Naturismegids

IJmuiden - Zuid Kennemerland

8.2

Gemiddeld cijfer van de laatste 5 reviews.

Adresgegevens

IJmuiden - Zuid Kennemerland
Velzen / IJmuiden

Lat: 52.437267 / Long: 4.560141
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 247 Km / 03:39
  • Utrecht 75 Km / 02:01

Reviews van bezoekers over IJmuiden - Zuid Kennemerland

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met IJmuiden - Zuid Kennemerland. Laat het ons weten!
Ben daar als 58 jarige vrouw meerdere malen lastiggevallen door mannen.
Regelmatig ook door naakte mannen buiten het nudistengebied.
Ook als ik kleding droeg en decent een studieboek aan het lezen was.
Heb van meerdere vrouwen dezelfde ervaringen gehoord.
Lisa | 18-05-2024
Ik kom er al een jaar of 15. Het is een erg rustig stukje strand en vanaf Parnassia te bereiken lopend of per fiets. Lopend is het ongeveer een halfuurtje lopen vanaf de parkeerplaats Parnassia en met de fiets vanaf strand afslag Kattendel een jwartiertje.Ik lig meestal op het Bloemendaalse gedeelte. Vanaf duin en Kruidberg is het ook te bereiken. De stranden liggen namelijk naast elkaar.
Verleden jaar was er ondanks de mooie zomer erg weinig publiek. Diverse keren geweest en nog wat mensen gesproken die hetzelfde ervaarden. Naturisme in Nederland wordt steeds minder! Dit stukje strand is erg fijn met een beetje wind kan je in een duinpannetje uit de wind zonnen. Er zijn geen faciliteiten. Rugzakje meenemen met eten en drinken en lekker genieten van de rust.
Het publiek wat er komt is over het algemeen wat ouder en best goed en ik heb er meestal wel een leuk gesprek.
Peter | 19-03-2023
Ruim, enorm breed strand. Het wordt je ook hier weer bekend gemaakt dat er erg veel regeltjes gelden, die tijds-, seizoens- en nauwkeurig locatie afhankelijk zijn. Een enorm knalgeel bord, stampvol met pictogrammen en lappen tekst bij de afgang vanaf de boulevard. Een heel ingewikkeld landjepik gedoe waar Nederlanders in uitblinken, maar dat je in alle overdreven omvang op je vrije dag onmogelijk in detail kunt onthouden.
In de praktijk echter, is het daardoor verhoudingsgewijs minieme naaktstrand gedeelte van 400 m over een kilometers lange kustlijn wederzijds uitgedijd in een ondichte samenstelling van geklede en ongeklede strandgasten en hoef je ook niet zo achterlijk ver te lopen. De afwezigheid van paviljoens doet hopen dat de vertrutting van een naaktstrand minder vat heeft op de stuitende, egocentrische vercommercialisering die in Zandvoort vat heeft gekregen op hun vijftig jaar oude naaktstrand. Het is een paradijs voor honden die hier (voorlopig nog) zijn toegestaan, zij het curieus genoeg niet na de denkbeeldige lijn die het “textielstrand” van het officiële naaktgedeelte scheidt... Het naaktstrand is plotseling verboden voor honden, als ware die uitgesloten van een naturistische strandbeleving. Daar zullen naturistische bezoekers zonder honden je dan ook onverwijld op de regeltjes wijzen. Maar: niet getreurd, een paar centimeter voor deze onzichtbare lijn mag het wel en kunnen eigenaren met honden hen op een hete zomerdag ook lekker laten zwemmen op dit mooie, schone en rustige strand.
Paviljoen “Beach Inn” bij de hoofdtoegang naar het textielstrand is het hele jaar open en heeft heerlijke hapjes en een fijne, vriendelijke en familiaire sfeer.
Tjerk | 05-08-2018
Meer recensies van Tjerk (3)
Altijd erg rustig heel breed strand en de hond kan ook mee groetjes patty
Patty | 30-06-2018
Mooi strand alleen jammer van de afstand zeker als je wat moeite hebt met lopen.
wouter | 07-08-2017
Hallo allemaal bij ijmuiderslag la maranda naar beneden linksaf naaktstrand gemeente velsen loopt door bij bord gemeente Bloemendaal ook naaktstrand
Mooi strand zoek je plekje en geniet van de ruimte soms een ijskar of vis kar
Alhoewel verboden veel honden politie treed niet op jammer daarom kom ik als inwoner van de gemeente Velsen weinig op mijn eigen strand,ga meestal naar Zandvoort waar de politie wel optreed maar niet bekeurd hoeft ook niet van mij
Ze lossen het hier symphatiek op voor elk war wils.reinier.
REINIER | 13-10-2013
Meer recensies van REINIER (8)
ik kom al enkele jaren op deze locatie. Op het strand is het normale strandleven en kan je daar prettig toeven. Als je de strandafgang Duin & Kruidberg afkomt en het strand op gaat, dan zijn de 1e honderd meter links en de 1e honderd meter rechts textielstrand. Daar voorbij is naakstrand en de mensen komen daar ook voor naaktrecreatie, in tegenstelling tot hetgeen in de duinen gebeurt.
Als je de sgtrandafgang af bent en naar rechts de duinen in gaat, zijn daar vooral alleenlopende, cruisende mannen die op sexuele handelingen uit zijn. Ga je linksaf de duinen in, dan kun je een 100 meter verderop redelijk rustig en ongestoord liggen.
Bas | 25-05-2012
ook de duinen van velsen 450 mtr. voor bloemendaal zijn heerlijk om in te liggen. (ijmuiderslag) af en toe een kijker maar niet vervelend
carla | 19-01-2011
Heerlijk rustig strand met veel duinpannen om ook bij iets minder warm weer uit de wind te kunnen liggen.
Vanaf IJmuiden of Pasnassia (Bloemendaal) is het best een stukje lopen. Met de fiets heel goed te bereiken via de ingang Duin en Kruidberg of via Passia en dan een klein stukje doorfietsen.
Ruud | 16-08-2009
Meer recensies van Ruud (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "IJmuiden - Zuid Kennemerland" ?
Hoe waardeer je IJmuiden - Zuid Kennemerland in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.027