolgens loop je door naar het einde en loop je via de strandopgang naar beneden het strand op en sla je rechts af. Vervolgens is het nog 300 meter over het strand. Het naaktstrand begint net voorbij de catamarans, en is met een bord aangegeven. Aan het begin van het naaktstrand heb je meteen al Beachclub Naturel. Dit is de fijnste omgeving om te verblijven, en kun je iets te eten of drinken kopen. Als je het fijn vind om op een bedje te liggen, kun je daar een bedje verkrijgen. Binnen de beachclub zelf is naakt niet toegestaan, maar wel daarbuiten. Dus even een handdoek omslaan als je iets gaat halen. Beachclub Naturel is het zusje van Whoosah en de meest geschikte plek van Scheveningen voor als je gezelligheid zoekt en de echte drukte wilt vermijden. Als je een nog rustiger plekje zoekt kun je ook verder doorlopen. Het is een groot naaktstrand. Hoe verder je gaat hoe rustiger het is. Rondom de volgende strandtent ('t Puntje) is het weer wat drukker, maar daarna wordt het alleen maar rustiger en heb je meer privacy. Veel plezier deze zomer op dit mooie naaktstrand.
Fien | 03-04-2015
Meer recensies van Fien (5)
Hoi wij stel willen van de zomer naar naakt strand Scheveningen hoe is het te berijken met auto en lopend naar naakt strand heeft iemand hier aanwijzingen voor..??? En ook hoe is het hier op naaktstrand ( leuke plekjes ) ?.? Wij horen graag hier over

H s
H S | 08-02-2015
Hoi wij stel willen van de zomer naar naakt strand Scheveningen hoe is het te berijken met auto en lopend naar naakt strand heeft iemand hier aanwijzingen voor..??? En ook hoe is het hier op naaktstrand ( leuke plekjes ) ?.? Wij horen graag hier over

H s
H s | 08-02-2015
We hebben in juli genoten van twee heerlijke dagen op dit rustige naaktstrand ten zuiden van de Wassenaarseslag. Heerlijke watertemperatuur!
elan | 29-12-2014
Meer recensies van elan (9)
@Happy, je kunt vanaf Scheveningen bijna helemaal doorlopen tot Wassenaarse Slag. Alleen het laatste stukje in de buurt van de strandopgang Wassenaarse Slag is geen naaktstrand. Dit is een van de weinige plekken in Nederland waar je zo'n lange wandeling over het naaktstrand kunt maken. Heen en terug bij elkaar zo'n 10 km. Dit is zeker een aanrader.
Fien | 29-07-2014
Meer recensies van Fien (5)
Ik loop graag naakt op het strand van Scheveningen .hoe ver mag je lopen . Wat staat men toe. Ik het liefs langs de waterlijn lopen tot Wassenaar . Wie geeft mij antwoord. Ik kom uit het zuiden des lands en wil genieten van het naaktzijn. Graag uw antwoord
Happy | 15-07-2014

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Scheveningen / Wassenaar" ?
Hoe waardeer je Scheveningen / Wassenaar in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.032