Naturismegids

Zandvoort aan zee

6.1

Gemiddeld cijfer van de laatste 12 reviews.

Adresgegevens

Zandvoort aan zee
Zandvoort

Website
Lat: 52.356598 / Long: 4.513280
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Er zijn na de overname van Adam en Eva
geen paviljoens meer op het naaktstrand van Zandvoort waar bloot overal is toegestaan.

Afstanden

 • Brussel 227 Km / 02:29
 • Utrecht 67 Km / 01:02

Faciliteiten

 • Zee
 • Geschikt om te zwemmen
 • Toezicht op zwemmers
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Zandvoort aan zee

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Zandvoort aan zee. Laat het ons weten!
Het wordt ieder seizoen slechter.
Nu Adam en Eva als laatste paviljoen waar bloot was toegestaan ook is overgenomen gaat het snel achteruit.
De bordjes met begin FKk zijn noordelijk weer opgeschoven en begint nu pas waar vroeger Adam en Eva was en eindigt bij het laatste strandpaviljoen.
Alles wordt gedaan om het textiel te laten winnen en de naturist te verjagen. Een mega grote houten schommel op een strandpaviloen, de kite school waar als het niet waait allemaal activiteiten zijn zoals workouts, surflessen en spelletjes.
Groepen jongeren die natuurlijk nooit uit de kleren gaan en als ik langs loop lacherig doen (ik heb een grote piemel en dat is natuurlijk super grappig).
Nee, een lange blote wandeling langs de strandpaviljoens is geen pretje. Pas voorbij het zuidelijke bordje kun je nog op je gemak lopen richting noordwijk tot aan het natuurreservaat. Maar dat is dan officieel geen naaktstrand.
"Vroeger was alles beter". Zo wil ik niet denken maar voor het naaktstrand Zandvoort is dat wel degelijk het geval. Eeuwig zonde.
Robin | 07-09-2023
voorbij. Einde van een tijdperk. Einde van vrijheid van ongekleed zonnen. Het is vakkundig om zeep geholpen door de eigenaren van alle strandtenten daar. Ja, je mag bloot op het strand. Maar het terras heeft inmiddels ook de eerste 4 rijen stoelen van het strand vervangen door wapperende bedden die bij het terras horen. En nee, je mag niet bloot richting strandtenten, of zee. Want dat hebben de nieuwe hipper-de-pip eigenaren liever niet. En, bij het verdienmodel horen surf lessen, maar vooral bruiloften en bedrijfsfeestjes. De gasten worden opgehaald met jeeps die af en aan rijden voor de yuppieachtige gasten. Lig je in je blootje ineens als "object" te zonnen in een bruiloft of bedrijfsfeestje, waar het vanzelfsprekend geoorloofd is foto’s te maken, of je kinderen die normaal mij de nanny in de bakfiets zitten, ineens de wereld mogen ontdekken en jou uit mogen dagen. Het zal wel commerciëel zijn. Maar wij houden ermee op.
En de gemeente Zandvoort heeft er kennelijk geen moeite mee om het zo langzaam maar zeker om zeep te helpen. Daar ligt nog een stuk inkomsten die belangrijker zijn dan ruimte bieden de sociale en maatschappelijke functie die het had
joost en annie | 14-07-2023
Meer recensies van joost en annie (2)
Hai Anne-Loes Veldman, leuk zoals jij schrijft, het enthousiasmeerde ons om afgelopen week gewoon even daar langs te lopen. Zo tussen de stormen door, met mijn graag bloot lopende tante wonende aan de duinen. Zij, nu alweer 68 jaren, wil mij in mijn nieuwe blote avontuur met plezier straks op mooie zomerdagen vergezellen. Mocht jij of met leuke tante het interessant vinden mij (alweer 50) over enige schroom heen te helpen, bijzondere gesprekken met diepgang en een lach te voeren, warm en ontspannen, in verbinding die mag raken, .. dan houd ik mij warm aanbevolen. Respectvolle groet!
arco.nudist@gmail.com | 28-02-2020
Adam en Eva is inderdaad de eerste en nu nog enige strandtent waar nog een lekker naturistensfeertje hangt. Niet minder commercieel dan de andere op het naaktstrand trouwens, alles een stuk duurder dan in zandvoort zelf en eten op snackbar-niveau. Catch of the day was hele zomer een sliptongetje uit de diepvries van de groothandel. Bij Nederlanders en Duitsers kom je daar dan nog mee weg. Verhuren net zo makkelijk ligbedden aan textielrecreanten, ondanks opmerkingen van de naturisten die ernaast liggen.

Gemeente Zandvoort vergunt doelbewust aan strandtenten die vijandig staan tegenover naaktstrand en aan kitesurfclub.
Het netwerk van (locale)overheden doet dit overal en met alle middelen die ze kunnen bedenken, net zolang de bordjes FKK naar het museum kunnen.
Vergelijk het wegwissen van naturisme met de zwarte pieten discussie.
Frits | 27-10-2018
Met uitzondering van Adam en Eva is het naaktstrand van Zandvoort ten prooi gevallen aan de commercie en daarmee het uitbannen van de ware naturistische beleving. Dat was 20, 30 jaar geleden heel anders, toen we altijd bij het toenmalige Brasil Beach te vinden waren, er overal gezellig honden mee kwamen met hun baasjes en alle strandpaviljoens op zuidelijk stranddeel het karakter van naaktstrand respecteerden. Nu lijkt het optioneel te zijn al naar gelang de morele geaardheid van de uitbater en zijn of haar visie op een meest levensvatbare winstgevende formule. Ergens wel voorstelbaar: decennia geleden gingen deze paviljoens voor ruim een half miljoen gulden (!) van uitbater over. Dat zal nu anders zijn.
Maar erg jammer dat ook een gemeente betutteling voorstaat, vertrutting toestaat, honden volledig verbant en geen voorwaarden stelt aan de aard van bedrijfsvoering die paviljoens op een fel bevochten naturisten strand zou moeten behouden. Koester wat er nog van over is! De rustige, respectvolle naturistische sfeer van weleer die niemand buiten sloot, is op dit strand ten dode opgeschreven. Ode aan de ene paviljoenhouder die dat paradijs op gereduceerd postzegelformaat geheel in stand houdt!
Tjerk | 05-08-2018
Meer recensies van Tjerk (3)
Afgelopen week voor het eerst (ik heb nog nooit op een naaktstrand doorgebracht) geweest. Flink stuk moeten lopen voordat ik een goed rustig stuk vond, maar dat was het zeker waard. Ik kwam echt voor mezelf en was redelijk bang voor (mannelijke) kijkers. Ben zelf een jonge man van eind 20 en merkte dat ik een van de weinige was van die leeftijd. Heb een geweldige ervaring gehad met mijn wandeling langs het water, maar toch erg veel geklede mensen en iets te veel mannen. Niet dat ik daar naartoe ga om naar vrouwen te kijken, maar het was wel een beetje een worstenfeest. Verder heeft het wel m'n ogen geopend en zal het niet de laatste keer zijn dat ik hier naartoe ga. Misschien eerder door de weeks. Ook denk ik wel verder te gaan zoeken naar chille alternatieven waar mensen echt komen voor de vrijheid, wat naakt zijn in de natuur geeft. Merk dat Zandvoort toch wel wankelt tussen de obscuriteit van authentiek naturisme en het ordinaire. En je moet echt lang lopen om een goeie balans te vinden. Maar als je dan daar staat en het werkt, is er weinig wat zo'n ontspannend en bevrijdend effect geeft.
Anno | 08-05-2018
Geen wonder dat veel nudisten hier zo enthousiast schrijven over Adam en Eva, echt geweldig, zo'n strandtent op het naaktstrand waar je ook gewoon naakt kan zijn! Wij hebben er een middag doorgebracht, in ons blootje aangekomen en ins ons blootje weggewandeld langs het strand. Heerlijk gegeten, liggen zonnen en gedouched zonder ooit iets aan je lijf. Unieke plek, goede kwaliteit en uitstekende sfeer. Alleen in Cap d'Agde kennen wij zulke goede naakte terrassen als deze. Wel wat dichterbij, deze mooie plek in Zandvoort!
Cornelius | 13-02-2018
Meer recensies van Cornelius (7)
Was, eindlijk, weer terug in Nederland, waar ik geboren ben.
Was FIJN een strand te vinden om in de zon te verkeren, zoals ik nu (Sinds 1956) gewend ben!
Jo Mulholland | 07-12-2017
Meer recensies van Jo Mulholland (3)
zondag 6 augustus voor de derde keer naar dit naaktstrand geweest. Kom elke keer met plezier hier naakt zonnen en zwemmen in zee. Het is goed toeven bij paviljoen Adam & Eva. Lekkere sfeer.
hans | 08-08-2017
Dit jaar voor het eerst naar het naaktstrand, is mij goed bevallen.... lekker rustig...maar half uur lopen op de boulevard en kwartier op strand pfff In iedergeval goed voor de conditie . Ga toch kijken of het niet dichterbij kan vanuit Amsterdam !
Henk | 13-07-2017
Vorige week op een hete zaterdagmiddag geweest voor de eerste keer. Ging alleen maar in het buitenland naar naakstranden. Kan zeggen dat het mij erg is bevallen. Zeker niet te druk op zo een hete dag en een ontspannen sfeer. Geen rare kijkers en voelde mij erg comfortabel. Wat mij ook opviel is dat het schoon was. Zal zeker vaker terugkomen.
Bryan | 01-06-2017
heb jarenlang mijn hond er uitgelaten; lekker vanaf de paal 68 tot aan 71 geheel naakt gelopen langs de zee en weer terug. Erg weinig mensen..onbegrijpelijk. mooiste vondst vijf jaar geleden bij paal 70,5: een IPhone 4 dioe het nog deed.
Pieter
pieter | 02-05-2017
heel mooi en lekker groot strand ,zelfs personeel van Adam en Eva ging naakt zwemmen toen ik er van de zomer was ,echt mijn favoriete plek ,deze zomer weer ,oh ja ga dan vrijdag of zaterdag maar pas in juni of eind mei
Stian | 26-01-2017
Meer recensies van Stian (3)
ik heb daar ook geweest toffe uitbaters in adam en eva bar en ja ik heb dat ook geweten dat je alleen in adam en eva in je blootje mag binnen zijn en ook op strand en dat is groot vergeleken dat je eerst iets van kleding moet aan doen voor je die ander strandbars binnen wilt
zo moeten er meer zijn van die stranden zoals zandvoort aan zee een combistrand naakt en textiel door elkaar
in spanje heb je die ook ik trek het mijn al ziens niets van aan dat ik als jongen naakt loopt ik ben dat gewoon van vroeger en een proper strand komen het vuiligheid van tijd weg halen
michel | 17-01-2017
Meer recensies van michel (4)
Vandaag weer genoten op deze mooie plek bij Adam en Eva! Niets negatiefs of vevelends gezien zoals in oudere posts. Deze strandtent waar naakt op het terras en binnen nog net zo gewoon is als op het strand is wel onze favoriete strand locatie geworden.
Frank | 12-07-2015
Adam en Eva: Zeer relaxte atmosfeer en vriendelijk personeel. Een echte aanrader
Andy | 08-07-2015
Jullie zouden Scheveningen Zwarte Pad kunnen proberen. Ik kom er regelmatig en het is daar geen onderwerp van gesprek. Het naaktstrand is goed bereikbaar en hopelijk is het niet te ver voor jullie.
Fien | 22-04-2015
Meer recensies van Fien (5)
ik wil graag met mijn vriend naar naaktstrand aan zee; Zandvoort lijkt ons heel leuk, maar verneem dat er hier veel homo's met bijbedoeling komen, terwijl wij willen genieten van zon en zee, zonder gedoe.Beter om uit te kijken naar alternatieve plaats?!
homostel | 13-04-2015
super goed
de mey bernard | 08-03-2015
Ga meestal naar bloemendaal veel rustiger daar
Peter uit Haarlem
peter | 26-02-2015
Meer recensies van peter (5)
ik was ook op het naaktstrand van zandvoort en bij Adam enEva kun je bloot je bestelling doen en ook genieten van het gene dat je besteld. de volgend keer ga ik weer genieten bij adam en eva.
hap | 08-09-2014
Meer recensies van hap (3)
Ik ben heel tevreden. Maar het zou fijn zijn als er aan het naaktstrand een restaurant zit waar je bloot mag zijn en wat kan eten of drinken. Verder helemaal geweldig. Ik kom hier echt tot rust. En dan bedoel ik echter overal aan het naaktstrand.
Koen van Beek | 18-08-2014
Meer recensies van Koen van Beek (2)
Fijn strand, Het deel naakte strandgasten lijkt nogal te kunnen varieren, maar kan heel hoog zijn bij lekker weer. Er komen soms ook veel toeristen die misschien niet eens doorhebben dat het een naaktstrand is en gekleed blijven.
Rob | 21-06-2014
Helaas zijn bijna alle strandtenten niet meer naturistisch. Je moet op het terras tegenwoordig weer aangekleed zijn. Alleen bij Adam en Eva mag je nog naakt op het terras bij de andere tenten niet meer. Eigenlijk wel jammer want de strandtenten zitten op het naaktstrand. Allemaal eigen broodjes en drinken meenemen. En anders neem een koeltas mee en koop in het dorp bij de hema of ah of dirk je eigen spullen mee.
Rob | 21-08-2012
Ons oog viel op Azzurro, de vierde op rij. Erg stijlvol en naturel, en wat n ruimte. Springt er onwijs uit door koffie van het Starbucks niveau, en verder Italiaans eten op sterren-niveau. Relaxte bediening. Bij de bedden uit de kleren, op de terassen vragen ze om wat aan te trekken. Wij hebben onze plek gevonden.
Rob en Marijke | 17-05-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Zandvoort aan zee" ?
Hoe waardeer je Zandvoort aan zee in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.02