Naturismegids

Zoetermeerse Plas / Noord AA

7.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 4 reviews.

Adresgegevens

Zoetermeerse Plas / Noord AA
Aziëweg
2725 KE Zoetermeer

Lat: 52.085373 / Long: 4.512902
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Hier wordt het hoofd-naakststrand genoemd, er is ook een kleiner strandje meer richting Zoetermeer, aan de oostzijde van de speelvijver. Dit gedeelte is kleiner en je kan er moeilijk te water. Dit deel heeft een wat meer hedonistische sfeer, maar leuk voor diegenen die dat zoeken. Het hoofdgedeelte is geschikt voor families, maar die komen er niet veel. Dit naaktstrand ligt tussen twee grote, bij tieners populaire, textielstranden in. Voorbijlopende jeugd kan storend werken. Anderzijds is het veldgedeelte zo diep,dat je ook rustig kan liggen zonder gegiechel...

Afstanden

 • Brussel 170 Km / 02:10
 • Utrecht 55 Km / 00:50

Open

 • Hele jaar geopend

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Bereikbaar met de fiets
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Douches aanwezig
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Zoetermeerse Plas / Noord AA

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Zoetermeerse Plas / Noord AA. Laat het ons weten!
Algemene strandje heeft weinig schaduwplek maar het is goed toeven. Het mannen gedeelte is afgeschermd met een hek en daardoor kun je niet ongekleed naar het water. Wel meer mogelijkheden om een rustig plekje en/of schaduw te vinden.
B | 08-01-2021
Na lange tijd weer eens een bezoek aan het (nieuwe) naaktstrand aan de Noord Aa gebracht. Ik was aangenaam verrast dat het redelijk druk was, maar dat er ook nog plek zat was om een plekje te vinden zonder iemand anders te storen. Grootste meevaller was echter dat het grasveld dit keer niet vol lag met ganzenpoep, zoal ik destijds vlak na de opening meemaakte. Net al op het oude naaktstrand zijn er douches en toiletten aanwezig. Al met al prima voor een plezierig naaktstrandbezoek.
Marco | 25-08-2019
Meer recensies van Marco (3)
Op 'gewone' naaktstrand vindt ik het groen er omheen erg karig, Ik vindt het zo wie zo geen fijn naaktstrand.
Het kleinere strand daar naast is veel groen, helaas kun je er niet rechtstreeks het water inlopen.
Wel cruisende mannen daar in de bosjes, maar op het grasveld zul je daar geen last van hebben,
Mensen zijn daar erg vriendelijk.
Jan | 20-08-2019
Dit strand is prima voor een kort bezoek aan een naaktstrand. Het is naar mijn inziens geen plek om er een dag lang te verblijven. Het strandje is vrij klein en als het een beetje druk is kijk je zo bij elkaar op de handdoek. Ook is er geen toilet (toen ik er was niet) en douche en bijvoorbeeld geen waterpunt om je flesje bij te vullen. Zelf ben ik ook op het ‘homo’ gedeelte geweest waar het voornamelijk zien en gezien worden is. De gemiddelde leeftijd ligt er hoog en het gluurgehalte ook. Soms zijn er nette en normale mannen die een praatje met je maken.

Anoniem - 21 jr
C | 14-06-2019
Meer recensies van C (3)
Hallo ik ben hier afgelopen zaterdag voor het eerst geweest en daar na woensdag samen met mijn vriendin en donderdag weer alleen het is hier goed vertoeven
Het is wel idd vervelend dat het tussen 2 textiel stranden is en veel giegelende tieners heen en weer lopen maar dat is niet anders
Maar ik vraag mij af hoe het volgende jaar gaat op het nieuwe strand ivm het samen voegen van het naakt strand en het mannen strand
Maar dat moet de toekomst uitwijzen
Erik | 17-09-2016
Het naaktstrand van de 'Zoetermeerse Plas' wordt meestal, in de volksmond het naaktstrand 'Noord-Aa' genoemd. Op het kaartje staat het strandje verkeerd aangegeven. Het ligt meer naar rechts (= oostelijke richting), bij het landtongetje. Zowel links er van, als rechts daarvan, want in werkelijkheid gaat het om twee aparte, kleine, terreintjes.
Het westelijke terreintje is meer een 'old school'-naturistenterrein, heeft een fatsoenlijke toegang tot het water, een redelijk ontspannen sfeer, maar als grote nadeel dat het ingeklemd ligt tussen twee textielstranden die vooral door jongeren worden bezocht. En omdat die kennelijk nog nooit naakte mensen hebben gezien, komen ze met enige regelmaat hun eerste kijkervaringen opdoen.
Dit strandje heeft douches en wc's.
Het oostelijk terreintje heeft een ruime rietkraag, met platgetreden 'wild trails', slechts een beperkte toegang tot het water, geen douches of wc's, maar dan wel weer meer intermenselijke ontmoetingen. Zowel m/m als m/v. De sfeer hier is wat meer hedonistisch, maar op een acceptabel niveau, alhoewel dit zeker geen familiestrandje is. Maar als je dat zoekt, kan je een paar honderd meter verderop terecht.
Pegota | 09-05-2016
Meer recensies van Pegota (6)
een klein maar mooi strandje wij komen hier al meer dan 30 jaar en tuurlijk gebeurt er wel eens wat in die 30 jaar maar zeker geen exesen.veder Zijn er goede voor zieningen die goed worden onderhouden door gemeente zoetermeer en het plubliek dat er komt is van jong tot oud.
jan. | 13-08-2013
mijn naam is mark 33 jaar vandaag voor eeste keer het is daar heel gezellig aardig mensen ik ga zekker nu veel vakker als ik kan vind geweldig in het water vind ik de bodum niet zo fijn veel stenen loop niet echt lekker op bloot voeten
mark van doorn | 07-06-2013
Ik kom hier al vanaf het prille begin zo'n 31 jaar terug.
Recreeer hier met veel plezier.Heb door de jaren heen wat akkefietjes ervaren, maar waar niet.Ook op het textielstrand.
Het is een fijn strand, waar een gemoedelijke sfeer heerst.
Zelfs textielrecreanten waren meer dan welkom, totdat ze zo'n beetje het strand wilden overnemen.Toen is er hier en daar wel op gewezen dat het hier een naturistenstrand betrof.
Maar altijd vol respect en heel sociaal.
De weide is altijd netjes en schoon, met douches en toiletgroep [tegenwoordig weer wel, nadat anderen er een zooitje van maakten].Iedereen ruimt alles zoals gewoonlijk netjes bij vertrek op.
Vandaag voor het eerst dit seizoen langsgeweest.
Het verhaal verteld van de sluiting van de Delftse Hout, waar het inderdaad als vrouw niet al te fijn toeven meer was de laatste 2/3 jaar.Wat schetst mijn verbazing, dat ik hoor dat hier ook plannen voor sluiting bestaan.
DAT KUN JE NIET MAKEN GEMEENTE!
Mensen komen uit een zeer grote regio[ook na verhuizing], omdat het zo'n fijn strand is.
En het algemene familie naturistenstrand mag niet gelieerd worden aan de HOP die jarenlang is gedoogd.Eerst officieus
en daarna "officieel".Het echte strand is nog steeds druk bezocht.
Het zou te belachelijk voor woorden zijn dat wij plaats moeten maken voor een uitbreiding van textielrecreatie.Nu niet en in de toekomst niet! Laat ze dan maar uitbreiden naar de andere kant richting hondenstrand of overkant.
Dit is echt te belachelijk voor woorden.Ikzelf zal vooraan staan op de barricades en ga hier qua info. achteraan.
Ik beloof de vaste recreanten dat ik als een van de ouste bezoekers dit niet over mijn kant zal laten gaan.
Als de informatieverstrekking klopt; bereidt je dan maar voor op aardig wat handtekeningen en keiharde actie!
Vooralsnog: pluk de dag,geniet van de zon, het strand en het water, en laten we ons niet gek laten maken door stemmingmakerij.
Een aanrader dus voor nieuwe bezoekers!
Bibi | 06-05-2013
Ik kom al bijna 25 jaar op dit strand, toen werd het zeer goed bezocht: helemaal geweldig!
Tegenwoordig is het allemaal wat minder druk, maar het blijft een paradijsje, je ligt heerlijk op het gras en langs het water heb je een zandstrook.
Genoeg bomenbeschutting om het af te sluiten van de rest, maar inderdaad wel veel jongeren die expres over het strand lopen!

Volgens jaar weer!
Wim | 06-12-2011
Meer recensies van Wim (5)
Ik kom hier vaak op het familiestrand. To.v. andere naaktstranden die ik ken zijn er twee grote verscvhillen.

Je wordt er als aleenstaandeman totaal niet door andere mannen lastgevallen die iets van je willen. Dit is op andere naaktstranden (waar ik ben geweest) helaas wel het geval.

Het familiestrand heeft veel last van "textiletoerisme". Vandaag was het heel erg. Een geklede aantal gezinnen die vlak bij het naaktsdtand gingen liggen en hun kinderen op het naaktstrand lieten spelen. Dat is nog niet zo erg, maar er liep ook een aantal meisjes continue het naaktstrand giechelend heen en weer. Dat vind ik de eerste keer niet zo erg, maar na vijf keer begon mij het een beetje te vervelen.

De laatste keer wilde ik er iets van zeggen door eerst maar te vragen dat de dames kwamen doen. Gelijk twee boze (sterk uitziende) textielgangers (Die vlak bij het naaktstrand lagen) op mijn dak die zeiden dat ik de kinderen met rust moest laten. Ben maar weg gegaan.

Vorige ervaringen waren wel goed. Gewoon niets meer tegen het textieltoerisme zeggen lijkt toch het beste. Les voor de volgende keer.
Micheal | 04-06-2011
De Noord AA in Zoetermeer is een leuk strand/ligweide waar het goed vertoeven is.
Ik kom er altijd graag, en de keren dat ik daar geweest ben heb ik geen nare dingen meegemaakt.
Er is met regelmaat controle.
Ik beveel het natuurlijk niet iedereen aan!
Want dan is het afgelopen met de rust.(grapje)
Wim van der Ster | 20-05-2011
Het naaktstrand ziet er op het oog prima uit maar het grasveld is voor het grootste deel een knollenveld. Veel hobbels en kuilen, zeker het middenstuk. Daarnaast veel 'verkeer' dwars over het strand tussen de bezoekers door terwijl men ook gewoon over het zandstrand kan lopen. De faciliteiten zijn inderdaad prima. Het lijkt er wel op dat het strand langzaamaan minder bezoekers heeft.
Marco | 26-09-2010
Meer recensies van Marco (2)
Er zijn twee naaktstranden goed afgeschermd en goed verzorgd met sanitair. Er is op verzoek van de naturistenvereniging een apparte homo-gedoogzone ingesteld met een eigen naaktstrand aan de oostzijde van het recreatiegebied zodat de recreatiesex-overlast beperkt blijft voor de andere gebieden. Er zijn faciliteiten voor versnaperingen op randgebied en op loopafstand een restaurant met waterfietsen en bootverhuur in het geklede gebied. Veilig zwemwater en regelmatig gecontroleerd en aangegeven met borden. Goede sociale controle wat betreft de persoonlijke eigendommen tijdens het zwemmen.
Michiel | 31-08-2008
Zeer netjes en verzord, heel goed te doen met gezinnen mooie grasveldje en een stukje strand grote plas met 2 zwemlijnen diepte bij de eerste lijn is +- 50 cm en bij de 2e lijn +-100 cm, u kunt gebruik maken van 3 toileten 2 buiten doche en een buiten kraan.
Ook is er regelmatig controle van politie dus dat geerust gevend gevoel.
Marcel van Es | 13-08-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Zoetermeerse Plas / Noord AA" ?
Hoe waardeer je Zoetermeerse Plas / Noord AA in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.033