Naturismegids

Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten)

8.1

Gemiddeld cijfer van de laatste 12 reviews.

Adresgegevens

Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten)
Rietpolderweg
2266 BM Leidschendam

Lat: 52.117179 / Long: 4.454033
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Het naaktstrand van Recreatiegebied Vlietland is met de auto alleen vanuit Leiden (Europaweg), afslag Zoeterwoude-Dorp op de A4, bereikbaar. Voor fietsers is er een brug vanuit Voorschoten, de Oostvlietweg vanuit Leidschendam en de Vlietweg vanuit Leiden.
Het terrein bestaat uit een groot grasveld met twee kleine zandstrandjes, een apart gedeelte voor bezoekers met honden, en een WC-huisje.
Parkeren (gratis) is op een paar honderd meter afstand bij het surfstrand.
Het zwemwater is tot laat in het seizoen van goede kwaliteit omdat het stromend water is.
In het weekend is er een goede mix van bezoekers. Doordeweeks is de strook aan het water nog enigszins gemengd, maar is er op de rest van het veld een oververtegenwoordiging van geriefzoekers.

Afstanden

  • Brussel 141 Km
  • Utrecht 57 Km / 00:52

Open

  • Hele jaar geopend

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toegankelijk voor minder validen
  • Toiletvoorzieningen

Reviews van bezoekers over Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten). Laat het ons weten!
Naturisten->Wij hebben er zin in...

Ondanks Maart roert zijn staart, staan mijn vrouw en ik te popelen om uit de kleren te gaan en te gaan genieten van het éérste "zonnetje" wat onze naakte lijven gaat strelen en tevens opgaan in "Gods Natuur" onder het gezang van diversiteit van vogelgezang is met récht genieten om in zo'n mooie beschutten omgeving gezamelijk met medenaturisten op te gaan in de natuurlijke elementen om zo de eerste Maart-dip in het water te kunnen maken.

Groetjes "De Vlietlandertjes" 2024
De Vlietlandertjes | 28-02-2024
Meer recensies van De Vlietlandertjes (4)
Het is heerlijk om samen met mijn ega te kunnen genieten in dit paradijselijke stukje Vlietlanden aan de rand van Voorschoten en even in een gemixte familiare setting helemaal textielvrij om als naturisten uit de sleur van deze turbulente wereld om zo even tot rust te kunnen komen.
Strelend door het zonnetje ga je na een middagje relaxen weer als herboren naar huis.
Wij vinden deze blootervaring voor herhaling vatbaar en komen zeker nog weer met een groot vrijheidsgevoel op deze rustige plek terug.

Grt. "De Vlietlandertjes" 2023
De Vlietlandertjes | 15-09-2023
Meer recensies van De Vlietlandertjes (4)
Heerlijke plek, ik was er afgelopen augustus, het was een hele hete dag, er waren leuke vrouwen en leuke mannen, veel leuke praatjes gehad, ook wat gezellige spanning ervaren, maar dat hoort er ook wel beetje bij voor een Leidse gozer zoals ik van 23
Peter | 23-03-2023
Ik als dame van 33 heb het als fijn ervaren, voelde me op me gemak je hebt altijd kijkers en dat mag dat is menselijk. Er zitten altijd viezerikken tussen maar dat negeer ik. Ik kom om heelijk naakt te genieten van de zon, rust en het schone water. Tot de volgende keer en dan met gezelschap.
Denise | 02-09-2022
Walgelijk terrein met teveel mannelijk rondlopers en totaal niet voor het naturistische gevoel aanwezig. Meer toezicht voor dit soort misselijk makende mannetjes zou op zijn plaats zijn. Cruisers in de volksmond genoemd. Achterin het terrein is het helemaal verschrikkelijk. Achter de toiletgroep is er ook een groepje wat elkaar daar regelmatig onmoet maar voor totaal andere doeleinde. Nee , overgenomen door vieze oude mannetjes die denken hier voor eigen gerief rond te lopen. Want op een handdoek te liggen en van de zon te genieten is er niet bij.
Peter van Onderen | 14-04-2022
Vandaag zondag 13 juni naar Vlietland geweest. Een fijne en rustgevende locatie! Je kan ongestoord in je blootje op het ruime grasveld liggen. Af en toe loop ik een rondje over het terrein en met een aantal mede-naturistengangers een praatje maken is geen enkel probleem. Zwemwater is van goede kwaliteit. Op het terrein een WC-gebouwtje aanwezig. Voor een snelle snack of wat drinken moet je naar het textielgedeelte. Een kiosk op 300 meter lopen.
Rob | 13-06-2021
Meer recensies van Rob (4)
Genoten!!
Rob | 13-06-2021
Dit is een zeer mooi naaktstrand gelegen in een groen gebied aan het meer de Vlieland. Er is heel veel ruimte op dit groene veld en je ligt dus niet dicht op elkaar. Er is een toilet aanwezig maar geen douche. Verder zijn de mensen gewoon rustig aan het zonnen en af en toe heb je een praatje met iemand. Wel wordt er veel heen en weer gewandeld door wat (oudere) mannen en wordt er soms vrij lang gestaard. Verder een prima locatie

Anoniem - 21 jr
C | 14-06-2019
Meer recensies van C (3)
Ik ben zelf al een paar jaar niet meer geweest omdat de toenamen om rustig als man alleen te genieten van de zon steeds verder afneemt.Daarom zal ik graag een vrouw meenemen maar mijn eigen vrouw wil niet,ik woon in Leidschendam misschien als er dames uit mijn woonplaats gaan dat ik met hun mee zal kunnen om weer rustig te kunnen genieten van de zon.
Rob Bos | 02-08-2018
In dit paradijsje

Natuurlijk zien we elkaar, maar we respecteren mooi, anders, jong, oud, behinderd en wat al niet meer. Je mag zijn zoals je bent.
De Vlietlandertje | 19-03-2018
Meer recensies van De Vlietlandertje (4)
Ritsaert 16 Noordwijk .zoek vrienden die ook graag naakt vertoeven oh zo heerlijk is dat ik ben wat minder en loop met een looprek zijn er in de omgeving Noordwijk mensen die er ook van genieten in de Vlietlanden of Leiden en omgeving .
zou graag mee eens willen .
bel mij 0713618098 /of 0612123355
ben 67 jaar jong nog .

groetjes Bart
Bart van den Bos | 14-06-2017
Ik (man, begin 40) ben er vaker geweest en heb nooit iemand bij mij aan de handdoek gehad. Ik kan dus heel ontspannen liggen en genieten.
En als iemand eens zou komen om meer, dan kan ik zelf nog altijd ja of nee zeggen. Misschien zeg ik wel ja :-)
Maar eerlijk is eerlijk, het is een pracht plaats om te genieten. Grote grasweide en goed beschermd gelegen.
P-genieter | 21-05-2017
Afgelopen woensdag weer naar dit naaktstrand geweest. Woon (v, 40+) zelf in Leidschendam dus lekker dichtbij. Ben jarenlang niet geweest doordat ik hier jaren terug ben lastiggevallen. Dit heeft het toen zo voor mij verpest dat ik niet naar dit strand ben gegaan. Woensdag was het weer raak. Vraag me af wat er toch toch loos is met sommige mannen? Ik kom voor de rust, de zon, de natuur, het water. Had het gevoel dat ik honing aan mijn, weet ik waar, had. Ongevraagd bij mij komen zitten, vragen of ik een rug wil insmeren (ik ken je niet!) Dubbelzinnige gesprekken in mijn buurt voeren over stijve spieren en eigen vrouwen die te oud zijn voor de daad. Het constant heen en weer lopen lanks je badlaken en ongegeneerd lopen loeren. Waarom??Een vorige schrijver gebruikte het woord 'prooi' nou zo voel je je wel (en als het niet bij de ene vrouwe lukt proberen ze het bij een ander) Inderdaad is het homogehalte hoog. Maar van deze heren heb IK geen last!
Amber | 27-08-2016
Meer recensies van Amber (2)
Het naaktstrand van recreatiegebied Vlietland, vlakbij Leiden en Voorschoten, maar op het grondgebied van Leidschendam, heeft heerlijk zwemwater, maar is in de loop der jaren toch steeds meer verworden tot een ontmoetingsplek voor desperate homo-mannen. Ook het aandeel 'belangstellende wandelaars' neemt eerder toe dan af.
Alleen op drukke dagen (lees: weekenden) is de balans zon-zoekers/sex-zoekers nog aardig in evenwicht en kan je als 'man alleen' gewoon liggen zonnen en lezen zonder telkens als 'prooi' te worden beschouwd. Dat is jammer, want het grasveld is flink groot, meestal uit de wind en de twee kleine strandjes geven toegang tot heerlijk zwemwater. Ook is de parkeerplaats niet al te ver weg èn gratis.
Op het strand is, als enige voorziening buiten de vuilnisbakken, een klein wc-huisje, dat echter ook wel voor andere doeleinden misbruikt wordt. Niet voor niets zit er een hele verzameling 'liefhebbers' vlakbij het wc-blok de boel in de gaten te houden.

Voor dit strand geldt zeker dat je zelf moet uitproberen of je de mate van 'mannenactiviteit' nog om uit te houden vindt.
Pegota | 09-05-2016
Meer recensies van Pegota (6)
Hoi vrienden

goed om bloot te zijn

ik ging voor de eerste keer bloot
en tot mijn verbazing zag ik alleen maar mannen
die naakt waren en een enkele vrouw
De meeste mannen waren geschoren
en je zag hen en weer lopen en ze kwamen praatje maken
Piet | 17-07-2015
hoi iedereen,

deze middag voor de eerste keer naar een naaktstrand geweest. leuke ervaring gehad, ongedwongen sfeertje. wel weinig mensen, vooral iets oudere mannen, maar op een maandag kort na de middag is dit misschien wat normaal.
er waren wel ,zoals eerder beschreven, wel wandelende mannen, maar ik heb er geen last van gehad (die kwamen niet dichtbij)

ik kijk ernaar uit om terug naar een naaktstrand te gaan.
james | 30-06-2015
Meer recensies van james (5)
hallo iedereen,

ik zou graag eens naar een naaktstrand ga. ik loop regelmatig naakt rond thuis, en ik ga reglmatig naar de sauna. nu zou ik graag een naaktstrand bezoeken en ik vroeg me af of er dezer dagen al wat bezokers zijn. ik ben volgende maandag in de omgeving en zou eens willen langskomen, maar ik zou daar ook niet in mijn eentje willen zijn.

groeten,
james
james | 24-06-2015
Meer recensies van james (5)
Heb het altijd naar mijn zin, top sfeertje en geniet er volop van. Vlietlanden is helemaal top.
Merv | 15-05-2015
leuk strandje gezellig mensen veel stellen schoon gisteren geweest
john | 19-09-2014
Laats een aantal malen daar geweest. Prima sfeer en geen gekkigheid meegemaakt. Plubliek is heel divers en van alle pluimage.
john | 19-09-2014
Ben sinds 1,5 jaar over schroom heen en ga soms naar naaktrecreatie plekken id buurt. Zo ook Vlietlanden. Ja er zijn veel mannen, maar ik ben er nu 5 keer geweest en zie veel stellen en vrouwen (samen en alleen). Prima plek. De mannen die soms een harde krijgen of wat meer op zoek zijn (zie ze overigens nooit mensen aanspreken of opdringen) gewoon negeren of in mee gaan als je wel wat wil. Kortom prima plek.
Bruto | 02-09-2014
Zojuist voor het eerst een naaktstrand bezocht en dat was dus Vlietland.
(man, 22 jaar)

Liep eerst voorbij het gewone strandje, waar het onwijs druk en lawaaierig was. Toen ik bij het naakt gedeelte aankwam heerste er een heerlijke kalmte.

Genoeg stellen, wat dames die alleen waren en uiteraard veel (oudere) mannen. (maar had ook niet anders verwacht, overigens totaal geen last van gehad)

Al met al een fijne eerste ervaring gehad
Robert | 17-07-2014
Kom hier al jaren. Maar helaas, helaas.. niet erg vaak wegens allerlei beslommeringen.

Prima plek, merkbaar véél schoner dan textielstranden zoals ook op dit Vlietland. Dus weinig of geen peuken in het gras. En veel rust. Geen irritant gevoetbal ('sorry') of herrieapparaten.

Heb mij idd wel eens gestoord aan opdringerige man-achtigen. Gewoon negeren werkt. Verreweg de meeste aanwezigen hebben hier écht helemaal niets mee.. denk daar eens aan!

Conclusie: ervaar deze prachtige plek!
Henk | 03-08-2013
Meer recensies van Henk (8)
Ik vindt het ook niet normaal dat je daar niet rustig kan zitten.
Die mannen vallen niet alleen meisjes aan maar ook mannen zoals mij. Ik ben 33 jaar en zie er ( al zeg ik het zelf ) goed uit. Ik kan daar nooit s relax zitten in m'n eentje.
Zijn er nog vrouwen die het aandurven om met mij daar een keer te zonnen en gezellig te kletsen? Hopelijk schrikt het ze af als je met ze tweeën ligt.
Wie durf het aan?
Je kan me mailen naar jorisbos1980@outlook.com
Joris bos | 16-07-2013
Als student (M, 23) kan ik zeggen dat het op vlietlanden per dag verschilt qua sfeer. De keren dat ik er ben geweest zijn op 1 hand te tellen maar tot nu toe waren er altijd vieze mannetjes. De sfeer wordt dan bepaald door het aantal normale mensen dat er is. Zijn het er genoeg, dan merk je de gluurders niet zo. Ik als alleen liggende jongeman word er i.i.g. altijd wel aangekeken of aangesproken door oversekste mannen. Hoe het moet zijn voor een jonge vrouw alleen lijkt me al helemaal vreselijk. Gelukkig sta ik m'n mannetje wel, maar toch erg jammer ook dat de minimumleeftijd 40+ lijkt te zijn. Terwijl Leiden toch een studentenstad is? Zou willen dat hier meer leeftijdsgenoten van mij kwamen.
M. | 16-07-2013

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten)" ?
Hoe waardeer je Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.025