Naturismegids

Brielse Maas Noord

8.4

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Brielse Maas Noord
Visserijweg
Zwartewaal (gem. Brielle)

Website
Lat: 51.890398 / Long: 4.222655
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Dit terrein heet ook wel Brielse Meer. Het is een zeer grote grasweide met twee kleine strandjes, het ondiepe water is door ballenlijnen afgescheiden van het diepere gedeelte. Wel goed opletten met kinderen, de bodem loopt hierna opeens steil af.
De weide is geheel begroeid met gras. Het parklandschap is voorzien van bomen op diverse plaatsen, die een aangename schaduw geven op heel zonnige, warme dagen. Het ligt geheel omsloten door dichte begroeiing. Er staat een tafeltennistafel en er hangt een volleybalnet. Fijn is ook het toiletgebouwtje met een watertappunt. De boswachter rijdt af en toe een rondje. Je mag er de gehele dag recreëren.
Het terrein is van het recreatieschap Voorne-Putten en wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Bereikbaarheid
Per fiets:
Vanuit Brielle via fietspaden richting Rozenburg en Brielse Meer, dan na de Brielsebrug (over het Brielse Meer) maar voor de Harmsenbrug (over het Hartelkanaal) rechts afslaan, dan onderaan de afrit rechtsaf de Visserijweg volgen tot de laatste parkeerplaats.
Vanuit Rozenburg direct na de Harmsenbrug linksaf slaan.
Er staan fietsenrekken op het grasveld.

Per auto vanuit Rotterdam:
Via de A15 richting Europoort, linksaf de Harmsenbrug (N57) over. Direct na de brug rechts de eerste -erg korte- afrit Brielse Maas Noord nemen, aan het eind van die afrit rechtsaf de Visserijweg volgen tot aan de laatste parkeerplaats.

Op de borden staat dus "Brielse Maas Noord".

Afstanden

  • Brussel 162 Km / 02:06
  • Utrecht 89 Km / 01:15

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Officieel naaktstrand

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toiletvoorzieningen

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Brielse Maas Noord

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Brielse Maas Noord. Laat het ons weten!
Heel erg fijne plek om te komen, aardige mensen, komen soms een praatje met je maken, ook al kom je alleen. Nog geen mensen met andere bedoelingen gezien. En wat ik persoonlijk erg fijn vind, dat iedereen een beetje op elkaar let. Goedemorgen of goedemiddag is hier gelukkig normaal.
Heerlijk dagje Brielse Maas
Dick | 12-07-2023
Foto's (1)
Beste Noor, je hebt waarschijnlijk het naturistenterrein niet bezocht. Het toilet daar is, als het open is, wel degelijk schoon. Het bijhouden van het sanitair is een taak van Staatsbosbeheer, je kan daar klagen over het hele recreatiegebied.
Mark | 20-04-2022
Meer recensies van Mark (4)
1e Paasdag een fietstocht gemaakt langs Brielse Maas noord.
Het sanitair is ronduit smerig!
In het 1e toiletgebouw vanaf Oostvoorne lagen de toiletten vol met papier en uitwerpselen. Water was er dus niet!
In het 2e gebouw was er wel water aanwezig alleen de sloten van de deuren hebben olie nodig.
Heel even dacht ik dat ik 112 moest bellen. De deur ging moeilijk van het slot!
En dit in zo'n prachtig natuurgebied, wat een aanfluiting!
Noor Andeweg | 17-04-2022
Vandaag voor het eerst in Brielle geweest. Indruk is zeer goed. Mooi grasveld, ruim van opzet! Twee kleine zandstrandjes waar je direct het water inloopt. Het was niet zo druk, hooguit 25 gasten. Ik telde 3 vrouwen, voor de rest mannen alleen. Als je langs loopt een hallo of knikje. Even een praatje maken is geen probleem. Parkeerplaats ligt vlak tegen het naturistenterrein aan. Na 50 meter ben je al op het grote grasveld. Er is een WC-blok aanwezig, alleen moet je dan wel het fietspad oversteken. Beter zou zijn geweest dat het WC blok op het terrein zelf staat. Voor de rest een prima locatie!
Rob | 19-07-2021
Meer recensies van Rob (4)
Fijne plek. Het terrein mag je wel degelijk de hele dag gebruiken, er staan nieuwe borden. Geniet ervan.

Laatst was er een enquete over dit strand?

https://www.survio.com/survey/d/Q3U3G8Q1V4W7R2K4D?fbclid=IwAR1JoGSw3agaMMHE8GGK2h2cxAuenZgOiw4Mes-ESy8XqsBeQUZiaBBhCtc

Volgens slechts een storm in een glas water.
Ik heb daar nog nooit iets meegemaakt.

Echt een heerlijke plek, lekker rustig en heel veilig.
Simon | 12-06-2021
Het zou ( in deze "moderne"tijd) mooi zijn, als je van zon opkomst tot zon ondergaan, naakt mag recreëren. Er zijn heel wat warme dagen in het jaar, welke helaas buiten de "normale"regeling vallen. Bekrompenheid van de Overheid?
Ivo | 06-04-2017
Meer recensies van Ivo (2)
ben sinds kort ook een beetje naakt aan het recreëren wat is dat lekker relaxed .af en toe een baantje zwemmen dat is wat ik doe ben nog niet aan zonnen toe ook op de maasvlakte vindt ik het heerlijk pootje baaien en lekker de wind over je lichaam .
c.s barendrecht | 27-06-2016
Toen ik in Rotterdam Lombardijen woonde, kwam ik als gescheiden man met mooi weer er regelmatig voor de rust en om te zonnen. Bij de ingang zat er meestal een man op de bank met zijn gulp open. Nee, je zag niets. Soms werd er gevraagd: moet ik je rug insmeren? Ik vond dit niet erg. En voor de rest.... Ach we hebben met de geboorte ogen meegekregen om te gebruiken en wat mooi is mag gezien worden. Anders moet je maar thuisblijven.
Ivo
Ivo | 23-12-2015
Ben er nu 3x geweest. Ook vandaag nog. Ik ben een (hetero) man, alleen. Ik vind het een geweldig plekje. Ik kom daar enkel en alleen om van de zon te genieten. Ik val daar niemand lastig en, ook niet onbelangrijk, ik word door niemand lastig gevallen.
Ron | 31-07-2014
Vandaag een heerlijke dag op dit strand gehad. Netjes, schoon en met normaal en rustig publiek. Een plek waar je met onbekenden ook nog een gezellig praatje hebt.
Twee leuke strandjes, waar iedereen zonder probleem ook net buiten de ballenlijn zwemt.
Een naturistenstrand zoals het moet zijn. Wij komen hier zeker terug!
Peter en Astrid | 23-07-2013
Dit jaar wordt het dagelijkse beheer overgenomen door een aparte stichting (SONBM). In goed overleg met de beheerder GZH en de NFN is er een modus ontstaan waarbij het klein onderhoud gedaan wordt door vrijwilligers. Zo is het terrein in maart door een groep van 25 vrijwilligers geheel geschoond van "verkeerd" hout en zijn er gelijk vijf nieuwe bomen geplant. De steiger is verdwenen, die was te rot, maar GZH en het bestuur van de stichting zinnen op een vervanging. Tegen seksoverlast wordt actief opgetreden zolang dat gebeurt tijdens de reguliere zon- en warmte-uren. 's Nachts heeft niemand daar wat te maken. Het bestuur heeft een plan ingediend om het terrein te verbeteren en dat wordt dezer jaren uitgevoerd. Twee fraaie strandjes zijn er, een volleybalveld en voor de rest: natuur en water! Buiten de ballenlijnen mag men dan wel officieel niet komen, toch zwemmen daar veel mensen en is er jeugd met drijfmiddelen.
Volgens de NFN een van de fraaiste openbare stranden van het land.
En daar zijn wij, het bestuur van SONBM, het geheel mee eens!
Mark | 15-05-2013
Meer recensies van Mark (16)
Lekkere relaxte plek ,waar gelukkig een hoop "normale" mensen zitten met kinderen ,inderdaad jammer dat na een bepaalde tijd de vieze mannetjes die thuis niets gewent zijn ,en thuis niet eens aan naakt mogen denken te voorschijn komen ,en als je daar dan nog met je vrouwtje ligt het wel in één keer erg druk wordt om je heen ,tot een uur of 18.30 is het zeker een top plek !
Rene | 03-06-2010
Een leuk en mooi strandje. Wel wat kliekvorming van de mensen die hier vaker komen. Zij claimen dit strand als van hen, vaak luidruchtig en hebben over iedereen wel commentaar. Als je er als man alleen ligt, wordt er al snel naar je gewezen alsof je ook een gelukszoeker bent wanneer je in de buurt gaat liggen van andere mensen. Een beetje nuance van iedereen zou wel wat op zijn plaats zijn.
Mark | 02-05-2010
Als je niet te ver naar achteren gaat, heb geen last van het stuk waar veel homo's komen.
Overigens zelf nooit problemen met deze groep gehad, anders dan de vele "gluurders" en aanverwanten.
Dit zijn niet alleen mannen, ook vrouwen!
Het valt me op dat er bij mannen er altijd van alles (vaak terecht) over word gedacht, en over vrouwen schijnbaar niet.

De afgelopen jaren waren we er door boven staande niet meer geweest.
Door het verdwijnen van ons strandje op de maasvlakte zijn we tegen beter weten in wezen kijken.

Dit idee had ook een ander gezin.
Zij kwamen met het idee om te vertrekken naar de camping aan de overzijde.
Het kost geld, maar we hebben het er enorm naar onze zin gehad.
Zeker de kinderen.

Wij komen nooit meer naar dit strand.
Rob en caroliene | 28-12-2009
Rustige locatie. Prettig om te vertoeven. Schoon - geen zwerfvuil - met fijn strandje voor de kinderen.
Alleen jammer dat er veel wier in het water is.
Joop en Paula | 24-11-2009
te veel aangeklede mannen die rondlopen voor sex contact. als je daar ligt als man dan komen ze zelfs naast je ztten. jammer want het is (of beter voor mij: was) een mooi rustig gebied
pieter klaas | 28-10-2009
hallo beste mensen .
1/1/2 jaar wegens gbs niet geweest . daarvoor altijd prima bruin geworden . kan nu weer een beetje lopen met krukken . er een mogelijkheid is om even mijn spulletjes uit te laden met de auto en dan op de parkeerplaats de auto te zetten ?
politieburo ? welk ?
groetjes van de echte naturist .
aad.v.schaik | 21-08-2009
hoe mooi zou het kunnen zijn ,zo mooi plekje maar dat dat word verziekt door de velen niet naturisten die er komen soms begint het op een openbare kijkdag te lijken waar mannen even op de fiets of per auto even zich komen opgeilen op de blote mensen .er is nu door verschillende naturisten die er komen besloten om de boel beter in de gaten te gaan houden en evt kentekens of foto,s met de mobiel gemaakt te gaan verzamelen en door te geven hopelijk helpt dit en kunnen we weer gewoon genieten als echte naturisten
kees en mariska | 22-06-2009
Meer recensies van kees en mariska (5)
Reactie op KeesJan
Ik denk dat je een klein foutje maakt. Ik weet dat achterin een gedeelte is waar homo's zich ophouden. Maar dat zijn echte homo's. Zij hebben elkaar en houden elkaar bezig, meestal netjes, geen sex! Helaas zijn er mensen, vooral na werktijd, die thuis vrouw en kinderen hebben en toch behoefte hebben aan wat warmte van een andere man. Zij komen, kleden zich niet uit en gedragen zich verschrikkelijk hinderlijk.
De homo scene achterin houdt zich zeer goed aan de regels. Ik weet voorbeelden waarbij mensen werden gewaarschuwd geen gekke dingen te doen. Die waarschuwing kwam dan van de homo scene.
Wat na werktijd daarbij komt gaat in het gewone leven door voor hetero! Het is alleen wel gemakkelijk de homo's de schuld te geven, terwijl hetero's die dat eigenlijk niet zijn, de werkelijke boosdoeners zijn. Juist zij gaan dicht bij je zitten en nemen de moed zich bij je te gaan aftrekken. Kijk en daar heb ik ook een hekel aan.
Wim uit Zwijndrecht | 23-10-2008
Meer recensies van Wim uit Zwijndrecht (2)
het is een prachtig terrein dat is waar en wij komen hier ook al jaren regelmatig .in het hoogzeizoen is het hier prima maar daarna word je echt ziek van alle mannen die er alleen komen en je de hele tijd komen bekijken tot wel op 1 meter afstand en dan ook nog brutaalweg met hun pik lopen te spelen laatste keer prachtige nazomerdag we hebben ze geteld 42 mannen en 3 stellen .veel mannen niet eens uitgekleed maar alleen de hele tijd rondlopen en naast je gaan zitten en maar kijken .wat een fijne dag moest worden werd haast ruzie toen er naast ons er een zijn kleren uitdeed er zich af ging trekken .en nee we lagen niet op het homo gedeelte maar recht tegenover de ingang . van ons mag er heel vaak door de politie gecontroleerd worden ook hebben wij het al met andere echte naturisten er over gehad om maat regelen te gaan nemen .onze dag was in iedergeval verpest we zijn dan ook maar weg gegaan
denk nou niet dat wij zo preuts zijn want wij zijn echt wel wat gewent maar hier gaat het af en toe echt te ver heeeeeel jammer van z.n schitterend terein
kees en mariska | 29-09-2008
Meer recensies van kees en mariska (5)
ik woon hier pas ,. .maar ik denk .dat ik van de zomer heerlijk gebruik kan maken [ als naturist },

van dat moois allemaal ,

heerlijk hoor ! dit naaktstrand in de buurt

als dagjes mens . ik hoop in ieder geval dat wij in de toekomst betere zomers krijgen met veel zon
soffie | 18-09-2008
Ik wil even reageren op Willem uit Zwijndrecht: ja het gebied is kleiner geworden en de vissteiger is weg. Alleen niet om te pesten maar omdat die irritante homo's daar volop bezig waren. Die stonden hun standjes uit te proberen op de steiger of hielden zich op aan het einde van het gebied waar veel begroeïng was. Als ik als man alleen lig daar lopen er continue aangeklede mannen langs voor contact. Goed dat die maatregelen dus zijn genomen.
Kees-Jan | 08-09-2008
Meer recensies van Kees-Jan (2)
Mijn mening.
Ik ben zwaar teleurgesteld over het feit dat het naturistisch gedeelte van het Brielse Meer steeds verder wordt beknot en ingekrompen. Ja, er zijn klachten binnengekomen van mensen die aan de overkant in Zwartewaal wonen. Zij kijken met een verrekijker en zien dan tot hun schrik blote mensen! Ze weten, dat het een officieel naturisten gebied is. Leg dan die verrekijker weg en probeer op die afstand te zien of je de mensen bloot ziet of gekleed. Zonder hulpmiddelen is de afstand te ver. Op basis van die klachten is de grens aan de zuidoostkant van het gebied enkele tientallen meters opgeschoven ten koste van het toegestane naturistische gedeelte. De vissteiger is weg. Ik mag niet meer naakt vanaf het aanlegsteigertje het water induiken. Het ergste vind ik de opmerking: tegen onzedelijk handelen zal worden opgetreden. Betuttelend! Spreken we nog niet eens van de tijden van 09.00 h tot 20.00 h.
Hinder van loeiende speedboten, die schade toebrengen, daarover spreken we niet. Stiekem loerende agenten, die hun "werk"doen en hinderlijk dicht bij je blote lijf komen kijken hoe je eruit ziet, ook daarover spreekt men nooit. Doe ik het hierbij
Willem Zwijndrecht | 21-08-2008
Meer recensies van Willem Zwijndrecht (2)
toen ik in hoogvliet woonde kwam ik er haast elk weekend echt altyd druk leuke sfeer super

nu woon ik in ommoord
en ga ik naar zevenhuizerseplas
das helemaal kxt.
sakies | 26-08-2007
Met mooi zomers weer zit deze plaats altijd gezellig vol met gezinnen zeker een aanrader voor mensen die in de buurt eens bloot wil recreeren.

Groetjes Henk Zwartewaal
Henk | 27-04-2007
Meer recensies van Henk (3)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Brielse Maas Noord" ?
Hoe waardeer je Brielse Maas Noord in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.055